Σκυλακι με overbite

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.137
1.172
29
Καλησπερα παιδια, εχει κανεις εδω σκυλακι με overbite?

Οταν πηρα τον μικρο αμεσως παρατηρησα πως κατι γινοταν με το μουσουδακι του. Το κατω σαγονι ειναι σημαντικα μικροτερο απο το πανω! Μετα απο προσφατη εκτιμηση κτηνιατρου, τελικα οντως εχει overbite. Δεν μου ειπε τιποτα περυ πιθανου χειρουργιου, ισα ισα ρωτησα αν πιστευει οτι ποναει και ειπε οχι. Εχει κανεις αλλος σκυλακι με αυτο το προβλημα? Εχει χειροτερεψει με την ηλικια? Χρειαστηκε χειρουργιο?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
εχω σκυλο στην πελατεια μου, με πολυ έντονο overbite!
Εχει θεμα! οι κυνοδοντες κλεινουν ασχημα στην πανω γναθω- εχουν δημιουργήσει τρύπες- και ο σκυλος ειναι μόνιμος με φλεγμονη- ολο το στομα του πρησμένο και δεν δεχεται να τον αγγηξει κανεις στην μουσουδα, επειδη ποναει.
Τους εχω στειλει σε καταλληλο ιατρο, πηγαν- και επειδη τους ειπε, οτι θα πρεπει να γινει χειρουργειο- και φοβοντουσαν την ναρκωση- δεν το εκαναν ποτε!! εδω και 3 χρονια σιγουρα! Σταματησα πλεον να ασχολουμαι!
Ο σκυλος συνεχιζει να ποναει- και αυτοι "τρια πουλακια καθονται"!

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.137
1.172
29
εχω σκυλο στην πελατεια μου, με πολυ έντονο overbite!
Εχει θεμα! οι κυνοδοντες κλεινουν ασχημα στην πανω γναθω- εχουν δημιουργήσει τρύπες- και ο σκυλος ειναι μόνιμος με φλεγμονη- ολο το στομα του πρησμένο και δεν δεχεται να τον αγγηξει κανεις στην μουσουδα, επειδη ποναει.
Τους εχω στειλει σε καταλληλο ιατρο, πηγαν- και επειδη τους ειπε, οτι θα πρεπει να γινει χειρουργειο- και φοβοντουσαν την ναρκωση- δεν το εκαναν ποτε!! εδω και 3 χρονια σιγουρα! Σταματησα πλεον να ασχολουμαι!
Ο σκυλος συνεχιζει να ποναει- και αυτοι "τρια πουλακια καθονται"!
:( Το καταλαβαινω οτι καποιος μπορει να φοβαται την ναρκωση, αλλα και το να ζει το σκυλι με πονο, φλεγμονες και να μην μπορει να φαει δεν το λες και καλυτερο... Κριμα

Εγω τον παρακολουθω τον δικο μου παντως, τρωει με ορεξη και δεν φαινεται να ποναει οταν μασαει, επισης τα δοντια του γενικα ειναι οκ, εχουν λιγη πλακα αλλα δινω plaque off. Τωρα και αυτος εχει θεμα με το να πιασεις τη μουσουδα του, καταρχην δεν σε αφηνει να ανοιξεις ευκολα το στομα, παρ'ολο που ειναι μικροσωμος βαζει αρκετη δυναμη. Θα το συζητησω με τον κτηνιατρο παλι για να δουμε εαν στο μελλον πρεπει να γινει επεμβαση η εστω εαν μπορουμε να βαλουμε σιδερακια

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
197
711
Σε πολλές περιπτώσεις υπογναθισμού δεν είναι απαραίτητη η παρέμβαση. Ακομα περισσότερο αν ο σκύλος είναι ενήλικος πλέον. Το μήκος των γνάθων δεν αλλάζει.

Αυτο έιναι ένα κανονικό δάγκωμα ψαλίδι:
e327be1f-7f00-0001-3027-a8ceab0876da.jpg

Επέμβαση χρειάζεται όταν σε περίπτωση υπογναθισμού οι κάτω κυνόδοντες (συνήθως) βρίσκονται εσωτερικά και τρυπούν τα πάνω ούλα ή την υπερώα:

VDC_Misalignment_Overbite1.jpg
Αν ο σκύλος είναι κουτάβι παρακολουθούμε την εξέλιξη και υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί μόνο του έως την ολοκλήρωση της ανάπτυξης.

Αν οι κυνόδοντες είναι φυτρωμένοι ήδη με κλίση προς τα έξω δεν υπάρχει ενόχληση στον σκύλο.

Αν τα ενήλικα δόντια φυτρώνουν προς τα μέσα, μια περίπτωση είναι η τοποθέτηση "οδηγού" πχ.:
VDC_Misalignment_Overbite4.jpg

Άλλες επεμβατικές μέθοδοι είναι η ολική αφαίρεση ή τρόχισμα και σφράγισμα των δοντιών.
VDC_Misalignment_Overbite5.jpg

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.137
1.172
29
Σε πολλές περιπτώσεις υπογναθισμού δεν είναι απαραίτητη η παρέμβαση. Ακομα περισσότερο αν ο σκύλος είναι ενήλικος πλέον. Το μήκος των γνάθων δεν αλλάζει.

Αυτο έιναι ένα κανονικό δάγκωμα ψαλίδι:
View attachment 72836

Επέμβαση χρειάζεται όταν σε περίπτωση υπογναθισμού οι κάτω κυνόδοντες (συνήθως) βρίσκονται εσωτερικά και τρυπούν τα πάνω ούλα ή την υπερώα:

View attachment 72837
Αν ο σκύλος είναι κουτάβι παρακολουθούμε την εξέλιξη και υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί μόνο του έως την ολοκλήρωση της ανάπτυξης.

Αν οι κυνόδοντες είναι φυτρωμένοι ήδη με κλίση προς τα έξω δεν υπάρχει ενόχληση στον σκύλο.

Αν τα ενήλικα δόντια φυτρώνουν προς τα μέσα, μια περίπτωση είναι η τοποθέτηση "οδηγού" πχ.:
View attachment 72838

Άλλες επεμβατικές μέθοδοι είναι η ολική αφαίρεση ή τρόχισμα και σφράγισμα των δοντιών.
View attachment 72839

IMG_20200524_203105.jpgIMG_20200524_203111.jpg

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Έτσι ειιναι ο σκύλος των πελατών μου! Μονο με μόνιμα δόντια πια! Τρύπες πολύ βαθιές στην πάνω γνάθο ( χωράει κεφάλι μπατονετας!!) και ολο το ούλο του πρησμένο και κατακόκκινο!

Ο κτηνίατρος της εμπιστοσύνης μου στο θέμα δοντιών τους συνέστησε τρόχισμα/σφράγισμα των κυνοδόντων ( ηταν ηδη ενιλικος οταν το αντιλήφθηκα και τους το επισήμανα) κάτι που απαιτεί μετά τουλάχιστον ετησία ακτινογραφία στόματος για έλεγχο- η αφαίρεση κυνοδόντων για να τελειώσει το θέμα μια και καλή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr