Πώς είναι η συμβίωση με ένα ακίτα;


panagiota

Member
15 Μαρτίου 2011
18
0
εχω ψαξει πολλες ρατσες σκυλων..τα ακιτα μου αρεσουν παρα πολυ! ξερω απο σκυλια γενικα, οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ειχα σκυλο στο σπιτι! θα ηθελα να μαθω πως ειναι η συμβιωση με αυτο το υπεροχο σκυλι? κανει για φυλακας, ετσι? τα παει καλα με αλλα ζωα? δενεται με το αφεντικο? οποια επιπλεον πληροφορια ειναι χρησιμη!!!!:)
 




panagiota

Member
15 Μαρτίου 2011
18
0
και τα 2 μου αρεσουν.! ισως λιγο περισσοτερο το αμερικανικο! εχουν μεγαλες διαφορες?
 


Akitaman

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
127
0
Το ακιτα μπορει να συνυπαρξει με αλλα ζωα αλλα αυτο εξαρταται πολυ απο τον χαρακτηρα του ακιτα, για τι ειδους αλλο ζωο μιλαμε και εσενα. Ποσο εμπειρη εισαι οσον αφορα τα σκυλια?
 


mhtsakos93

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
56
0
αθηνα
και εγω εδω και αρκετο καιρο ψαχνομαι για ενα ακιτα ... ισχυει οτι ειναι σκυλος με ενστικτα υπερπροστασιας του ιδιοκτητη ??? μηπως ξερετε ποια χρωματα ειναι τα φυσικα ?? εννοω πριν γινουν οι συνδυασμοι ??
 




Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Εγώ έχω γιαπωνέζα. Είναι κουτάβι βέβαια ακόμα, αλλά μέχρι τώρα είχα ελάχιστα προβλήματα. Είναι το πιο έξυπνο από τα σκυλιά που είχα, εκπαιδεύεται απίστευτα γρήγορα. Έχει μέτρια ενέργεια για κουτάβι, είναι καλόβολη, ήσυχη και πολύ αγαπησιάρα. Δεν αγριεύει καθόλου και είναι φιλική με τον κόσμο (ίσως και παραείναι), με τα άλλα ζώα δεν ασχολείται ιδιαίτερα αλλά αποδέχεται.
Είχαμε φιλοξενήσει ένα κουταβάκι που βρήκαμε για μία ημέρα, το βάλαμε στο crate της και όταν αυτό έκλαιγε εκείνη έφευγε από εμάς και πήγαινε και του έκανε παρέα κι αυτό σταματούσε το κλάμα.
Θα γαυγίσει (γρυλίσει μάλλον - γουουουου) μόνο για σοβαρό λόγο, αν ακούσει κάτι πολύ κοντά στην πόρτα μας π.χ.
Είμαι τρομερά ευχαριστημένη με την επιλογή που κάναμε, απλά να ξέρεις ότι θέλει εκπαίδευση από μικρό, πολλές βόλτες για να βγαίνει η ενέργεια και ακόμα πιο πολλή κοινωνικοποίηση. Εγώ τα πρόσεξα όλα αυτά και η προσπάθεια απέδωσε καρπούς.

Αυτά, θα επανέλθω όταν θα μεγαλώσει :p