Σκευάσματα Γλουκοζαμίνης - Χονδροϊτίνης


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Το Osteoflex plus είναι πολύ καλό
Το χρησιμοποιώ και εγώ, 3 μήνες ON 3 μήνες off
Λόγο ποδηλασίας , περίπου 18-20000 χιλ ετησίως, έχω προβλήματα κατά διαστήματα στα γόνατα , με το Osteoflex plus πάω πολύ καλά τώρα
Παίρνω 22,5 € το μπουκάλι με 60 ταμπλέτας μέσα από ξάδελφο μου φαρμακοποιό!
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δίνω στο σκύλο μου εδώ και 3 περίπου μήνες το
Osteoflex plus το οποίο προορίζεται για ανθρώπινη χρήση και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα του.

Η τιμή του είναι 35 ευρώ οι 60 ταμπλέτες (1 την ημερα=2 μήνες). Καμία σχέση με το κτηνιατρικό Seraquin που για ανάλογο διάστημα μου κόστιζε γύρω στα 150 ευρώ.
Δεν αλλαζουν ομως οι προτεινομενες δοσολογιες ετσι ?
Πχ για το Cosequin προτεινετε δοσολογια εισοδου 3 χαπια τη μερα (για σκυλια ανω των 25 κιλων).Αυτο σημαινει μια ημερησια δοση 1500 mg γλουκοσαμινη και 1200 mg χονδροιτινη.Αυτες τις ποσοτητες δεν μπορεις να τις παρεις απο το osteoflex με δυο χαπια (αν και περιεχει το ανταγωνιστικο green mussel και ισως να ειναι καλυτερα).

Στο eshop που λεω υπαρχει και σκευασμα ειδικα για σκυλους που περιεχει :
Glucosamine sulphate 2kcl 400mg
Chondriotin sulphate 50mg
Methylsulfonylmethane 50mg
και κοστιζει 16 ευρω τα 360 χαπια ...το ονομα του ειναι Flex-A-joint.

Εχει και χαπια Green Lipped Mussel - 250mg Νεας Ζηλανδιας με τιμες 15 ευρω τα 300 χαπια.

Το ψαχνω τοσο γιατι απλα εχω Αγγλικο Bulldog ...μια ρατσα με δεδομενη δυσπλασια (απο κατασκευης , ο πιο δυσπλαστικος σκυλος που υπαρχει συμφωνα με την OFA) και θα ηθελα να τον εχω σε καποια μακροχρονια αγωγη μπας και αποφυγω τα αρθριτικα οταν μεγαλωσει.Οποτε το κοστος ειναι μεγαλο αν παω σε επωνυμα σκευασματα (ειτε κτηνιατρικα ή ανθρωπινα).Αν παιξω με τα παραπανω σκευασματα, το μηνιαιο κοστος δεν θα ξεπερασει τα 10 ευρω το μηνα (οποτε ευκολα τον εχω υπο αγωγη και για μια ζωη - με τα σωστα διαλειμματα).


Ηδη ρωτησα στο eshop για το σκευασμα Glucosamine Sulphate 500mg with Chondroitin 400mg και πως αυτο συγκρινεται με το σκυλισιο Cosequin και μου απαντησαν (μεσα σε 24 ωρες) το παρακατω :
''Yes, in effect it is the same product''

Αν καποιος γνωριζει απο φαρμακα , θα ηθελα να του κανω πμ το μαγαζι στο οποιο αναφερομαι μπας και δει κατι που δεν εχω δει εγω.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν αλλαζουν ομως οι προτεινομενες δοσολογιες ετσι ?
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αλλάζουν! Έχουμε ξαναγράψει πως η δόση για σκύλο υπολογίζεται «αναλογικά» παίρνοντας υπ’ όψιν ότι η ανθρώπινη δόση αντιστοιχεί σε άνθρωπο μέσου βάρους. Από κει και πέρα προσαρμόζεις τη δόση στα κιλά του σκύλου. Τα σκευάσματα που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την αποτελεσματικότητα τους.
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αλλάζουν! Έχουμε ξαναγράψει πως η δόση για σκύλο υπολογίζεται «αναλογικά» παίρνοντας υπ’ όψιν ότι η ανθρώπινη δόση αντιστοιχεί σε άνθρωπο μέσου βάρους. Από κει και πέρα προσαρμόζεις τη δόση στα κιλά του σκύλου.
Δεν καταλαβες τι εννοουσα:) :

Οταν πας να αντικαταστησεις ενα σκυλισιο φαρμακο (cosequin/synoquin κλπ) με ενα αντιστοιχο ανθρωπινο , πρεπει να βρεις καποιο με τις ιδιες δοσολογιες δραστικων συστατικων (τουλαχιστον στην ταμπελα).

Οταν πχ το Cosequin περιεχει 500mg γλουκοσαμινη ανα δισκιο και ο κατασκευαστης προτεινει 3 δισκια τη μερα (=1500 mg ανα ημερα) , τοτε το Osteoflex δεν μπορει να θεωρειται αντιστοιχο αφου περιεχει αλλα συστατικα και σε αλλες δοσεις.Για να παρεις πχ 1500 mg γλουκοσαμινη απο το Osteoflex πρεπει να παρεις 6 δισκια τη μερα.
Δεν λεω οτι το Cosequin ειναι καλυτερο απο το Osteoflex ...απλα λεω οτι προκειται για δυο εντελως διαφορετικα σκευασματα (οποτε δεν μπορουν να συγκριθουν ειτε σε δοσολογια ή σε αποτελεσματικοτητα).
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το μόνο που πρέπει να προσέχεις σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση είναι να μην ανεβάζεις σε τεράστια επίπεδα άλλα συστατικά, και κυρίως ανησυχητικό είναι (αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα) τα συστατικά που δεν γράφονται ή δεν επεξηγούνται.
Κατά τα άλλα μία ουσία δεν έχει διαφορά από που θα την πάρεις και με πόσα δισκία.

Για την αποτελεσματικότητα τέτοιων φαρμάκων κανείς δεν μπορεί να πεί, μιάς και η δράση τους είναι μακροχρόνια.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οταν πχ το Cosequin περιεχει 500mg γλουκοσαμινη ανα δισκιο και ο κατασκευαστης προτεινει 3 δισκια τη μερα (=1500 mg ανα ημερα) , τοτε το Osteoflex δεν μπορει να θεωρειται αντιστοιχο αφου περιεχει αλλα συστατικα και σε αλλες δοσεις.Για να παρεις πχ 1500 mg γλουκοσαμινη απο το Osteoflex πρεπει να παρεις 6 δισκια τη μερα
Μην παίρνεις σαν δεδομένο μόνο την περιεκτικότητα σε γλυκοζαμινη. Τα συστατικά δρουν σε συνεργασία μεταξύ τους.
Υπάρχουν άπειρα σκευάσματα στην αγορά. Εάν επιλέξεις κάποιο που προορίζεται για ανθρώπινη χρήση ΠΑΝΤΑ να προσαρμόζεις τη δόση στα κιλά του σκύλου. Η δόση στο osteoflex για άνθρωπο μέσου βάρους (75 κιλα) είναι μια ταμπλετα την ημέρα. Είναι δυνατόν να δώσεις για σκύλο 25 κιλων 6 ταμπλέτες? :shock:

Επίσης μην δίνεις στο σκύλο ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο (για προληπτικούς ή μη λόγους) αν δεν σου το έχει συστήσει κτηνίατρος.
 
Last edited:


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Επίσης μην δίνεις στο σκύλο ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο (για προληπτικούς ή μη λόγους) αν δεν σου το έχει συστήσει κτηνίατρος.
Αυτο ειναι δεδομενο ;-)
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Υπαρχει και το Coseflex DS , σκυλισιο συμπληρωμα με ενεργα συστατικα :

Glucosamine HCl . . . . . . . . . . . .500.mg
Chondroitin Sulfates . . . . . . . . . 400 mg
MSM……………. . . . . . . . . . . . .250 mg
ESTER-C . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 mg
Manganese Amino Acid Chelate . . 30 mg
(to provide 2.4 mg elemental Mn)

Αγορασα τελικα αυτο απο Αγγλικο site με κοστος 50 ευρω τα 250 μασωμενα δισκια και δωρεαν μεταφορικα (ιδια δοσολογια με Cosequin προτεινει)

Μου φαινεται πως τα synoquin / cosequin ειναι αδικαιολογητα ακριβα , τουλαχιστον στην Ελλαδα
 


YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Ερώτηση...Την γλυκοζαμίνη την δίνετε σε περιστατικά διαγνωσμένου προβλήματος ή την δίνετε και προληπτικά σε κουτάβια?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ερώτηση...Την γλυκοζαμίνη την δίνετε σε περιστατικά διαγνωσμένου προβλήματος ή την δίνετε και προληπτικά σε κουτάβια?
Τα σκευάσματα γλυκοζαμινης-χονδροιτινης απευθύνονται σε σκυλιά που έχουν παρουσιάσει προβλήματα αρθρώσεων. Δεν γνωρίζω αν δίνονται προληπτικά σε σκυλιά με αυξημένη δραστηριότητα (εργασια/ κυναθλημα) για την προστασία των συνδέσμων, των αρθρώσεων και των οστών τους.

Εγώ προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα προληπτικά κανένα σκεύασμα ή διατροφικό συμπλήρωμα (και μαλιστα σε κουταβι), αν δεν συνέτρεχε λόγος.
 




psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Θα έλεγα ότι ,
δίνετε προληπτικά σε σκυλιά προχωρημένης ηλικίας
Δεν υπάρχει περίπτωση να τους κάνει κακό, απεναντίας θα βοηθήσει
Σε νεαρό σκυλί χωρίς λόγο δεν θα έδινα
 


YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά διάβασα στο ίντερνετ σε σελιδες εκτροφέων διαφόρων μεγαλόσωμων φυλών ότι προτείνουν στους νέους ιδιοκτήτες των κουταβιών τους να δίνουν γλυκοζαμίνη μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη. Επειδή δεν το είχα ξανακούσει, μου έκανε εντύπωση:rolleyes:
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
O δικος μου ειναι 8 μηνων και πριν καμμια 45 μερες παρουσιασε ενα ελαφρυ κουτσεμα στο μπροστινο αριστερο ποδι ...οι ακτινογραφιες δεν εδειξαν τιποτε ξεκαθαρα και ο σκυλος δεν φαινοταν να ποναει καπου συγκεκριμμενα ουτε ''φυλαγε'' το ποδι.

Τον εβαλα σε ενα τετοιο σκευασμα και πλεον ειναι μια χαρα ...μπορει απλα να ηταν puppy limping και να το ξεπερναγε και μονος του χωρις το σκευασμα...απο την αλλη , συμφωνα με τον κτηνιατρο μου , η γλουκοσαμινη ειναι ασφαλης σαν ουσια και δεν εχουν αναφερθει παρενεργειες απο την λογικη χρηση της.Παντως δεν ειναι φαρμακο να δρα γρηγορα και δραστικα ...ειναι συμπληρωμα διατροφης και θελει βδομαδες για να δειξει το οποιο αποτελεσμα.

Προσωπικα , θα τον αφησω κανα μηνα ακομα και μετα θα το κοψω.
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Παντως , συμφωνα με μελετες σε ανθρωπους οι οποιες δημοσιευθηκαν προσφατα (GAIT) , τα σκευασματα γλουκοσαμινης/χονδροιτινης δεν προσφερουν πολλα πραγματα ...στο μετωπο αντιμετωπισης του πονου/συμπτωματων κατι γινεται αλλα στο θεμα της αναπλασης αρθρικου χονδρου τα αποτελεσματα ηταν ''απογοητευτικα''

Οσο αφορα την αντιμετωπιση των συμπτωματων και στην βελτιωση της κινητικοτητας , η αναλογια 500mg γλουκοσαμινη/400mg χονδροιτινη φαινεται πως εχει καλυτερα αποτελεσματα γιαυτο και οι εταιρειες εβγαλαν καινουργια φορμουλα με αυτες τις αναλογιες (πχ cosequin DS) ...απο την αλλη , για την επιβραδυνση της απωλειας χονδρου φαινεται πως η παροχη μονο γλουκοσαμινης εχει καλυτερα αποτελεσματα απο την παροχη συνδιασμενου σκευασματος αλλα και παλι τα αποτελεσματα ηταν φτωχα σε σχεση με το placebo :-|

Περισσοτερα εδω :
http://nccam.nih.gov/research/results/gait/
 
Last edited:


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Πήγε η μητέρα μου τον Ρούντυ (κανισοειδές) στον κτηνίατρο διότι έχει πρόβλημα με τα αρθριτικά (μπήκε στον 11 χρόνο ζωής του) και της έδωσε γλουκοζαμίνη.
Το φάρμακο το ξέχασα πως το λένε, θα ξαναρωτήσω αλλά δεν ήταν ούτε το osteflex ούτε το cosequin ήταν κάτι σε glucoco..κάτι.
Επίσης ξεκίνησε δίαιτα γιατι πρέπει να χάσει 1 1/2 κιλό περίπου.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
ξεθάβω το θέμα και ερωτώ...
αυτό το 3 μήνες on χάπια και 3 μήνες off σας το είχε προτείνει γιατρός???
γιατί εμάς δεν μας είπε κάτι τέτοιο..αλλα πως πρέπει να τα παίρνει εφόρου ζωής...!!!
 


G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Ανάλογα με τα χάπια και με το τί θέλει να πετύχει ο γιατρός.
Παράδειγμα: Θεραπείες για α-β-γ- νοσήματα δίνονται για 6 μήνες ή για 8 μήνες, διακόπτονται περνούν κάποιοι μήνες επανεξετάζεται ο ασθενής και είτε συνεχίζουν με τα ίδια είτε με άλλα φάρμακα. Φάρμακα για νοσήματα χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να δράσουν.
Αν ένα φάρμακο είναι τοξικό γιατί δεν μεταβολίζεται κανονικά από τον οργανισμό μπορεί να διακοπεί για λίγο καιρό μέχρι να μεταβολιστεί πλήρως και μετά επαναχορηγείται. Ωστόσο η χορήγηση φαρμάκων πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη φαρμακογονιδιωματική καθότι ασθενείς μπορεί να είναι υπερταχείς ή αργοί μεταβολιστές (γονίδια CYP, ΚΥΤΌΧΡΩΜΑ Ρ450) οπότε πρέπει να προσαρμόζεται η δόση των φαρμάκων για το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα!
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Γουαααουυυυ για την απάντηση της G.M.Z.K...!!!!!

Υ.Γ. Μόλις είδα και το επάγγελμα, οπότε δικαιολογείται....!!! ;-)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU