Σκυλος και κρυο

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Γεια σας!!!!Είμαι νέο μέλος και ο σκυλακος πού βλέπετε στη φωτογραφία λέγεται Τομπι και είναι 7 μηνών
Στο θέμα μας....Ο Τομπι ζει έξω και έχει ένα ξύλινο σπιτάκι και άφθονο χώρο να παίζει....Εδώ και καιρο αναρωτιέμαι αν κρυώνει ο καημενουλης αν και τα βράδια έχει συνήθως 3-4 βαθμούς κελσίου......Αν κρυώνει τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω?....Συν ότι του έβαλα κουβέρτες και αυτός τις έβγαλε έξω και τις σκόρπισε γύρω γύρω....Σήμερα που έχει 8 βαθμούς κελσίου κοιμάται έξω από το σπίτακι του....Δεν ξέρω γιατί

Δημητρης Β.

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2016
56
199
43
Να ρωτήσω για ποιο λόγο έχεις το σκύλο έξω ειδικά τώρα το χειμώνα?
Το 99.9% για να μην πω το 100% όσων είναι στο forum έχουν τα σκυλιά τους μέσα. Οπότε περίμενε ανάλογου ύφους απάντηση.
Υ. Γ. Καλώς ήρθες.

• Like
Reactions: Orilis

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
Εγώ είμαι 14 και οι γονείς μου μου πείραν έναν σκύλο το καλοκαίρι γιατί πραγματικά λατρεύω τα ζώα και έχω γεμίσει τη βιβλιοθήκη μου με βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.....Αυτός ο σκύλος είναι καθαρά δική μου ευθύνη γιατί σε εκείνους δεν τους πολυαρεσουν τα ζώα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.....
Είδες που τελικά, κάποιο πρόβλημα έχετε, από αυτή σας την απόφαση, του να σου πάρουν οι γονείς σου σκύλο [από που αλήθεια; ] ενώ οι ίδιοι δεν τον θέλουν; Για την ακρίβεια, το πρόβλημα το έχει ο σκύλος. Και αυτό [το ότι κρυώνει φυσικά έξω στο κρύο] και ενδεχομένως και άλλα, και τώρα και στο μέλλον. Αρα, μήπως τελικά κακώς διαφωνείς με το ποστ, στο οποίο απάντησες στο άλλο θέμα;

http://www.dogforum.gr/community/threads/Μπορω-να-εχω-σκυλο.33018/#post-872695

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Ειναι πολύ σημαντικό να μην πεινάει ο σκύλος-σε αυτη τη περίπωση κρυώνει αλλά και κινδυνευει.
Όσο καλύτερης ποιότητας είναι η τροφή του τόσο πιο ευκολα θα ρυθμίζει ο ίδιος τη θερμοκρασια του σώματός του.
Κατι άλλο που μπορεις να κάνεις είναι να τον βουρτσίζεις . Όχι πολύ συχνά, μια με δυο φορές την εβδομάδα νομίζω αρκούν. Και πρόσεξε να μην τον ''μαδίσεις'',να απομακρύνεις μόνο τις νεκρες τρίχες δηλαδή. Ετσι κρατάς το τριχωμα υγιές και αφράτο και κάνεις πιο ευκολη τη θερμομόνωση.
Αν εχει τζιβες και άλλες βρωμιες πάνω του φρόντισε να τις καθαρίζεις.

Υ.Γ οι φιλόζωοι άνθρωποι δεν βγαίνουν απ'τα δέντρα ξαφνικά με δουλειά,μισθό και δικό τους σπίτι. Λαθη κάνουμε όλοι μας, ιδιαίτερα με τον πρώτο μας σκύλο.

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.....Τις έδειξα στους γονείς μου και εκείνοι σμφωνισαν τελικά να μείνει στο δωμάτιο μου τις κρύες αυτές μέρες..... Φυσικά δεν γίνεται να μην εχω προβλήματα στον πρώτο μου σκύλο.....Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σχετικά με τη φροντίδα του σκύλου....Το τάισμα κτλπ αυτά γίνονται άλλα λάθη όπως δυστυχώς συνέβη πέρυσι απο ενα λάθος δικό μας και του κτηνιάτρου ο καημενουλης ο Τομπι αρρώστησε από τυφο....Ο πρώτος ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να κάνουμε το δεύτερο εμβόλιο στο κουτάβι μετά από τρεις μήνες..... Ευτυχώς έζησε και μάθαμε από αυτό.....αλλαξαμε κτηνίατρο και όλα είναι μία χαρά μέχρι τώρα

• Like
Reactions: ioanna a

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Τον σκύλο μας τον έδωσε ή γειτόνισσα μας όταν γέννησε η σκυλίτσα της..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Χειρότερο απ' το να είναι ο σκύλος έξω, είναι να είναι μερικές μέρες μέσα και μερικές μέρες έξω.

Σπιτάκι με μόνωση, κάποιο κρεβατάκι ή κουβερτούλα μέσα να ξαπλώνει στα ζεστά.

Μια χαρά ζουν τα σκυλιά έξω και με μεγαλύτερο κρύο, ας μην το παρακάνουμε. Ακούς εκεί, 4 βαθμοί κρύο :cool:

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Αυτό μου λένε και οι γονείς μου ότι δεν εχει πολύ κρύο έξω και αφού ζούμε και σε χωριό θα έχει πολύ χώρο να παίζει έξω όπως όλα τα σκυλιά στο χωριό μου ....Αλλά ένταξει δεν θα είναι πρόβλημα να μπαίνει μέσα τα βράδια και όχι μόνο για τον χειμώνα γενικά

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Αν βαλεις τον σκυλο σου να κοιμαται μεσα και μετα τον ξαναβγαλεις εξω, το πιθανοτερο ειναι να εχεις αντιδρασεις και απο τις αλλαγες, αλλα και γιατι θα δει οτι υπαρχει και κατι που μαλλον θα του αρεσει περισσοτερο...παρτε μια αποφαση με τους γονεις σου (φυσικα προτεινω ο σκυλος να κοιμαται μεσα αντι για ενα μη ασφαλες εξωτρικο περιβαλλον,οχι λογω κρυου...) και υποστηριξτε την.
Κ πες στην γειτονισσα να μην ξαναζευγαρωσει την σκυλιτσα της, φανταζομαι οτι θα υπαρχουν ετσι κι αλλιως αδεσποτα σκυλακια στο χωριο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
Ασφαλώς και μπορεί να ζήσει έξω ο σκύλος.
Και στα χιόνια και στον καύσωνα. Για μερικές μέρες, για όλη του την ζωή, αναλόγως τα χέρια που θα πέσει.
Επίσης μπορεί να ζήσει και δεμένος μόνιμα με ένα μέτρο αλυσίδα.
Και με ένα ξεροκόμματο, κάθε 2 μέρες και αν.
Και χωρίς ποτέ, να έχει επαφή με κανένα άλλο ζωντανό πλάσμα, παρά μόνο από τύχη.
Η..ατυχία!
Ετσι δεν γινόταν και παλιά; Και μια χαρά επιβίωναν. Τι άλλο να έκαναν άλλωστε!
Και τι άλλο άλλωστε να ζητήσουμε από την συμβίωσή μας, με τον καλύτερο λένε φίλο του ανθρώπου, εν έτη 2017, σε ένα σκυλοφόρουμ; Ας μην είμαστε γραφικοί και υπερβολικοί (y)

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Ο Τομπι δεν είναι μόνος του....Έχει για παρέα την σκυλίτσα του παππού μου(στειρωμένα είμαι και τα δύο)....Είναι μαζι...Τρώνε μαζί παίζουν μαζί (εκτός από το μεσημεράκι που εκείνη κοιμάται και εγώ πήγαινω βόλτα με τον Τομπι ... Είμαστε δίπλα και έχουμε κοινή αυλή με τον παππού μου..Αλλά εκείνος δεν πρόκειται να βάλει ποτέ τον σκύλο μέσα.....Για αυτό το σκεφτόμαστε και εμείς γιατί τα σκυλάκια ειναι μαζι

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Έχω ακούσει ότι βάζουμε βαζελίνη στις πατούσες του σκύλου για να μην κρυώνουν στο χιόνι....(δεν έχει χιόνι ακόμα)..Είναι αλήθεια??? Επησεις άκουσα ότι θέλει πολύ πρωτεϊνη....Οι κροκέτες και η κονσέρβα του γράφουν απέξω οτι περιέχουν πρωτεΐνη.....Άρα φαντάζομαι με αυτά είναι ένταξει.....Μήπως θέλει και κάτι ακόμα??

spgkolem

Member
28 Ιουλίου 2016
17
7
36
Οπως σου είπαν "Σπιτάκι με μόνωση, κάποιο κρεβατάκι ή κουβερτούλα μέσα να ξαπλώνει στα ζεστά."
Επίσης μπόλικο φαγητό.
Θα προσθέσω,οτι το σπιτάκι του θα πρέπει να είναι σε μέρος που να μην το πιάνει όσο το δυνατόν η βροχή,το εσωτερικό του να είναι πάντα στεγνό και η είσοδός του να μην "βλέπει" ανοιχτό πεδίο για να μην μπαίνει μέσα ο κρύος αέρας.Αν δεν γίνεται,τότε να βλέπει τον νοτιά,καθώς οι κρύες αέριες μάζες έρχονται από τον βοριά.
Αν τα προσέξεις αυτά δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα το σκυλί.Σιγά το κρύο της Ελλάδας κι όλας.Τώρα αν πάει -5 θα τον έβαζα μέσα.

• Like
Reactions: east49

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Έχω ακούσει ότι βάζουμε βαζελίνη στις πατούσες του σκύλου για να μην κρυώνουν στο χιόνι....(δεν έχει χιόνι ακόμα)..Είναι αλήθεια??? Επησεις άκουσα ότι θέλει πολύ πρωτεϊνη....Οι κροκέτες και η κονσέρβα του γράφουν απέξω οτι περιέχουν πρωτεΐνη.....Άρα φαντάζομαι με αυτά είναι ένταξει.....Μήπως θέλει και κάτι ακόμα??
Για τη βαζελίνη δε ξερω.
Για την τροφή πρέπει να κοιτάξεις τα συστατικά της : τι ποσοστό σε πρωτεινη έχει; (κάπου πρέπει να γράφει αναλυτικά στοιχεία)
και από που προέχεται αυτή η πρωτείνη(σύνθεση).Για παράγειγμα αν γράφει ως πρώτο συστατικό δημητρικά,καλαμπόκι κλπ δεν είναι και από τις καλύτερε ς ξηρές τροφές που μπορείς να βρεις. Προτιμησε άν μπορείς μια τροφή που έχει ώς πρώτο συστατικό κρέας (μη επεξεργασμένο) και να γράφει από ποιο ζώο.
Αν σε ενδιαφέρει το θέμα κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ ή και στο google και θα βρείς πολύ πιο αναλυτικές πληροφορίες

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Όλες οι τροφές περιέχουν πρωτεϊνη. Ακόμα και ένα μαρούλι. Αυτο δε σημαίνει οτι το μαρουλι το θεωρούμε (καλή) πηγή πρωτείνης

• Like
Reactions: Orilis and vrmode

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
^προσπαθώ να πώ οτι αν τρως μόνο δημητριακά , δυσκολεύεσαι με το κρύο. (εκτος και ανδεν πήγαινε σε εμενα αυτό; δεν καταλαβα :p)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ασφαλώς και μπορεί να ζήσει έξω ο σκύλος.
Και στα χιόνια και στον καύσωνα. Για μερικές μέρες, για όλη του την ζωή, αναλόγως τα χέρια που θα πέσει.
Επίσης μπορεί να ζήσει και δεμένος μόνιμα με ένα μέτρο αλυσίδα.
Και με ένα ξεροκόμματο, κάθε 2 μέρες και αν.
Και χωρίς ποτέ, να έχει επαφή με κανένα άλλο ζωντανό πλάσμα, παρά μόνο από τύχη.
Η..ατυχία!
Ετσι δεν γινόταν και παλιά; Και μια χαρά επιβίωναν. Τι άλλο να έκαναν άλλωστε!
Και τι άλλο άλλωστε να ζητήσουμε από την συμβίωσή μας, με τον καλύτερο λένε φίλο του ανθρώπου, εν έτη 2017, σε ένα σκυλοφόρουμ; Ας μην είμαστε γραφικοί και υπερβολικοί (y)
Δεν ξέρω τι γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά προσωπικά γνωρίζω ανθρώπους που τα σκυλιά τους μένουν έξω, αλλά έχουν και σπιτάκια με μόνωση, και έχουν που να προστατευτούν από τη βροχή και το κρύο. Βγαίνουν και μεγάλες βόλτες, παίζουν κλπ κλπ. Οπότε το να μένει ένας σκύλος έξω δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι παρατημένος.
Αλλώστε κάποια σκυλιά που ζουν μέσα σε σπίτια και βγαίνουν βόλτα μια φορά τη μέρα γύρω απ' την πολυκατοικία είναι πολύ πιο δυστυχισμένα, κατά τη γνώμη μου. Το αν ασχολείσαι ή όχι με το σκύλο σου δεν έχει καμία σχέση με το αν κοιμάται στο σπιτάκι του στην αυλή ή στο χολ του σπιτιού σου.

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Οι κροκέτες γράφουν ότι είναι με μπιφτέκι και λαχανικά.....Επησεις του χειμώνα και φιλετακια από κρέας όταν έχουμε εμείς στο σπίτι.....Βασικά τώρα τρώει περισσότερο από το καλοκαίρι....Συμφωνώ μαζί σου berna....ξεεω πολλους ανθρώπους που τα σκυλιά τους ζουν έξω και ασχολούνται πάρα πολύ μαζί τους....Και άλλους που ζουν μέσα και τα βλέπουν μόνο το βράδυ.....Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει όπωσδηπωτε να βγάλουμε όλοι τους σκύλους έξω αλλά ούτε όλοι μεσα.....Τώρα για το θέμα του κρύου τον ταιζω πιο πολύ έχει δύο τρεις κουβέρτες και το σπιτάκι του είναι σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος το πρωί κτλπ.....Μόνο που τα βράδια που δεν έχει πολύ κρύο αυτός κοιμάται έξω από το σπιτάκι του....