Σαρκοκοπτική ψώρα

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
ROTTIE: Ο τίτλος «Άγχος μην κολλήσει κάτι…» άλλαξε σε «Σαρκοκοπτική ψώρα»

Καλημέρα σε όλους και καλή βδομάδα.....

Χθές βρέθηκα με μια φίλη μου η οποία έχει 4 σκυλια και ένα άλογο...
χθες βρεθήκαμε με την φίλη μου και πείρε το λυκόσκυλο της και πήγαμε στο παραθαλάσσιο να παίξουν τα σκυλιά μας....

Μου είπε ότι έχει αρκετό καιρό που κόλλησε το άλογο της κάτης σαν ψώρα από κάτι αδέσποτες γατούλες και κάνει θεραποία....

τα λυκόσκυλά της ΄πήγε σε κτηνίατρο μου είπε και τα έκανε μια ένεση κατευθείαν....
και χθες το βράδυ συζητώντας με το αρραβων μου για το τι ταλαιπωρεία τραβάει το αλογάκι τώρα και η φιλη μου άρχισε να με πανικοβάλει ο δικός μου με το ότι κοιτα να κόλλησε και η μικρή η δικιά μας κάτι και να κολλήσουμε και εμείς και διάφωρα τέτοια....

εγω όμως σκεπτώμενη το σκυλι μπείκε στο αμάξι και εκεινος λέγοντας ολα τα μικροβια είναι τώρα εκει μέσα κτλ....

σκεπτώμενη εγω τώρα το σκυλί οπώς και το κανεισάκι είναι και τα δύο τα τριχώματα τους πολύ καλά και μα΄λακα και καθαρώτατα...
δεν έδειχναν κάποια συμτώματα ψώρας....

αρα πιστευώ ότι δεν υπάρχει λόγος φόβου έτσι δεν είναι?
Τωρα να ρωτήσω την φίλη μου ξερεις κάτι τα σκυλια σου είναι υγιει? γιατι φοβαμε να μην κολληση η δικια μου το βρείσκο λιγο προσβλιτικο έτσι δεν είναι?

Εσεις τι θα μου συμβουλέυατε?

Και άσχετο και στην βόλτα μας στα χωρτάρεια μπορει ο καθένας να κολλήση το ζωάκι του λόγ το ότι υπάρχουν αδέσποτα ακώμα....και μπορεί καπου να υπάρχει ένα άρωωστο και στο πέρασμα να αφήσει τα μικρόβια....

Ετσι δεν είναι?

Η μικρή μου την έχω πάντα καθαρεί και φοράει την αμπούλα της ανα δύο μηνες και το σκάλιμπέρ κτλ....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μάλλον αναφέρεσαι στην σαρκοκοπτική ψώρα. Τα σκυλιά της φίλης σου κόλλησαν ψώρα ή έκανα προληπτική θεραπεία?
Πάντως εάν έχουν κολλήσει τα δικά σου σκυλιά, θα το καταλάβεις σε λίγες μέρες. Το παράσιτο φωλιάζει στην επιφάνεια του δέρματος και προκαλεί έντονο ερεθισμό προξενώντας πολύ συχνό και μανιώδες ξύσιμο.

Η σαρκοκοπτική ψώρα είναι δύσκολη περίπτωση μιας που το παράσιτο έχει μεγάλο κύκλο ζωής και μεταδίδεται ιδιαίτερα εύκολα από σκύλο σε σκύλο.
Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κτηνίατρο…

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Μόλις μίλησα με την κτηνιάτρο μας.....

οοοοοοοοοοουφ.... μου έφυγε ενα φάρος.....

1ον....έχουμε την ίδεια κτηνίατρο....

2ον το άλογο παρούσίασε μηκιτίασει οχι ψώρα....

3ον τα λυκόσκυλά δεν είχαν παρουσιάσει ψώρα αλλά κάτι είχε το κανεισάκι όπου έκανε προλυπτικά μπανάκι με σπρει κτλ...αλλα δεν παρουσίαζε κάποια συμπτώματα στην γουνίτσα η μικρή....

4ον μου είπε να παρακολουθήσω την μικρή μου αμα δώ να παίφτουν τουφίτσες τοτε να την πάω για έλεγχο....

5ον δεν γίνεται κατι προλιπτικο

οοοουφ.... αυτα είναι καλά νέα ετσι δεν είναι?

tsifoutakos

Member
4 Οκτωβρίου 2007
6
0
Εμένα ο γιατρος μου είπε οτι ο σκυλος μου πασχει απο ψωρα αλλα δεν μου ειπε τι είδος. Μου είπε όμως οτι δεν ειναι κολλητικη ουτε στον ανθρωπο ουτε σε αλλα ζωα ( η συγκεκριμενη). Ισχυει κατι τετοιο ξερετε? Στην αρχη εχανε τουφες αλλα δεν το επαιρνες ειδηση γιατι εχει κοντο και πυκνο τριχωμα!! Επισης μου ειπε οτι με την καταλληλη θεραπεια θα του περασει αλλα υπαρχει περιπτωση να ξαναεμφανιστει οταν ξαναπεσει το ανοσοποιητικο του συστημα λογω ιωσης, κρυωματος, αρα πρεπει να ειμαι προσεκτικη. Εχει κανεις καμμια τετοια περιπτωση?

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
tsifoutakos said:
Εμένα ο γιατρος μου είπε οτι ο σκυλος μου πασχει απο ψωρα αλλα δεν μου ειπε τι είδος. Μου είπε όμως οτι δεν ειναι κολλητικη ουτε στον ανθρωπο ουτε σε αλλα ζωα ( η συγκεκριμενη). Ισχυει κατι τετοιο ξερετε? Στην αρχη εχανε τουφες αλλα δεν το επαιρνες ειδηση γιατι εχει κοντο και πυκνο τριχωμα!! Επισης μου ειπε οτι με την καταλληλη θεραπεια θα του περασει αλλα υπαρχει περιπτωση να ξαναεμφανιστει οταν ξαναπεσει το ανοσοποιητικο του συστημα λογω ιωσης, κρυωματος, αρα πρεπει να ειμαι προσεκτικη. Εχει κανεις καμμια τετοια περιπτωση?
Εσύ πρέπει να αναφέρεσαι στην δημοδηκτική ψώρα(DEMODEX-δεμοδηκωδη):
Η δεμοδήκωση του σκύλου οφείλεται στο άκαρι Demodex canis, που ανήκει στη φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος και παρασιτεί στους θυλάκους των τριχών. Πρόκειται για μία από τις συχνότερες στην πράξη δερματοπάθειες, ιδιαίτερα στους νεαρούς σκύλους. Η δεμοδήκωση εμφανίζεται με την εντοπισμένη και τη γενικευμένη μορφή, στην οποία ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός του παρασίτου οφείλεται στην ειδική απέναντι στο D. canis διαταραχή της λειτουργίας των Τ-λεμφοκυττάρων που κληρονομείται. Οι δερματικές αλλοιώσεις, που ξεκινούν και εντοπίζονται συχνότερα στο πρόσωπο και στα πρόσθια άκρα με δυνατότητα επέκτασης σ' ολόκληρο το σώμα, χαρακτηρίζονται από αλωπεκία - υποτρίχωση, φολίδες, εφελκίδες, ερύθημα, υπερχρωμία, βλατίδες και λειχηνοποίηση. Αυτές συχνά επιπλέκονται από τον Staphylococcus intermedius, ιδιαίτερα στη γενικευμένη μορφή. Η διάγνωση στηρίζεται στην ανεύρεση μεγάλου αριθμού ακάρεων, σε διάφορα εξελικτικά στάδια, κατά τη μικροσκοπική εξέταση των ξεσμάτων από το δέρμα. Στην εντοπισμένη μορφή δε συνιστάται κανενός είδους τοπική ή συστηματική αγωγή, επειδή σχεδόν πάντοτε αυτοϊάται. Αντίθετα, η γενικευμένη μορφή απαιτεί μακροχρόνια και εντατική θεραπεία με τοπικά (αμιτράζη) ή συστημικά (ιβερμεκτίνη, μιλμπεμυκίνη, μοξιδεκτίνη) εξωπαρασιτοκτόνα φάρμακα, μέχρις ότου στα ξέσματα δε βρίσκεται κανένα παράσιτο σε 2 ή 3 συνεχόμενες μηνιαίες επανεξετάσεις. Αν περάσουν 12 μήνες από τη διακοπή της ακαρεοκτόνου αγωγής και δεν εμφανιστεί υποτροπή το ζώο έχει ιαθεί οριστικά.

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
ρε τσιφουτακο ,εδω ματζιρης.... :lol: :lol: :lol:
αποτι βλεπω την ιδια φατσα με την δικια μου εχεις! :roll:

tsifoutakos

Member
4 Οκτωβρίου 2007
6
0
LES NA EINAI DIDIMO ADERFAKI TOY?

ROTTIE: Παιδιά, τα greeklish δεν επιτρέπονται στο forum. Σας παρακαλώ πολύ μόνο Ελληνικά.

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
πολύ φάτσα ...
η δικια μας ολο κραυγουλες και φατσουλιες ειναι...
τα εχουμε παιξει...αφου οι φιλοι μου με ψαχνουν...
:lol:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Η δεμοδηκτικη ψωρα ειναι γενετικη-κληρονομικη νοσος του ανοσοποιητικου. Ο σκυλος που προσβληθηκε απο δεμοδηκτικη ψωρα γενικευμενης μορφης σαν κουταβι και χρειαστηκε θεραπεια για να απαλλαγει, θα ειναι επισης καλο να στειρωνεται γιατι ειναι κατα τεκμηριο ακαταλληλος για αναπαραγωγη.
Εαν αυτη η μορφη ψωρας εμφανιστει για πρωτη φορα σε ενηλικο σκυλο, ενω δεν ειχε εμφανιστει οταν ηταν μικρος, καλο θα ειναι να γινουν εκτεταμενες γενικες εξετασεις μια και ο σκυλος πιθανον να πασχει απο κατι σοβαροτερο, που του εχει προκαλεσει πτωση του ανοσοποιητικου.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολύ σωστά BasKal! :p
Ακόμα περιμένουμε και το δικό σου intro για να σε καλωσορίσουμε επίσημα στο forum..! :wink:

STELLAKI

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2008
96
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
BasKal said:
Η δεμοδηκτικη ψωρα ειναι γενετικη-κληρονομικη νοσος του ανοσοποιητικου. Ο σκυλος που προσβληθηκε απο δεμοδηκτικη ψωρα γενικευμενης μορφης σαν κουταβι και χρειαστηκε θεραπεια για να απαλλαγει, θα ειναι επισης καλο να στειρωνεται γιατι ειναι κατα τεκμηριο ακαταλληλος για αναπαραγωγη.
Η δεμοδήκωση σύμφωνα με τους κτηνιάτρους,
μεταδίδεται απο το θηλυκό σκύλο στα κουτάβια του τις πρώτες 3-4 μέρες ζωής τους.
Τα θηλυκά είναι αυτά που θα πρέπει να αποκλείονται απο την αναπαραγωγή
και όχι τα αρσενικά, αφού τα αρσενικά δεν την μεταδίδουν.

κατερινα:)

New Member
27 Μαϊου 2009
1
0
παιδιά επείγον έχω yiorksire terrie μικρούλη είχε εδώ και καιρό κάποια δερματικά προβλήματά(εξανθήματα, ξηροδερμία, φαγούρα) νομίζαμε και εμείς και ο κτηνίατρος πως ήταν άπλα αλλεργία ε, αρχίσαμε να την ταΐζουμε οικολογική τροφή κτλ τα συμπτώματά έφευγαν ησυχάσαμε λοιπόν μετά από κάνα μήνα εμφανίστηκαν πάλη και έτσι την ξανά πήγαμε στον κτηνίατρο και μου είπε αν της έχουμε κάνει κάτι τελευταία που δεν το είχαμε ξανακάνει το μονό που σκέφτηκα εγώ ήταν το ότι πριν καιρό την είχαμε πάει σε ένα κομμωτήριο για σκυλάκια ο κτηνίατρος λοιπόν τότε κατάλαβε πως από'κει είχε κολλήσει ψώρα μας είπε πως είναι κολλητική και σε ανθρώπους και να προσέχουμε μας έδωσε τρία φάρμακά να της δίνουμε τα δίναμε κανονικά σήμερα κατάλαβα πως αιμοραγει σε ολο της το σωμα!!! ανησυχώ πολύ σας παρακαλώ οποίος ξέρει κάτι σχετικό ας μου πει!! παρακαλώ πολύ είναι μόλις 6 χρονών φοβάμαι πολύ:(!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr