ΣΤΕΝΩΣΗ ΦΑΡΥΓΓΑ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
Η περίπτωση είναι μιας φίλης που έχει πελαγώσει με το πρόβλημα του σκυλιού της. Όποιος έχει εμπειρία με το θε΄μα και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ αν απαντούσε εδώ. Επίσης αν κάποιος ξέρει κάποιον κτηνίατρο που να έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ.

"Έχω ένα μικρό σκυλάκι, εκτός του μεγάλου που έχω υιοθετήσει απο κουτάβι πεταμένα στον δρόμο. Ο μικρός όμως είνσι για εμένα ότι πολυτιμότερο έχω αυτή την στιγμή. Είναι πολύ δεμένος μαζί μου ,το ίδιο κσι εγώ. Όμως μου παρουσίασε ένα πρόβλημα εδώ κσι κάμποσο καιρό. Μια βραχνάδα στην φωνή του στο περπάτημα κσι κυρίως όταν επιστρέφω σπίτι απο την χαρά του. Έδειχνε να δυσκολεύεται στην αναπνοή. Τον πήγα στον γιατρό που έχω χρόνια, και στον οποίο έχω πάει και πολλά αδέσποτα. Με μια ακτινογραφία που του έκανε βρήκε ότι έχει στένωση του φάρυγκς. Κάτι που μου είπε ότι δεν θεραπεύεται και ότι μπορεί σιγά σιγά να μην μπορεί να αναπνεύσει και να μου μείνει στα χέρια. Του έδωσε για λίγες ημέρες λίγο κορτιζόνη και ένα σιρόπι . Βλέπω όμως ότι η κατάσταση χειροτερεύει, κοντεύω να τρελαθώ. "

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Τι σκυλάκι είναι? Εννοώ μοιάζει με κάποια φυλή? (Μήπως είναι κανένα από τα προβλήματα φυλής)

• Like
Reactions: d-friend

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
άσχετη με το θέμα κορίτσι απλά αναρωτιέμαι είναι εκ γενετής η μήπως αν αυτό εμφανίστηκε σταδιακά και το σκυλί δεν είχε θέμα στο παρελθόν είναι καμια αλλεργία που του κλείνει το σύστημα... ένταξη μπορεί να λέω βλακείες

Fedonas

Member
4 Ιουλίου 2016
15
8
83
άσχετη με το θέμα κορίτσι απλά αναρωτιέμαι είναι εκ γενετής η μήπως αν αυτό εμφανίστηκε σταδιακά και το σκυλί δεν είχε θέμα στο παρελθόν είναι καμια αλλεργία που του κλείνει το σύστημα... ένταξη μπορεί να λέω βλακείες
Δεν το είχε απο μικρός έξαφνα εμφανίστηκε. Ο γιατρός λέει ότι κυρίως οι μικρόσωμος φιλές παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μηπως πρεπει να το δει γιατρος που εχει φαρυγγοσκοπιο?
Μπορει να υπαρχουν υπερτροφικοι μαλακοι ιστοι που προκαλουν στενωση των αεραγωγων.

Fedonas

Member
4 Ιουλίου 2016
15
8
83
Μπορει να υπαρχουν υπερτροφικοι μαλακοι ιστοι που προκαλουν στενωση των αεραγωγων.
Θα πάρω τηλέφωνο αύριο να πάω σε άλλο γιατρό. Φοβάμαι μήπως η διάγνωση του γιατρού δεν είναι σωστή κσι μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Μακάρι Θεέ μου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Μαλακή υπερώα δηλαδή?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συνήθως παρουσιάζεται σε γέρικα σκυλιά.

Πόσων χρονών είναι ο σκυλάκος;

Fedonas

Member
4 Ιουλίου 2016
15
8
83
Συνήθως παρουσιάζεται σε γέρικα σκυλιά.

Πόσων χρονών είναι ο σκυλάκος;
Είναι επτά χρονών, δεν είναι κσι μεγάλος για τέτοια ράτσα σκυλιού.

Fedonas

Member
4 Ιουλίου 2016
15
8
83
Τελικά παιδιά είναι στένωση,τραχείας, collaps ,δεν υπάρχει θεραπεία. Δυστυχώς.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Υπαρχει ομως συντηριτικη θεραπεια που εχει βοηθησει πολλα σκυλακια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Τελικά παιδιά είναι στένωση,τραχείας, collaps ,δεν υπάρχει θεραπεία. Δυστυχώς.
Ρε συ μην το λες αν δεν ψάξεις πρώτα και με άλλο γιατρό - τόσα γιόρκυ κυκλοφορούν, όλο και κάμποσα θα έχουν πρόβλημα σαν αυτό. Κάτσε μήπως το χει ξανασυναντήσει κανείς και ξέρει κανα γιατρό που να ειδικεύεται...

Fedonas

Member
4 Ιουλίου 2016
15
8
83
Σε δυό γιατρούς πήγα,στο νοσοκομείο που πήγα έγινε λεπτομερείς εξέταση . Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, έξω άλλου το δείχνει και η ακτινογραφείς., Ο κίνδυνος εγκυμονεί, πότε δεν ξέρουμε. Θα ψάξω σε φαρμακείο μήπως μου φέρουν μία μάσκα οξυγόνου για έκτακτη ανάγκη.

• Like
Reactions: Orilis

Fedonas

Member
4 Ιουλίου 2016
15
8
83
Φάρμακα. Προς το παρόν ένα αντιβιοτικό και λίγο κορτιζόνη για ερεθισμό στον πνεύμονα που προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.