Σκυλιά… ιππότες!!!

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Ιπποτική συμπεριφορά επιδίδουν τα αρσενικά κουτάβια όταν παίζουν με τα θηλυκά χαρίζοντας σε αυτά τη νίκη, ακόμη κι όταν τα αρσενικά έχουν φυσική υπεροχή.

Η ευχαρίστηση της συμμετοχής στο παιχνίδι πρέπει να είναι σημαντικότερη για τα κουτάβια από τη νίκη, πιστεύουν οι επιστήμονες καθώς παρατηρούν ότι στην αρχή του παιχνιδιού τα αρσενικά παίρνουν μια πιο ευάλωτη στάση.

Παρόμοια συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί και σε άλλα είδη του ζωικού βασιλείου όταν παίζουν με νεότερο και πιο αδύναμο «αντίπαλο». «Μπορεί να χάσουν στη μάχη, ίσως όμως κερδίσουν στον έρωτα στο μέλλον», εξηγούν οι επιστήμονες.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Michigan

Αυτό δεν το είχα παρατηρήσει πάντως :D

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Όταν ήμουν πιο μικρή είχα παρατηρήσει πως στο παιχνίδι μου με τα τότε σκυλιά μου, όταν τρέχαμε προς ένα σημείο, με αφήναν πάντα εμένα να έχω την ψευδαίσθηση ότι τα πέρασα και έφτασα πρώτη στο σημείο. Εγώ μετά χαιρόμουν και έλεγα στους γονείς μου ότι τρέχω τοοοοοοοσο γρήγορα που περνάω ακόμη και τα σκυλιά μας. Μάλιστα , θυμάμαι χαρακτηριστηκα πως όταν ήρθε ένας καινούριος σκύλος στην παρέα μας και στο τρέξιμο με προσπέρασε, ο πιο μεγάλος αρσενικός(αρχηγός της αγέλης τότε) του όρμησε και από τότε ήμουν και πάλι εγώ ο νικητής στο τρέξιμο μας:p :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78