Σκάλες

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Καλημέρα :)
Ένας φίλος μου είπε ότι, ότι δεν κάνει έως κάποια ηλικία τα σκυλιά να ανεβώ-κατεβαίνουν σκαλιά :!:
Ξέρετε κάτι για αυτό :?:
Και αν είναι αλήθεια, έως πια ηλικία :?: :?:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ανάλογα με το πότε ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σκύλου.
Στις μεγαλόσωμες φυλές αυτό μπορεί να είναι μέχρι και 2 ή και 2μιση χρονών. Στις μικρόσωμες περίπου στον χρόνο.

Αυτό που βλάπτει επίσης, είναι το περπάτημα σε μάρμαρα, σε παρκέ, και σε οποιαδήποτε άλλη γλυστερή επιφάνεια.

Dio

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2007
95
0
????

Σοβαρα? 2+ χρόνια?

Καλά και τι κάνεις όταν έχεις ένα μεγαλώσωμο φυλής σκυλί και μένεις σε διαμέρισμα 3ου - 4ου ορώφου χωρίς ασανσέρ και θες να το βγάλεις βόλτα και είναι αρκετά μεγάλο (ενώ είναι 1 χρονών) για να το πάρεις αγκαλιά? Πώς το κατεβάζεις απο τα σκαλιά? Δεν το πάς καθόλου βόλτα μέχρι να γίνει 2+ χρωνών? Δεν γίνετε αυτό να μην το πηγαίνει βόλτα, άρα πως το σκυλί θα κατέβει τα σκαλιά?

Ρωτό γιατί βλέπω σκυλιά μεγαλώσωμης φυλής που απο 8+ μηνών παύουν να είναι τοσοδούλικα και έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος, άρα τι κάνεις?

Επείσης λές να μην περπατάνε σε γλυστερή επιφάνεια, δεν νομίζω ότι υπάρχει σπίτι που να μην έχει μαρμαρο, άρα το καλοκαίρι τι κάνεις που βγάζεις τα χαλιά (αν βάζεις χαλιά το χειμόνα)?

Για πείτε μου ρε παιδιά μην κάνω καμιά βλακεία στο μέλλον, όλα αυτά αληθεύουν και τι πρέπει να κάνεις?

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Re: ????

Dio said:
Επείσης λές να μην περπατάνε σε γλυστερή επιφάνεια, δεν νομίζω ότι υπάρχει σπίτι που να μην έχει μαρμαρο, άρα το καλοκαίρι τι κάνεις που βγάζεις τα χαλιά (αν βάζεις χαλιά το χειμόνα)?

?
Aν παρατηρησεις ενα κουταβακι 4-5-6 μηνων,προσπαθει να περπατησει η να τρεξει πανω σε ενα μαρμαρινο η με μωσαικο πατωμα και τα ποδια του ανοιγουν και πολλες φορες γλυστρα,αυτο δεν του κανει καθολου καλο στον σκελετο του.
Θα πρεπει να βαζουμε χαλια μεχρι να μεγαλωσει,οσο για τις σκαλες οταν ανεβαινεις 2-3 φορες την ημερα δεν υπαρχει προβλημα αφου βλεπεις οτι το κουταβι μπορει να τις ανεβει,στο κατεβασμα καλο ειναι να το βοηθουμε λιγο και να περιμενουμε να κατεβει σιγα σιγα γιατι εκει δημιουργουνται τα περισσοτερα προβληματα,αλλα αν εχεις για παραδειγμα εσωτερικη σκαλα στο σπιτι η στο μαγαζι δεν πρεπει να αφηνεις το κουταβι να ανεβοκατεβαινει ολη μερα και οποτε θελει.
Ολα τα κυναθληματα που εχουν εμποδια,σκαλες κλπ αρχιζει η εκπαιδευση τους μετα απο τους 8-9 μηνες και αργα αργα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμπληρώνοντας:
Προσοχή χρειάζεται στις μαρμάρινες σκάλες των πολυκατοικιών.

@Dio
Μην αφήνεις το κουτάβι να ανεβοκατεβαίνει τρέχοντας την σκάλα. Το σκυλάκι μόλις μάθει να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες το θεωρεί παιχνίδι και αρχίζει να τρέχει πάνω-κάτω. Αυτό αφ’ ενός καταπονεί τα οστά του και αφ’ ετέρου μπορεί να του δημιουργήσει μόνιμο πρόβλημα σε περίπτωση που γλιστρήσει και ανοίξουν τα πόδια του, όπως σωστά είπε η Savra. :wink:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εγώ είχα εσωτερική σκάλα, και είχα φτιάξει μια όμορφη ξύλινη πορτούλα, και είχε μάθει ο σκύλος ότι μόνο κάτω ήταν ο χώρος του...

Χαλιά έχω χειμώνα-καλοκαίρι.

Dio

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2007
95
0
:shock: :shock: Να και κάτι που δεν το ήξερα καθόλου. Ωραία να ξέρω να έχω χαλιά τον πρώτο καιρό, όσο για τις σκάλες το σπίτι που θα πάρω λογικά έχει ασανσέρ, αρα και για βόλτα να βγούμε θα πάμε με ασανσέρ, απλά ρώταγα γιατί ξέρω πολύ κόσμο που έχει σκυλί σε 1ο - 2ο όροφο χωρίς ασανσέρ και είναι αρκετά μεγάλο για να το πάρεις αγκαλιά και κατεβαίνει τα σκαλιά μόνο του όταν είναι να το πάνε βόλτα.

Πώ πω έχω πολλά να μάθω φαίνετε ακόμα. :cry: :cry: Καλά που είδα αυτό το post γιατί εγώ ειλικρινά πίστευα ότι αν το έπερνα τώρα το καλοκαίρι το σκυλί θα ήταν μια χαρά χωρίς χαλιά για να μην τα κάνει χάλια και να μην με πειράζει που κάνει την ανάγκη του μέχρι να μάθει. ΟΚ, τώρα που ξέρω θα κοιτάξω να έχω χαλιά σε δωμάτια που έχουν μάρμαρο.

Jema

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2006
45
0
Αυτό με τα μάρμαρα και τα πλακάκια μου το είχε πει κι εμένα ο εκτροφέας πέρυσι που πήρα τον δικό μου. Μακριά από γυαλιστερές επιφάνειες. Και πραγματικά αν τα δείτε, προσπαθούν να περπατήσουν, γλιστράνε, και ανοίγουν τα ποδαράκια τους και καμιά φορά πέφτουν. Για τις σκάλες δεν ξέρω. Εγώ είχα μία μικρή σιδερένια με 4-5 σκαλοπάτια στην αυλή, και ήταν και είναι το αγαπημένο του σημείο. Ανεβαίνει στην κορυφή και χαζεύει. Το αποτέλεσμα; Όπου βρει σκάλα μπροστά του πλέον την ανεβοκατεβαίνει τρέχοντας.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Να υποθεσω οτι ισχυει το ιδιο και για το πλακακι?
Φοιβος εξαρτάτε τι πλακάκι, δεν γλιστράνε όλα .
Τα μεγαλόσωμα κουτάβια τα παίρνουμε αγκαλιά στης σκάλες μέχρι όπου μπορούμε να σηκώσουμε το μεγάλο βάρος τους, στο σπίτι μπορούμε να καλύψουμε της «επικίνδυνες» επιφάνειες με παλιά άχρηστα χαλιά , γιατί το κουτάβι πόλη πιθανών να τα κανονίσει όπως αυτό ξέρει .
:mrgreen: Τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ με την δική μου doberwomen.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Στα κουτάβια που μεγαλώνουν σε γλυστερό έδαφος (μάρμαρο-παρκέ κλπ) αλλάζει το πέλμα, αντί να γωνιάζει με το πόδι όπως πρέπει, καμπυλώνει για να κρατήσουν καλύτερη ισορροπία στις επιφάνειες αυτές.

Στα ενήλικα δεν παρουσιάζεται αυτό.

Το πόδι του σκύλου είναι σχεδιασμένο για έδαφος, όχι για παρκέ. Εγώ ξεχωρίζω αμέσως ενα σκυλί που μεγάλωσε σε γλυστερές επιφάνειες σε σχεση με τα άλλα...

Irini73

Member
11 Ιουνίου 2007
8
0
Ο δικος μου (5μιση μηνων πλεον) ειναι σχεδον 24 κιλα.
Μενω στον δευτερο οροφο και μεχρι πριν μια εβδομαδα,τον κουβαλουσα καθε φορα που χρειαζοταν να βγουμε.Τωρα δεν μπορω πλεον .Τον κατεβαζω με δυσκολια στην αγαλια μου,αλλα στην επιστροφη ανεβαινει μονος του.Προσεχω ομως να μην τρεχει στις σκαλες.
Στο σπιτι μου,(και στην δουλεια που τον περνω μαζι μου) εχω πλακακι
και οταν τρεχει γλυστραει.
θελω επισης να πω, πως τα πισω ποδια του εχουν μια κλιση προς τα μεσα, αλλα αυτο το ειχε απο την γεννα του.
Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος και φυσικα δεν θελω να εχει αρνητικες επιπτωσεις στο μελλον.

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
ξεθάβω αυτο τι θέμα για να ρωτήσω.όλα αυτά ισχύουν και για τις μικρόσομες φυλες?εμένα σε τρεις μέρες θα μπει στον 4ο μήνα και άρχισε απο προχθές να ανεβαίνει την σκάλα που είναι μαρμάρινη και φοβάμαι πάρα πολύ.την ανεβαίνει με ευκολια τώρα σιγά σιγά βέβαια.στο κατέβασμα δεν τον αφήνω άλλα μπορεί καμία φορά να μην τον δω.τι να κάνω τώρα?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
ξεθάβω αυτο τι θέμα για να ρωτήσω.όλα αυτά ισχύουν και για τις μικρόσομες φυλες?εμένα σε τρεις μέρες θα μπει στον 4ο μήνα και άρχισε απο προχθές να ανεβαίνει την σκάλα που είναι μαρμάρινη και φοβάμαι πάρα πολύ.την ανεβαίνει με ευκολια τώρα σιγά σιγά βέβαια.στο κατέβασμα δεν τον αφήνω άλλα μπορεί καμία φορά να μην τον δω.τι να κάνω τώρα?
Ναι ισχύει και για μικρόσωμα. Το "μαλακό ανέβασμα" δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο το κατέβασμα.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Θέλει προσοχή. Στο σπίτι μιας γνωστής μου είδα ένα πορτάκι που άνοιγε και έκλεινε με σύρτη. Το έχει κυρίως για τα παιδιά, αλλά κάνει την ίδια δουλειά και με τον σκύλο. Μπορείς να βάλεις ένα στον πάνω όροφο και ένα στον κάτω για να του κόψεις τα πήγαινε-έλα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Επίσης πολλά κουτάβια αν δεν κάνω λάθος φοβούνται να κατέβουν σκαλιά ενώ στο ανέβασμα δεν έχουν πρόβλημα.Η μικρή μου είναι 4 χρονών,πρώτη φορά ανεβοκατέβηκε σκάλα πρόπερσυ(μέχρι τότε την ανεβοκατεβάζαμε αγκαλιά) και το έκανε στο άψε σβήσε,ούτε καν ένα μικρό δυσταγμό,κατέβαινα εγώ,με είδε,έτρεξε,κατέβηκε κ εγώ το πήρα χαμπάρι μετά τις σκάλες(τις οποίες είχε κατέβει πιο γρήγορα απο μένα!)

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
αυτό που κάνω είναι να τον προσέχω πολύ.μπορεί να ανέβει, αλλα τρέχω και τον κατεβάζω.έχω ένα τέτοιο πορτάκι στις σκάλες προς το ημιυπόγειο.μπορεί να χρειαστεί να πάρω και δεύτερο.πάντως τον βλέπω και ανεβαίνει χωρίς δυσκολία αλλα προσέχει πολύ.στο κατέβασμα προσπαθεί(είναι και τολμηρός),αλλά δεν τον αφήνω.ευχαριστώ πάντως

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αληθεια, το ιδιο ισχυει υποθετω κ για τους καναπεδες ε; καποιες φορες η μικρη(πχ 2 τη μερα) ειναι στον καναπε κ μετα για να κατεβει στο πατωμα να παιξει κλπ κανει ενα σαλτο..μα ενα σαλτο...εδω τι κανω;;οσες φορες την αντιλαμβανομαι οτι παει να πηδηξει, την κατεβαζω εγω αλλα μαλλον το διασκεδασει γιατι οταν δεν τη βλεπω η ειμαι αρκετα πιο περα, δινει μια κ τσουρ στο πατωμα. τι κανουμε;;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
αληθεια, το ιδιο ισχυει υποθετω κ για τους καναπεδες ε; καποιες φορες η μικρη(πχ 2 τη μερα) ειναι στον καναπε κ μετα για να κατεβει στο πατωμα να παιξει κλπ κανει ενα σαλτο..μα ενα σαλτο...εδω τι κανω;;οσες φορες την αντιλαμβανομαι οτι παει να πηδηξει, την κατεβαζω εγω αλλα μαλλον το διασκεδασει γιατι οταν δεν τη βλεπω η ειμαι αρκετα πιο περα, δινει μια κ τσουρ στο πατωμα. τι κανουμε;;
Ναι ισχύει και για καναπέδες. Της το απαγορεύεις. Ή βρίσκεις λύση να μειώσεις το ύψος από τον καναπέ στο πάτωμα - κάτι που σκέφτομαι να κάνω κι εγώ (π.χ. χοντρό στρώμα κάτω από τον καναπέ και επίσης σκέφτηκα να του ξεβιδώσω και τα πόδια αν βγαίνουν).

• Like
Reactions: Spiros_123

Labradorakos

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
46
0
Παιδιά ο δικός μου ( έχει χρονίσει τώρα) κάνει συχνά άλματα από σκάλες. Δλδ για να κατέβει από την βεράντα στον κήπο πηδάει 5-6 σκαλιά που έχουμε! Αυτό το κάνει εδώ και 6 μήνες! Τι πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από αυτά τα άλματα μακροπρόθεσμα, γιατί προς το παρόν δε έχω δεί κάποιο πρόβλημα τόσο στον σκελετό του όσο και αλλού!

Ευχαριστώ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini