Σαλμονέλα SOS

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
παιδια σος!!!
το αγορι μου που μενουμε μαζι εμφανισε υψηλο πυρετο και διαροια ..οι γιατροι θα δωσουν αντιβιωση σαλμονελας. υπαρχει περιπτωση μεταδοσης στον σκυλο μου η ο σκυλος μου να του το κολλησε??? ο σκυλος εχει κανονικα κοπρανα και κανονικη θερμοκρασια σωματος τις τελευταιες 4 μερες!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ο σκυλος μου μπορει να κολλησει απο το αγορι μ??? διαβασα σε προηγουμενο ποστ μονο με φιλια... θα ρωττησω και τον γιατρο το βραδυ που θα ξανα παω

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όπως μου έχει πει ο κτηνίατρος μας, η σαλμονέλα στο σκύλο είναι μια μέρα αδιαθεσία και τέλος. Μη τρελένεσαι τόσο, αν ζήσει ο φίλος σου θα τα καταφέρει και το σκυλί :D

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
χτυπα ξυλο!!!! ειμαι αισιοδοξη οτι ολα θα πανε καλα!!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Aν ελεγε "ΩΜΑ" μπορει να ηταν απο το ωμο κοτοπουλο,ισως καποια επιφανεια που δε σκουπισε καλα ή καποιο σκευος. Μπορει κ οχι.Πιο λογικο πια ειναι τα τροφιμα απο καποια μερος οπου δεν καθαριστηκαν σωστα τα σκευη ή δεν μαγειρευτηκε σωστα το κρεας.

Εχει τυχει κ ξηρα τροφη να ειναι μολυσμενη με σαλμονελλα κ απο την επαφη που ειχα οι ιδιοκτητες με την κροκετα κολλησαν.

Περαστικα σας! Μην αγχωνεσε! Μια χαρα θα ειναι το σκυλακι κ ο φιλος σου!:D

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Μια από τα ίδια..Εδώ και εναμισι μήνα ο φίλος μου έχει δέκατα.Κάναμε τα πάντα από εξετάσεις και ήταν όλες καλές εκτός από την widal που βγήκε χθες και ήταν θετική.Έχω ανησυχήσει πολύ.Η ίδια έκανα σήμερα εξετάσεις και δεν έχω αποτελέσματα ακόμα.Φοβάμαι για τον μικρό.Φοβάμαι και ότι ίσως προέρχεται από τον μικρό.Τρώει ξηρά κατά βάση όμως πριν από 2 μήνες του έιχα δώσει ωμό κοτόπουλο και επειδή ταιριάζουν και οι ημεροηνίες ανησυχώ μήπως είναι από αυτό.Ο μικρός είναι μια χαρά και από διάθεση,και θερμοκρασία και κακά.Παρ' όλα αυτά θα τον πάω στον κτηνίατρο αύριο.Τι εξετάσεις πρέπει να ζητήσω?Φαντάζομαι αιματολογικές και εξέταση κοπράνων(?).

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το βακτήριο σαλμονέλα ζει στο έντερο ανθρώπων και ζώων και μεταδίδεται με τη λήψη μολυσμένης τροφής. Για να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση πρέπει η τροφή να περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βακτήρια ανά γραμμάριο.

Τα συμπτώματα της σαλμονέλωσης παρουσιάζονται μέσα στις 72 ώρες και διαρκούν μεχρι 7 ημέρες και συνήθως περνάει χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Υπάρχει και μια ίωση αυτό το διάστημα με αυτά τα συμπτώματα, την πέρασε η αδερφή μου και η υπόλοιπη οικογένειά της.
Κρατάει 4-5 μέρες.
Περαστικά.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Το μόνο που ξέρω για την σαλμονέλα είναι ότι προκαλεί τον τύφο.Τα συμπτώματα (τα δέκατα δηλαδή) έχουν εμφανιστεί εδώ και 1μισι μήνα και δεν υποχωρούν ακόμα και μετά την αντιβίωση που έλαβε.Κι όπως ανέφερα βγήκε θετικός στην Widal (Salmonella Typhi/ Paratyphi Slide Test).Δεν έχουμε ξεκάθαρη απάντηση από τον γιατρό καθώς εκρεμεί και μία άλλη εξέταση.Εγώ θα πάω καλού κακού στον κτηνίατρο να κάνουμε μια αιματολογική που έτσι κι αλλιώς θα κάναμε.

Επίσης πριν κάνα μήνα που είχε αδιαθετήσει ο μικρός(είχε φάει κάλτσα) ο κτηνίατρος μου είπε ότι υπάρχει επιδημία τύφου στην περιοχή,κι ότι ίσως νοσεί,αλλά εφόσον είναι εμβολιασμένος θα του περάσει.Τώρα όλα αυτά μπορεί να είναι κι εντελώς άσχετα μεταξύ τους.Εν πάση περιπτώση θα ενημερώσω μόλις θα έχουμε νεότερα.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Η σαλμονέλα εκδηλώνεται με τρεις μορφές, μια απο αυτές μπορεί να είναι ο [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Τυφοειδής Πυρετός....[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ο σκύλος σου για μένα διατρέχει μικρότερο κίνδυνο απο σένα να νοσήσει.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Εαν δεν την κόλλησε μεσω της τροφής (αυγά, κοτόπουλο, νερό) πολλές φορές είναι και απόρροια κακής υγιεινής.

[/FONT]

pasulisdog

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
36
0
Υπάρχει περίπτωση σαλμονέλας από αλλοιωμένο κοτόπουλο το οποίο όμως το βράσαμε καλά?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Υπάρχει περίπτωση σαλμονέλας από αλλοιωμένο κοτόπουλο το οποίο όμως το βράσαμε καλά?
ναι είναι πιθανό να μόλυνε κάποια επιφάνεια με την οποία ήρθατε σε επαφή πριν το βράσιμο (πάγκος, μαχαίρι τάπερ κατσαρόλα κτλ)

τι εννοείς όταν λες αλλοιωμένο?ενα μολυσμένο απο σαλμονέλα κρέας δεν δείχνει εμφανή σημάδια μόλυνσης ούτε έχει ιδιαίτερη οσμή.

ο ιος εξουδετερώνεται με βρασμό σε θερμοκρασία άνω των 70 βαθμών Κελσίου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.089
Νεότερο μέλος
Kons