Σκυλιά έρευνας και διάσωσης






ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες Nemo! Αν κρίνω από τις φωτογραφίες, πρέπει να περάσατε μια χαρά! Από ότι είδα φροντίσατε να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου! :wink:
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Τα σεμινάρια αυτά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για συνεργασίες με άλλες οργανώσεις από αλλες χώρες. Όλοι μας γνωρίζουμε πως θα συναντηθούμε ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον και όλοι ευχόμαστε να είναι σε εκπαίδευση και όχι σε επιχείρηση...Δυστυχώς όμως!@!@!
Πραγματικά το σεμινάριο πρόσθεσε πολλά ακόμη στοιχεία στις γνώσεις μας, νέες φιλίες και συνεργασίες αλλά και νέες εικόνες από μέρη που δεν έχουμε ξαναδεί....
Ηδη κλείσαμε μια συνεργασία με την ISAR (Γερμανία) και μια νέα εκπαίδευση στο Σεράγιεβο τον Ιούνιο.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα
 




Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Σχολείο Υποψηφίων Χειριστών Σκύ

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, διοργανώνουν Σχολείο Υποψηφίων Χειριστών Σκύλων Ερευνας & Διάσωσης. Το σχολείο Βασικών γνώσεων ξεκινά τον Σεπτέμβριο και προσκαλούμε έως 6 άτομα με τα σκυλιά τους να συμμετέχουν σ'αυτό. ....Περισσότερες πληροφορίες στο www.rescue.gr.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα Nemo!
Χρόνια και ζαμάνια!
Ελπίζω η απουσία σου να μην είναι αποτέλεσμα μεγάλου φόρτου εργασίας! :wink:
Το σχολείο βασικών γνώσεων θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη?
Θα διοργανώσετε σεμινάρια και στην Αθήνα?
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Καλημερα....Πραγματικά υπάρχει φόρτος
Εκτός από τις προσωπικες ασχολίες, τα 4 σκυλιά και τις 16 κότες..."τρέχουμε" ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ένα σχολείο Δόκιμων διασωστών που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Το νέο σχολείο θα είναι στην έδρα μας δηλαδή στην Θεσσαλονίκη. Το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα για να κάνουμε παρόμοια σεμινάρια σε άλλες πόλεις....Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό..Το σχολείο βασικών γνώσεων, δηλαδή αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε διασώστης ως βασική γνώση μπορεί να καλυφθεί σε τουλάχιστον 70ώρες.. Σε εντατικό ρυθμό γίνεται Τετάρτη και Κυριακή για να "βγεί" σε ένα μήνα...Μετά αρχίζει το εξειδικευμένο σχολείο με τα σκυλιά που θέλει τουλάχιστον 1 χρόνο...Πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στην Αθήνα?? Εχεις καμοια ιδέα? Θα πρέπει να μαζευτείτε τουλάχιστον 6 άτομα...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ναι, θυμάμαι παλαιότερες συζητήσεις που είχαμε κάνει…
Καταλαβαίνω πως είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθούν σεμινάρια και σε άλλες πόλεις, μιας που η έδρα σας είναι στη Θεσσαλονίκη.
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι αν θα βρεθούν οι υπόλοιποι πέντε (τον ένα το βρήκατε ήδη, όπως καταλαβαίνεις!). Το θέμα είναι πως θα πρέπει να επωμιστείτε την ευθύνη του εγχειρήματος και να υποστείτε όλη την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η διοργάνωση ενός τέτοιου σεμιναρίου στην Αθήνα.
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?
Είστε διατεθειμένοι να το προσπαθήσετε (δεδομένου ότι είστε εθελοντές και είναι δύσκολο να αφήσετε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σας και να μείνετε τόσες μέρες εκτός έδρας)?
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Σκεφτόμαστε και το γεγονός της λειτουργίας ενός εβδομαδιαίου camp, όπου θα μπορούσαν να καλυφθούν όλα τα θέματα του βασικού σχολείου καθώς επίσης και να δωθούν οι πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες...από κει και πέρα, θα πρέπει εσείς να δουλέψετε σαν ομάδα και να εξασκείστε 2-3 φορές τον μήνα και όλοι μαζί να προχωράμε...Αυτό που βλέπω ως το ποιο δύσκολο είναι το κατα πόσο εσείς μπορείτε να δεσμευτείτε σ'αυτό το εγχείρημα....Επειδή είμαι αρκετά χρόνια στον χώρο, βλέπω πως αρκετοί ξεκινούν με ενθουσιασμό αλλά μετά.....
Rottie και όλοι εσείς που πραγματικά ενδιαφέρεστε, παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση που υπάρχει στο site ώστε να υπάρχει πιο επίσημα αυτή η φωνή σας. Πιστεύω πως την στιγμή που συμπληρώνεις μια αίτηση δεσμεύεσαι απένταντι σε σένα....Από την άλλη εμείς θα έχουμε μια δυνατή φωνή και πληροφορία για να το τρέξουμε ... Είμαστε ανοικτοί και πρόθυμοι..
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπράβο!!!!
Μόλις έχω σκύλο που να κάνει (πολύ σύντομα) είμαι μέσα!!!
Εχετε κάποιες προυποθέσεις? πχ σκύλος που δεν είναι εκπαιδευμένος να δαγκώνει, ηλικία???
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Denis, Ενα σκυλί έρευνας & διάσωσης, δεν θα πρέπει να εμφανίζει ίχνη φοβίας ή επιθετικότητας προς ανθρώπους, ζώα ή αντικείμενα... Αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα σωστής κοινωνικοποίησης και συνεχούς άσκησης σε "νέα" ερεθίσματα!!! Δεν εξαρτάται από το φύλο, την φυλή... αλλά από τον χαρακτήρα του. Θα πρέπει να έχει, να του καλλιεργηθεί και να βελτιωθεί το κίνητρο του παιχνιδιού...
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.791
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf