Σκνίπα

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
33
Καλησπέρα

τι χρησιμοποιείτε εσείς για τη σκνίπα?

Προς το παρόν εγώ της βάζω το Taber και Vectra 3D (είχε αλλεργία στο Scalibor) τώρα όμως μου είπαν οτι και το Seresto κατά της σκνίπας? Δεν ξέρω. Έχει κάποιος άλλος το Taber? Ανησυχώ γιατί στη περιοχή που είμαστε, γίνεται χαμός με κουνούπια κλπ...

Της έχω κάνει και το εμβόλιο για τη σκνίπα κιολλας

Morgan-Fra

Active Member
17 Μαρτίου 2017
25
20
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι εάν μένω σε ισόγειο/πρώτο όροφο να της βάζω (αφού υπάρχει μπαλκόνι κτλ), όχι μόνο στις βόλτες και πολύ λογικά νομίζω. Μπορούν άνετα να έρθουν και εκεί οι παλιοσκνίπες! :mad:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Πριν πάτε βόλτα θα της ψεκάζεις όλο το σώμα με έμφαση σε κοιλιά, μασχάλες και εσωτερικών ποδιών. Θα βάζεις λίγο και στο χέρι σου για να της βάλεις στο πρόσωπο και τη μουσούδα (γιατί αν το ψεκάσεις απευθείας στο πρόσωπο μπορεί να μπει στα μάτια της). Μυρίζει αρκετά, δεν θα της αρέσει αλλά θα το συνηθίσει. Και καλό είναι τα απογεύματα/βραδια να μην μένει σε εξωτερικό χώρο

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι εάν μένω σε ισόγειο/πρώτο όροφο να της βάζω (αφού υπάρχει μπαλκόνι κτλ), όχι μόνο στις βόλτες και πολύ λογικά νομίζω. Μπορούν άνετα να έρθουν και εκεί οι παλιοσκνίπες! :mad:
Δυστυχώς και στον τρίτο όροφο και στον πέμπτο μπορούν να φτάσουν. Αυτό που λέμε ότι οι σκνίπες πετάνε μέχρι ένα ορισμένο ύψος, εννοούμε ένα ορισμένο ύψος τη φορά. Μπορεί δηλαδή να φτάσει μέχρι πρώτο όροφο, να ξαποστάσει σε ένα φύλλο και να πετάξει προς τα πάνω μέχρι να φτάσει προς το φαγητό της :mad:

• Like
Reactions: Morgan-Fra

Morgan-Fra

Active Member
17 Μαρτίου 2017
25
20
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυστυχώς και στον τρίτο όροφο και στον πέμπτο μπορούν να φτάσουν. Αυτό που λέμε ότι οι σκνίπες πετάνε μέχρι ένα ορισμένο ύψος, εννοούμε ένα ορισμένο ύψος τη φορά. Μπορεί δηλαδή να φτάσει μέχρι πρώτο όροφο, να ξαποστάσει σε ένα φύλλο και να πετάξει προς τα πάνω μέχρι να φτάσει προς το φαγητό της :mad:
Σωστά! Το να ξαποστάσει δεν το είχα σκεφτεί! :D

Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
38
Thessaloniki
Και εμεις το taber χρησιμοποιουμε εδω και χρονια,αμπουλα και το απογευματακι σιτρονελα και ολα κομπλε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Υπάρχουν πάρα πολλά σχετικά, ήδη ανοιχτά θέματα, στα οποία θα μπορούσε να έχει συνεχιστεί η συζήτηση.
Δεν χρειαζόταν να ανοιχτεί, ακόμη ένα.