Σκισιμο κάτω βλεφάρου

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Καλησπέρα...Το κτήνος μ προφανώς έχει αποφασίσει ότι χρειάζεται καινούργιο ιδιοκτήτη..Για να γίνει ακόμα πιο συμπαθής στον μέλλοντα ιδιοκτήτη αποφάσισε να ξεπαστρεψει το παλιό αλλά να το κάνει να φανεί σαν να έφυγε από φυσικά αίτια...

Εχθές το βράδυ λοιπόν κατά τις 11 ακούω ένα κλάμα από τη βεράντα.Βγαινω έξω και βλέπω τον Δία να έχει κάτσει κάτω να κλαίει και να τρέχει αίμα στη μουσούδα του..Η πίεση μ να ανεβαίνει στο 25 και να πέφτει στο 5 ...Ανοίγω το φως και βλέπω ότι το αίμα τρέχει από το μάτι.. Αρχίζουν τα πρώτα τσιμπιματα πίσω αριστερά στη πλάτη...Τον εξετάζω λίγο καλύτερα και βλέπω ότι έχει σκίσει το κάτω δεξί φρύδι.Ξεκιναω τα τηλέφωνα σε κτηνιάτρους απάντηση μηδέν...Το ψάχνω λίγο στο νετ και βλέπω ότι προτείνεται γάζα και καθάρισμα με φυσικό όρο.. Ξεκινάω...ο Δίας παρόλο που φαινόταν να πονάει και να ενοχλείται κάθεται Παναγία.
Όλο το βράδυ το περάσαμε με αλλαγή στη Γάζα και καθάρισμα με όρο...Το πρωί και με εμένα κατουρημενο ξεκινάμε για τον κτηνίατρο..Ο Δίας Εντωμεταξυ στα κακαλα του όλα.. Μπαίνουμε ξεκινάει η εξέταση.Δεν είναι τπτ μ λέει ο γιατρός και συνεχίζει..Κοιτάει θερμοκρασία,αυτιά δόντια ,το άλλο μάτι,τον ψηλαφιζει ξανακοιταει το μάτι.."Είσαι τυχερός μ λέει, μόνο το φρύδι έχει σκιστεί αν μπορείς φερτον να του κάνουμε μια πλαστική είναι υπόθεση ρουτίνας (τιμή 25 €)..
"Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο γιατρέ?"Ότι έκανες μέχρι τώρα μ λέει ανά 4-5 ώρες...
"Τι σας οφείλω?"
"Τπτ"
Εννοείται ότι θα πάμε για την επέμβαση αυτό που κυρίως θέλω να ρωτήσω είναι αν ξέρει κανείς αν γίνεται με αναισθησία ή μέθη και αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος??
Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά είμαι από χθες να σκάσω!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Την ακουσατε καλα καλα δηλαδη.. το να σου λεει 25€ νομιζω κανονικο χειρουργειο δεν θα ειναι.. πχ αν θελει 2-3 ραμματακια οντως παραειναι ρουτινα.. καλο ειναι να γινουν φυσικα για να μην αλλαξει και αισθητικα.. αλλα οκ μη σε παρω και στον λαιμο μου με αυτα που λεω γιατι δεν μπορω να καταλαβω και πολυ καλα που και τι.. καμια φωτογραφια καθεται να βγαλεις;

• Like
Reactions: Mariosgs

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κ γω δε μπορω να πω οτι πολυκαταλαβα...
Αλλα μονο πουναι στο ματι αρκει να με φρικαρει!
Μια φωτο θα βοηθούσε πραγματι...

Οσον αφορά την διαδικασια,ο καθε κτηνιατρος έχει την δικη του μέθοδο
Θα πρεπει να συζητήσεις μαζι του,τι,πως,που,ποτε εχει σκοπο να κανει
Εαν αυτο που θα ακουσεις σε ευχαριστει οκ,το προχωρατε,εαν οχι ψαχνεις να βρεις αλλο κτηνίατρο που σε καλυπτει καλύτερα
(Πχ εαν εμενα μου ελεγε αναισθησία με ένεση κ μονος του,δεν υπηρχε κανενα ενδεχομενο-φυσικα κ υπάρχει κίνδυνος)

• Like

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Λογικα , θα του κανει μια ηρεμηστικη ενεση να κατσει ακινητος (η δικια μου δυστυχως και με την ηρεμιστικη ψιλο κουνιεται και γρυλιζει) και θα του κανει κανα ραμματακι. Περαστικα

• Like

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Παιδιά φώτο δε μπορώ να βάλω εδώ και δύο βδομάδες σχεδόν..Λέει the uploaded file its not an image as expected..
Σκεφτείτε ότι έχει κοπεί το βλέφαρο περίπου στη μέση και έχει τραβηχτεί ένα κομματάκι..

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Μιλώντας με το γιατρό και ρωτώντας για το τρόπο αναισθησίας μ είπε ότι θα γίνει μερική αναισθησία (παλιά το έλεγαν μεθη) και η όλη διαδικασία θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά...έχει κάποιος άλλος κάνει κάτι παρεμφερή με το σκύλο τ??

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Nαι ηρεμιστικη ενεση θα του κανει (εχω κανει 2 φορες στη δικια μου για να της παρει αιμα επειδη δεν καθοταν και δαγκωνε-γρυλιζε , γρυλιζε και με τη ηρεμιστικη , και για να κανει υπερηχο) , θα τον ζυγησει θα υπολογισει ποσοτητα ηρεμιστικου , θα του τη βαρεσει στους γλουτους , θα κοιμηθει μετα απο 5-10 λεπτα , θα κανει τη δουλεια του και μετα θα του δοσει αντιδοτο για να ξυπνησει

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.671
11.095
Athens
Να μην έχει φάει πριν για 12 ώρες και να μην έχει πιει νερό το πρωί που θα κάνεις την επέμβαση (υποθέτω ότι θα την κάνεις πρωί). Και μετά οδηγίες από το γιατρό για φαί και νερό.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Και σε εμάς όταν είχαμε κάνει τη στείρωση η κτηνίατρος μας είχε πει το προηγούμενο βράδυ να φάει κονσέρβα ή μαγειρευτό, και όχι ξηρά.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Να μην έχει φάει πριν για 12 ώρες και να μην έχει πιει νερό το πρωί που θα κάνεις την επέμβαση (υποθέτω ότι θα την κάνεις πρωί). Και μετά οδηγίες από το γιατρό για φαί και νερό.
Σε εμας ειχε πει να φαει - πιει μετα απο 3ωρο καλα που ειπες για τη νηστεια το ειχα ξεχασει!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους... σήμερα το πρωί κάναμε το χειρουργείο...
Ο γιατρός μας είπε ότι ο σκύλος έπρεπε να είναι νηστικός από το προηγούμενο μεσημέρι,πράγμα το οποίο έγινε.Με τ νερό δε μας είπε κάτι.
Η ένεση δεν έγινε στο μπούτι,ξύρισαν μια περιοχή στο μπροστινό πόδι λίγο πάνω από τη μέση του ποδιού και εκεί του τη βαρεσαν.Ο γιατρός μας είπε να μην φάει τπτ μέχρι της 2 το μεσημέρι και το χειρουργείο έγινε 9:20 περίπου και διήρκεσε 30-40 λεπτά.
Ο σκύλος σηκώθηκε σχεδόν αμέσως και ήταν αρκετά καλά... βέβαια στο σπίτι που τον φέραμε κοιμάται όλη την ώρα σχεδόν...απλά σηκώνεται κάνει ένα κύκλο και ξανακοιμαται..
Του φόρεσε και αυτό το μεγάλο κολλαρο για να μη ξύνει το μάτι του.
Τέλος μας έδωσε μια κρέμα fuci....κάτι η οποία είναι ανθρώπινη..
Εσείς με την εμπειρία σας έχετε κάποια συμβουλή να δώσετε για μετά??
Τελείως ενημερωτικά το χειρουργείο κόστισε τριάντα ευρώ.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Περαστικά σας :D Για τροφή και νερό μετά το χειρουργείο ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού. Εμείς νερό της δίναμε τις πρώτες ώρες γουλίτσες γουλίτσες και μετά πιο πολύ κοκ ώσπου από την επόμενη μέρα της είχαμε πάλι ελεύθερη πρόσβαση. Ίσως σήμερα σου είναι όλη την ημέρα έτσι νυσταγμένος οπότε εκμεταλλεύσου το :p:p Από αύριο θα είναι πάλι όπως χθες σε κέφια κλπ οπότε προσέχεις πολύ μην κάνει καμιά χαζομάρα και αγγίξει το μάτι. Για την κρέμα (φαντάζομαι την fucicort σου είπε;) θα πρότεινα να την βάζεις πριν τις βόλτες σας για να μην την πειράζει. Και πάλι περαστικά και αγύριστα!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Περαστικά σας :D Για τροφή και νερό μετά το χειρουργείο ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού. Εμείς νερό της δίναμε τις πρώτες ώρες γουλίτσες γουλίτσες και μετά πιο πολύ κοκ ώσπου από την επόμενη μέρα της είχαμε πάλι ελεύθερη πρόσβαση. Ίσως σήμερα σου είναι όλη την ημέρα έτσι νυσταγμένος οπότε εκμεταλλεύσου το :p:p Από αύριο θα είναι πάλι όπως χθες σε κέφια κλπ οπότε προσέχεις πολύ μην κάνει καμιά χαζομάρα και αγγίξει το μάτι. Για την κρέμα (φαντάζομαι την fucicort σου είπε;) θα πρότεινα να την βάζεις πριν τις βόλτες σας για να μην την πειράζει. Και πάλι περαστικά και αγύριστα!
Χαχαχα.....ναι από τη μια ειναι η μοναδική μέρα που ο Δίας είναι ήσυχος και αυτό είναι καλό,πολύ καλό...από την άλλη πιάνεται η καρδιά μ που τον βλέπω έτσι...να μπορεί να πειράξει το μάτι του δε νομίζω...φοράει αυτό το τεράστιο κολλαρο και είναι σαν πορτατίφ

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Πολυ ρουτινα αυτα τα χειρουργεια εχω βοηθησει απειρες φορες στο κτην που δουλευα τιποτα δεν ειναι αληθεια!! Η κρεμα λογιακ φουσικορτ. Το ελισαβετιανο ειναι το πιο σπαστικο απ ολα νομιζω παρα ολο αυτο που εγινε.. (πολυ οικονομικος ο γιατρος) σιδερενιος!!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Πολυ ρουτινα αυτα τα χειρουργεια εχω βοηθησει απειρες φορες στο κτην που δουλευα τιποτα δεν ειναι αληθεια!! Η κρεμα λογιακ φουσικορτ. Το ελισαβετιανο ειναι το πιο σπαστικο απ ολα νομιζω παρα ολο αυτο που εγινε.. (πολυ οικονομικος ο γιατρος) σιδερενιος!!
Το μόνο που με ψιλοαγχωνει είναι ότι είναι τεζα ο σκύλος... εναλλακτική για το ελισαβετιανο υπάρχει??Η κρέμα λέγεται Fusiphthalmic oint

• Like
Reactions: noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Είναι λογικό να είναι τέζα (ακόμα...) δεν έχει φύγει η αναισθησία από το αίμα του. Ίσως να κατουρήσει και πιο πολύ στη βόλτα καθώς αποβάλλει το φάρμακο. Τώρα εναλλακτική...όχι δεν νομίζω. Ίσως όταν είσαι και εσύ ξύπνιος και μπορείς να τον επιβλέπεις να μπορείς να τον έχεις χωρίς, αλλά όταν έχεις δουλειά μέσα στο σπίτι κλπ να του το βάζεις.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Είναι λογικό να είναι τέζα (ακόμα...) δεν έχει φύγει η αναισθησία από το αίμα του. Ίσως να κατουρήσει και πιο πολύ στη βόλτα καθώς αποβάλλει το φάρμακο. Τώρα εναλλακτική...όχι δεν νομίζω. Ίσως όταν είσαι και εσύ ξύπνιος και μπορείς να τον επιβλέπεις να μπορείς να τον έχεις χωρίς, αλλά όταν έχεις δουλειά μέσα στο σπίτι κλπ να του το βάζεις.[/QUOTE/] Να το βάζω και να το βγάζω δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα γτ φοβάμαι μήπως κάνω κάποια ζημιά στα αυτιά και εκτός αυτού είναι σχεδόν σίγουρο ότι μια που θα το βγάλω και μια που θα ξύσει το μάτι τ

• Like
Reactions: noni_papa