Πώς "ανοίγει" το στήθος του σκύλου;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εγω απο τον τιτλο καταλαβα την ερωτηση, πως "ανοιγει" το στηθος του σκυλου και οχι πως φαινεται πιο φαρδυς.
Εννοειται οτι με κιλα και μυς επειτα απο γυμναστικη θα φαινεται αλλιως.
Στο αρχικο ερωτημα ομως κατα 90% παιζει ρολο ο γενετικος κωδικας. Οπως ακριβως συμβαινει και με τους ανθρωπους, ατομα ρακενδυτα πεινασμενα και αγυμναστα μπορει να εχουν πολυ πιο ευρυ και δυνατο σκελετο γενικα, και αυτο λογω dna.

Sent from my Liquid Metal using Tapatalk

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ωραια τοτε να αφησουμε την γυμναστικη κ να επικεντρωθουμε στην προδιαθεση...παλι παμε να το μπερδεψουμε παιδια το θεμα.αλλο το ενα αλλο το αλλο.κανεις δεν αναιρει το ενα η το αλλο.φυσικα μετραει κ το καλουπι,φυσικα αλλο ενας σκυλος απο την "μανα" του φαρδυς κ αλλο ενας γυμνασμενος,αλλα ειναι γεγονος οτι με την γυμναστικη καποια πραγματα φαινονται αλλιως.του φιλου δεν νομιζω να τον πειραζει εστω κ να υπαρχει η ψευδαισθηση οτι το στηθος του ζωου ειναι πιο φαρδυ,κ ας μην ειναι σκελετικα πιο φαρδυς.επισης δεν ξερουμε αν το ζωο ειναι ηδη φαρδυ κ απλα θελει να τονησει λιγακι.επισης μην ξεχναμε οτι ενας μυς ειναι πιο ισχυρος μετα απο γυμναστικη.τι κ αν υπαρχει προδιαθεση...αν ο μυς δεν γυμναστει δεν θα γινει ποτε οπως πρεπει.
Εμεις ξεκινησαμε να γυμναζουμε το αγορι.. πριν κανα μηνα 2μηνο το πολυ.. ειναι 3 ετων σχεδον.. δλδ η σωματικη του διαπλαση ποσο να αλλαξει παραπανω?
δεν εχω ιδεα ποιο dna να κοιταξω.. για δεν εχω ιδεα τι ειναι .. αλλα με την γυμναστικη ειδαμε διαφορα, καλα οχι να διπλασιαστει ο σκυλος - καμια σχεση.. αλλα γραμμωσε, φουσκωσε, εκανε μπουτακια για χαστουκακια, ωραια ποδαρακια ... :D στεγνωσε.. ειναι ωραιος.. γενικα ειναι ωραια τα αθλητικα σωματα.. δλδ τα μυωδη και γυμνασμενα.. οχι υπερβολες...
στον σκυλο λεμε.. focus.. :D

καλα ο ice ειναι τουμπανο απο τωρα... ανυπομονω να δω κορμαρα οταν ενηλικιωθει :D :D

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Βρήκα (για παιδιά, αλλά φαντάζομαι οτι λειτουργεί ανάλογα) αυτό:

Τι μπορεί να επηρεάσει το ύψος του παιδιού μου;
Tο ύψος σας: Tο ανάστημα διαμορφώνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τους κληρονομικούς παράγοντες, δηλαδή το γενετικό υλικό που έχει κληρονομήσει το παιδί από τους γονείς. Ένα παιδί του οποίου οι γονείς είναι ψηλοί έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει ψηλό όταν μεγαλώσει.
Oι διατροφικές του συνήθειες: H ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη. Tο παιδί πρέπει να λαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Tο ασβέστιο είναι πολύτιμο για τα οστά και δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο του παιδιού σας. H κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ευνοεί την ανάπτυξή του, όπως και οι πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αυγό). Σε συνεργασία με τον παιδίατρο καταστρώστε το ιδανικό για το παιδί σας διαιτολόγιο.
Aν αθλείται: H άσκηση βοηθά να φθάσει το παιδί το μέγιστο δυνατό ύψος που μπορεί να πάρει από τη φύση του. H φυσική δραστηριότητα βοηθά στην ανάπτυξη, γιατί αυξάνει το μεταβολισμό και τη ροή του αίματος στον οργανισμό, από όπου μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την επιμήκυνση των οστών του. H σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για τους οστεοβλάστες (κύτταρα που συμβάλλουν στη διαδικασία επιμήκυνσης των οστών). Ένα παιδί που δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο και κάθεται όλη μέρα δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που του δίνει η φύση να ψηλώσει. Tο μπάσκετ, το κολύμπι και το τρέξιμο είναι πολύ καλές μορφές άσκησης για το παιδί. Yπάρχουν όμως και κάποιες αθλητικές δραστηριότητες που μπορεί να «φρενάρουν» το ύψος του παιδιού, όπως η ενόργανη γυμναστική και τα βάρη. Oι δραστηριότητες αυτές καταπονούν τα σημεία εκείνα των οστών από όπου αρχίζει η επιμήκυνσή τους. Aν θέλετε να ασχοληθεί το παιδί σας με κάποιο από τα αθλήματα αυτά, καλό είναι να το κάνει αφού κλείσει τα 12 χρόνια

Εδώ:

http://www.vita.gr/html/ent/423/ent.6423.asp

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@kasi Ο γεννετικος κωδικας(DNA), ειναι αυτος που περιεχει ολες τις πληροφοριες-εντολες για το πως προκειται να διαμορφωθει ενας ζωντανος οργανισμος. Το υψος του, τα ματια του, τα μαλλια του, τα ποδια του, τα χερια του, κοκ...(τα παντα)...

Το DNA δεν ειναι αυστηρα κληρονομικο και κοντοι γονεις εχουν βγαλει ψηλα παιδια και το αντιστροφο και οχι μονο οσον αφορα το υψος αλλα και αλλα χαρακτηριστικα.
Εσυ λες οτι εισαι μικροκαμμωμενη και αυτο δεν ωφειλεται στο οτι δεν ετρωγες πολυ ή στο οτι δεν εκανες γυμναστικη. Ετσι ητανε να γινεις και ετσι εγινες. Με γυμναστικη θα αναπτυξεις μυς θα αλλαξεις εμφανιση, αλλα δεν θα μεγαλωσει ο σκελετος σου ειτε σε μηκος ειτε πλατος σε τετοιο βαθμο ωστε να πεις μετα οτι εισαι μεγαλοσωμη.

Ο ice ειναι σχτικα φαρδυς λογω DNA και δεν εχει κανει καθολου γυμναστικη, ουτε ηταν και καλα απο διατροφη μεχρι τωρα...
Το πως θα γινει και εγω περιμενω να το δω, και δεν υπαρχει τιποτα πιο κοντα σε αυτο, απο αυτο: ''Ο σκυλος οπως ειναι να βγει, θα βγει''...;)
Σκυλια της ιδιας φυλης και να τρωει το ενα ''αχυρο'' και το αλλο τα καλυτερα, και ομως το πρωτο να ειναι τουμπανο απο εμφανιση και το αλλο οχι(πολλα τετοια παραδειγματα)...

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
το μονο που λεμε ρε γκαγκστερ ειναι οτι η γυμναστικη βοηθαει!!!!!!το dna μου μεσα!!!!!φυσικα μετραει κ η προδιαθεση!αλλα για γυμνασε τον ice να δεις πως θα γινει!

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Να το πάμε αλλιώς παιδιά ΠΙΟ ΛΑΙΚΑ και πιο απλά!!! Πάρε να γυμνάσεις τον ΨΑΛΤΗ και τον ΜΟΥΣΤΑΚΑ και μετα παρε να γυμνάσεις τον CAT-MAN και τον ΕΒΕΡΤ!!! :p :p :p.....Για πάρε να γυμνάσεις όμως ένα σωστο εκ φύσεως και αρμονικό κορμί με σωστές αναλογίες!!! ;).....ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ!!
Δεν ειναι όλα για να αποδώσουν με τη γυμναστική άλλα είναι σα τους έγχρωμους δεν εχουν γυμναστεί ποτε και ειναι ΦΕΤΕΣ και κομμάτια-τούμπανα, άλλα όσο και να γυμναστούν στεγνώνουν και μόνο με κανα 2κιλο BARF τη μέρα ααααντε να κάνουν λίγο μυικό τόνο και άλλα δεν κάνουν τίποτα και είναι με friskies και proplan λες και τα εχεις πλακώσει στα στεροειδή!!!!! Αν επιτρέπεται θέλω να σας παραπέμψω σε μια εκτροφέα στο fb bullmastiff παρα πολυ γνωστή και πάρα πολύ καλή της δεκαετιας του 60 - 70 πλεον ειναι 75 χρονων ΔΕΝ εκτρεφει και φυσικα τα σκυλάκια της δεν ειναι πια εν ζωη.....Απλά θα θελα να δειτε πως έβγαιναν τα σκυλάκια της!!! ;) :D....Δωστε το οκ mods και λοιποί φίλοι να δείτε εκεί γονίδια...και ποτε ε???? to 60 και το 70..... ;)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
εχεις δει πολλους μαυρους που δεν γυμναστηκαν κ ειναι φετες κ τουμπανα????νομιζω μπερδευεις λιγο τον martin luther με μπουλμαστιφ!!!!

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
εχω δει οπως ολοι μας εννοεται...απειρους μαυρους φυσικά φοβερούς...μονο αυτους που πουλανε cd σου λεω στα καφε εχεις δει πως ειναι οι περισσοτεροι???? τεσπα off topic....εν παση περιπτωση η βαση στο μεγαλυτερο ποσοστο ειναι το DNA τώρα όπως και στους ανθρώπους άλλος έχει πιο δυνατο σημείο στο στηθος , άλλος πόδια, άλλος χέρια , άλλος πλάτη κλπ κλπ....υπάρχουν κάποιοι που τα έχουν όλα αυτοι που έχουν σωστες αναλογίες δηλαδή και είναι πολυ ομοιόμορφοι ,,,αντίστοιχα και στα σκυλιά...έτσι πάει!!!!!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μια ασκηση για να γεμισει θα ελεγα καλυτερα το στηθος και οταν το ειδα σε 2 μποξερ επαθα πλακα , ειναι η επαναφορα με τρεξιμο σε κατηφορα.
Στην κατηφορα , η πιεση ειναι μεγαλυτερη στο σταματημα με αποτελεσμα να δουλευει πιο πολυ το στηθος απο αν τρεξει σε ευθεια.
Θυμαμαι οτι ενα φιλαρακι ειχε μποξερ οταν σπουδαζε στην Βουλγαρια , και οταν πηγαμε να δουμε τον εκτροφεα του με τα σκυλια του , παθαμε πλακα.
Αλλα και παλι ολα αυτα οταν σταματησει να μεγαλωνει.Απο την αλλη , μιλας για σκυλο που δεν εχει αναπτυχθει.Ασε να γινει αυτο και μετα κανεις τις γυμναστικες.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
κάνω διάδρομο στον σκύλο μου και απο τότε που ξεκίνησε είδα ότι το στήθος του έχει φαρδύνει αισθητά......
η προπόνηση μας γίνεται σε σκυλοδιάδρομο και με την επίβλεψη του εκτροφέα μου (για να μη κάψω το σκυλί...!)
ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι αντοχές του,έκανε μυς, κλπ......

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
@ ice
:D μαρεσει να τα εξηγησεις ετσι αναλυτικα! πες αληθεια.. ποσες φορες το γραψες? χεχεχεχ!!

Συμφωνω.. απολυτα. Εγω ειπα οτι ο Σαγα δενεχω ιδεα τι dna κουβαλαει.. γιατι οχι γονεις δεν εχω δει.. αλλα ουτε ιδιο σκυλο. ουτε καν τον ειδα να μεγαλωνει.. μεγαλο τον ειδα μια και καλη.
Εγω, η μικροκαμωμενη.. :) (αν και εγω πιστευω οτι ειμαι και πολ νταρντανα!) εχω αυτο το σωματοτυπο παντα.. δεν παχαινα ευκολα πιο μικρη... αλλα αλλιως ηταν το σωμα οταν γυμναζομουν 3-4 φορες την εβδομαδα και λλιως τωρα που εμπλεξα και εχω ξεχασει που ειναι η πορτα του γυμναστηριου εδω και 2 χρονια.. δεν εχει αλλαξει ο σωματοτυπος, αλλα η οψη του σωματος. το καταλαβαινεις φανταζομαι. το υψος μου ιδιο θα παραμεινει.(δηστυχως) αλλα η περιφερεια.... :( ακομα και αυτο οι 2-3 ποντοι ειναι πολυ σημαντικοι.. πιστεψε με! κλαψ!

Σχτικα με τον ice.. οτι και να λες, απο φωτο που ειδα ο σκυλος ειναι τεζες ακομα και κουταβι... και το λεω για καλο. Ακομα και αγυμναστος το σωμα του θα ναι πολυ ωραιο και ωραια στημενο γιατι ειναι στο Dna του. Αμα τον γυμνασεις κι ολας (δεν ειναι απαραιτητο φυσικα) φανταζεσαι τι εχει να γινει?.. δεν θα ψηλωσει, δεν θα φαρδυνει... ;)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@ kasi
Συμφωνησαμε και καταλαβαμε ολοι μας τι θελουμε να πουμε νομιζω.
Επειδη ειναι dogforum δεν θα απαντησω στα επι προσωπικου...:D
Στο ''ανοιγμα'' του στηθους ολα παιζουν το ρολο τους, με κυριοτερο ολων αυτων το DNA.

31 Μαρτίου 2011
4
0
Καλησπερα...θεωρω οτι ειναι κληρονομικο το ζητημα κατα βαση και ισως παιζει καποιο ρολο η ασκηση!Ασχολουμαι καιρο με mastiff που παραδοσιακα εχουν μεγαλο στηθος και παρατηρωντας γεννες φιλων και γνωστων ειδα οτι παιζει μεγαλο ρολο η σωματοδομη των γονεων ενος κουταβιου.Δεν αποκλεινουν ιδιαιτερα απο το σωματουπο των γονεων

rottweilerman

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2011
64
0
Οπότε για 11 μηνων ροτ συστηνετε απλα καθημερινο περπατημα . Πόση ωρα και πόση απόσταση ?
Επίσης , παρατηρω πως καποια σκυλια που προφανως τα γυμναζουν οι ιδιοκτητες εχουν φαρδυ στερνο αλλα λεπτα ποδαρακια .
Μπορουν τα ποδια να παρουν ογκο ? Και αν ναι πως ? Με απλο περπατημα σε ηλικια 11 μηνων ?