Πώς θα βγει από training mode

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
Ο Ελβις είναι ένας σκύλος ατρόμητος και πολύ πολύ ζωηρός. Σε 8 ημέρες γίνεται τεσσάρων και γενικά τον πάμε πολλες βόλτες, κάθε μέρα έχει πάρκο, παίζει με άλλα σκυλιά σαν τρελός και έχει καλές σχέσεις και με ανθρώπους και με ζώα.

Την εκπαίδευση του προς το παρόν την έχει αναλάβει ο μπαμπάς του. Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να τον πάμε σε εκπαιδευτή για ΒΥ, ίσως και να το κάνω περισσότερο για μένα. ¨Εχει μάθει πολλά πράγματα ήδη, αλλά παρατηρώ κάτι παράξενο. κατ'αρχάς με όλους είναι διάολος και μετον μπαμπά του αγγελούδι, σαν να είναι άλλος σκύλος, και δεύτερον και βασικότερο όταν είναι ο άντρας μου μαζί του είναι σαν να μην φεύγει ποτέ από training mode. Τον κοιτάζει συνεχώς στα μάτια σαν να περιμένει την επόμενη εντολή, σαν να μην χαλαρώνει ποτέ. (Εδώ να πω ότι τον εκπαιδεύει με λιχουδιές, δεν έχει ποτέ κανείς ασκήσει βία στον μικρό. ) Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει αφοσίωση ή τώρα που είμαι μ'αυτόν να προσέχω τις κινήσεις μου.
Με μένα καμία σχέση , όταν είμαστε οι δυό μας απλά σκέφτεται ποια θα είναι η επόμενη σκανταλιά του.
Θα ήθελα να ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό , δείχνει αφοσίωση ή στρες;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
Παιδιά δεν ξέρει κανείς να μου απαντήσει ή μήπως δεν έγινα σαφής;
Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια μήπως και κάποιος με διαφωτίσει, ο μικρός είναι δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Με εμένα είναι ζωηρός πολύ και άτακτος και με τον μπαμπά του είναι κύριος, αν κάνει μια ζαβολιά και μπει στο δωμάτιο σταματάει ξαπλώνει και κάνει τον ψόφιο κοριό,γενικά είναι διαφορετικός, και δεν ξέρω αν αυτό είναι φόβος ή σεβασμός ;

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...
Να υποθέσω ότι είναι ο σκυλο-μπαμπας και εχεις κρατήσει ενα αρσενικό κουτάβι?
Ηλικία?
Φυλή?

Γενικά, εχει καταλάβει που μπορεί να κανει τις "χαζομαρες" του και που όχι. Ετσι οπως τα λες, φενεται ότι εχει καταλαβει τον ρόλο του καθε μελους της αγελης.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Κοίτα... έχει μεγάλη σημασία αν ασχολείται μαζί του και με άλλες δραστηριότητες ο σκυλο-μπαμπάς σας ή μόνο βόλτα και εκπαίδευση. Παίζει μαζί του??
Επίσης θα συμφωνήσω με το vasbar ότι έχει καταλάβει που τον παίρνει και που όχι. Εντάξει δεν θα πω ότι η μικρή μας είναι "διπρόσωπη" αλλά σέβεται και "ακούει" πιο πολύ εμένα, ενώ με τον άντρ μου που είναι μόνο παιχνίδια, λιχουδιές και χαδάκια/αγκαλίτσες όλο και κάποια διολιά θα κάνει (παραπάνω!!).

Μάλλον είσαι η πιο ανεκτική και χαδιάρα της οικογένειας ε...??? Καλό αυτό, όχι σαν και μένα...τη gestapo!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πάντως καλό θα ήταν να χαλαρώνει που και που όταν είναι με το μπαμπά του. Να του μάθει το "free" στο τέλος του μαθήματος.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Μπράβο βρε Alexia μες το μυαλό μου είσαι... εντολη απελευθέρωσης και παιχνίδια μετά!! Υα δουλέψει σίγουρα!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Το "free" το εχουμε κι εμεις πολυ!
Ειναι η "σωτηρια» της απο τα "δεσμα" της μαμας:p
κυβελη ο αντρας σου ειναι ο αρχηγος του κι εσυ κατι σαν το αδελφακι του...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
δεν υπαρχει θεμα φρη..
αλλο ρωταει η κυβελη....
κυβελη ειναι φυσιολογικο να βλεπεις τελειως διαφορετικοσκυλι απεναντι σε τελειως διαφορετικους ανθρωπους...
τον ενα τον αγαπαει ... τον σεβεται... ειναι ο θεος του... κρεμεται απο αυτον... οποτε τον κοιταει συνεχεια στα ματια...
αυτο που εχει καταφερει ο αντρασ σου μονος του πολλοι πκληρωνουν εκπαιδευτες και δεν τα καταφερνουν...
με εσενα το σκυλι απλα δεν σε θεωρει αρχηγο... σεγραφει και κανει οτι γουσταρει....
κοιταξε λιγο τον αντρα σου και παρε λιγα μαθηματα εκπαιδευσης απο αυτον...
απο το να κανει σκανταλιες το σκυλι περναει πολυ καλυτερα οταν ειναι απλα διπλα στον θεο...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
δεν υπαρχει θεμα φρη..
αλλο ρωταει η κυβελη....
Δεν απάντησα στη διαφορετική σχέση αλλά σε αυτό
Θα ήθελα να ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό , δείχνει αφοσίωση ή στρες;
και ναι, για μένα χρειάζεται να χαλαρώνει

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Οταν ειστε οι 3 σας κι ακουει μονο τον αντρα σου δεν ειναι για εμενα κακο...
Πρεπει ομως να του δωσεις να καταλαβει οτι οταν ειστε οι δυο σας ΕΣΥ κανεις κουμαντο...
Γενικα εισαι μαλακη; Του κανεις χατιρια; Του φερεσαι προστατευτικα; Τον μαλωνεις; Φωνη βαζεις; Ειδικα το τελευταιο ειναι σημαντικο πιστευω...

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
δεν υπαρχει θεμα φρη..
αλλο ρωταει η κυβελη....
κυβελη ειναι φυσιολογικο να βλεπεις τελειως διαφορετικοσκυλι απεναντι σε τελειως διαφορετικους ανθρωπους...
τον ενα τον αγαπαει ... τον σεβεται... ειναι ο θεος του... κρεμεται απο αυτον... οποτε τον κοιταει συνεχεια στα ματια...
αυτο που εχει καταφερει ο αντρασ σου μονος του πολλοι πκληρωνουν εκπαιδευτες και δεν τα καταφερνουν...
με εσενα το σκυλι απλα δεν σε θεωρει αρχηγο... σεγραφει και κανει οτι γουσταρει....
κοιταξε λιγο τον αντρα σου και παρε λιγα μαθηματα εκπαιδευσης απο αυτον...
απο το να κανει σκανταλιες το σκυλι περναει πολυ καλυτερα οταν ειναι απλα διπλα στον θεο...
Αυτο ακριβως...
Ηατν λαθος διατυπωση η κατανοηση της συμπεριφορας του σκυλου απο την κιβελι...Δενε ιναι training mode αλλα θεμα σεβασμου-αφοσιωσης ως προς τον αρχηγο..Οποτε δεν τιθεται θεμα φρι και φρισμπι..
Ο σκυλος περναει καλα με τον αντρα σου για αυτο και τον κοιταει στα ματια και παει συνεχεια διπλα του γιατι γουσταρει να τον υπακουει και θελει να τον κανει ευτυχισμενο με την καλη συμπεριφορα του...Αφοσιωση ειναι και οχι trainimg mode..

Αυτο που ειπες οτι οταν ειναι μαζι σου σκεφτεται πια θα ειναι η επομενη σκανταλια σημαινει οτι προτιμαει να σχοληθει με το παπουτσι παρα μαζι σου..κατι που σημαινει οτι δεν εχει αρκετο ''ενδιαφερον'' το παιχνιδι μαζι σου..

Σχετικα με εσενα πρεπει να αλλαξεις συμπεριφορα ως προς τον σκυλο για να κερδισεις τον ενδιαφερον του και τον σεβασμο του τα διαστηματα που εισαστε οι δυο σας, παιξε μαζι του, κανε του ασκησεις υπακοης με λιχουδια και εσυ οπως κανει και ο αντρας σου και βρες τροπους να δεθεις με τον σκυλο σου...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω λάθος) πως τον βλέπει σαν Θεό περιμένοντας λιχουδιές (λάμπραντορ είναι αυτό).

Ωρα λοιπόν οι λιχουδιές να κόβονται σιγά σιγά και να βάλετε στο παιχνίδι χάδι ή κλίκερ.

Γνώμη μου πάντα :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ότι και να λέτε το κουτάβι πρέπει να χαλαρώνει μετά από κάθε άσκηση και η εντολή "free" είναι πολύ χρήσιμη. Στην puppy class μετά από κάθε άσκηση, η οποία δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά, εντολή απελευθέρωσης και παιχνίδι η μασάζ.

Άσε που υποπτεύομαι αυτό που λέει η Berna

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Αν είναι λέει απαραίτητη και η φωνή... όταν περνάνε εκείνη την περίοδο επιλεκτικής κώφοσης η φωνή είναι το μόνο που τα επαναφέρει...!!
Γενικά πρέπει να μπει το σκυλάκι (όχι το δικό σας αλλά ολωνών μας) στην κατώτερη βαθμιδα της ιεραρχίας της οικογένειας... τι λες να κάνατε τίποτα διαφορετικό μαζί που δεν κάνει με τον άντρα σου???

για πάρε λίγο πιο ηγετικό ρόλο εσύ!!

Αν θες έλα να σου δώσει μαθήματα η Frau Gisela (εγώ δηλαδή) που την Κυριακή πάτησα τη φωνή και έκατσαν σούζα ένα Yorkshire, ένα ημίαιμο λυκόσκυλο, η βαφτηστήρα μου και μία γάτα και ένας καλεσμένος της κουμπάρας μου (αυτός ο κακομοίρης δεν έφταιγε αλλά τι να τον κάνω, παράπλευρη απώλεια....!!).
Jawohl frau kommandantin... !!!

Άρα καταλήγουμε ίσως σε έμα συνδιαστικό συμπέρασμα... να χαραλώνει και το σκυλί με τον άντρα, να αρχίσουν ασκήσεις υπακοής ίδιες με εκείνες του άντρα και να κόψουν τις λιχουδιές σταδιακά με χαδάκια και παιχνίδι!!

Μια χαρά μου ακούγεται!!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ότι και να λέτε το κουτάβι πρέπει να χαλαρώνει μετά από κάθε άσκηση και η εντολή "free" είναι πολύ χρήσιμη. Στην puppy class μετά από κάθε άσκηση, η οποία δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά, εντολή απελευθέρωσης και παιχνίδι η μασάζ.

Άσε που υποπτεύομαι αυτό που λέει η Berna
Οντως η εντολή free είναι πάρα πολύ σημαντική.

Αν και, επειδή το κουτάβι είναι 4 μηνών, και επειδή ακόμα δεν ήρθε η περίοδος "με ενδιαφέρουν όλα περισσότερο από το αφεντικό μου", ίσως να μην είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, τώρα γυρίσαμε από το πάρκο και πριν φύγω για δουλειά θα προσπαθήσω να δώσω μια εικόνα.
Κατ'αρχάς να πω ότι συμφωνώ με όλους και πιστεύω ότι ο deas και ο grdane το πιάσανε ακριβώς το θέμα, με έχει αρκετά γραμμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ακούει τις εντολές από το στόμα μου, δλδ και κάθεται και μένει και έρχεται αλλά γενικότερα νοιώθει μάλλον ότι εγώ είμαι ευκολάκι οπότε δεν τον συγκινεί και τόσο το να με ευχαριστεί όπως τον άντρα μου.
Η Berna επισης έχει απόλυτο δίκιο επειδή τον εκπαιδεύει εκείνος με λιχουδιές ίσως να τον κοιτάει και στα μάτια γιατί περιμένει την επόμενη λιχουδιά, είναι τρομερά λιχούδης.
Βόλτες και πάρκα τα έχω εγώ,η συναναστροφή του άντρα μου μαζί του περιορίζεται σε παιχνίδια και εκπαίδευση μέσα στο σπίτι. Όμως οι ώρες που περνάει μαζί του είναι περισσότερες, πάντως τον υπολογίζει πολύ περισσότερο και τον κοιτάζει στα μάτια αρα και εγώ πιστεύω πως είναι επιτυχημένη η σχέση τους. Απλά θα ήθελα να είναι λίγο πιο χαλαρός και μαζί του, να μην υποκρινεται το αγγελούδι, να κάνει και καμμιά διαολιά όπως είναι το φυσικό του. Οπότε ίσως η εντολή free είναι χρήσιμη και αυτό συζητάμε οι δύο μας πως θα του την μάθει, για αυτό και ρώτησα και την γνώμη σας .
Όσον αφορά την δική μου συμπεριφορά, δυστυχώς το φράου χέλγκα δεν το χω σαν προσωπικότητα για αυτό και τα σκυλιά μου με έχουν για ίσο τους , τώρα αυτό είναι κάπως δύσκολο να το αλλάξω αλλά προσπαθώ να είμαι αυστηρή..Το θέμα είναι ότι η προσπάθεια δεν φτάνει γιατί ο σκύλος διαισθάνεται και "βλέπει"..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αν τα σκυλιά σου σε έχουν για ίσο τους...δεν χρειάζεται να ψάξεις άλλο για το τι φταίει...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Χαχαχαχαχααα... καλά δε χρειάζεται να τους βάζεις και βραστά αυγά κάτω από τη μασχάλη για να σε σέβονται... να είσαι σταθερή, να μην υποχωρείς όταν θες κάτι από το σκύλο έως ότου γίνει και που και που καμία φωνούλα να έρχεται στα ίσια του...αυτά εν ολίγοις.

Τωρα για την εντολή απελευθέρωσης, το "free" (αφού μου είσαστε αγγλομαθείς - καλά κάνετε το έχω σκυλομετανιώσει που του έμαθα ελληνικές εντολές) το μαθαίνεις πολύ εύκολα. Μέχρι να κόψεις τη λιχουδιά, χρησιμοποίησέ την για να του το μάθεις και μόλις το πιάσει είναι τόσο ευχάριστη από μόνη της η εντολή που δε θα χρειάζεσαι ανταμοιβή!!!

Λοιπόν εμένα μου την έμαθε ο εκπαιδευτής με τον εξής τρόπο: "sit", και μόλις περάσει λίγο χρονικό διάστημα "free" με χαρούμενο τόνο αρχικά και με τη λιχουδια και την κίνηση του σώματος τον προτρέπεις να σηκωθεί. Μόλις το κάνει και κάνει ένα δύο βήματα δίνεις τη λιχουδια. Δε θα χρειαστείς πολλές στο "ορκίζομαι"...! ;) Μπορείς να το κάνεις και από "dawn" ή "lay" (ό,τι χρησιμοποιείς) αλλά από το "κάτσε" σηκώνονται αρχικά πιο εύκολα.

Μην ανησυχείς πάντως, θέλει απλά δουλίτσα για να χτίσετε σχέση κι εσείς...!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
Eυχαριστώ πολύ Χρυσούλα θα το ξεκινήσω!
Ευχαριστώ και σένα seamol μου κάνες την καρδιά περιβόλι με τα αποσιωπητικά!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
αν εχω καταλαβει καλα απο την περιγραφη... σου..
ειστε εσυ και το κουταβι σε ενα δωματιο... κι εκεινο κανει τα χαζα του..
μπαινει ο αντρας σου μεσα στο δωματιο... και το κουταβι επικεντρωνεται στον αντρα σου...
αν ετσι ειναι εδω τι φρη να δωσει?????
το φρη το δινεις μονο μετα απο εντολή..... κι αυτο για να μην μαθει να σπαει απο μονο του... (σημαντικη εντολη μονο γι αυτον τον λογο....)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87