Πώς θα βγει από training mode

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το "free" δεν χρειάζεται λιχουδιά, είναι ήδη επιβράβευση. Το λες πολύ χαρούμενα και ανάλογα με το σκυλί, κάνεις τον κλόουν ή του δίνεις το αγαπημένο του παιχνίδι ή χοροπηδάς ή ...

Μην ανησυχείς είναι έξυπνα τα λαμπραντορ και γρήγορα θα το καταλάβει

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
@ GRDANE
Βρε, παιδί μου το ξεπεράσαμε ότι φταίει το free και καταλήξαμε ότι είναι θέμα συμπεριφοράς και σχέσης με τη kyveli... απλά η κοπέλα είπε ότι προσπαθούν να το μάθουν με τον άντρα της στο σκύλο και της είπα πως το μάθαμε εμείς.
Εντάξει ίσως λίγο off topic, αλλά σαν εντολή αφού αναφέρθηκε δεν είναι κακή.

@ Alexia:
Σωστά αν το κουτάβι το δέχεται και παροτρίνεται κι έτσι... βεβαίως και δε χρειάζεται λιχουδιά.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αυτο λεμε Grdane.... Το free να δινεται κατοπιν εντολης αφου εχει υπακουσει σε διαφορα...
Ελα, κατσε, μεινε, κλπ στο τελος free... Δηλ. Χαλαρωσε κ κανε χαζα...
Αυτο που ειπες παραπανω στα καλα καθουμενα μονο free δεν ειναι....

Τελος παντων το free δεν ειναι το θεμα μας ειναι η συμπεριφορα της κυβελης...

Κατι που κανω εγω κι ισως βοηθησει, ειναι η εντολη κοιτα με...
Με λιχουδια διπλα στα ματια μου κ τραβηγμα της προσοχης... Σημαντικο το σκυλι να εχει καλο focus για να μπορεσεις να το κουμανταρεις μετα.... Προσεξε δηλ. Εμενα κι ας τα χαζα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
αν εχω καταλαβει καλα απο την περιγραφη... σου..
ειστε εσυ και το κουταβι σε ενα δωματιο... κι εκεινο κανει τα χαζα του..
μπαινει ο αντρας σου μεσα στο δωματιο... και το κουταβι επικεντρωνεται στον αντρα σου...
Είμαστε σε ενα δωμάτιο και ο μικρός μασάει το χαλί. Εγώ του λέω μη αυστηρά σταματάει και μετά ξεκινάει και πάλι, μπαίνει μέσα ο καλός μου και ο σκύλος αφήνει το χαλί με ύφος "εγώ είμαι άγγελος και όχι σκύλος και το χαλί μπηκε στο στομα μου από μόνο του" και ακουμπάει το κεφάλι του στο πόδι του αναστενάζοντας..

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Απλα λες μη; Εγω την επιανα απο το σβερκο κ την πηγαινα στο κρεβατι της...
Μη φανταστεις βια, σταθερα, αυστηρα κ αποφασιστηκα!
Να μη σε φοβηθει, να σε σεβαστει, να σε υπολογισει!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει ο GRDANE " επικεντρώνεται στον άντρα σου" σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και το χαλί είναι πια ασήμαντο για αυτόν...

Νομίζω ότι μετά το "μη" σταματάει απλά από περιέργεια και όχι γιατί δέχτηκε παρατήρηση... δούλεψε την ιεραρχία και το σεβασμό με το μικρό βρε παιδί μου.
Eίπαμε δεν χρειάζεται αυστηρότηα συχνά, περισσότερο σταθερότητα.... στο σκηνικό που μου περιγράφεις δεν θα έφευγα ούτε θα το "τελείωνα" μέχρι να το αφήσει για τα καλά και πιάσει το νόημα ότι 1) δεν αστειεύομαι και 2) θα γίνει αυτό που θέλω εγώ!!

Εάν δεν είχε μπει ο άντρας σου μέχρι εκείνη τη στιγμή!! :p

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Το free ειναι μια εντολη που την δινεις για δυο λογους

1) Για να απελευθερωσεις απο μια εντολη
2) Για να απελευθερωσεις τον σκυλο απο ''training mode'' δηλαδη κατασταση εγρηγορσης και αυξημενης προσοχης ως προς εσενα που εχει κυριως κατα τη διαρκεια του μαθηματος-εξασκησης..

Πάντως καλό θα ήταν να χαλαρώνει που και που όταν είναι με το μπαμπά του. Να του μάθει το "free" στο τέλος του μαθήματος.
Μια χαρα χαλαρος ειναι εμ τον μπαμπα του, δεν σημαινει οτι πειεδη τον κοιταει στα ματια και κανει σκανταλιες οτι δεν ειχαι χαλαρος η οτι ειναι στρεσαρισμενος η οτι δεν περναει καλα..

Απο την στιγμη που ειπαμε οτι η συμπεριφορα αυτη ειναι αφοσιωση-το παιζω καλο παιδι για να κανω μαμ(κατα τους εμπειροτερους με τα λαμπ) το θεωρω λιγο ακυρο να επιμενετε να του μαθει το φρι ως λυση στη συμπεριφορα του μικρου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
Πάντως ευχαριστώ και πάλι, ναι ρώτησα και αυτό γιατί μας φάνηκε με τον άντρα μου ότι δεν είναι χαλαρός όταν είμαστε και οι 3 μαζί. Και είναι πολύ χρήσιμο να του μάθει το free ειδικά εκείνος. Επίσης deas το 2) που λες είναι σχεδόν όπως είναι ο Ελβις όταν είναι παρόν και ο αντρας μου, καμμια φορα μας θυμίζει στρατιωτάκι.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Μια χαρα χαλαρος ειναι εμ τον μπαμπα του, δεν σημαινει οτι πειεδη τον κοιταει στα ματια και κανει σκανταλιες οτι δεν ειχαι χαλαρος η οτι ειναι στρεσαρισμενος η οτι δεν περναει καλα..

Απο την στιγμη που ειπαμε οτι η συμπεριφορα αυτη ειναι αφοσιωση-το παιζω καλο παιδι για να κανω μαμ(κατα τους εμπειροτερους με τα λαμπ) το θεωρω λιγο ακυρο να επιμενετε να του μαθει το φρι ως λυση στη συμπεριφορα του μικρου...
Όπως λέει και η Alexia ο μόνος λόγος που οδηγηθήκαμε στην εντολή απελευθέρωσης είναι ο τίτλος του θέματος και τα λεγόμενα της κοπέλας
και δεύτερον και βασικότερο όταν είναι ο άντρας μου μαζί του είναι σαν να μην φεύγει ποτέ από training mode. Τον κοιτάζει συνεχώς στα μάτια σαν να περιμένει την επόμενη εντολή, σαν να μην χαλαρώνει ποτέ.
Οπότε επαναπροσδιορίζουμε το θέμα και λέμε να χτίσει σχέση ιεραρχίας και σεβασμού με το σκύλο, να του ιντριγκάρει το ενδιαφέρον με κοινές του ασχολίες και να του δώσει να καταλάβει ότι όσο κι αν αγαπά τον μπαμπά είναι και η μαμά εδώ και απαιτεί σεβασμό!! Σε συνδυασμό με το "free" από τον άντρα της το οποίο δεν είναι η λύση αλλά δεν είναι άχρηστο και που ξέρεις μπορεί να βοηθήσει το σκύλο να αισθάνεται περισσότερο κουτάβι μπροστά του...:)

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
αυτο που θελει να πει ο διας κι εγω... και δεν γινεται κατανοητό...
ειναι οτι απο τις περιγραφες της κυβελης...
για το προβλημα που περιγραφει η κυβελη, η λυση δεν ειναι το φρη, το γουωτσ μι , η αλλη εντολή.....
ας μαθει το κουταβι οσες εντολες θελει.. καλο θαναι...
αλλα η κυβελη πρεπει να προσεξει την συμπεριφορα της... απεναντι στο κουταβι και να την αλλαξει...
απο την αλλη αν ειναι στρεσαρισμενο το κουταβι τοσο με τον σκυλομπαμπα του...(αμφιβαλλω).... η λυση δεν ειναι το φρη... ειναι να χαλαρωσει για λιγο και ο πατερουλης και να παιζει απλα και μονο με το κουταβι για καμμια 15αρια μερες...
μετα παλι βλεπουμε...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
αλλα η κυβελη πρεπει να προσεξει την συμπεριφορα της... απεναντι στο κουταβι και να την αλλαξει...
απο την αλλη αν ειναι στρεσαρισμενο το κουταβι τοσο με τον σκυλομπαμπα του...(αμφιβαλλω).... η λυση δεν ειναι το φρη... ειναι να χαλαρωσει για λιγο και ο πατερουλης και να παιζει απλα και μονο με το κουταβι για καμμια 15αρια μερες...
Γίνατε απόλυτα κατανοητοί, εγώ σίγουρα πρέπει να γίνω πιο αυστηρή και αυτό το ξέρω ..
Ποιά είναι τα σημάδια για καταλάβω ότι το κουτάβι μου είναι στρεσαρισμένο;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.868
8.076
Καλημέρα...
Να υποθέσω ότι είναι ο σκυλο-μπαμπας και εχεις κρατήσει ενα αρσενικό κουτάβι?
Ηλικία?
Φυλή?

Γενικά, εχει καταλάβει που μπορεί να κανει τις "χαζομαρες" του και που όχι. Ετσι οπως τα λες, φενεται ότι εχει καταλαβει τον ρόλο του καθε μελους της αγελης.
vasbar είναι λάμπραντορ, δεν έχω τον μπαμπά του, μπαμπά του λέω τον άντρα μου :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87