Σιχ Τσου

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Γεια σας,
θα ηθελα παρακαλω να μου γνωστοποιησετε καποιους σοβαρους εκτροφεις για την αγορα ενος maltese/shih tzu στην παρουσα.Τι αλλο χρειαζεται?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
LUNA07 said:
Γεια σας,
θα ηθελα παρακαλω να μου γνωστοποιησετε καποιους σοβαρους εκτροφεις για την αγορα ενος maltese/shih tzu
αυτο ακριβως,οπως το εγραψες ρωτας? :lol:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οκ.

αύριο.

υπάρχει ένα πρόβλημα όμως.

σου τα λέει την ίδια στιγμή ή σου τα στέλνει σε φάξ???

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Οταν ειχα παρει εγω το ειπε,δεν το εχω γραπτως αν το ειχα???θα στο ειχα στειλει δεν θα το συζητουσα τοση ωρα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πολλές γέννες + Πολλά σκυλιά + ΧΩΡΙΣ έκθεση + στην Ελλάδα = Greek puppy mill :D

sorry, τα ξαναλέω ...

AΡΑ αφού άρχισε ο φίλος ... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΕΚΘΕΣΗ
Δεν γίνεται να μην καλυφθείς από το πιο πάνω post.
Το σκυλί ΠΡΕΠΕΙ να πάει σε έκθεση, κι ας βγαίνει συνέχεια τελευταίο.
Το να πάει σε έκθεση μας λέει πολλά. Κατ'αρχάς αν υπάρχει.
Αν έχει σωστά δόντια - κρυψορχία - δυσπλασία σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, το διαχωρίζει από την μάνα σκύλα ΜΗΧΑΝΗ κουταβιών ...
Ο χαρακτηρισμός σε έκθεση δεν είναι άχρηστος ούτε όμως ορίζει και την τιμή (άλλωστε μεγάλοι πρωταθλητές έχουν βγεί από σκύλες ''καλές'' ή ''πολύ καλές''. Ο χαρακτηρισμός σε έκθεση δίνει στον σκύλο ταυτότητα και στον εκτροφέα υπόσταση στον χώρο που λέγεται εκτροφή σκύλων.
Σκύλος που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να πάει με τίποτα σε έκθεση, δεν πρέπει να ζευγαρώνει ... αυτό εφαρμμόζεται επισήμως σε άλλες χώρες ...

ΛΙΓΑ ΣΚΥΛΙΑ πχ όχι 20 σκύλες - και μέχρι 2 φυλές άντε 3

Αυτό στην πράξη και προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα ...
ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν και εξαιρέσεις ...
Η μία σκύλα είναι πάλι λίγο περίεργο ... (υποτίθεται ότι αναπτύσσεται η φυλή, το ζευγάρωμα είναι καλο, το πιστεύεις άντε στο πρώτο δεν κρατάς, στο δεύτερο - στο τρίτο μία κόρη?? Γιατί κάνεις εκτροφή τότε?? Για να δίνεις στον κόσμο?

Καθιστά ο εκτροφέας σαφές ΠΟΙΟ είναι το θηλυκό αυτό, το οποίο έχει ταυτότητα (εκτος από τα προβλεπόμενα έχει ''ταυτότητα'' και στα λεγομενά του, πχ αυτή είναι η μάνα, λέγεται ΧΧΧΧΧ έχει πάει εκει και εκεί , να τα χαρτιά, να οι κτηνίατροι. πότε ζευγάρωσε και με ποιόν επιβήτορα κλπ ... )

ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα το πώ ... έχει site που παρουσιάζει όλα τα σκυλιά με φωτογραφίες pedigree κλπ.

Αν το σκυλί δεν ειναι εκει, πρέπει να δώσει επαρκής εξηγήσεις ...
δυστυχώς έχουμε φτάσει εκει, αλλά το site είναι σαν να ψωνίζεις από μαγαζί - σε αντίθεση με υπόγεια αποθήκη κινέζων. (δεν ξέρεις τί έχει μέσα)

Τα pedigree των κουταβιών αργούν να βγούν, είναι γνωστό ... πρέπει να μπορεί να δώσει φωτοτυπία την δήλωση γέννας. Εκεί αναφέρεται και ο αριθμός των κουταβιών, πρίν είναι πολύ αργά, και πρέπει να τον δούμε στο pedigree ... Η δήλωση γέννας πρέπει να έχει σφραγίδα με αριθμό πρωτοκόλλου, από τον ΚΟΕ.

Τα κουτάβια πρέπει να έχουν βιβλιάρια που να αναφέρεται το όνομα όπως στην δήλωση γέννας. Πρέπει να έουν τουλάχιστον ένα εμβόλιο και 2-3 αποπαρασιτώσεις, το εμβόλιο με σφραγίδα κτηνιάτρου.

Δεν είναι τόσο δύσκολο, ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Λοιπόν.. θα σας πω τι είπα στον ΚΟΕ και τι είπα με την εν λόγω κυρία.

Τηλέφωνο στον ΚΟΕ:
Εγώ: Καλημέρα σας, λέγομαι.... και ενδιαφέρομαι να μάθω σχετικά με τους εκτροφείς Σιχ Τσου στην Ελλάδα.
Υπεύθυνη ΚΟΕ: βεβαίως, δώστε μου το φαξ ή το μέηλ σας και θα σας στείλω τις σχετικές πληροφορίες.
Το δίνω, ευχαριστώ, καλημέρα σας κλπ...

Μετά από λίγο λαμβάνω το μέηλ που έχει τα τηλέφωνο δύο όλων κι όλων εκτροφέων την μία στην Κερατέα και τον άλλον στην Σαλαμίνα. Επικοινωνώ με την κυρία στην Κερατέα με την οποία έχω μιά απλή τηλεφωνική συζήτηση διερευνητικής μορφής (κόστος αγοράς, διατροφή σκυλιών, επίσκεψη στον χώρο της, πόσο μπορεί να το κρατήσει γιατί δεν θέλω να το πάρω και από 1 μηνού κλπ) Η απάντηση είναι ότι εκτρέφει και μαλτέζ που τα πουλάει προς 1300 και σιχ τσου που τα πουλάει προς 350, ότι στην δική μου περίπτωση συνιστά σιχ τσου λόγω παιδιών και ότι προς το παρόν δεν έχει κάποια γέννα. Ευχαριστώ πολύ της λέω, θα ξανακαλέσω και το κλείνουμε.

Με τον άλλον κύριο δεν έχω μιλήσει ακόμα γιατί δεν τον βρήκα.

Επειδή εγώ δεν γνωρίζω σχετικά με προβλήματα που τυχόν υπήρξαν με την εν λόγω κυρία μπορείτε να με ενημερώσετε? Επίσης δεν γνωρίζω ποιά θα ήταν μιά σωστή τιμή για σιχ τσου αφού βλέπω τιμές από 250 μέχρι και 600+ ευρώ και ομολογώ πως έχω αρχίσει να χάνω τον μπούσουλα. Να πάρω πληροφορίες από εκτροφέα μέσα από το διαδίκτυο (υπάρχει κάποιο που εκτρέφει σιχ τσου και τσόου τσόου) ή να εμπιστευθώ τον ΚΟΕ?

Μέχρι τώρα απλώς υιοθετούσα ένα αδέσποτο.... :?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν έκανες κάτι κακό.

απλά.

εγώ θα έπαιρνα ακόμη ένα τηλ και θα ρώταγα εαν υπάρχουν και άλλοι εκτροφείς.

το τι θα έλεγα με την κυρία άστο.

θα την πάρω ένα τηλ μάλλον

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Είμαι άσχετη των ασχέτων από ράτσες, εκτροφείς, χαρτιά κλπ και δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Εκθέσεις σκύλων που και πότε κάνουν στην Ελλάδα, αν κάνουν?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Που θα παρεις?στον ΚΟΕ?Μας βρηκαν κοριτσακια και μας κοροιδευουν :lol: :lol: Εχω στειλει email στον κοε εδω και ενα μηνα αλλα απαντηση καμια :?

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Να την πω την αμαρτία μου (γιατί αμαρτία εξομολογουμένη ουκ εστί αμαρτία)?

Εγώ το μόνο που θέλω και ψάχνω είναι ένα σκύλο της ράτσας που έχω επιλέξει ως την καταλληλότερη για μένα και τα παιδιά μου και ο οποίος να πληρεί τις προϋποθέσεις που έχει η συγκεκριμένη ράτσα και που θέτω και εγώ δλδ να μην είναι νευρικό και επιθετικό, να μην με τρελλαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο γαβ-γαβ χωρίς λόγο γιατί σκυλί είναι και φυσικά θα γαυγίσει αλλά αυτό το συνεχόμενο με εκνευρίζει (ψέμματα να πω?), να μην ζηλεύει το μωρό πράγμα πολύ βασικό, να του αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλίτσες γιατί μου αρέσουν και μένα, να μπορώ να το παίρνω εύκολα μαζί μου στις διακοπές (εννοείται), να μην παθαίνει κατάθλιψη όταν εγώ θα λείπω ένα οχτάωρο στην δουλειά μου (τα σιχ τσου μπορούν να μείνουν κάποιες ώρες μόνα τους χωρίς να εκδηλώνουν ψυχολογικά ή τουλάχιστον έτσι λένε οι γνώστες της φυλής) και να μην μου κάνει το σπίτι "καινούργιο" όπως ώρα της καλή η Ξένια η λυκοσκυλίνα μου (ακόμα κλαίω για το καλώδιο της δορυφορικής που μου το μασούληξε σε εκατό μεριές.. τα παπούτσια που είχα αγοράσει και δεν πρόλαβα να φορέσω ποτέ... τις παντόφλες της μεγάλης μου που της εξαφάνιζε (πλυθηντικός παρακαλώ!) εν ριπή οφθαλμού... το τραπέζι στο μπαλκόνι που το έκανε καινούργιο... το λάστιχο που χρειάστηκε να αλλάξω πέντε (!) φορές γιατί το είχε πάρει για παιχνίδι και τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ που μου ήρθε τριπλός από τον κανονικό γιατί έμαθε να ανοίγει το νερό -στο μπαλκόνι- το οποίο έτρεχε με τις ώρες...

Δεν επιθυμώ να ξεκινήσω εκτροφείο, ούτε προσδοκώ οικονομικές απολαβές, ούτε θέλω να το κατεβάζω σε εκθέσεις.

Απλά πράγματα ζητάω.

Παρεπιπτόντως, σας ευχαριστώ όλους και όλες για τις απόψεις σας. :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εφόσον δεν επιθυμείς να ανοίξεις εκτροφείο προφανώς επιθυμείς να τρέχεις στους κτηνιάτρους με άρρωστα σκυλιά

δυσπλασίες από ανεξέταστα σκυλιά 1500 το πόδι

τρελά μη ισσοροπημένα σκυλιά.

σιχ τσουοειδές και όχι σιχ τσου.

βλέπεις το οπρότυπο της κάθε φυλής δεν μιλάει μόνο για την εμφάνιση

μιλάει και για τον χαρακτήρα

επίσεις

τι έχεις ακούσει για τις επονομαζόμενες κληρονομικές αρρώστειες και για μη εξετασμένους γονείς???

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
εφόσον δεν επιθυμείς να ανοίξεις εκτροφείο προφανώς επιθυμείς να τρέχεις στους κτηνιάτρους με άρρωστα σκυλιά

δυσπλασίες από ανεξέταστα σκυλιά 1500 το πόδι

τρελά μη ισσοροπημένα σκυλιά.

σιχ τσουοειδές και όχι σιχ τσου.

βλέπεις το οπρότυπο της κάθε φυλής δεν μιλάει μόνο για την εμφάνιση

μιλάει και για τον χαρακτήρα

επίσεις

τι έχεις ακούσει για τις επονομαζόμενες κληρονομικές αρρώστειες και για μη εξετασμένους γονείς???
Συμφωνώ και επαυξάνω ... πρόσεχε, τα μικρά παιδιά δέν κάνει να βιώνουν απώλειες και δή του ζώου που είναι τόσο δεμένα ...

Η αντιμετώπιση αυτή έχει δημιουργήσει εκτροφείς των 200 - 300 Ευρώ και ΠΟΛΛΑ προβληματικά ζώα ... οι άλλοι πού νομίζεις θα δώσουν τα ζώα τους?? Σε άλλους υποψήφιους εκτροφείς ΜΟΝΟ ??

Και 2ον ... άνοιξες ένα θέμα περί σκύλου και συντρόφου ... μήπως πρέπει να δείς αυτό ΠΡΩΤΑ, γιατί δεν βλέπω να είσαι ΚΑΛΟΣ πελάτης του ΚΑΛΟΥ εκτροφέα που ψάχνεις, αν καταλαβαίνεις τί εννοώ .. :wink:

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Το ότι θέλω να μάθω που μπορώ να βρω τον σωστό εκτροφέα δεν σημαίνει ότι θα αγοράσω το κουτάβι τώρα εφόσον τελικά οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν. Τον σωστό εκτροφέα θέλω να τον γνωρίζω έτσι ώστε να πάρω τις κατάλληλες πληροφορίες και να τον έχω υπόψην μου όταν και εφόσον η ώρα είναι σωστή για να προχωρήσω με την απόκτηση του νέου μέλους της οικογενείας. Εφόσον ο σύντροφος είναι αντίθετος και έχει και εκείνος τους λόγους του που όπως και να το κάνουμε πρέπει να είναι σεβαστοί γιατί κάποια βάση έχουν, εννοείται πως θα πρέπει να κυριαρχήσει πιό ώριμη σκέψη και να γίνει κράτει στο θέλω και να δοθεί μεγαλύτερη βάση στο μπορώ (= ανταπεξέρχομαι). Οχι να κυρηχθεί ο τρίτος παγκόσμιος επειδή εγώ ξαφνικά αποφάσισα ότι θέλω να κάνω το κομμάτι μου. Και φυσικά εννοείται ότι δεν θέλω ένα ζωό άρρωστο, με δυσπλασίες, Δόξα το Θεό έχω περάσει πολλές ώρες με τέτοια ζώα (την πολυαγαπημένη μου σιαμέζα που μου την έκαναν δώρο από κάποιο Pet shop και είχε τα χίλια κουσούρια παρότι ήταν γλυκύτατο πλάσμα και την Νένα που έχει πρόβλημα στο πίσω δεξί πόδι λόγω δυσπλασίας στο ισχίο και κουτσαίνει εκ γεννετής). Απλά το μόνο που ζητάω να μάθω είναι που θα πρέπει να απευθυνθώ για να αποκτήσω (όποτε κρίνω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή) ένα υγιές ζωάκι με τα χαρακτηριστικά που θέλω. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Peace

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini