Ρηξη δισκου help

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Δεν υπαρχει περιπτωση να σας ξεχασω.Τωρα που βρηκα αυτο το υπεροχο site με ολους εσας τους τρομερους ανθρωπους? Πιστευω τα επομενα νεα μου να ειναι ακομα πιο ευχαριστα.Σας ευχαριστω ολους για το κουραγιο που μου δινατε και μου δινετε.:)

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστα τα νεα.Πηγα τον μικρο στον Δανουρδη για να τον δει γιατι τελειωσανε και τα χαπια του.Τον εξετασε και μου ειπε οτι σε κανα μηνα με εναμιση θα περπατησει κανονικα.
Μου ειπε να συνεχισω για καμια εβδομαδα την αντιβιωση για να σταθεροποιησει τα ουρα του και να του κανω ασκησεις στα ποδια και μπανια για να περπατησει πιο γρηγορα.Οποτε το μικρουλη θα γινει τελειως καλλα.

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
oχι για μελλοντικα δεν μιλισαμε.Αλλα ετσι κι αλλιως θα τον ξαναπαω να τον δει βεβαια μολις αρχισει και περπαταει κανονικα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ΤΟΝΙΠΟΘ χαίρομαι αφάνταστα για το σκυλάκι σου .Εύχομαι να γίνει τελείως καλά!
Επειδή πρίν δύο και κάτι χρόνια πέθανε το δικό μου σκυλί, παράλυτο στα δύο του πίσω πόδια και η διάγνωση ήταν ινοχόνδρυνα έμβολα το θέμα σου με πόνεσε γιατί το έζησα και εγώ αλλά δυστυχώς με κακή έκβαση.
Με αυτά που περιγράφεις η ισχαιμία στο σκυλί σου μοιάζει πολυ με την περίπτωση του δικού μου.
Την διάγνωση την έκανε ο Βλαχόπουλος που έκανε και την μυελογραφία.Τότε η αγωγή που μας δώθηκε ήταν μόνο κορτιζόνη.
Αν έχεις την καλοσύνη ρώτησε τον γιατρό σου αν πρόκειται για την ίδια ασθένεια απλά με άλλη ονομασία όπως υποψιάζομαι οτι είναι.Σε ευχαριστώ και πάλι πολλά πολλά περαστικά!

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Φιλη TARA την κορτιζονη μου την εδωσε ο κτηνιατρος μου στην αρχη γιατι πριν την μυελογραφια που του καναμε,νομιζαμε οτι εχει ρηξη δισκου.Οταν καναμε την μυελογραφια ομως μας ειπε οτι δεν χρειαζετε επεμβαση και οτι εχει ισχαιμια (θρομβωση στην αρτηρια της σπονδυλικης στηλης)οποτε σταματησαμε την κορτιζονη και περνουμε αντιβιωση SYNULOX και βιταμινες.Απο οτι εμαθα εχθες την αντιβιωση θα την περνουμε ακομα για μια εβδομαδα μονο και μονο για σταματησει να κατουραει οπου και αν στεκετε.Θα ρωτησω ομως αυριο τον γιατρο μου και θα σε ενημερωσω.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Ε λοιπόν αυτό που μας είπανε τότε οι γιατροί είναι ότι οι θρόμβοι είχαν φράξει τα αγγεία της σπονδυλικής στήλης-έμβολα-, ότι η κορτοζόνη θα βοηθούσε να φύγει το οίδημα που είχε δημιουργηθεί στην σπονδυλική στήλη ώστε ο οργανισμός να ''αναπτύξει'' καινούργια αγγεία προκειμένου να αιματοδοθεί η περιοχή.

Οφείλω βέβαια να πω ότι το δικό μου σκυλί δεν ένιωθε τα πόδια του και δεν αντιδρούσε στον πόνο.Βέβαια την ούρηση την καταλάβαινε και μάλιστα με την λήψη της κορτιζόνης αυτή είχε αυξηθεί και ο καημένος στεναχωριόταν πολύ που του φεύγανε...

Θα μου πείς τι ρωτάς τώρα και τι ψάχνεις...δεν ξέρω, σε αυτή την ιστορία κάτι με τρώει .....και θέλω να μάθω όσα μπορώ περισσότερα.
Σε ευχαριστώ πάντως που μου απάντησες και ας έχεις τώρα τα δικά σου τρεξίματα.Σου εύχομαι το καλύτερο πραγματικά μέσα απο την καρδιά μου!

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Φιλη μου ρωτησα τον γιατρο για την περιπτωση σου και μου ειπε οτι ειναι το ιδιο σχεδον με την ισχαιμια που εχει το δικο μου.Αλλα εμενα δεν μου ειπε να του δωσω κορτιζονη για να ξεφραξουν τα αγγεια της σπονδυλικης στηλης.Μονο αντιβιωση και βιταμινες.Και η αντιβιωση ειναι πιο πολυ για να ελενχει το κατουρημα.Την κορτιζονη μου την δωσανε στην αρχη νομιζοντας οτι ειναι ρηξη δισκου.Βεβαια το δικο μου καταλαβαινει πονο στα πισω ποδια και οπως ειπα εχει αρχισει και κανει βηματακια.Δεν ξερω γιατι στο δικο σου ειπανε μονο κορτιζονη να του δινεις ενω σε εμενα μονο αντιβιωση.Τον γιατρο που ρωτησα μου ειπε οτι πολλες φορες η κορτιζονη κανει πιο πολυ κακο παρα καλο.Γιαυτο και μου εκανε μονο 3 ενεσεις κορτιζονης και απο εκει και μετα μονο αντιβιωση.Θα ρωτησω να μαθω περισσοτερα και θα σου πω.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Φίλε ΤΟΝΙΠΟΘ σε ευχαριστώ για την απάντησή σου .
Περιμένω να ακούσω τα καλά νέα για το σκυλάκι σου το συντομότερο.
Να είστε καλά.:)

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα και καλο μηνα φιλη TARA και σε ολους τους φιλους και φιλες του forum.Το σκυλακι μου ευτυχως παει καλυτερα,εχει καλη κατακρατηση ουρων και ψιλοπερπαταει.Κρατιετε λιγο ορθιο κουναει την ουρα του αλλα κουραζετε ευκολα.Παντως βλεπω οτι υπαρχει πολυ μεγαλη βελτιωση τον τελευταιο μηνα.Του κανω και λιγο φυσιοθεραπεια οποτε πιστευω να τα παει ακομα καλυτερα.Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας.

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Μπράβο.

Είναι σημαντικό να παίρνουμε θετικά μηνύματα από όλα τα μέλη που έχουν προβλήματα με τα σκυλάκια τους.

Εκτός ότι μας ανεβάζει ψυχολογικά και μας δίνει ελπίδες για τυχόν όμοιες καταστάσεις, είναι πολύ σημαντικό και όσοι δεν έχουν σκύλο και διαβάζουν το forum για να ενημερωθούν να βλέπουν και θετικά πράγματά. Όχι μόνο δυσάρεστα.

Εύχομαι τα καλύτερα για το σκύλο σου.

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα και παλι φιλοι μου με ποιο ευχαριστα νεα για το μικρουλι μου.Εχει αρχισει και περπαταει σχεδον κανονικα και αρχισε απο εχθες να σηκωνει και την ουρα του και να την κουναει με χαρα.Στον κτηνιατρο μου που τον πηγα για να τον δει μου ειπε οτι πηγαινει πολυ καλα,αλλα η ισχαιμια που επαθε μπορει να οφειλετε και σε ψυχολογικα αιτια,επηδει μενει πολλες ωρες μονος του στο σπιτι(δουλευουμε και εγω και η γυναικα μου).Τωρα πρεπει να δουμε τι θα κανουμε.Καμια ιδεα κανεις παιδια τι μπορουμε να του προσφερουμε για να του κανουμε πιο ευχαριστες τις ωρες που μενει μονος του.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
TONΙΠOΘ χαίρομαι πολύ που μαθαίνω αυτά για το σκυλάκι σου και μπράβο σε εσάς και στον γιατρό σας που παλέψατε κάτι τόσο δύσκολο όπως είναι η παράλυση ενός σκύλου.
Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι αυτό που σας είπε για τα ψυχολογικά αίτια. Ψάξε το λίγο καλύτερα. Σίγουρα το σκυλί χρειάζεται την παρέα και την συντροφιά μας και όσο πιο πολύ χρόνο του διαθέτουμε τόσο πιο καλά αλλά δεν μου φαίνεται ότι αυτό μπορεί να δημιούργησε το πρόβλημα της ισχαιμίας. Πάντως εγώ γιατρός δεν είμαι ...:)

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα φιλες και φιλοι του αγαπητου μου site.Aργησα παρα πολυ να ξαναμπω στο forum λογω οικογενειακων προβληματων αλλα ναμαι και παλι εδω.Τα νεα μου ειναι πολυ ευχαριστα εχει αρχισει πλεον και προχωραει κανονικα, απλα μονο οταν ειναι να ανεβει σκαλια θελει λιγο βοηθεια,γιατι δεν μπορει να δωσει πολυ δυναμη στα πισω του ποδια.Αλλα ειναι μια χαρα (εχουμε κοψει τελειως το λερωμα μεσα στο σπιτι)οποτε ευτυχως ειναι ολα καλλα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ωραία!!!!!
Τα πράγματα λοιπόν πηγαίνουν πολύ καλά!!!!!!!!!

2 Ιουνίου 2009
17
0
ΑΘΗΝΑ
Nαι Ναι ευτυχως το ξεπερασε το μικρουλι και παμε πολυ καλλα.Για αλλη μια φορα θα ηθελα να ευχαριστησω ολους τος φιλους και ολες τις φιλες του site που μου συμπαρασταθηκαν τοσο πολυ σε αυτες τις δυσκολες ωρες που περναγαμε.

SUNNY

New Member
30 Ιανουαρίου 2011
1
0
ΠΕΚΙΝΟΥΑ ΜΕ ΗΜΙ-ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΙΣΚΟΥ

Καλημέρα σας
Είμαι νέο μέλος στο forum και θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Βρήκα ένα πεκινουά στον κτηνίατρο που πήγαινα το σκύλο μου, το οποίο έπαθε κάποια στιγμή προβολή δίσκου, που του προκάλεσε βλάβη στο μυελό και λόγω και κακής διαχείρησης των αφεντικών του, η επέμβαση δεν πήγε τόσο καλά, βασικά έμεινε παράλυτο στα δύο πόδια. κινείται όμως με τα μπροστινά. το άφησαν στο γιατρό για ευθανασία αλλά ο γιατρός το έχει λυπηθεί και το κρατάει σε κλουβί για όσο το ζώο δεν "ανοίγει" λόγω ακινησίας. Ενδιαφέρομαι να το υιοθετήσω αλλά έχω ενδοιασμούς. Αν μπορεί να ξαναγίνει προβολή δίσκου, τί πιθανότητες έχει γενικά η αναπηρία του να χειροτερέψει και μάλλον χρειάζομαι πιο αναλυτική εξέταση ή και 2η γνώμη από κάποιον εκτός του κτηνιάτρου μου, που ναι μεν είναι πολύ καλός αλλά όχι ειδικός ορθοπεδικός. Έχετε να μο προτείνετε κάποιον?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων