Στο Όρεγκον αποφασίσανε να χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θεραπείας για να δίνουν κουράγιο στα θύματα ιδιαζόντως ειδεχθών εγκλημάτων και σε άλλους μάρτυρες που φοβούνται να καταθέσουν:

Αμερικάνοι παιδί μου! Εμένα πάντως ο Casper ένα θάρρος θα μου το δίνε αν στεκόταν δίπλα μου όσο κατέθεταχμμ...
Αν έχεις την καλοσύνη δώσε μας τον τίτλο του ντοκιμαντερ ή κάποιο λινκ για να το δουμε και εμειςΓενικα οι σκυλοι εχει αποδειχτει οτι βοηθουν πολυ για να καλμαρουν ατομα που βρισκονται σε κατασταση στρες. Προσφατα εβλεπα ενα ντοκιμαντερ που ελεγε για ενα προγραμμα που εφαρμοζεται στην Αμερικη με πεζοναυτες που γυρνουν απο εμπολεμες περιοχες και εχουν αναπτυξει διαφορα ψυχολογικα προβληματα, που τους παρεχονται σκυλοι για να ξεπερασουν τα προβληματα τους και να μπορεσουν να λειτουργησουν φυσιολογικα. Μαλιστα ελεγε οτι οι συγκεκριμενοι σκυλοι εχουν προσβαση παντου αφου θεωρουνται κατι αντιστοιχο με τους σκυλους οδηγους τυφλων.
Το εντυπωσιακο της υποθεσης ειναι οτι οι σκυλοι αυτοι "μυριζονται" ποτε το στρες των χειριστων τους αρχιζει και ανεβαινει, και τους προκαλουν με μουσουδιασματα και γλυκες προκειμενου να επικεντρωθουν πανω τους και να αποβαλλουν το αγχος που τους προκαλει το περιβαλλον γυρω τους.
Φανταζομαι οτι πανω στην ιδια λογικη της αποσπασης απο το αγχωδες γυρω περιβαλλον - κατασταση βασιζονται και οι σκυλοι των δικαστηριων.
Σε ευχαριστώ πολύ !Απο μια γρηγορη αναζητηση που εκανα βρηκα αυτο το βιντεακι
Therapy Dogs Help US Veterans with Stress Disorders - YouTube
Και αυτο το ντοκυμαντερ
Wounded Warriors, Healing Hounds - YouTube
Σχετικα με αυτο που περιεγραψα οπως φαινεται απο τους τιτλους αλλα οχι αυτο που ειδα.