Καλημέρα σας! Ελπίζω να έχω επιλέξει το σωστό thread είμαι νέο μέλος. Καιρό τώρα και λόγω συγκεκριμένων προσωπικών συνθηκών (προσπαθώ να περάσω το PTSD μου και διάφορες διαταραχές) σε συμφωνία με το γιατρό μου αποφασίσαμε πως θα ήταν πολύ βοηθητικό και για εμένα να απόκτησω ένα σκυλάκι σαν ζώο συντροφιάς. Είχα όταν ήμουν παιδί, γύρω στα 7-8 έτη, ένα μαλτεζ αλλά απεβίωσε σύντομα λόγω θεμάτων υγείας μετά από 4 χρόνια και εκ τότε δεν μπόρεσα να περάσω το τραύμα εύκολα και δεν ήθελα ξανά σκυλάκι. Πλέον θεωρώ πως για εμένα είναι μονόδρομος. Μιας και κατοικώ Αθήνα και διαμέρισμα προφανώς θα ήθελα ξανά ένα μαλτεζ ή toy poodle ή παρεμφερή ράτσα που να μην μαδάει διότι οι λοιποί της οικογένειας δεν μπορούν τόσο τρίχες. Το ηθικό θέμα που έχω γράψει στον τίτλο αναφέρεται κυρίως σε αγγελίες που βρίσκω πχ στην XE για ένα ας πούμε maltipoo που δίνει 170 ευρώ κάποιων μηνών και προφανώς μου μπαινουν σκέψεις. Προφανώς το πρώτο μέρος που κοιτάω είναι φιλοζωικές κλπ αλλά δεν έχουν κουτάβια και δεν μπορώ μεγάλο σκύλο ούτε οικονομικά ούτε πρακτικά να σηκώσω. Από την άλλη είναι πολλά τα λεφτά από εκτροφείο γιατί κανείς δεν εγγυάται την υγεία εξάλλου. Δεν είμαι δογματικός απλά θέλω το ζωάκι να είναι καλά. Δεν με νοιάζει τόσο να είναι «μαμά» το ζώο. Απλά προφανώς δεν θέλω να στηρίξω κάποιο κίνημα κουταβεμπορων κχι όχι απλά μιας γέννας που είχε κάποιος Σκυλογονιος και τώρα τα δίνει.