ΣΟΣ το σκυλί μου εχει πρόβλημα κοινωνικοποιησης


sandyMnt

New Member
20 Μαρτίου 2018
4
0
Καλησπέρα! Είμαι ιδιοκτήτρια ενός γερμανικού Ποιμενικός 8 μηνών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι από τότε που άρχισε να βγαίνει βόλτα γαβγίζει συνέχεια στα άλλα σκυλιά με αποτέλεσμα η βόλτα να είναι ένας πονοκέφαλος . Δεν την βγάζω εγώ γιατί όταν βλέπει αλλά σκυλιά τραβάει μπροστά και επειδή ξέρω πολύ καλά ότι θα μου φύγει από τα χέρια την βγάζει ο πατέρας μου η ο αδελφός μου. Δεν ξέρω ποια τι να κανω την εχω πάει σε εκπαιδευτή από τότε που ήταν πολύ μικρή και είχαμε ξεκινήσει τα μαθήματα από τον Μάιο και κάναμε Μέχρι τον Ιούλιο το πρώτο πράγμα που έκανε ο εκπαιδευτής όταν ξεκίνησαν τα μαθήματα ήταν να την βάλει σε ένα κλειστό χώρο με κάτι αλλά εκπαιδευμένα σκυλιά στα πρώτα μαθήματα καθόταν πίσω από μια γλάστρα και όταν τα άλλα σκυλιά προσπαθούσαν να την πλησιάσουν τους γρηλιζε, μετά από πολλά μαθήματα άρχισε να βγαίνει από εκεί και να είναι πιο άνετη με αυτά τα σκυλιά το θέμα είναι ότι κάθε φορά που θα την βγάζαμε θα γαβγιζε στα σκυλιά που θα εβλεπε εξω ο εκπαιδευτής μας είπε ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας του σκυλιού και δύσκολα θα αλλάξει Δεν ξέρω τι άλλο να κανω εντωμεταξύ πολλοί γείτονες μας έχουν κάνει παράπονα επειδή γαβγίζει πολύ. συνήθως γαβγίζει στον απέναντι σκυλο και τις περισσότερες φορές είναι η μόνη που γαβγίζει δ αυτο που κανω εγω ειναι καθε φορα που θα γαβγισει θα βγαίνω έξω και θα προσπαθώ να την ηρεμήσω αλλά δεν μπορώ να το συνεχίσω άλλο αυτό γιατί δεν μπορώ να βγαίνω 3 το βράδυ έξω Δεν ξέρω τι άλλο να κανω από τότε που την Πείρα μέσα στο σπίτι υπάρχει μια γκρίνια Ή γονείς μου δεν θέλουν να την κρατήσουμε άλλο αλλά εγώ έχω δεθεί μαζί της και δεν μπορώ να την δώσω σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου προτείνεται τι μπορώ να κάνω για να λύσω αυτό το πρόβλημα
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Πολλά προβλήματα αγαπητή Σάντυ και πολλά λάθη σε πολύ κρίσιμη περίοδο της ζωής του ζώου!
Η ερώτηση είναι τι διατίθεσαι εσύ να κάνεις και μέχρι που θέλεις να φτάσεις?
 
  • Like
Reactions: GRDANE


sandyMnt

New Member
20 Μαρτίου 2018
4
0
Δεν θέλω να την δώσω σε καμία περίπτωση αλλά πολύ φοβάμαι πως αν συνεχίσει έτσι οι γονείς μου δεν θα θέλουν να την κρατήσουμε. Ο πατέρας μου μου πρότεινε να πάει και άλλον έναν μήνα στην εκπαίδευση αλλά δεν νομίζω να λυθεί το πρόβλημα που έχει με τα άλλα σκυλιά αν και αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται με τα σκυλιά που είναι εκεί να είναι εντάξει και όταν την βγάζουμε βόλτα έξω να είναι πολύ επιθετική με τα άλλα σκυλιά. Ξέρω ότι έχω δεθεί μαζί της οπότε θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να προσπαθήσω να την αλλάξω αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κανω
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Οκ, μάλλον στην κουτάβα έχει κάτσει στραβά η όποια κοινωνικοποίηση της έχει γίνει ή έχει λίγο τσιμπημένη την ανασφάλεια απόρροια της μη κοινωνικοποίησης.

Αν είναι να δώσεις την σκύλα καλύτερα να μην προχωρήσουμε σε συζήτηση γιατί λύση υπάρχει και λέγεται εκπαίδευση, οπότε πρωτίστως θα πρέπει να αποφασίσεις.

Μέλημα σου δεν θα είναι να σταματήσεις αυτήν την ανάπτυξη συμπεριφοράς προς τα σκυλιά, αλλά το να φέρεις την σκύλα σε σένα έτσι ώστε να αγνοεί- ανέχεται τα εξωτερικά ερεθίσματα έτσι ώστε να φτάσεις σε ένα σημείο που θα λες ότι μπορώ και επικοινωνώ εγώ με τον σκύλο μου. Δηλαδή μέσω της δικής σου προβολής προς την σκύλα προσπαθώντας να την φέρεις σε σένα θα καταφέρεις να σταματήσει-ελαττώσει-αγνοήσει τα υπόλοιπα ερεθίσματα είτε τα βαπτίσεις σκυλιά-γατιά κτλ κτλ.
Αυτό απαιτεί πολλή σωστή και συντονισμένη προσπάθεια από μέρους σου σε συνδυασμό με τον εκπαιδευτή σου.
Αν η τακτική του εκπαιδευτή που πήγες είναι αυτή που περιγράφεις και τίποτα άλλο θα σου πρότεινα να σταματήσεις ή να διαβάσεις/εμπλουτίσεις τις γνώσεις ώστε να βρεις άλλον.
Σε ποια περιοχή μένεις μπας και σου προταθεί και κάποιος αξιόλογος εκπαιδευτής.

Θέλει δουλίτσα. Μην απογοητεύεσαι, γυρνάει το πράγμα, απλά κάν΄το τώρα πριν ξεφύγει σε ηλικία.
Σε έμπειρα χεράκια η κουτάβα θα πετάει μετά από καιρό, εκτός και αν έχει θεματάκι με τον χαρακτήρα της.

Η σκύλα που διαμένει?
 
  • Like
Reactions: Elrandir and GRDANE


sandyMnt

New Member
20 Μαρτίου 2018
4
0
Μένω μενιδι και την λούνα την έχουμε έξω Στο μπαλκόνι αλλά πηγαινοέρχεται και μερικές φορές μέσα στο σπίτι, θα το συζητήσω με τους γονείς μου για την αλλαγη εκπαιδευτή γιατι και εγω το σκεφτόμουν μιας και δεν εβλεπα βελτίωση Τέλος πάντων σε ευχαριστώ πολύ
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Μάζεψε την σκύλα από το μπαλκόνι και μην την αφήνεις άσκοπα να περιφέρεται και να βλέπει άλλα σκυλιά παίρνοντας πρωτοβουλία να γαβγίσει.
Σεβάσου τους γείτονες σου. Είσαι λάθος και θα πρέπει να μαζέψεις την κουτάβα γιατί ενοχλεί.

Άρα υπάρχουν 2 λόγοι που πρέπει να το κάνεις αμέσως. Το εκπαιδευτικό κομμάτι και το νομικό-απολύτως λογικό.

Όσο το αφήνεις θα παγιωθεί αυτό.
Είσαι Αθήνα οπότε λύση θα βρεις.
 


sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
ο εκπαιδευτής μας είπε ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας του σκυλιού και δύσκολα θα αλλάξει
ή αλλιώς "δε μπορώ να τα καταφέρω και ντρέπομαι να το πω οπότε τα ρίχνω στο σκύλο". Δε πιστεύω ότι υπάρχουν συμπεριφορές που δε μπορούν να διορθωθούν από έναν σωστό εκπαιδευτή ειδικά τώρα που είναι ακόμη κουτάβι. Ψάξε καλά και αν μπορούν να βοηθήσουν και τα μέλη του forum που μένουν κοντά σου και γνωρίζουν κάποιον ας το κάνουν.
Επίσης συμφωνώ με τον @st3li0s, μάζεψε τη σκύλα από το μπαλκόνι, θα έχεις νομικά θέματα.
 
  • Like
Reactions: alexouli


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Στην κουτάβα δεν έχει κάτσει στραβά η κοινωνικοποίηση, αλλά η όλη φάση.
Έχεις ένα κουτάβι παρατημένο (από ότι αντιλαμβάνομαι) μόνο του στο μπαλκόνι όλη μέρα και ενίοτε βγαίνει καμιά βόλτα.
Για να μην πω ΤΙ ΔΕΝ κάνατε, θα σου πω τι να κάνεις:
1. Το σκυλί θα πρέπει να περνά τον περισσότερο χρόνο της ημέρας με την οικογένεια.
2. Το σκυλί θα πρέπει τουλάχιστον το βράδυ να είναι μέσα στο σπίτι (για να μην πω την περισσότερη μέρα)
3. Το σκυλί χρειάζεται εκπαίδευση βασική (και όχι κατευθείαν στο πάρκο κοινωνικοποίησης)
4. Το σκυλί χρειάζεται σταθερές βόλτες σε σταθερό περιβάλλον, με σταθερό χειριστή. Γενικά χρειάζεται σταθερότητα για να διώξει τις ανασφάλειές του.
5. Το σκυλί χρειάζεται χρόνο, πόνο, ιδρώτα και ταλαιπωρία εκ μέρους σου. Αν δεν είσαι σε θέση να τα προσφέρεις και δεν υπάρχει και αντίστοιχη διάθεση από άλλο μέλος της οικογένειας, καλύτερα να το δώσεις.
 


sandyMnt

New Member
20 Μαρτίου 2018
4
0
Πρώτα από όλα δεν το εχω παρατήσει έξω στο μπαλκόνι είναι και μέσα στο σπίτι αλλά οταν έλειπα εγώ στο σχολείο το πρωί και επειδή δούλευαν η γονείς μου το σκυλι ηταν έξω έτσι ώστε να μην κάνει χάλια όλο το σπίτι αλλα και για την δικιά της ασφάλεια γιατί της αρέσει να παίρνει πράγματα και να τα βάζει στο στόμα της ετσι εχει συνηθίσει τωρα και δεν θέλει να μπει μέσα πάντα εχω ανοιχτά όταν είμαι στο σπίτι έτσι ώστε να πηγαινοέρχεται αλλά δεν πολύ μπαίνει μέσα γιατί της αρέσει περισσότερο έξω. άμα δεν νοιαζομουν για αυτήν αυτή την στιγμή θα την είχα δώσει και ούτε και Εκπαίδευση θα την πήγαινα αλλά ούτε και αυτό το ποστ δεν θα έκανα θα συμφωνήσω ότι δεν έχει κάποιον σταθερό άνθρωπο στο να την βγάζει βόλτα και ίσως αυτό να της φέρνει ανασφάλεια και θα προσπαθήσω να το διορθώσω αυτό. Επίσης το σκυλί βγαίνει κανονικά βόλτες ποτέ δεν υπήρχε μια μέρα που να μην είχε βγει βολτα
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Πως σας προέκυψε το σκυλί ,από την στιγμή που οι γονείς σου δεν είναι και πολύ θετικοί με την όλη φάση; Πότε και από που το πήρες; Μπορεί όλα όσα αναφέρεις να είναι κληρονομικά ή από άσχημες προηγούμενες εμπειρίες που σε συνδυασμό με την δική σας λάθος διαχείριση, να δυσκολεύει συνέχεια η όλη κατάσταση.
Τα λάθη είναι αρκετά και δεν βλέπω τρόπο να διορθωθούν, γιατί τα δεδομένα σας δεν ευνοούν. Ίσως είναι καλύτερα για όλους να δοθεί το σκυλί, όσο το δυνατόν συντομότερα ,για να μπορέσει ο επόμενος ιδιοκτήτης να δουλέψει μαζί του ,πριν παγιωθούν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU