ΣΟΣ! Ψείρες;

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Καλημέρα.Έχω ένα ημίαιμο θυληκό 9 μηνών και μια φορά το μήνα της βάζω σπρέι για ψύλλους κτλ.Επισης φοραει και το λουρακι για το καλαζάρ.
Παρ'ολα αυτα,χτες που της έβαλα σπρέι μετά απο καμμια ώρα είδα στο τρίχωμά της μικρα μαύρα εντομα, τα περασα για μυρμηγκια στην αρχη..Τι είναι;Τι να κάνω;
Η κτηνίατρος μας μάλλον λείπει για διακοπές και δεν σηκώνει το τηλέφωνο..:(
Πρέπει να κάνω κάτι και σε μας;Να έχουμε κολλησει;;Ή να πρέπει να ψεκάσω το σπίτι;

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Μήπως δεν βάζεις σωστά το σπρέι? Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ αμπούλα και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Να ξέρεις όμως ότι δεν πρέπει να βρέξεις τον σκύλο για 3-4 μέρες από τη στιγμή που θα βάλεις το φάρμακο.

Αν υπάρχει άλλος κτηνίατρος κοντά (αφού η δικιά σας λείπει) πετάξου μια βόλτα να πάρεις και τη γνώμη του! Μην σε πιάνει τρέλα, δεν χρειάζεται να ψεκάσεις το σπίτι.....απλά να την παρακολουθείς και να την κοιτάς μέσα στο τρίχωμα αν υπάρχουν κι άλλα......λογικά με το φάρμακο θα ψόφησαν.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :)
Μάλλον θα αρχίσω και εγώ τις αμπούλες γιατί εκτός των άλλων, το σπρέι δεν το θέλει καθόλου,
τρελαίνεται όταν της βάζουμε.Θα την πάω και σε άλλο κτηνίατρο, μέχρι το απόγευμα ήθελα και την γνώμη σας..
Τι είναι όμως;Ψυλλοι;Ψειρες;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για ψύλλους.
Θα βρεις πολλές πληροφορίες.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Πήραμε τηλέφωνο αλλά δεν το σηκώνει, θα ξαναπάρουμε σε λίγο.Την εμπιστεύομαι πολύ την κτηνίατρο και περιμένω να μου πεί και αυτή.
Στην Πάτυρα μένει,το σπίτι έχει και κήπο και περιβόλλι, πηγαίνει παντού..
Ήθελα να ψάξω ναι,απλά δεν ήξερα τι ακριβώς είναι..Θα κοιτάξω τώρα, ευχααριστώ :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλέ δεν εννοούσα περιοχή, εννοούσα μέσα ή έξω από το σπίτι :) Αλλά με κάλυψες νομίζω. Απλά το βράδυ καλό θα είναι να τη βάζεις μέσα για καλού κακού.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Μέσα κοιμάται, να σου πω την αλήθεια χτες που τα είδα τρόμαξα και την έβαλα να κοιμηθεί στον κήπο γιατί φοβόμουν μήπως κολλήσουμε :/

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για να σιγουρευτείς αν είναι ψύλλοι, πέρνα το τρίχωμά της με μια μεταλλική χτένα. Αν στη βάση της τρίχας δεις πολύ μικρά μαύρα στρογγυλά είναι ψύλλοι και αυτά είναι αυγά. Πάρε ένα spray η σκόνη για ψύλλους από'ενα pet shop (bolfo ίσως) για την ίδια και ψέκασε χαλιά, καναπέδες η ότι άλλο είναι ύφασμα μέσα στο σπίτι.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Οχι οχι, τίποτα τέτοιο! Μίλησα με την κτηνίατρο και μου είπε οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι επιπλέον τώρα(της έβαλα Προσεκτικά παντου πάλι σπρέι) και σε 2 μέρες θα πάω να πάρω ένα άλλο πιο ισχυρό γιατί αυτό που είχα ήταν ήπιο και μάλλον αυτό έφταιγε.
Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε εμείς ούτε το σπίτι και μας είπε οτι δεν είναι ψύλλοι.
Ευτυχώς όλα καλά!
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας :)

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Είναι κάτι που μοιάζουν με ψύλλους \\:D/.......

Από το τηλέφωνο πως το κατάλαβε ότι δεν είναι ψύλλοι???

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Οχι οχι, τίποτα τέτοιο! Μίλησα με την κτηνίατρο και μου είπε οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι επιπλέον τώρα(της έβαλα Προσεκτικά παντου πάλι σπρέι) και σε 2 μέρες θα πάω να πάρω ένα άλλο πιο ισχυρό γιατί αυτό που είχα ήταν ήπιο και μάλλον αυτό έφταιγε.
Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε εμείς ούτε το σπίτι και μας είπε οτι δεν είναι ψύλλοι.
Ευτυχώς όλα καλά!
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας :)
Πρόσεχε μόνο μην το παρακάνεις με το ψέκασμα.
Σκύλος ειναι όχι επιπλο να ψεκάζουμε διαρκώς.

Και στρέψου στις αμπούλες. Με το σπρέι το μισό καταλήγει στο τριχωμα και δεν τους αρεσει κιόλας.
Εν ανάγκη παρε και αλλη γνώμη από κτηνίατρο. Αφού εισαι και Πάτρα, εχουμε μερικους που δεν εχουν φύγει διακοπές ακόμα.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Ναι θα παρω αμπουλες γιατι οντως δεν το αντεχει το σπρει!
Δεν ειναι ψυλλοι γιατι δεν πετανε κ δεν πηδουν.Με το σπρει που της εβαλα εφυγαν τα πιο μεγαλα, εχουν μεινει κατι μικρα που θα φυγουν με το πιο δυνατο σπρευ ευχομαι.
Πιστευετε πρεπει να παω σε κτηνιατρο να τα δει απο κοντα;Το τηλεφωνο δεν φτανει;Γιατι δεν μου ειπε και εκεινη κατι..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εκείνη εφόσον λειπει, τι θα ελεγε? πήγαινε σε αλλο συνάδελφο να το δεί????????

Μπαααααααααα

Εμένα γνώμη μου ειναι να πας σε αλλον κτηνιατρο, τουλάχιστον για να μάθεις τι ειναι τα εντομα αυτά και να καταλάβεις και από πού βρεθηκαν πάνω του.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Ναι θα την παω!Δυστυχως αυριο ειναι κλειστα, αναγκαστικα την Πεμπτη!
Ξερετε στην Πατρα καποιον κτηνιατρο που ειναι ανοιχτος και οχι διακοπες κ ειναι κ καλος; :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι θα την παω!Δυστυχως αυριο ειναι κλειστα, αναγκαστικα την Πεμπτη!
Ξερετε στην Πατρα καποιον κτηνιατρο που ειναι ανοιχτος και οχι διακοπες κ ειναι κ καλος; :)
Σου στελνω πμ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Γιατί πμ;
Αν υπάρχει κάποιος μ'αυτά τα στοιχεία, καλό θα ήταν να τον μάθουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Οκ No prob

Είναι οι κτηνιατροι που πηγαίνω εγώ κάτω από το νοσοκομείο του Ρίου
Προχτες ημουν εκει οπότε λογικά θα τους προλάβει όποιος πατρινος θέλει.
Γαλάνης-Τουρλούπη (αντρόγυνο): τηλ - 2610 995 432
https://www.sites.google.com/site/patrasvetclinic/