Σκυλοκαυγάδες...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
1, Αγοράστε ένα σαμαράκι για να έχετε καλύτερο έλεγχο του σκύλου
Εγω μονο σε αυτο διαφωνω.. με σαμαρακι δεν ελεγχεις σε καμια περιπτωση εναν μεγαλοσωμο σκυλο που ετοιμαζεται να επιτεθει.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
μωρε τον ελεγχεις, αλλα τον βοηθας κιολλας να τραβαει καλυτερα!

οποιος αφηνει τον επιθετικο του σκυλο ελευθερο - χρειαζεται μπλουζακι...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πρέπει να διαβάσεις όλο το κέιμενο για να καταλάβεις ότι αυτά που γρ'αφει είναι κατά τη δική μου άποψη πολύ σωστά Μιλάει,καταρχην για σκύλους που για κάποιο λόγο είναι αποδεδειγμένα επιθετικοι και οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλουν να το παραδεχτούν , δεν μιλάει για μία φορά που μπορεί να του ξέφυγε ο σκύλος κατά λάθος
Επίσης, θεωρεί ηλίθιους τους ιδιοκτήτες επιθετικών σκύλων που επιμενουν να αφήνουν τους σκύλους τους ελέυθερους σε πάρκα με άλλους σκύλους και σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα
Αμαλια ,δεν γράφει ότι σε περίπτωση που επιτεθεί ο σκύλος το σαμαράκι θα του δώσει καλύτερο έλεγχο,λεει ότι γενικά το σαμαράκι σε αντίθεση με ένα απλό κολλάρο, είναι πολύ καλύτερο για να συγκρατήσεις τον σκύλο σου

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Επίσης, για να συμπληρώσω , στην Αμερική η στείρωση /ευνουχισμός θεωρείται μονόδρομος για τους σκύλους, εκτός αυτών που προορίζονται για αναπαραγωγή από εκτροφέις; Ο περισσότερος κόσμος έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από εμάς

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
το οτι ειναι μονοδρομος δεν σημαινει οτι ειναι κ ο σωστος δρομος αυτος.δεν ειναι απαραιτητα αυτη η μονη λυση για να μην ζευγαρωσω τον σκυλο μου.εχω το μυαλο να μην το κανω ,αλλα παρολα αυτα δεν θελω να τον στειρωσω.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν συζητάω αυτή τη στιγμή για το θέμα της στείρωσης ,απλά σου εξηγώ ότι ο άνθρωπος είναι Αμερικάνος οπότε μιλάει υπερ της στείρωσης

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
εμενα παντως δεν μου αρεσει και πολυ η ιδεα να προσπαθω να συγκρατησω ενα μαινομενο μπουλμαστιφ με ενα σαμαρακι...και ειμαι και 80 κιλακια:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ρε παιδιά,έλεος Ο άνθρωπος δεν μιλάει για το σημείο που ο σκύλος αρχίζει την επίθεση αλλά γενικά κατά τη διάρκεια της βόλτας

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
Φιλε Under, εδω μεσα κρινουμε βασει των περιγραφων και μονο, μια και δεν ειμαστε παροντες στο συμβαν και δεν ξερουμε τις αιτιες.
Μπορεις να αναφερεις τον λογο που βασιστηκες και το ελυσες?

Συγνωμη αλλά κι εγω τα ιδια με τον "χαμηλου επιπεδου" grdane σκεφτηκα και τα ιδια θα σου ελεγα. Απλα με απαλλαξε απο τον κοπο.
Αγαπητε συμφορουμίστα,
δεν ξέρω που μένεις και πόσο χώρο έχεις για να αφήνεις το σκυλί σου να τρέχει έστω 10 λεπτα ελέυθερο,
εγω μένω στην Αθήνα κ όπως καταλαβαίνεις ο χώρος ειναι πραγματικά περιορισμένος.
Στην περιοχή μου υπάρχει ενα πάρκο περίπου ενα στρέμα και θεώρησα πως όλα τα σκυλιά έχουν το δικαίωμα να χαλάρωσουν λίγο απο την αλυσίδα , έστω για μερικά λεπτα.
Ο σκύλος μου δεν ειναι επιθετικός, στην πραγματικότητα ειναι ενα μικρός κούταβος ενός έτους, ποτε δεν δαγκώνει απλά αν πιεστεί στην άμυνα ενστικτωδως δεν το βάζει κάτω αν δεν φύγει ο επιτιθέμενος.
Μετά την πρώτη επίθεση προχώρησα μερικά μετρα , μπήκα στον χώρο που μπορείς να αφήσεις το σκυλι σου και θεώρησα πως πολύ απλά αν γίνει κάτι θα μπορεσω να τον προστατέψω.
Ο κυριότερος λόγος που τον αμόλυσα μέσα στο πάρκο , είναι ότι υπηρχε ενα θηλυκό σκυλί που ο δικός μου παίζει μαζί της απο κουτάβι, και όταν το ένα βλέπει το άλλο απλά τρέχουν όλη την ώρα μαζί.
Θεώρησα λοιπόν καλή ιδέα να τον αφήσω για να μπορέσει να χαλαρώσει λίγο απο την κλεισούρα του διαμερίσματος και της αλυσίδας.
και το έκανα...
και οταν το έκανα...το σκυλι μου δεν πήγε να βρει καποιο αρσενικο να ορμήξει ...πήγε να παίξει...
τωρα , αν τα δήθεν αγαθα σκυλάκια που δεν ανήκουν σε δυναμικές ράτσες του την έπεσαν , δεν ειναι δικο μου θέμα.
Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους ότι δεν ειναι σωστα κοινωνικοποιημένα και να τα μαζέψουν, ειδικα μετα το πρώτο συμβαν πεσίματος.
Υπαρχει η λογική δηλαδη, αφου ολοι έχουμε ενα πάρκο, ας δέσεις ΕΣΥ το σκυλι σου που επιτιθεται, ανεξάρτητα με το τι θα πάθει αν επιτεθει στο δικο μου ή σε οποιοδήποτε άλλο.
Δηλαδή φταίω εγώ ή σκύλος μου επειδή δεν είμαστε επιθετικοι?
και αν το πάρκο έχει 3 επιθετικα σκυλιά δεν θα πρέπει να τα μαζέψουν ? ειναι δικο τους? τσιφλικι?
ή θα πρέπει να έχω εγω το σκυλι μου δεμένο συνέχεια για να μην λουστώ τα περι πιτ μπουλ και λοιπα...?

γι αυτο μίλησα με οργή και για ηλιθιότητα
ενα ημίαιμο ή ενα σκυλι μικρου μεγέθους ποτε δεν ενοχλεί αν επιτιθεται...εστω και λίγο.
αν ενα bull όμως κάνει κινηση ΕΣΤΩ να αμυνθει ειναι επικίνδυνο και το αφεντικο μπετόβλακας.
Δεν ειναι έτσι όμως...
Όποιος ειναι προβληματικός στην συμπεριφορά πρέπει να μένει δεμένος όχι οποιος ειναι επικινδυνος στην άμυνα...
γιατι χωρις προβληματικες συμπεριφορες δεν υπαρχει επίθεση, άρα και λόγος άμυνας...
συγνώμη αν σας κούρασα

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.097
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Under,

Υπάρχει και η λύση να πηγαίνεις να τον αφήνεις να τρέξει τις ώρες που δεν μαζεύονται οι σκυλάδες. Εγώ αυτό θα έκανα, για να μην τσατίζομαι κι όλας.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.310
patra
grdane.blogspot.com
Να τους τραβαω αστραπαια απο τον σβερκο ή να τους δινω κλωτσια? :confused::p
ενίοτε και τα δύο μαζί........ :)

Αllegro όταν εννοώ το σέρνει απο τον λαιμό εννοώ απο το κολάρο , δεν εννοω το όχι αρπάξει σαν λαγό και το σέρνει...!!!!
δηλαδή το σταφφυ είπε... στασου μπουλντογκακι περίμενε μην σε πιασω από τον λαιμό περίμενε να βρω το κολάρο....
grdane θα μπορούσα να σου απαντήσω γιατι το έλυσα να τρέξει με αυτα τα σκυλιά που πριν λιγα λεπτα πήγαν να το αρπάξουν ...
αλλά με βάση την γραφή σου νιώθω ότι θα πρέπει να ρίξω πάρα πολυ το επίπεδο μου για να σε κάνω να καταλάβεις.
Μην παρεξηγηθείς,απλά δεν έχω τόσο χρόνο να χάσω για να τα πώ ποιο απλά.
κρίμα κι επειδή το επίπεδο μου δεν μου επιτρέπει όντως δυσκολεύομαι να καταλάβω... ευτυχώς απαντάς σε άλλους και ξεκαθαρίζει το τοπίο....
Καλη συνέχεια σε όλους και καλο θα είναι να προσέχει ο καθένας το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο σκύλος του ανεξάρτητα απο το μέγεθος, και φυσικά ο καθένας θα πρέπει να ξέρει οτι είναι υπεύθυνος για το τι θα πάθει το ελέυθερο και επιθετικο σκυλι του, απο κανένα πιο δυναμικής ράτσας που βγαίνει απλά βόλτα να κατουρίσει και όχι να τσαμπουκαλευτεί.
ευτυχως που έχεις δυναμικής ράτσας σκύλο που απλά δεν επιτίθεται απλά αμύνεται....
αλλοιώς θα ήταν συνέχεια ματωμένο....
να ειστε ολοι καλα παιδια!
Αγαπητε συμφορουμίστα,
δεν ξέρω που μένεις και πόσο χώρο έχεις για να αφήνεις το σκυλί σου να τρέχει έστω 10 λεπτα ελέυθερο,
εγω μένω στην Αθήνα κ όπως καταλαβαίνεις ο χώρος ειναι πραγματικά περιορισμένος.
Στην περιοχή μου υπάρχει ενα πάρκο περίπου ενα στρέμα και θεώρησα πως όλα τα σκυλιά έχουν το δικαίωμα να χαλάρωσουν λίγο απο την αλυσίδα , έστω για μερικά λεπτα.
λοιπόν θα προσπαθήσω να σκαρφαλώσω ψηλά πολύ ψηλά, να φτάσω στο επίπεδο σου και να σου δώσω να καταλάβεις το πρόβλημα που έχεις εσύ και ο σκύλος σου, που επιμελώς με την συμπεριφορά σου δημιούργησες......
Ο σκύλος μου δεν ειναι επιθετικός, στην πραγματικότητα ειναι ενα μικρός κούταβος ενός έτους, ποτε δεν δαγκώνει απλά αν πιεστεί στην άμυνα ενστικτωδως δεν το βάζει κάτω αν δεν φύγει ο επιτιθέμενος.
ο σκύλος σου είναι ένας κυριαρχικός σκύλος 12 μηνών περίπου που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του.... ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!
τετοιο σκυλί όμως δεν του επιτρέπουμε μετά την εφηβεία να κυκλοφορεί ελεύθερο και να παίζει με άλλα σκυλακια , αρσενικά ή θηλυκά.... πάντα θα βρεθεί ένας λόγος να τσακωθούνε... και δεν έχει σημασία ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ . δεν φταινε τα κακόμοιρα σκυλακια αν οι ιδιοκτητες τους είναι χαμηλού iq.
Μετά την πρώτη επίθεση προχώρησα μερικά μετρα , μπήκα στον χώρο που μπορείς να αφήσεις το σκυλι σου και θεώρησα πως πολύ απλά αν γίνει κάτι θα μπορεσω να τον προστατέψω.
δεν μπορεσες όμως...
Ο κυριότερος λόγος που τον αμόλυσα μέσα στο πάρκο , είναι ότι υπηρχε ενα θηλυκό σκυλί που ο δικός μου παίζει μαζί της απο κουτάβι, και όταν το ένα βλέπει το άλλο απλά τρέχουν όλη την ώρα μαζί.
δεν ήταν μόνο το θηλυκό σκυλί υπήρχαν κι άλλα αρσενικά που κι εκείνα θα ήθελαν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι... κάτι που δεν επίτρέπει ο δικός σου.....
Θεώρησα λοιπόν καλή ιδέα να τον αφήσω για να μπορέσει να χαλαρώσει λίγο απο την κλεισούρα του διαμερίσματος και της αλυσίδας.
και το έκανα...
και οταν το έκανα...το σκυλι μου δεν πήγε να βρει καποιο αρσενικο να ορμήξει ...πήγε να παίξει...
τωρα , αν τα δήθεν αγαθα σκυλάκια που δεν ανήκουν σε δυναμικές ράτσες του την έπεσαν , δεν ειναι δικο μου θέμα.
Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους ότι δεν ειναι σωστα κοινωνικοποιημένα και να τα μαζέψουν, ειδικα μετα το πρώτο συμβαν πεσίματος.
Υπαρχει η λογική δηλαδη, αφου ολοι έχουμε ενα πάρκο, ας δέσεις ΕΣΥ το σκυλι σου που επιτιθεται, ανεξάρτητα με το τι θα πάθει αν επιτεθει στο δικο μου ή σε οποιοδήποτε άλλο.
Δηλαδή φταίω εγώ ή σκύλος μου επειδή δεν είμαστε επιθετικοι? ΝΑΙ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ( για το τι συμβαίνει στον σκύλο σου) ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
και αν το πάρκο έχει 3 επιθετικα σκυλιά δεν θα πρέπει να τα μαζέψουν ? ειναι δικο τους? τσιφλικι?
ή θα πρέπει να έχω εγω το σκυλι μου δεμένο συνέχεια για να μην λουστώ τα περι πιτ μπουλ και λοιπα...?
θα πρέπει να μην αμολύσεις τον δικό σου σκύλο και να φύγεις.... να πας αλλού!!!!
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΕ!!! ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!

γι αυτο μίλησα με οργή και για ηλιθιότητα
ενα ημίαιμο ή ενα σκυλι μικρου μεγέθους ποτε δεν ενοχλεί αν επιτιθεται...εστω και λίγο.
αν ενα bull όμως κάνει κινηση ΕΣΤΩ να αμυνθει ειναι επικίνδυνο και το αφεντικο μπετόβλακας.
Δεν ειναι έτσι όμως...
Όποιος ειναι προβληματικός στην συμπεριφορά πρέπει να μένει δεμένος όχι οποιος ειναι επικινδυνος στην άμυνα...
γιατι χωρις προβληματικες συμπεριφορες δεν υπαρχει επίθεση, άρα και λόγος άμυνας...
συγνώμη αν σας κούρασα
τις προβληματικές συμπεριφορές δημιουργούμε εμείς στα σκυλιά με την δική μας συμπεριφορά....
εσύ δεν θέλεις να το καταλάβεις αυτό...
να σου θυμίσω στο τόπικ
Staffordshire bull terrier - εμπειρίες συμβίωσης!
τα ποστ νούμερο 14 μέχρι και 18
αυτά σου επισημαίνουμε από όταν είναι 4 μηνών εσύ το θεωρείς φυσιολογικό... αλλά δεν μπορεις να καταλάβεις που θα τον οδηγήσει στην ηλικία των 24 μηνών....
σου εύχομαι καλό κουραγιο....

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Συγνώμη που θα ξεκινήσω από την αρχή αλλά έχασα μερικές σελίδες.

Σε περίπτωση τσακωμού οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης εξαρτάται από την φυλή του σκύλου, για παράδειγμα οι Γερμανικοί Ποιμενικοί έχουν την τάση να δαγκώνουν σε πολλά σημεία και αν βάλεις χέρι το 'χασες, ενώ οι bull φυλές έχουν την τάση να πιάνουν και να κρατάνε σταθερά ακόμα και με το πρώτο δάγκωμα οπότε δεν τραβάς γιατί κάνεις ζημιά στα σκυλιά.
Το καλύτερο είναι η πρόληψη ακόμα κι εκεί που θεωρείται περιττή κατά τη γνώμη μου.

Για αυτό που έγραψε η Κατερίνα για τους Αμερικάνους να πω ότι παντού υπάρχουν τα πάντα, η διαφορά είναι ότι η κυνοφιλία είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και της παιδείας τους και είναι κάτι που αγκαλιάζεται από το κράτος, γεγονός που ισορροπεί τους υπεύθυνους με τους κάγκουρες, αντίθετα με την Ελλάδα που η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα προς τους κακούς ιδιοκτήτες.

Όσο για την στείρωση θεωρώ ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα με αρκετά πολύπλοκες προεκτάσεις, για την ώρα όμως πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνει συνείδηση για διάφορους λόγους που χρίζουν ανάλυσης.

Όσο για τον φίλο Under να πω ότι έχω ζήσει στο πετσί μου την αντιμετώπιση του ιδιοκτήτη Πιτ Μπουλ όσο υπεύθυνος και να 'ναι (κλασσικό δείγμα προκατάληψης το post του vasbar) και είναι πραγματικά εξουθενωτικό να πρέπει συνεχώς να απολογείσαι, παρ'όλα αυτά όταν αποφασίζεις να αποκτήσεις μια τέτοια φυλή είτε amstaff, είται apbt, είτε staffy bull λέγεται πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα αυτά και όχι μόνο. Θεωρώ δηλαδή ότι έχεις την υποχρέωση έναντι του σκύλου σου να μην τον θέτεις σε διαδικασίες όπως αυτές που αναφέρει ο φίλος under δεδομένου του μαχητικού τους ταμπεραμέντου.
Οι bull φυλές ΔΕΝ λύνονται σε σκυλοπάρκα να παίξουν με άλλα ζώα, η δική μας παρέα είναι αρκετή όπως αναφέρθηκε από κάποιον συνομιλητή παραπάνω.
Οι ιδιοκτήτες των bull φυλών δεδομένου ότι οι φυλές μας βρίσκονται σε κίνδυνο, θα πρέπει να είναι όχι απλά υπεύθυνοι αλλά υποδείγματα ιδιοκτητών αποφεύγοντας καταστάσεις που διακινδυνεύουν την φήμη των σκύλων μας όσο αδικημένοι κι αν νοιώθουν. Το σκεπτικό λοιπόν "εμένα το σκυλί μου δεν επιτίθεται πρώτο και ας προσέξουν οι άλλοι τα επιθετικά σκυλιά τους" αν και μπορώ να το καταλάβω δεν μπορώ να το δεχτώ.
Είναι υποχρέωσή μας λοιπόν να προβάλουμε πάντα μια θετική εικόνα όταν κυκλοφορούμε με τα σκυλιά μας έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεχτούμε σιωπηλά και με ευγένεια, άκομψα σχόλια και προκατάληψη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά

Σε περίπτωση τσακωμού οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης εξαρτάται από την φυλή του σκύλου, για παράδειγμα οι Γερμανικοί Ποιμενικοί έχουν την τάση να δαγκώνουν σε πολλά σημεία και αν βάλεις χέρι το 'χασες, ενώ οι bull φυλές έχουν την τάση να πιάνουν και να κρατάνε σταθερά ακόμα και με το πρώτο δάγκωμα οπότε δεν τραβάς γιατί κάνεις ζημιά στα σκυλιά.
Το καλύτερο είναι η πρόληψη ακόμα κι εκεί που θεωρείται περιττή κατά τη γνώμη μου.

Για αυτό που έγραψε η Κατερίνα για τους Αμερικάνους να πω ότι παντού υπάρχουν τα πάντα, η διαφορά είναι ότι η κυνοφιλία είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και της παιδείας τους και είναι κάτι που αγκαλιάζεται από το κράτος, γεγονός που ισορροπεί τους υπεύθυνους με τους κάγκουρες, αντίθετα με την Ελλάδα που η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα προς τους κακούς ιδιοκτήτες.

Όσο για την στείρωση θεωρώ ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα με αρκετά πολύπλοκες προεκτάσεις, για την ώρα όμως πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνει συνείδηση για διάφορους λόγους που χρίζουν ανάλυσης.

Όσο για τον φίλο Under να πω ότι έχω ζήσει στο πετσί μου την αντιμετώπιση του ιδιοκτήτη Πιτ Μπουλ όσο υπεύθυνος και να 'ναι (κλασσικό δείγμα προκατάληψης το post του vasbar) και είναι πραγματικά εξουθενωτικό να πρέπει συνεχώς να απολογείσαι, παρ'όλα αυτά όταν αποφασίζεις να αποκτήσεις μια τέτοια φυλή είτε amstaff, είται apbt, είτε staffy bull λέγεται πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα αυτά και όχι μόνο. Θεωρώ δηλαδή ότι έχεις την υποχρέωση έναντι του σκύλου σου να μην τον θέτεις σε διαδικασίες όπως αυτές που αναφέρει ο φίλος under δεδομένου του μαχητικού τους ταμπεραμέντου.
Οι bull φυλές ΔΕΝ λύνονται σε σκυλοπάρκα να παίξουν με άλλα ζώα, η δική μας παρέα είναι αρκετή όπως αναφέρθηκε από κάποιον συνομιλητή παραπάνω.
Οι ιδιοκτήτες των bull φυλών δεδομένου ότι οι φυλές μας βρίσκονται σε κίνδυνο, θα πρέπει να είναι όχι απλά υπεύθυνοι αλλά υποδείγματα ιδιοκτητών αποφεύγοντας καταστάσεις που διακινδυνεύουν την φήμη των σκύλων μας όσο αδικημένοι κι αν νοιώθουν. Το σκεπτικό λοιπόν "εμένα το σκυλί μου δεν επιτίθεται πρώτο και ας προσέξουν οι άλλοι τα επιθετικά σκυλιά τους" αν και μπορώ να το καταλάβω δεν μπορώ να το δεχτώ.
Είναι υποχρέωσή μας λοιπόν να προβάλουμε πάντα μια θετική εικόνα όταν κυκλοφορούμε με τα σκυλιά μας έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεχτούμε σιωπηλά και με ευγένεια, άκομψα σχόλια και προκατάληψη.
+1ΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens

Αψογη τοποθετηση!!!

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας,
η αλήθεια είναι οτι το τελευταίο 3 μήνο αν θέλω να τον έχω ελεύθερο πηγαίνω στο πάρκο μετα τις 12 το βράδυ...δεν θέλω ουτε να τσαντίζω τον κόσμο , ούτε να δημιουργώ καταστασεις.Θέλω απλά να χαλάρωνει λιγο ο σκύλος μου.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους bull, ας υποθέσουμε οτι εγω αμολάω τον σκύλο μου σε ενα πάρκο στις 12 το βράδυ,σε ενα παρκο που δεν εχει ψυχή και εμφανιστεί κάποιος ιδιοκτήτης με το σκυλάκι του ελευθερο γιατι θέλει να παρει αέρα...και τα 2 σκυλια έρθουν σε επαφη και δημιουργηθεί καποιος τραυματισμος σε ενα απο τα δυο.
Ποιος θα φταίει?

Εγω δεν έχω δώσει ΠΟΤΕ το εναυσμα στο σκυλι να επιτεθεί σε καποιο και δεν το κάνει , αλλα ως γνωστον τα αρσενικα δεν παιζουν μεταξυ τους...
και μπορει να γινει φασαρία...φαντάζομαι και άλλα bull ενεργουν παρόμοια ή και οχι μονο αυτης της ράτσας.
Εσεις δεν αφήνετε τα σκυλιά σας ποτε ελεύθερα? γιατι αν δεν το κανει κανείς σας, ίσως να πρέπει να το σταματήσω κι εγω.
Γιατι ενα σκυλι μπορει να εμφανιστει οποιαδήποτε στιγμή.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.097
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ας υποθέσουμε οτι εγω αμολάω τον σκύλο μου σε ενα πάρκο στις 12 το βράδυ,σε ενα παρκο που δεν εχει ψυχή και εμφανιστεί κάποιος ιδιοκτήτης με το σκυλάκι του ελευθερο γιατι θέλει να παρει αέρα...και τα 2 σκυλια έρθουν σε επαφη και δημιουργηθεί καποιος τραυματισμος σε ενα απο τα δυο.
Ποιος θα φταίει?
Οταν βλέπεις κάποιον να έρχεται με σκύλο, φωνάζεις το δικό σου να έρθει και το δένεις... και αν ο άλλος έχει το σκυλί του λυτό, του λες να μην πλησιάσει ο σκύλος του...

Εσεις δεν αφήνετε τα σκυλιά σας ποτε ελεύθερα?
Εννοείται ότι τα αφήνουμε, αλλά έχουμε τα μάτια μας 14 και ο σκύλος πρέπει να έχει καλή ΒΥ.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους bull, ας υποθέσουμε οτι εγω αμολάω τον σκύλο μου σε ενα πάρκο στις 12 το βράδυ,σε ενα παρκο που δεν εχει ψυχή και εμφανιστεί κάποιος ιδιοκτήτης με το σκυλάκι του ελευθερο γιατι θέλει να παρει αέρα...και τα 2 σκυλια έρθουν σε επαφη και δημιουργηθεί καποιος τραυματισμος σε ενα απο τα δυο.
Ποιος θα φταίει?
Αυτός που θα έχει δεχτεί πρωτος την μήνυση!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εσεις δεν αφήνετε τα σκυλιά σας ποτε ελεύθερα? γιατι αν δεν το κανει κανείς σας, ίσως να πρέπει να το σταματήσω κι εγω.
Ελεύθερο το πρωτοάφησα όταν ήταν 15μηνών όταν θεώρησα ότι μπορούσα να το εμπιστευτώ και μετά απο πολύ εκπαίδευση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78