Σκηνές από κτηνιατρείο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για τα σκυλιά τους. Άνθρωποι που τα λατρεύουν σαν μέλη της οικογένειάς τους. Κι όταν αυτά αρρωσταίνουν, είναι δίπλα τους, να τα καλμάρουν, να τα χαϊδέψουν, να τα φροντίσουν. Στις δυστυχίες φαίνονται οι χαρακτήρες. Στις δυστυχίες φαίνεται και το δέσιμο του σκύλου με τον ιδιοκτήτη του - το γονιό του.
Συγκλονίζομαι όταν βλέπω άρρωστα σκυλάκια με ανθρώπους δίπλα τους που πονούν μαζί τους. Όσοι από σας έχετε ζήσει την αρρώστια και το θάνατο του συντρόφου σας, έχετε υποφέρει δίπλα του, έχετε προσευχηθεί στον όποιο θεό σας, έχετε σταθεί δυνατοί για να 'ναι εκείνος ευτυχής, για να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για κείνον με συγκλονίζετε. Είστε ήρωες με μεγάλες καρδιές που χωρούν μέσα τους το "ζώο"... το "γεμάτο μικρόβια", το "κυνηγετικό εργαλείο, το "φύλακα και σωματοφύλακα", το "παιχνίδι των παιδιών", το "βρωμόσκυλο"...
Χθες είδα ορισμένους στο κτηνιατρείο.

Έναν παππούλη. Ο σκύλος του, ένα γέρικο ημίαιμο έχει καρκίνο. Είχε εγχειριστεί αλλά έκανε μετάσταση. Περπατούσαν αργά οι δυο τους μαζί. Ο παππούλης είχε τα μάτια χαμηλωμένα στο σκύλο και ο σκύλος το βλέμμα μπροστά... ανέκφραστο. Όταν ο κυριούλης του χάιδεψε το λαιμό, το σκυλί κούνησε την ουρά και τον κοίταξε γλυκά. Αυτό ήταν ένα ευτυχισμένο σκυλάκι.

Μια μεσήλικη γυναίκα κι ένα δεκάχρονο γκριφονάκι. Το σκυλί πήγε να μυρίσει τον δικό μου και τον κράτησε η "μαμά" του. "Πρόσεχε. Θα πέσεις"...
Είχε πάθει εγκεφαλικό και παραπατούσε. Νοσηλευόταν μέρες στο γιατρό. Η ιδιοκτήτριά του πηγαίνει κάθε μέρα και το βγάζει "βόλτα". Κάνουν μερικά βήματα προσεκτικά, προσεκτικά στην αυλίτσα του ιατρείου. Ο μικρός χαζεύει τις γάτες, κι εκείνη τον μικρό. "Ευτυχώς είναι καλά" μου είπε. "Τον λατρεύω!".

Μέσα ένα νέο παιδί με ένα σαρπέι αδύνατο πολύ, συνδεδεμένο με ορό. Έχει πρόβλημα με τα νεφρά του έμαθα. Το έπαθε από ουρολοίμωξη. Μόνο τεσσάρων ετών το σκυλάκι. Ο νεαρός περίμενε στην καρέκλα κι ο σκυλάκος στα πόδια του. Επί μια ώρα τουλάχιστον ο άνθρωπος ήταν σκυμμένος πάνω απ' το σκύλο και τον χαϊδολογούσε και του έλεγε γλυκόλογα γιατί "τι να κάνουμε? Αρρωστήσαμε. Θα το περάσουμε μαζί".

Μέσα στο ιατρείο, επάνω στο "κρεβάτι νοσηλείας" ένα ημίαιμο δαλματίας με ίκτερο. Μια κοπέλα στην καρέκλα δίπλα τον κρατούσε αγκαλιά και έκλαιγε. Έκλαιγε κι ο σκύλος μαζί.
Η κοπέλα σηκώθηκε και τη θέση της σε καρέκλα και αγκαλιά πήρε μια κυρία. "Δε θα αναστατωθεί που έφυγε η μαμά του?" τη ρώτησα.
"Έχει δύο μαμάδες" μου είπε και μίλησε στο σκύλο μετά:
"έλα... κάνε λίγη υπομονή! Θα ξεκιτρινίσουμε και θα πάμε σπίτι!". Ενθουσιασμός στη φωνή της. Ο σκύλος ζωήρεψε. Άρχισε να κουνάει ουρά. Δεν ήξερε ότι είναι άρρωστος και αν το ένιωθε τι πείραζε?

Η αγκαλιά, η τρυφερή φωνή, τα χάδια, η φροντίδα του ιδιοκτήτη είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή του σκύλου. Εϊναι η ζωή του, τα πάντα του. Δεν ξέρει τι είναι αρρώστια και θάνατος. Το χάδι απαλύνει τον πόνο, η φροντίδα μας, η έννοια μας δίνει ώθηση στις ουρίτσες που ξεκινούν πάλι, υπό συνθήκες δύσκολες, το τρελό τους κούνημα...
:-D :-D :-D :-D :-D

Last edited:

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Πολύ ωραία η περιγραφή Chloe αλλά μ' έκανες να κλαίω...:(
Δίνω στα σκυλάκια μου πολύ παραπάνω από το δεδομένο και εννοείται ότι στις αρρώστιες τους έχω σταθεί δίπλα τους...Δεν μπορώ να φανταστώ ιδιοκτήτες που κάνουν αλλιώς...:eek:
Θυμάμαι μια φορά, άρπαξα τον σκύλο στις 2.30 τα ξημερώματα και τον έτρεξα σε κλινική γιατί έκανε εμετούς και δεν ήθελα να ταλαιπωρήται μέχρι το πρωί...;)
Για μένα είναι σύντροφοι και μέλη της οικογενείας...είναι πάντα μαζί μας και τα προσέχουμε από κοντά...
Τους αξίζουν πολύ παραπάνω πράγματα από αυτό για όλη την αγάπη και την αφοσίωση που μας δίνουν!:p

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
τωρα δηλδη τι καταφερες που με εκανες να κλαιω στο γραφειοοοο αααα δακριζω γαμωτο και μου χαλαει το ιματζ του τσαμπουκααααααααααααααα..
ειδικα αυτο με τα γερικα σκυλακια και παπουδες με κανει συνεχεια να συγκινουμαι! οι αγαπες μου!! μονο εμας εχουν.. και δινουν τοση αγαπη..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό το κούνημα , αυτό το κούνημα είναι όλα τα λεφτά ..
το κούνημα της ουρίτσας που δίνει σε μια εικόνα χίλιες λέξεις χίλια συναισθήματα ...

Για μένα είναι το ίδιο συγκινητικό με την εικόνα όταν ένα τόσο δα χεράκι , κρατάει ένα μεγάλο χέρι .. το δικό μας , και περιμένει να του μάθουμε τον κόσμο ολόκληρο ...
Η ουρίτσα είναι το σαγαπώ .. δεν ξέρω τι άλλο να σου πω .. μονο εσένα έχω .. διπλα μου να είσαι .. και όλα θα περάσουν ... ολα θα ειναι ευκολα τοτε για μενα ..

Δεν μου λες λιζάκι ? ωραία τα το έβαλες .. κάνα χαρτομάντιλο έχεις τώρα ?

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Βαλτή είσαι και εσύ βρε Κανγκο;
Εκεί που στέγνωσα το δάκρυ και έφτιαξα το βάψιμο, τσουπ, πετάς και εσυ τα περι ουρίτσας και δώστου πάλι!!! :eek:

Το χαρτομάντιλο μας το κρατάει για το απόγευμα! ;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
και μετα μου λετε αν θα τα δινα για ενα μυριο.. ουτε για ενα ουτε για δυο ουτε για να σωσω την ανθρωποτητα απο το γκλομπαλ γουορμινγκ.. γιατι μπορει να υποφερουν αλλα αμα τα αγγιζουμε θα τη κουνησουν την ουρα τους για να μας ευχαριστησουν.. τοση αγαπη
σκατα ξαναρχισα τα κλαματααα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ένιωσα κάπως χθες... οι άλλοι στο ιατρείο είχεν σκυλιά με ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ κι εγώ πήγα για να... του καθαρίσω τα δόντια (για να αποφύγει βέβαια τα προβλήματα). Δεν ξέρω... καταλαβαίνετε! Είναι ο διαχωρισμός του "ο σκύλος μου τρώει τον άμπακο τι να κάνωωωωω?" και του "ο σκύλος μου είναι βαριά άρρωστος αλλά το παλεύουμε μαζί!".

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι στα αλήθεια όλες αυτές οι εικόνες ανατριχιαστικές ...!!
Ξέρετε κάτι ρε παιδιά .. , μονο εμείς τις βλέπουμε ... !!!
Αυτήν την ρουτίνα για τους άλλους .. , για εμας είναι το θαύμα .. !!
Είναι ότι στις φλέβες μας κυλάει αίμα .. και εκτιμάμε .. !!
Αναλύουμε τον κόσμο , επιβραβεύουμε τις στιγμές ,ζούμε..!!

Αν έχει κάποιος διαβάσει το βιβλίο "Ο κόσμος της Σοφιας " , θα ξέρει τι εννοώ..
Οταν απορούμε για το κάθε τι ..
Οταν στιγμές ρουτίνας επιβραβεύουμε και τις αναλύουμε σαν θαύματα .. , τότε στα σίγουρα υπάρχουμε ..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Αυτό το κούνημα , αυτό το κούνημα είναι όλα τα λεφτά ..
το κούνημα της ουρίτσας που δίνει σε μια εικόνα χίλιες λέξεις χίλια συναισθήματα ...
εκει ειδικα που κουνιεται μοοοονο η ακρουλα της ουρας, δεν ειναι απιθανο?
κατα τ αλλα ρε κλοκλο, εσυ δεν πηγες σε κτηνιατρειο, στην εντατικη του σωτηρια πηγες:D

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
εκει ειδικα που κουνιεται μοοοονο η ακρουλα της ουρας, δεν ειναι απιθανο?
Ναι!!:D Είναι σαν να χαίρονται αλλά διστάζουν κιόλας..Πολύ γέλιο..

Λίζα μας έκανες την καρδιά περιβόλι..
Και εγώ όταν τρέχω εναγωνίως στον κτηνιάτρο με την μικρή γιατί πχ έβγαλε ένα μαυράκι κάπου ή κοκκίνισε το πιπί της και βλέπω κάτι περιπτώσεις άστα να πάνε νιώθω κάπως..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχω ζησει και εγω απειρες σκηνες στο κτινιατρειο- μιας και δουλευω σε ενα!
Αλλα οχι μονο ευχαριστες!!
Ορισμενες φορες μου ερχεται να τους δειρω καιολας για την απαραδεκτη συμπεριφορα προς τα σκυλακια τους.

Τις προαλλες ηρθαν δυο κυριες στο ιατρειο- χορις τον σκυλο τους.
Ηπαν, οτι εχουν ενα Collie, 12 ετων, που εχει πυομητρα.
Ρωτουσαν τι ενναλακτικες εχουν, το σκυλι ειναι ηδη αρκετο καιρο χαλια και 3 ιατροι τους εχουν συστησει επεμβαση που δεν θελουν να κανουν.
Τους ειπε η φιλη μου, οτι μαλλον ειναι μονοδρομος, και μονο μια επεμβαση θα σωσει το σκυλι. Μα- σε σκυλο 12 ετων ελεγαν και οι δυο.
Ναι- μπορει να παει πολυ καλα, και να ζησει αλλα 2-3 χρονια ακομα.
Ευχαριστουμε ειπαν και οι δυο, και εφυγαν- ο κοσμος που καθοταν στην αναμονη τους ακουγε που ελεγαν : Ναι σιγα μην του κανουμε επεμβαση- θα το αφησουμε να πεθανει ετσι! Ολοι μας εκεινη την ημερα παθαμε πλακα!

Η ο κυριος που εκλαιγε πανω απο το μισοπεθαμενο, κοκκαλιασμενο κανισακι του.
Οταν τον ρωτησα, αν ηταν παντα ετσι αδυνατος ο σκυλος, μου ελεγε, οτι οχι, αλλα αδυνατισε παρα πολυ τον τελευταιο ΜΗΝΑ, οπου εκανε συνεχος εμετους και διαρροια.
-Μα και γιατι δεν τον φερατε πιο νορις??
- Επειδη δεν ειδειξε οτι ειναι αρρωστος!!!
Δεν του εφταναν λοιπον του κυριου ενας μηνας εμετοι και διαρροια, για να καταλαβει, οτι ο σκυλος δεν παει και πολυ καλα- μονο οταν εβγαινε πια σκετο αιμα απο το κοκκαλιασμενο κορμακι, το πηρε αποφαση και τον εφερε. Ηταν ομος αργα- ο σκυλος πεθανε! Ειχε ερλιχιοση και ηταν μολις 6 ετων!! Θα μπορουσε να ειχε σοθει!

Αλλη μια απιθανη ιστορια ειναι αυτη του Rudi, ενος μεγαλοσομου Γριφονακο.
Ο γιος της οικογενιεας (παιδακι τοτε, 5-6 ετων) ηταν συνεχος αρρωστος, με πυρετο και διαφορα αλλα συμπτοματα.
Για αρκετο καιρο δεν εβρισκαν οι ιατροι τι εχει και μηηκε πια στο Παιδων για λεπτομερες εξετασεις, οπου βρεθηκε, οτι εχει Καλαζαρ.
Μολις εμαθαν το αποτελεσμα, επεσε ολο το σοι στην οικογενια με τα κλασσια "Να, που εχετε σκυλο και κολλησε το παιδι".
Ο Πατερας τρελαθηκε, πηρε την κηνηγετικη του καραμπινα και τον σκυλο με την αποφαση να παει σε κανενα δασος να σκοτοσει τον σκυλο.
Στο δρομο ξανασκεφτηκε το θεμα, σταματησε στο ιατρειο μας και εκανε εξετασεις στον σκυλο- που βγηκαν αρνητικες!
Μεχρι και σημερα ο Rudi ζει στο σπιτι, μαζι με το παιδι, που ειναι εδω και καιρο πολυ καλα!

-

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Μοντερεητορς .. εχουμε θεμα αρρωστιες σκυλων και προκαταληψεις?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ένα πακέτο χαρτομάντηλα κι από δω...
Το χω πάθει κι εγώ να πάω τα σκυλάκια μου και ένα αδεσποτάκι απλά για τσεκ και να δω άσχημα προβλήματα κι αισθάνθηκα κάπως...

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Φρέντσι, καλά που δεν δουλεύω σε ιατρείο γιατί θα είχα πάρει εγώ καμιά καραμπίνα...:mad:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι τα παίρνουν τα σκυλιά...
:mad::mad::mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδια μην ξεχνατε οτι αντιστοιχες εικονες υπαρχουν και στους ανθρωπους .. π.χ στο παιδων ..

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
παντως.. και συγγνωμη αν βγαινω εκτος θεματος αλλα το χω υποσχεθει στον εαυτο μου το παιδων στην πεντελη εχει απιθανους γιατρους.. η ειχε οριν 10 χρονια.. σωσαν την αδερφη μου απο του χαρου τα δοντια.. και απιστευτα καλοι ανθρωποι.. σορυ αν βγηκα εκτος αλλααα.. σε καθε ευκαιρια να το λεω πρεπει.. ειναι ταμα.. αυτο και κανα ακριβο μηχανημα που θα τους παρω αν γινω μεγαλη και τρανη :D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87