Σκουλίκι στα κακά-φαγούρα μετά το κούρεμα.

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Καλημέρα σας.
Προχθες το πρωί και ενώ δεν έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες απο την αποπαρασίτωση με Drontal είδα σκουλικάκι στα κακά του σκύλου μου.
Πήγα και πήρα χαπάκι και του έδωσα επί τόπου. Εκ τοτε δεν έχω δει κανένα σκουλικάκι.. Βέβαια δεν τα ψάχνω και πολύ καλά..
Θα πρέπει να ρωτήσω το γιατρό μου για το πότε θα κάνω την επόμενη αποπαρασίτωση?
Επίσης ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι ότι μετά το κούρεμα που έκανα την προηγούμενη Πέμπτη φαίνεται ότι τον τρώει υπερβολικά ο ποπός του και αναρωτιέμαι αν έχει να κάνει με το ότι άδειασαν τους πρωκτικούς αδένες, με τα σκουλικάκια ή με κάποια αλεργεία στα σαμπουάν..
Καμιά ιδέα μέχρι να πάω στον γιατρό ???????

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Το drontal πρέπει να χορηγείται ανά 3μηνο, άρα...ρολόι τα σκουληκάκια...;)
Η φαγούρα τώρα...μπορεί πράγματι να οφείλεται σε κάποιο από τα τρία που λες. Βέβαια, όχι στο ότι άδειασαν τους αδένες. Αντιθέτως, μήπως δεν τους άδειασαν τελείως. Το σαμπουάν δεν το έχετε ξαναχρησιμοποιήσει; Πρώτη φορά ήταν;

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Δεν ξέρω αν άλλαξε η κομμώτρια το σαμπουάν ή αν δεν άδειασαν σωστά τους αδένες:(΄..Την προηγόύμενη φορά δεν θυμάμαι να έχει φαγούρα..
Mareco από την εμπειρία σου, πρέπει να ξανακάνω νωρίτερα αποπαρασίτωση τώρα αφού είδα σκουλίκι.. Δηλαδή στον μήνα..
Αν δεν έχουν αδειάσει καλά οι αδένες πρέπει να τον πάω να τους ξαναδειάσει?? Ουφ!! Ετοιμάζομαι και για διακοπές και δεν έχω και πολύ χρόνο γμτ....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν θα πας έτσι κι αλλιώς στον γιατρό; Η εννοούσες ότι θα πας μετά τις διακοπές;
Κοίτα, αν δεν βγάζει άλλα σκουλήκια, δεν του δίνεις άλλο χάπι. Δεν κάνει άλλωστε τόσο σύντομα. Επίσης, αν δεις και συνεχίζει να φαγουρίζεται, θα πρέπει βεβαίως να τον δει γιατρός. Μήπως όμως ήταν κάτι περαστικό; Αν τέλος πάντων, συνεχίζεται και η φαγούρα και τα σκουλήκια, οπωσδήποτε μιλάς έστω τηλεφωνικά με τον γιατρό σου.

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Θα μιλήσω σίγουρα και αν μου πει ότι πρέπει να πάω θα πάω...
Απλά από την ετήσια και μόνο εμπειρία μου με τους κτηνιάτρους, άλλα λέει ο ένας άλλα λέει ο άλλος και όποτε προκύπτει κάποιο θέμα με τον Charlie το ψάχνω και internetika... Just in case..
Σκέφτηκα και μία τέταρτη έκδοχη για τη φαγούρα.. Μπορεί να τον τρώει η περιοχή επειδή είναι ξυρισμένη, όπως μας τρώει το μπικίνι μετά το ξύρισμα... :DΞέρω κι εγώ... Θα δούμε το απόγευμα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ναι δεν αποκλείεται. Παρακολούθησέ τον και αναλόγως πράττεις.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Mareco δικαιολογειται να υπαρχουν σκουληκια στα κοπρανα του σκυλου της Eve εφοσον ειχε παρει Drontal ουτε 3 μηνες πριν?Μηπως διαρκει για πιο λιγο και θα επρεπε να το δινουμε πιο πριν,ανα 2 μηνες πχ?Εγω εδωσα Milbemax 1 φορα τον μηνα τους τελευταιους 2 μηνες για να πιασει τυχον μολυνση για το σκουληκι της καρδιας τωρα γιατι το καλοκαιρι ειναι πιο επικινδυνα λογω κουνουπιων αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να πειραξει το χαπι αυτο καθε μηνα και εχει και την 2πλασια τιμη δεν συμφερει και καθε μηνα.Σκεφτομαι να του ξαναδωσω παλι 1η του μηνα Milbemax και μετα παλι ανα 3 μηνες Drontal,τι πιστευεις οτι ειναι καλυτερα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Πιστεύω...ότι είναι καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό σου ;)
Το θεωρώ πολύ λάθος, να αυτοσχεδιάζουμε στην χορήγηση φαρμάκων.
Ξέρω ότι χάπι για σκουλήκια, δίνουμε κάθε 3 μήνες. Προσωπικά δεν τους έχω δώσει ποτέ. Και θα έδινα μόνο, αν παρατηρούσα να έχουν σκουλήκια στα κακά τους. Οχι προληπτικά. Αλλά αυτή είναι καθαρά δική μου εκτίμηση, απόφαση και αν θέλεις ρίσκο. Αρα, δεν μπορώ να σου πω, αν επιτρέπεται να δώσεις νωρίτερα ή όχι. Ενδεχομένως, αν το σκυλί εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, να πρέπει να ξαναπάρει χάπι. Σίγουρα όμως, θα ρώταγα τον γιατρό μου :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Mareco δικαιολογειται να υπαρχουν σκουληκια στα κοπρανα του σκυλου της Eve εφοσον ειχε παρει Drontal ουτε 3 μηνες πριν?Μηπως διαρκει για πιο λιγο και θα επρεπε να το δινουμε πιο πριν,ανα 2 μηνες πχ?Εγω εδωσα Milbemax 1 φορα τον μηνα τους τελευταιους 2 μηνες για να πιασει τυχον μολυνση για το σκουληκι της καρδιας τωρα γιατι το καλοκαιρι ειναι πιο επικινδυνα λογω κουνουπιων αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να πειραξει το χαπι αυτο καθε μηνα και εχει και την 2πλασια τιμη δεν συμφερει και καθε μηνα.Σκεφτομαι να του ξαναδωσω παλι 1η του μηνα Milbemax και μετα παλι ανα 3 μηνες Drontal,τι πιστευεις οτι ειναι καλυτερα?
Η υπερβολη δεν ειναι καλο πραγμα. Και το Drontal ειναι υπεραρκετο καθε τρεις μηνες. Μην ξεχνας οτι μιλαμε για σκυλο που ειναι σπιτι και πληρως ελεγχομενος πραγμα που ελεχιστοποιει της πιθανοτητες μολυνσης. Οσο για το mibelmax μην επηρεαζεσαι απο αυτα που διαβαζεις. Το hartworm το συναντας σε συγκεκριμενα μερη. Αν δεν εισαι απο Λαμια και πανω ο κινδυνος ειναι ελαχιστος. Δεν πρεπει να ξεχνας οτι ολα αυτα ειναι χημικες ουσιες. Εγω οι φορες που εχω δοσει drontal ειναι ελαχιστες και ποτε δεν ειχαμε προβλημα. Καλη η προληψη αλλα οχι να το παρακανουμε.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Το εδινα καθε 3 μηνες αφου διαβασα στο φορουμ οτι πολλοι αυτο κανουν και γιατι ειχα την εντυπωση οτι αν μολυνθει ο σκυλος και εχει σκουληκια ειναι σοβαρο.Εφοσον ομως φαινεται απο τα κοπρανα σκεφτομαι να να το σταματησω τελειως το χαπι και αν δω κατι να του δωσω.Σιγουρα καλη θα ηταν η γνωμη καποιου κτηνιατρου.Vasgial εσυ δινεις καποιο χαπι,και καθε ποτε?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω δινω drontal και αυτο αραια και που. Αυτο εκανα ανεκαθεν και ποτε δεν ειχα προβλημα. Αλλα το καλυτερο που εχεις να κανεις εσυ ειναι να ακολουθησεις τις συμβουλες του κτηνιατρου σου αφου πρωτα σου εξηγησει τις πιθανοτητες και τις επιπτωσεις αν προσβληθει απο ενδοπαρασιτα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
russellKind, μην κάνεις "πειράματα" από μόνος σου....
Συμβουλέψου τον κτηνίατρό σου...
Και αυτός θα σε καθοδηγήσει σωστά...Τι είναι το καλύτερο για το σκυλί σου...