Σκυλιά και δέσιμο


insanity

Well-Known Member
1 Απριλίου 2009
48
0
Γερακας Αττικης
Επαναφερω αυτο το θεμα για να ρωτησω:Δεν θελω να τον δενω,αλλα καποια στιγμη στο μελλον,θα χρειαστει,να τον δεσω,ας πουμε γιατι θα ερθει καποιος σπιτι που θα φοβαται τα σκυλια,κτλ.Πρεπει να τον δενω απο τωρα που ειναι 2 μηνων για να συνηθιζει,στο ασχετο πχ μιση ωρα την ημερα?Τωρα δεν εχω λογο να το κανω αλλα τον εδεσα 3-4 φορες για να καθαρισω(ηθελα να μαζεψω τις πανες που ειχε λερωσει κι ετρεχε και δαγκωνε τα ποδια μου για να παιξει και δεν ακουγε στα 9834827 "οχι" που ελεγα) και φυσικα αντεδρασε οπως ολα τα σκυλια που τα δενουν τις πρωτες φορες...
 






iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Και τα 2 μεγαλα σκυλια που εχω αρχισα να τα δενω απο 4 μηνων ...Την πρωτη φορα μονο 10 λεπτα και με καποιο παιχνιδι κοντα στο σπιτακι ...Δεν ηθελα να το δουν ως τιμωρια απλά ως περιορισμο...Ετσι πλεον στην περιπτωση που ερχεται κοσμος και πρεπει να μεινουν δεμενα (για λογικη ωρα πχ μια ωρα)
το δεχονται εντελως ψυχραιμα και συνηθως μπαινουν στο σπιτι τους και ....υπνο:D
 


BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Δεν τα δένω ποτέ...
Μπορεί καμιά φορά σε κάνα ταβερνάκι ή καφετέρια δίπλα μου:)
Γενικά σπανίως περιορίζονται και στον Dante κατάργησα και το crate που έμπαινε όταν ήταν μικρός γιατί τώρα δεν θέλει ούτε να το δει λόγω ζέστης:p
Μπαίνει όμως χωρίς γκρίνια όταν παρουσιάζεται ανάγκη πχ αυτοκίνητο διότι το έχει μάθει από μικρός σαν φωλίτσα:D
 


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
οχι δεν τα δενω ποτε.....!ο Αδης εχει δικο του περιφραγμενο χωρο στον κηπο κ ειναι μαζι μου 12 ωρες την ημερα με τις 3 απο αυτες βολτα η προπονηση,καφε κτλ.κ το σαλσομπασετακι μου ειναι καναπεδατο.....:D
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Το σκυλί πρέπει να μάθει να μένει δεμένο αδιαμαρτύρητα για κάθε ενδεχόμενο. Συμφωνώ με την Iro, και να προσθέσω ότι όσο κάθεται ήσυχο χωρίς να κοπανιέται κλαψουρίζει κλπ, πας, το χαϊδεύεις, το επιβραβεύεις, το κερνάς.
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Crate δε χρησιμοποιώ. Ο μικρός είναι ελεύθερος σε ένα μεγάλο μπαλκόνι όσο λείπουμε από το σπίτι. Όταν είμαστε και εμείς είναι μαζί μας μέσα.

Δένεται μόνο για 1-2 ώρες το πολύ για όσο τρώει και για περίπου μισή ώρα αφού φάει. Μετά βόλτα στον κήπο για να λερώσει και ελεύθερος...

Το δέσιμο έχει 2 σκοπούς: το να μάθει ότι υπάρχουν περιορισμοί και να μη χοροπηδάει αφού φάει. Έχει μάθει την αλυσίδα ως το μέρος του και κάθεται ήσυχος. Πολλές φορές τα βράδυα πάει και κοιμάται εκεί που είναι η αλυσίδα του χωρίς φυσικά να είναι δεμένος.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ένα κουτάβι 2 μηνών είναι πολύ μικρό να δένεται, εκτός αν υπάρχει άνθρωπος στην αλλή άκρη. Από 4-6 μηνών μια χαρά μπορεί να μάθει (αν και είναι κάτι που μαθαίνεται εύκολα σε κάθε ηλικία αν το κάνεις σωστά).

Φυσικά και χρειάζεται κάποιες φορές να δέσουμε τον σκύλο μας (έστω για μερικά λεπτά).

Το θέμα του μονήμου δεσίματος είναι πραγματικά απάνθρωπο. Το ίδιο απάνθρωπο είναι όμως και το crate, αν ο σκύλος δεν κάνει πολλά πράγματα έξω από αυτό καθημερινά.

Όπως εδώ έχουμε "μόδα" να έχουμε πάντα τους σκύλους δεμένους με κοντή αλυσίδα, έτσι στην Αμερική, πολλοί σκύλοι ζουν σχεδόν ΜΟΝΗΜΑ σε μικρά κλουβιά στο σαλόνι (δεν μιλάω για εκτροφεία καν εδώ).

Τελικά, μήπως η "απανθρωπιά" βρίσκεται στο πόσο ακριβώς ΒΑΡΙΕΤΑΙ ο σκύλος, και ΟΧΙ τόσο στον τρόπο περιορισμού;

Κατά την γνώμη μου, ίδια κακομεταχείρηση είναι η μονημότητα σε μπαλκόνι, ταράτσα, κλούβι ή "τελεφερίκ" (ακόμη και μέσα στο διαμέρισμα - πόσα μικρόσωμα δεν πάνε ΠΟΤΕ πουθενά; ) και ίδια το δέσιμο σε δέντρο. Με την μόνη διαφορά που στις πρώτες περιπτώσεις μπορεί ο σκύλος να απομακρυνθεί λίγο από τα κόπρανά του (συμαντικό, δεν λέω!).

Καθήστε όλοι ν'αναρωτηθήτε, πόσο νομίζετε ότι βαριέται ο σκύλος σας;
Φαντάζομαι πως ακόμη και εδώ στο φόρουμ θα είναι κάποιοι που κακομεταχειρίζονται τους σκύλους τους (και ας μην τα δένουν) μόνο και μόνο γιατί δεν ασχολούνται μαζί τους (παιχνίδια, βόλτες) σε καθημερινή βάση.

Να το πάρουμε αλλιώς. Ξέρω σκύλο που ζει το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας δεμένος έξω από ένα προπατζίδικο (τρελά ωράρια, και λίγες αργίες!). Όμως είναι μέσα σε κόσμο (φίλοι, θαμώνες του μαγαζιού) όλη μέρα. Βγαίνει βόλτα ελεύθερος σε πάρκο το πρωί, πριν "πιάσει δουλειά", και ΚΑΘΕ βράδυ πάλι, μόλις "σχολάσει". Μετά, είναι σε ένα διαμέρισμα (ελεύθερος σε όλο το σπίτι ΠΑΝΤΑ) με την οικογένειά του.

Τρισευτυχισμένος είναι, ιδίως σε σχέση με ΑΠΕΙΡΑ μικρόσωμα σκυλάκια που έχουν να βγούν από το διαμέρισμα από το περασμένο καλοκαίρι....
... και σίγουρα, αν τον ρωτούσαμε, προτιμάει ΧΙΛΙΕΣ φορές την ζωή αυτή, από το να είναι όλη μέρα (για χρόνια) μόνος του στο άδειο διαμέρισμα, μέχρι να έρθει η ώρα της βραδυνής του βόλτας.

Όπως όλοι εδώ, είμαι ΚΑΤΑ του δεσίματος (και ναι, κατά και του crate, αν δεν συντρέχει λόγος σοβαρός). Πιστεύω πως ο κάθε σκύλος πρέπει να έχει ΚΑΘΕ μέρα αρκετές δυνατότητες επιλογών (αυτόνομα και ελεύθερα), και ΔΕΝ πιστεύω πως είναι καλά αν δεν τις έχει. Αρκετά τα "περιορίζουμε" τις περισσότερες στιγμές (αναγκάστηκά).

Απλά ήθελα να τονίσω πως υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να κακοποιείς έναν σκύλο, απλά και μόνο με απίστευτα βαρετή και μονότονη ζωή.
 
Last edited:


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ποτέ- μα ποτέ- δεν έχω δέσει σκύλο μου.

[Ακόμη κ στο Αγρίνιο που 'χουμε κότες κ η λίζα με τη λώρα δεν καθόντουσαν 'καλά' κ ήθελαν να παίξουν κυνηγητό :p κατάφερα -με ένα 'μη', τίποτα παραπάνω- να κάθονται κ οι δύο ξάπλα -για παράδειγμα- κ οι κοτούλες να σουλατσάρουν γύρω τους. Το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να τις παρακολουθώ από κοντά 4,5 μέρες κ... αυτό ήταν].

Εκτός του ότι θεωρώ το δέσιμο επικίνδυνο, ειδικότερα αν λείπω κιόλας, είμαι ενάντια σε αυτό κ για λόγους ηθικής.
Όπως δεν θα δένω τα παιδιά μου:D, έτσι κ με τον σκύλο, μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με άλλους τρόπους, που δεν συμπεριλαμβάνουν απομόνωση κ αλυσίδα.

Γνώμη μου, πάντα.:)
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
Στην εκπαιδευση του σκυλου καλο ειναι να του μαθουμε να δεχεται και τον περιορισμο με το λουρι του εστω και για λιγο .Ισως καπου μας χρειαστει.
Κατα τα αλλα συμφωνω με τα γραφωμενα της dr zhivago.
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εγω το δικο μου τον δένω μονο οταν καθαριζω γιατι δεν με αφήνει σε ησυχια και τρεχει γυρω γυρω.
διπλα μου μενει ενας ο οποιος εχει 2σκυλια ένα μικρουλι κυνιγοσκυλο και ενα λυκοσκυλο,μενω 3 χρονια διπλα του και εδω και 3χρονια τα βλεπω συνεχεια δεμενα...ειλικρινα δεν τον εχω δει ουτε μια φορα να παιζει μαζι τους ουτε να ασχολειται παρα μονο να τα ταιζει και να τους βαζει φαγητο
θεωρω οτι ειναι πολυ ασχημο να εχεις τα σκυλια δεμενα και ειδικα καλοκαιρι μεσα στη ζεστη.
το χειροτερο το εζησα με εναν αλλο γειτονα,ειχε γεννησει η στερινα μας και θελανε ενα απο τα κουταβια μας,ε τουσ δωσαμε με τα πολλα ζορια,αφου ο πατερας μου δεν ηθελε,το ειχαν το κακομοιρο 3,5μηνων δεμενο με ενα σχοινι,ουτε 1μετρο μεσα στον ηλιο και χωρις νερο...ελεος,τι φταιει αυτη η ψυχουλα???
βεβαια δεν αντεξαμε να το βλεπουμε ετσι και το ξαναπηραμε πισω...θεωρω απαραδεκτο να συμπεριφερεσαι ετσι σε ενα πλασματακι που το μονο που σου ζηταει ειναι φαι,νερο,χαδια και παιχνιδια
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
και οσο γι'αυτους που τα "φοβουνται" οι δεν θελουν τις τριχες πανω τους,
ή δεν ξερω και εγω τι δικαιολογια επινοουν,ας καθησουν στο σπιτι τους και ας κανουν οτι θελουν εγω το σκυλο μου δεν τον περιπριζω για κανεναν κομπλεξικο....
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ τα δένω μόνο σε εστιατόρια και έξω από μαγαζί. Όταν θέλω σπίτι να τα περιορίσω, κάτι που συμβαίνει σπανίως, τα βάζω στο crate τους.

Το crate το έχουν σαν φωλιά, την ημέρα είναι η πόρτα πάντα ανοιχτή και η μια κοιμάται συχνά μέσα. Μονο τη νύχτα κλείνω την πόρτα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.932
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95