Πόσο συχνά κάνει εμετό ο σκύλος σας?

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Τα υγρά αυτά χωρίς φαϊ και κίτρινα είναι γαστρικά υγρα. Συνήθως γίνεται όταν ο σκύλος έχει μείνει παραπάνω ώρες από όσες αντέχει νηστικός. Κάθε φορά τέτοιο σου κάνει;
Όχι..πολλες φορες ειναι μετα απο φαγητο οποτε βγαζει ολη την τροφη..βασικα εχω την εντυπωση σημερα οτι δεν ηταν μονο γαστρικα υγρα αλλα και λιιγος χυλος τροφης μαζι..τρωει καθε 12 ωρες (μια ωρα μετα την πρωινη βολτα-κατα τις 10:00 και 2 ώρες μετα την απογευματινη βολτα-κατα τις 10:00 παλι το βραδυ)

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ένα search έκανα, σιγά τα ωά.:p
Πάρε, πάντως, την άποψη και άλλου κτηνιάτρου, έτσι κι αλλιώς τις εξετάσεις τις έχεις ήδη έτοιμες. Να μην σε τρώει και η αγωνία κιόλας.:)

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Μερικές φορές αν πχ έχουν τρέξει περισσότερο δεν αντέχουν μερικά σκυλιά 12 ώρες. Για τα γαστρικά υγρά και εφόσον οφείλονται σε αφαγία μπορείς να του πας καμιά ώρα πιο μετά το βραδυνό ή να του δίνεις μια ενδιάμεση μικρή λιχουδιά το βράδυ. Αν θες ζήτα και μια δεύτερη γνώμη όπως σου είπε ο @Tri

• Like
Reactions: Tri

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Εχω και αλλο ενα θεμα...
Δεν μπαινει στο αυτοκινητο γιατι και εκει κανει εμετους..ακομα και σε κοντινες αποστασεις..αν τον παω σε αλλο κτηνιατρο θα θελει σιγουρα να τον δει κιολας.. :(

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Μερικές φορές αν πχ έχουν τρέξει περισσότερο δεν αντέχουν μερικά σκυλιά 12 ώρες. Για τα γαστρικά υγρά και εφόσον οφείλονται σε αφαγία μπορείς να του πας καμιά ώρα πιο μετά το βραδυνό ή να του δίνεις μια ενδιάμεση μικρή λιχουδιά το βράδυ. Αν θες ζήτα και μια δεύτερη γνώμη όπως σου είπε ο @Tri
Λόγω της ευαισθησιας, του εχω κοψει οοολες τις λιχουδιες, εκτος απο κατι νευρα μοσχαριου (σαν κοκαλο ειναι απλα πιο μαλακο) που και αυτα δεν τα καταπινει αλλα τα πιπιλαει.και ετσι ειμαι και ηρεμη αφου φαει οτι δεν θα χτυπιεται εστω για καμια ωρα και θα ειναι ηρεμος..

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Εχω και αλλο ενα θεμα...
Δεν μπαινει στο αυτοκινητο γιατι και εκει κανει εμετους..ακομα και σε κοντινες αποστασεις..αν τον παω σε αλλο κτηνιατρο θα θελει σιγουρα να τον δει κιολας.. :(
Μια ψυχή (ή ένας εμετός) που είναι να βγει...:LOL:
Κοντά σου δεν έχει κάποιον που να έχεις ακούσει καλά λόγια;

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Μια ψυχή (ή ένας εμετός) που είναι να βγει...:LOL:
Κοντά σου δεν έχει κάποιον που να έχεις ακούσει καλά λόγια;
Ο συγκεκριμενος ειναι κοντα μας και τον παω με τα ποδια βολτα..
Υπαρχει και αλλος ενας, αλλα ενω ειναι καλος γιατρος δεν τον βρισκεις ευκολα γενικα απο τοτε που εγινε γνωστος..θα δω μηπως προσπαθησω να τον βρω..

• Like
Reactions: Tri

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Άστον νηστικό πριν πάτε. Και πήγαινε αργά. Επίσης συνήθισέ τον πρώτα σε μικρές αποστάσεις πχ στο τετράγωνο
Όλα τα εχω δοκιμασει..και οντως νυστικο παντα πριν μπει στο αυτοκινητο..
Πλεον, δεν μπαινει καν στο αμαξι..το προσπαθω να το παρει σαν παιχνιδι (παιζουμε διπλα στο αμαξι να συνηθισει την υπαρξη του αλλα μολις δει τα κλειδια και ακουσει τον ηχο του συναγερμου οτι το ανοιγω, τρεχει και με παρακολουθει απο μακρυα :D ) αλλα δεν...αν χρειαστει βεβαια-περαν της πλακας- φυσικα και θα τον βαλω μεσα.

• Like
Reactions: noni_papa

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Μια κουταλιά κατσικίσιο γιαούρτι (αιγοπρόβιο αν δε βρίσκεις) ανα διαστήματα , έχει βοηθήσει κάπως την δικιά μου με το στομάχι της.

• Like
Reactions: noni_papa

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Καλησπέρα σε όλους..Θα ήθελα τα φώτα σας πάλι...
Εϊναι τώρα 5 μέρες που ο σκύλος μου (ελληνικό ποιμενικό, 20 μηνών) εκεί που παίζουμε σταματάει, πάει στην άκρη και κανει το στομα του σαν να θελει να κανει εμετό. Δεν κάνει εμετο, αλλά φαίνεται οτι κατι τον αηδιάζει/ζαλίζει..Χτες το απόγευμα το έκανε αφού κοιμότανε (ξύπνησε ξαφνικά, πηγε πιο κει και εκανε σαν να θελει να κανει εμετο..). Καμία απο τις παραπανω φορες δεν εχει κανει βεβαια. Μου δίνει την εντύπωση ότι ζαλίζεται ξαφνικά..
Περσυ που του ειχα κανει εξετασεις (υπερήχους) σε στομαχι/καρδια,κλπ ηταν ολα εντάξει..
Δεν παρουσιαζει κατι αλλο (τρεμουλο, ακεφια,κλπ) απλα ή ζαλάδα ή ανακατωσούρα στομαχιού..
Ο γιατρός του μου λεει οτι αφου δεν κανει εμετο, να μην αγχώνομαι..αλλα δεν μπορω να μην αγχώνομαι...
Σας περνάει κάτι απο το μυαλό?Εχετε ξανακουσει κατι παρόμοιο?
Ευχαριστω και παλι εκ των προτέρων!!
Καλη σας μερα!!

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Καλησπέρα!!Με κανένα απο τα 2..απλα σηκώνεται, κανει την γλωσσα του σαν να την βγαζει πολλες φορες( ετσι κανει οταν θελει να κανει εμετο), σκυβει λιγο το κεφαλι (παλι οπως οταν ετοιμαζεται να κανει εμετο) και τελικα ξαπλωνει χωρις να κανει..μενει λιγο ξαπλωμενος (φαινεται οτι δεν αισθανεται καλα απο το υφος του) και τελικα μετα απο λιγη ωρα σηκωνεται παλι και σιγα σιγα εχει και κεφια σαν να μην εγινε τιποτα..μου το εκανε παλι το απογευμα τωρα πριν λιγες ωρες, αφου γυρισαμε απο την βολτα. Γυρίσαμε, ηταν μια χαρα, ξαπλωσε και στο 20λεπτο σηκωθηκε και εκανε το ιδιο πραγμα..εχω σκασει..ειλικρινα εχω καταλήξει να παιρνω μαλοξ για το στομαχι μου γιατι δεν ειμαι καλα..στεναχωριεμαι τοοοσο πολυ που δεν καταλαβαινω τι του συμβαινει..και ξαφνικα..

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Την επομενη φορα βιντεοσκοπηση κ κτηνιατρο απευθειας...

Δεν το ταιζεις σύντομα πριν κ μετα τη βολτα ετσι;

• Like
Reactions: Orilis

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Το εχω σκεφτει για βιντεοσκοπηση αλλα δεν προλαβαινω..δεν το κανει και πολυ ωρα..και το παθαινει και ξαφνικα..εκει που ειναι ξαπλωμενος σηκωνεται..
Οχι ποτε!!!Ποτε 1 ωρα πριν τον βγαλω νερο και φαγητο και ποτε 1 ωρα τουλαααχιστον μετα την βολτα νερο και φαγητο..παρα-ειμαι σπαστικη σε αυτα!!Ποτε δεν το διακινδυνευα..ο γιατρος του παντως μου λεει οτι ναι μεν θα το κοιταξουμε αλλα απο την στιγμη που δεν κανει εμετο να μην παθαινω τετοιο πανικο..εχει και μια ευαισθησια ο μικρος απο παντα με το στομαχι του..κανει ευκολα εμετους δηλαδη..

Gandalf

New Member
10 Νοεμβρίου 2016
2
0
35
Καλησπέρα, ο σκύλος μου είναι ένα ημίαιμο γκριφόν 2 ετών. Από όταν ήταν μικρός έκανε συχνά εμετούς, περίπου 2-4 φορές την εβδομάδα. Τώρα που είναι μεγαλύτερος κάνει εμετό λιγότερο, αλλά υπάρχουν μέρες που μπορεί να κάνει και 2 φόρες. Ο εμετός του ή είναι κομματάκια της ξηρής τροφής ή κίτρινα σάλια. Του δίνω μια super premium τροφή που μου την έχουν προτείνει για καλή. Τον έχω πάει σε δύο κτηνίατρους για να δώ αν πάσχει από κάποια γαστρίτιδα, αλλά και οι δύο μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό να κάνει τόσο εμετό. Φαγητό έχει συνέχεια στο μπολ, δεν είναι λαίμαργος και τρώει από μόνος του συγκεκριμένες ώρες. Στη βόλτα δεν τρώει κάτι από το δρόμο εκτός από κανένα χόρτο στο πάρκο. Η διάθεσή του είναι καλή και έχει όρεξη, ειδικά αν πρόκειται για κρέας. Φαγητό που τρώμε και εμείς δεν τρώει, μόνο λίγες μπουκιές μαύρο ψωμί.

Last edited: