Σκυλί που ζει στην απομόνωση


glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Απλά να πω για το σακίδιο πλάτης επειδή και εμείς έχουμε περίπου ένα χρόνο τώρα, κάνει όντως δουλειά αλλά είναι -τουλάχιστον για τη δικιά μου σκυλίτσα- απαγορευτικό το καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Δεν το θέλει πάνω της σε αντίθεση με το χειμώνα που ερχόταν με χαρά να το βάλει.
 


annouk1987

Member
26 Ιουνίου 2014
13
15
36
Κι εγώ το σκέφτηκα,σκεφτόμουν κυρίως για την βραδυνή βόλτα.Εδώ το βράδυ έχει δροσούλα
 
  • Like
Reactions: glykeria


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον καταλήξατε ότι θα τον δώσει αν δεν έχεις κάποιον γνωστό να τον δώσεις, φτιάξε μια ωραία αγγελία και άρχισε να την προωθείς από τώρα. Οι 2 μήνες θα περάσουν γρήγορα και οι υιοθεσίες δεν είναι και τόσες εύκολες και γρήγορες. Τουλάχιστον θα έχεις κάποια άνεση χρόνου για επιλογή του νέου ιδιοκτήτη. Καλή επιτυχία ! :)
 




annouk1987

Member
26 Ιουνίου 2014
13
15
36
Σωστό:rolleyes:.
Βρήκα και έναν εκπαιδευτή από Σουηδία και την άλλη βδομάδα θα πάω από κει.Για να δούμε
 


undead

Active Member
29 Μαρτίου 2014
31
51
Ναι είμαι αρκετά προσεκτική και δεν τον αφήνω να πλησιάσει άλλα σκυλιά.Και πιστεύω ότι ίσως είναι πλέον αργά για κοινωνικοποίηση,εκτός και αν το επόμενο αφεντικό του πολύ γνώση και υπομονή ίσως καταφέρει κάτι.
Σκεφτόμουν και κάτι άλλο χθες,έχω παρατηρήσει ότι όταν είμαι στην ταράτσα μαζί του ή όταν τον στο σπίτι είναι πάντα δίπλα μου.Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό όμως είναι καλό και σκέφτομαι μήπως έχει σχέση που είμαι γυναίκα και με βλέπει σαν την 'γυναίκα' του.Χαζομάρα;
Επίσης όταν περνάμε από άλλα σκυλιά ή γάτες δεν του επιτρέπω να αντιδράσει ούτε καν να κοιτάξει και αν δεν ακούσει τον ξαφνιάζω με ένα ελαφρύ χτύπημα στην μουσόυδα ή με τον ιμάντα ή με τράβηγμα.Αναρωτιέμαι όμως αν αυτό του προκαλεί μεγαλύτερο στρες και έχει συνδιάσει στο μυαλό του ότι όταν βλέπει άλλο ζώο είναι κάτι αρνητικό γίνεται.
Όσον αφορά στην εκπαίδευση με το κλίκερ,ποια είναι γνώμη σας.Βασικά αυτό το κομμάτι με ενδιαφέρει μήπως και καταφέρω να έχω την προσοχή του στην βόλτα.
Τώρα για τον πατέρα μου,είναι περίπλοκο,αυτό που με απασχολεί τώρα είναι ότι συμφώνησε και του έδωσα να καταλάβει ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να έχει σκύλο.

Απο τα λιγα που εχω διαβασει εδω στο φορουμ αλλα και σε αλλες πηγες, πιστευω οτι ο τροπος με τον οποιο δε τον αφηνεις να εξερευνει γυρω του, ειναι λαθος! ο σκυλος σου δε θα ξερει οτι ειναι κακο να ειναι επιθετικος σε αλλα ζωα, θα μαθει οτι ειναι κακο να εξερευνει γενικοτερα! Πιστευω οτι αν τον αφηνες λιγο πιο ελευθερο, ωστε να δεις πως αντιδρα οταν βλεπει αλλα ζωα και επειτα να δεχεται διορθωση αν κανει κατι που δε σου αρεσει, θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα... καταλαβαινεις που το παω! και με τον καιρο αν δεις αλλαγες στη συμπεριφορα του οταν συναντατε αλλα ζωα, επιβραβευση, πολλη επιβραβευση! Μ' αρεσει να διαβαζω τα προβληματα που εχετε κατα καιρους με σκυλια γιατι οταν αποκτησω και γω τον δικο μου, θα ειμαι πιο προετοιμασμενος για ολα! Επισης κατι αλλο που διαβασα και θελω να σου πω, ενα σκυλι ειναι διατεθημενο να αρχισει απο το μηδεν και τις σχεσεις του με σενα και αλλους ανθρωπους, και με αλλα σκυλια, εφοσον του δοθει η ευκαιρια, η απαραιτητη υπομονη και αφοσιωση, αυτο πιστευω εγω! Οποτε συνεχισε αυτο που κανεις και ειμαι σιγουρος οτι θα δεις αποτελεσματα συντομα!
 


Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Σωστό:rolleyes:.
Βρήκα και έναν εκπαιδευτή από Σουηδία και την άλλη βδομάδα θα πάω από κει.Για να δούμε
Δεν πιστεύω να του μιλάει και να δίνει εντολές στα Σουηδικά! Θα τρελλαθεί τελείως ο σκύλος!
 


annouk1987

Member
26 Ιουνίου 2014
13
15
36
Του δίνω την ευκαιρία να εξερευνήσει με όρια όμως.Γιατί δύστηχώς το σκυλί έχει ιστορικό επιθετικότητας και πιστεύω από τη γλώσσα του σώματος του ότι δεν είναι έτοιμος να δεχτεί άλλα σκυλιά αυτή τη στιγμή.Αν γίνει κάτι θα έχω πρόβλημα οπότε δεν το ρισκάρω.
Θα το συζητήσω βέβαια και με τον εκπαιδευτή,αλλά νομίζω ότι αυτό το κομμάτι είναι μάλλον του επόμενου ιδιοκτήτη,για αυτό και θέλω να βρω κάποιον πιο έμπειρο από εμένα που θα ξέρει τι κάνει.
Ήδη όμως έχω καταφέρει να είναι κοντά μας άλλα σκυλιά ή γάτες και να είναι αδιάφορος τις μισές φορές τουλάχιστον.
 
  • Like
Reactions: undead