Σκυλος σε καφετερια

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
36
Καλησπερα! Ημουν τις προαλλες σε μια καφετερια ενος φιλου στα εξω τραπεζακια και ειχα και το σκυλο μου μαζι. ( Για την ακριβεια χουζουρευε στα ποδια μ κ ειχα το λουρι κανονικα δεμενο στο χερι μ). Ενας κυριος ενοχληθηκε αλλα απλα στραβοκοιταξε δεν ειπε κατι. Γενικα γνωριζει καποιος αν παιζει ρολο το οτι ειναι καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος;; Ασχετα το αν ειναι γνωστο σχετικα "σκυλοκαφε" και σερβιρουν κ νερακι δροσερο δροσερο :p ...Ενημερωτικα απλα κ μονο!

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Είναι σε Ειδικό Κώδικα η περίπτωση αυτή, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε σκύλους βοηθούς (τυφλών & αναπήρων δηλαδή). Το πρόστιμο πάει στον ιδιοκτήτη του χώρου -είχε γίνει και ντόρος κάποια στιγμή με καφετέρια που είχε απαγορεύσει σε κατόχους σκύλων να καθήσουν ακόμα και έξω γιατί κάποιος τον είχε απειλήσει με καταγγελία.
Αν δεν ενοχλούν πάντως σπανίως γίνεται θέμα. Κι επίσης δεν ξέρω αν η λέξη "είσοδος" αποτελεί παραθυράκι..

• Like
Reactions: Giwrgosm

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
36
Σευχαριστω πολυ... Λογικα καποιο παραθυρακι θα υπαρχει αν και ποτε δεν εχει υπαρξει προβλημα μιας και ειναι ολοι σχεδον σκυλογονεις εκει... :)

• Like
Reactions: Anniegr

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Από όσο γνωρίζω είναι στη δικαιοδοσία του μαγαζάτορα. Για τ έξω απορώ που δημιουργείται θέμα ούτε μου έχει τύχει. Με φίλο που έχει μαγαζί κ τ είχαμε συζητήσει μου είχε αναφέρει ότι εφόσον το μαγαζί τηρεί τν καθαριότητα που επιβάλλει τ υγειονομικό ούτε ενοχλεί ν είναι ο σκύλος μέσα. Μάλιστα είχα τύχει σ έλεγχο υγειονομικού ενώ ήμουν μ τ σκύλο μέσα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.684
11.125
Athens
O ψιλικατζής μου (από τα ψιλικατζίδικα που έχουν τα πάντα μέσα) που είναι γατόφιλος και σώζει γατάκια σκουπιδοτενεκέδων και τα οποία κοιμίζει το βράδυ στην αποθήκη του, μια εποχή τα έκρυβε και τα έβαζε στη ζούλα μέσα γιατί ένας τρόμπας τον απείλησε ότι θα του φέρει υγειονομικό. Από ότι μου είχε πει μπορεί να βρει μπελά και γενικά είναι από τους ενημερωμένους.

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.884
8.109
Πατάω το λινκ και το κοίταζα, έψαχνα βιντεάκι αλλά δεν είχε, έψαχνα απο δω έψαχνα από κει, προσπαθούσα να καταλάβω πως στο καλό είναι βολικό να κουβαλάς μαζί σου όλο αυτό το σπιτάκι, σκεφτόμουν ότι είναι φουσκωτό αλλά και πάλι, νόημα δεν έβγαινε...

Όταν κατάλαβα ότι τα σπιτάκια υπάρχουν εκεί και εσύ αγοράζεις μόνο κάρτα μέλους ένας νέος κόσμος αποκαλύφθηκε μπροστά στα μάτια μου :p :ROFLMAO::oops:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.476
8.542
Νομιζω σε εξωτερικο εντελως χωρο πχ πεζοδρομιο ειναι πολυ διφορουμενη η κατασταση και οχι νομικα ξεκαθαρισμενη. Η τουλαχιστον δε βρηκα κατι. Αν το καλοσκεφτουμε δεν ειναι χωρος καατστηματος αλλα δημοσιος που παραχωρειτε προσωρινα με ανταλλαγμα, ουτε μπορεις να τηρησεις υγειονομικες διαταξεις στο πεζοδρομιο που ισχυουν για εσωτερικους χωρους.
Μπορει να ημουν αφελης αλλα θεωρουσα δεδομενο οτι η απαγορευση ισχυει μονο για το εσωτερικο των καταστηματων, βεραντες , εσωτερικες αυλες δηλαδη ιδιωτικους χωρους και η αληθεια ειναι το εχω κουβαλησει το γκρεμλιν σε απειρα μαγαζια (οπου υπαρχουν τραπεζια σε πεζοδρομια). Και δε μου εχει τυχει ποτε κανεις εξω να στραβωσει, νομιζω πλεον ειναι συχνη εικονα τα σκυλακια στα εξω τραπεζακια. (φυσικα φροντιζω να ειναι στενα δεμενος κατω απο τη θεση μου, με κεφαλι προς το εσωτερικο και να μην ενοχλει κανεναν)

Last edited:

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
36
Στη συγκεκριμενη καφετερια που παω εγω δεν ειναι στο πεζοδρομιο τα τραπεζια, ειναι στην αυλη της καφετεριας. Ο συγκεκριμενος που στραβοκοιταξε δεν ηταν πελατης ηταν περαστικος. Εκει δεν υπαρχει θεμα κ ελευθερα να ειναι τα σκυλια καποιες συγκεκριμενες ωρες που ειμαστε "εμεις κ εμεις". Παντως ρωτησα τα παιδια τι γινεται στην συγκεκριμενη περιπτωση και μ ειπανε οτι απλα αν δουμε κ ερθει καποιος πελατης που δεν τον ξερουμε η που εχει δειξει να εχει θεμα με τα σκυλια να το δεσουμε διπλα μας.. Αλλα ποτε δεν εχει γινει κατι ισα ισα και ανθυρωποι που δεν εχουν σκυλο σ λενε οχι φιλε μ αστο ελευθερο το σκυλακι τι λες τωρα?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Νομιζω σε εξωτερικο εντελως χωρο πχ πεζοδρομιο ειναι πολυ διφορουμενη η κατασταση και οχι νομικα ξεκαθαρισμενη. Η τουλαχιστον δε βρηκα κατι. Αν το καλοσκεφτουμε δεν ειναι χωρος καατστηματος αλλα δημοσιος που παραχωρειτε προσωρινα με ανταλλαγμα, ουτε μπορεις να τηρησεις υγειονομικες διαταξεις στο πεζοδρομιο που ισχυουν για εσωτερικους χωρους.
Μπορει να ημουν αφελης αλλα θεωρουσα δεδομενο οτι η απαγορευση ισχυει μονο για το εσωτερικο των καταστηματων, βεραντες , εσωτερικες αυλες δηλαδη ιδιωτικους χωρους και η αληθεια ειναι το εχω κουβαλησει το γκρεμλιν σε απειρα μαγαζια (οπου υπαρχουν τραπεζια σε πεζοδρομια). Και δε μου εχει τυχει ποτε κανεις εξω να στραβωσει, νομιζω πλεον ειναι συχνη εικονα τα σκυλακια στα εξω τραπεζακια. (φυσικα φροντιζω να ειναι στενα δεμενος κατω απο τη θεση μου, με κεφαλι προς το εσωτερικο και να μην ενοχλει κανεναν)
Αν το εξωτερικό μέρος είτε είναι πεζοδρόμιο είτε "αυλη" είτε οτιδήποτε άλλο θεωρείται μέρος του καταστήματος και ισχύει το ίδιο όπως και στο υπόλοιπο καταστήμα δυστυχώς..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δλδ αμα κατσεις εξω (που εξω καθομαι παντα) κ παλι μπορουν να μας την πουν???

Τι να πω παιδιά,εμενα ποτε δε μου χουν πει τιποτα...Θησείο,Γκάζι,Ελευθερίας (Κορυδαλλός),Άνοιξη,Μπουρναζι,Βαρυμποπη,παραλιακη...ποτε,τιποτα,ναθινγκ,ναδα

Αα,ψέμματα,μια φορά στην Αλεα (Αιγάλεω) μου πε η σερβιτόρα "λυπαμαι,αλλα αμα μας κανουν παραπονα θα πρεπει να σας ζητησω να φυγετε"...κ της ειπα (με το αναλογο υφος) "αμα σου κανουν παράπονα να ρθουν να τα κανουν κ σε μενα"...
μαλλον δεν εκανε κανεις ομως υστερα...:D
Που την εχω χτισει την Αλεα...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Eλα Νεα Σμύρνη.
Στις καφετέριες φέρνουν νερό και στον σκυλο.:)
Εδώ υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια με το σήμα "pet friendly" στην είσοδο. Βεβαίως φέρνουν και νερό :) Το καλό είναι ότι είναι όλο και περισσότερα αυτά τα μαγαζιά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.684
11.125
Athens
Αν το εξωτερικό μέρος είτε είναι πεζοδρόμιο είτε "αυλη" είτε οτιδήποτε άλλο θεωρείται μέρος του καταστήματος και ισχύει το ίδιο όπως και στο υπόλοιπο καταστήμα δυστυχώς..
Aυτό με το πεζοδρόμιο έχει ένα θεματάκι νομικό ίσως - πόσο από το πεζοδρόμιο δικαιούται να πιάσουν τα τραπέζια. Κάπως σαν τις ξαπλώστρες στις παραλίες που σιγά σιγά πάνε για μακροβούτι στη θάλασσα και για να περάσεις μπροστά από την ξαπλώστρα πρέπει να φοράς μάσκα/βατραχοπέδιλο.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Ναι δε τ ξεκαθάρισα...Ως χωρος του καταστήματος πιάνεται ότι έχει την ανάλογη άδεια...Δλδ αν έχει νοικιάσει 20 τ.μ από το δήμο αυτά τα τ.μ θεωρούνται μαγαζί του. .αν αυτός βάλει καρέκλες σε 80 τ.μ δε μπορεί να σ πει τπτ για το σκύλο σ γτ είσαι δε δημόσιο χώρο τον οποίο καταπατά...
Όλα αυτά φαίνονται στο σχέδιο του καταστήματος..