''Σκυλιλα''

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Καλησπερα..Εχουμε ενα σκυλι στο σπιτι (καθαροαιμο spits 5μηνων) το οποιο πριν 2-3 βδομαδες το καναμε για πρωτη φορα μπανιο .. Το σκυλι ζει μεσα στο σπιτι!Την τελευταια βδομαδα εχουμε το εξης προβλημα..Οταν βγαινει στο μπαλκονι για να κανει την αναγκη του κλπ,μολις ερχεται μεσα το σπιτι μυριζει παρα πολυ εντονα την λεγομενη σκυλιλα,σε αντιθεση με το σκυλακι το οποιο δε μυριζει καθολου απο κοντα!(εννοω οτι ενω το σπιτι μυριζει παααααρα πολυ,το σκυλι οταν το μυριζεις απο κοντα δεν εχει καθολου αυτη τη μυρωδια πανω του) Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει ?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αρσενικο? μηπως μυριζει σκυλοκατρουλιλα?
μηπως παταει τα ουρα του και φεερνει μεσα την μυρωδια ενω το ιδιο δενμυριζει.
Μηπως εχει ουρησει και μεσα και δεν το εχετε καταλαβει?
Το καλοκαιρι που θα εχετε ανοιχτα την βεραντα ισως μυριζει πεερισσοτερο.

Γιατι δεν το μαθαινετε στην βολτα να τα κανει?

Last edited:

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Μηπως απλα σας μυριζει η "αναγκη" του που μπαινει απο την μπαλονοπορτα και οχι ο σκυλος??
Εγω λεω να αρχισετε τις βολτες με τον σκυλο γιανα μην χρειαζεται να κανει την αναγκη του στο μπαλκονι.

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
οχι παιδια κι εμενα αυτο με προβληματισε..ουτε το μπαλκονι μυριζει τιποτα..κ η μυρωδια ειναι η λεγομενη σκυλιλα δε μου θυμιζει ουρα κτλπ (οσο προλαβαινουμε το παμε κ βολτα εξω)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
(οσο προλαβαινουμε το παμε κ βολτα εξω)
Πόσο συχνά δεν προλαβαίνετε;

Δυο φορές τουλάχιστον τη μέρα σε καθημερινή βάση πρέπει να βγαίνει ο σκύλος, όχι όποτε προλαβαίνετε. Άκου λέει κατουράει στο μπαλκόνι και αναρωτιέσαι γιατί μυρίζει το σπίτι. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί πατάει στα κατουριμένα και μετά έρχεται μέσα;
Κάτσε να έρθουν και οι ζέστες, εκεί να δεις μυρωδιά και μύγα.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Το σκυλι δεν θελει βολτα μονο για την αναγκη του, ας τα κανει στο μπαλκονι αφου δεν σας νοιαζει.
Θελει ομως να βγαινει για να γνωριζει ερεθισματα, ηχους, αμαξια, κορνες, αλλα σκυλια κλπ.
Τι παει να πει δεν εχετε χρονο??? Και τι το πηρατε το σκυλι? Ας περνατε ψαρι.
Δεν ειναι λουτρινα τα σκυλια, ουτε γατες επειδη το συγκεκριμενο εχει σχετικα μικρο μεγεθος.
Το σκυλι πρεπει να αθλειται, να εκτονωνεται σωματικα και ψυχικα οχι να ειναι ολη μερα σπιτι.
Επισης αφου ειναι 5 μηνων σημαινει οτι το πηρατε προσφατα οποτε ξερατε οτι δεν θα εχετε χρονο να του αφιερωσετε.
Ειναι στην πιο κρισιμη ηλικια του και θα επρεπε να το κοινωνικοποιητε και να του χτιζετε σιγα σιγα σωστο χαρακτηρα.
Οσο για την μυρωδια ισως οπως κανει τσισα να πηγαινει στα ποδαρακια του.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δυο φορές τουλάχιστον τη μέρα σε καθημερινή βάση πρέπει να βγαίνει ο σκύλος, όχι όποτε προλαβαίνετε. Άκου λέει κατουράει στο μπαλκόνι και αναρωτιέσαι γιατί μυρίζει το σπίτι
+10000000000

Απαράδεκτο αυτό με το μπαλκόνι βρε παιδιά... Έστω 10' βόλτα για τις ανάγκες αλλά... ειλικρινά, αν δεν προλαβαίνετε, γιατί πήρατε σκύλο;... Πόσο κρίμα αυτές οι συζητήσεις. Τη βόλτα τα σκυλιά την έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη όχι μόνο για τις ανάγκες αλλά και για χίλια δυο άλλα - την εκτόνωση, την κοινωνικοποίηση, το 'δέσιμο' με το αφεντικό -- είναι πολύ λυπηρό να του τα στερείτε όλα αυτά.

Επίσης, είναι πιθανό να μυρίζει σκυλίλα αν το αφήνετε ν' ανεβαίνει σε καναπέδες, κρεβάτια, κτλ. Να ξέρεις ότι αυτή η μυρωδιά 'ποτίζει' τα υφάσματα και μειώνεται αρκετά αν δεν ανεβαίνει/τρίβεται σε αυτά. Επίσης σημαντικός είναι, προφανώς, ο καλός αερισμός του σπιτιού χειμώνα-καλοκαίρι.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Απαράδεκτο αυτό με το μπαλκόνι βρε παιδιά... Έστω 10' βόλτα για τις ανάγκες αλλά... ειλικρινά, αν δεν
dnassib μου δεν ειναι εστω 10' βολτα για τις αναγκες.
Αν δεν εχει να διαθεσεις τουλαχιστον 2 ωρες την ημερα για εξω με τον σκυλο απλα μην παρεις (οκ ισως μια μερα τυχει κατι και τον βγαλει για μιση και ισως μια αλλη μερα κατι αλλο και τον βγαλεις για 1, αλλα μιλαμε για περιπτωσεις που κατι θα τυχει και οχι για καθημερινη βαση.
Και μετα αναρωτιουνται γιατι τα σκυλια τους εχουν προβληματικη συμπεριφορα..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
dnassib μου δεν ειναι εστω 10' βολτα για τις αναγκες.
Αν δεν εχει να διαθεσεις τουλαχιστον 2 ωρες την ημερα για εξω με τον σκυλο απλα μην παρεις (οκ ισως μια μερα τυχει κατι και τον βγαλει για μιση και ισως μια αλλη μερα κατι αλλο και τον βγαλεις για 1, αλλα μιλαμε για περιπτωσεις που κατι θα τυχει και οχι για καθημερινη βαση.
Και μετα αναρωτιουνται γιατι τα σκυλια τους εχουν προβληματικη συμπεριφορα..
χτες σε συζητηση με αλλο μελος του φορουμ, ελεγα ότι ο μέσος ορος ενασχολησης ενηλικα με το σκυλο του ειναι το δίωρο μεσα στη μέρα, και ποσο τραγικά λιγο μου φαίνεται. Θα μου πεις δουλεύουν... οκ υπάρχουν τα μεσημερια, τα βράδυα, τα πρωινά πριν τη δουλειά... αυτος ο χρόνος σε συνδυασμό με ποιοτικη ενασχοληση με το σκύλο, παιχνιδια με μπαλάκια, βόλτες εξω να "γνωρισει τον κοσμο που ζει", εκπαιδευση, θα επρεπε να ειναι αρκετα... αλλά κλασική παγιδα τα μικροσωμα που οι περισσότεροι τα αποκτουν γιατι δηθεν δεν χρειάζονται βολτες... Μετά φταίνε τα σκυλια που λυσσομανανε, δαγκώνουν, γαυγίζουν! Και εγώ στη θεση τους τα ίδια και χειροτερα θα εκανα αν ημουν εσώκλειστη. Οι βολτες ειναι το Α και το Ω μαζι με την εκπαιδευση για ενα σωστό, ισορροπημένο και χαρουμενο σκυλι (αρα και ιδιοκτητη) και ειναι χρεος μας να τους τις παρεχουμε είτε εχει ηλιο ειτε βρέχει.

Όσο για τη μυρωδια... ριξτε καλό καθάρισμα στο μπαλκόνι και στα πατώματα του σπιτιου, τινάχτε καλύμματα κλπ και τσεκάρετε τα "κατουρομαλλα" (μαλλι στα πισω πόδια του σκυλιου που οταν κατουράει βρεχονται)

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
1)ειπα οποτε προλαβαινουμε δεν ειπα οτι το σκυλι παει βολτα καθε 32 του μηνος.
2)Δε καταλαβαινω το υφακι μερικων εδω μεσα( ilektra_ilie
vasgial )

,δηλαδη ειχα να αισθανθω ετσι ασχημα απο το σχολειο με κατι κομπλεξικους καθηγητες που βγαζαν το αχτι τους πανω μας
3)Το σκυλι ακομα κ μεσα οταν ειμαστε παιζουμε πολυ μαζι του εως και μια ωρα με αποτελεσμα το σκυλι να κουραζεται πολυ
4)Δηλαδη αν δεν μπορουμε να το βγαλουμε 2 φορες την μερα να το δωσουμε το σκυλι? Το λεει κανας αγραφος νομος?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η έξοδος για τον σκύλο δεν εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες προς ούρηση ή αφόδευση αλλά και πολλά άλλα πράγματα. Όσο και να παίζετε μέσα δεν αντικαθιστά την βόλτα του σκύλου.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Η έξοδος για τον σκύλο δεν εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες προς ούρηση ή αφόδευση αλλά και πολλά άλλα πράγματα. Όσο και να παίζετε μέσα δεν αντικαθιστά την βόλτα του σκύλου.
Ετσι.

Τωρα ενταξει αν δε βγαινει δυο φορες, αλλα μια και καλη ας πουμε οτι δε χαλασε κι ο τοπος. Αλλα αν βγαινει μια στις 3 μερες πχ. , τοτε ναι ειναι προβλημα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Εγινε καταλαβα τι λετε! Ενταξει δε το ξεραμε αυτο..
ntoulis δε το δινουμε τον κασπερ πλακα εκανα :p

1558423_10202550792523849_303528055_n.jpg

Το σκυλι ειναι της κοπελας μου,στο πατρικο της εχει χρονια την μαμα του σκυλιου η οποια γεννησε και πηραμε ενα κουταβι τοτε στο σπιτι! Εγω σκυλι δεν ειχα ποτε μου αλλα ο χαρακτηρας του σκυλιου μου φαινεται τελειος..Το σκυλι ειναι φιλικο προς ολους και παρα πολυ παιχνιδιαρικο,σε σημειο εκνευριστηκο :p Γενικα ειναι πολυ συμπαθητικο σκυλι και ηρεμο ! Τον τελευταιο καιρο βγαινει στο μπαλκονι σε τακτα χρονικα διαστηματα και γαβγιζει..Τωρα δε ξερω αν ειναι η ελειψη βολτας η οτι βλεπει ενα σκυλι απο την απεναντι πολυκατοικια

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το ότι το σκυλί δεν βγαίνει έξω έχει ως επακόλουθο να είναι νευρικό, να γαβγίζει και να είναι αυτό που ακριβώς λες πάρα πολύ παιχνιδιάρικο σε σημείο εκνευριστικό. Ο σκύλος με την βόλτα μαθαίνει :
α) να κάνει τις ανάγκες του
β) να εκτονώνεται και να είναι ήρεμος στο σπίτι
γ) να κοινωνικοποιείται με άλλα σκυλιά, ανθρώπους , αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ.
δ) να εκπαιδεύεται
Γενικά είναι βασικό σημείο για την ευζωία του σκύλου και την ηρεμία την δική σας :)

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Εγινε το καταλαβα..Ελπιζω να μην ειναι αργα τωρα πια..αλλα θα καθιερωσω καθημερινη βολτα μαζι του..τωρα αυτα τα υποχρεωτικα 2ωρα σονι και καλα ειναι υπερβολικα για μενα! 2 ωρες δε παω εγω βολτα ρε παιδια :p πιστευω και μια ωρα τη μερα να το πηγαινω δε παθαινει κατι το σκυλακι

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τι αργά καλέ....5 μηνών είναι το σκυλί...έχει ολοκληρώσει εμβόλια?
Μπορείς να σπάσεις την βόλτα σε χρονικά διαστήματα (κάπου υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το πόση ώρα βόλτα αλλά δεν μπορώ να το βρω)
Σε γενικές γραμμές κανόνισε κάνα 10-15 λεπτά το πρωί για πιπι....το μεσημέρι πάλι κάνα 10' ....κάποια ώρα το απόγευμα περισσότερη και πάλι το βράδυ κάνα 10'.....
Επίσης προμηθεύσου τις ειδικές πάνες από πετ σοπ να κάνει τσίσα εκεί γιατί είναι μικρό το σκυλί και δεν θα κρατιέται.