Σκυλος σωματοφυλακης.


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Καλησπερα.Γνωριζει καποιος εαν υπαρχει εκτροφεας-εκπαιδευτης που να διαθετει προς πωληση ετοιμα ζωα για σωματοφυλακη?Η περιπτωση ειναι πολυ σοβαρη και παρακαλω για την πρεπουσα προσοχη.Προκειται για ζητημα ασφαλειας.
 


reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
με ενα απλο γκουγκλαρισμα του λεπτου που μου κανει εντυπωση οτι δεν εκανες εφ οσον ειναι τοσο σοβαρη οσο λες η κατασταση...

ενημερωτικα,θα χρειαστει χρονος προσαρμογης,αναλογως εμπειριας του ενδιαφερομενου-ης και χρησης του ζωου...καθε αλλο παρα απλα ειναι τα πραγματα,οποτε εαν το θεμα μπορει να δημοσιοποιηθει,καλο θα ηταν να εδινες περισσοτερες πληροφοριες,για να καταλαβουμε...

καλα ξεμπερδεματα οπως και να χει...

http://www.national-k9.gr/

http://www.amazingdogs.gr/guarddog.php
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Χάριν της συζήτησης [δηλαδή καμμία σχέση με το background του θέματός σου John], θεωρώ ότι...πως να το πω...απλός πολίτης, κοινός θνητός, που δεν έχει καμμία σχέση με το αντικείμενο σκύλος γενικά, σωματοφυλακής ιδιαίτερα, δεν μπορεί να χειριστεί ένα τέτοιο "εργαλείο".
 
  • Like
Reactions: sea-mol




John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Καλημερα ευχαριστω για τις απαντησεις.Ραινμαιστερ το φορουμ για αυτον τον σκοπο εχει δημιουργηθει.Για να ρωτας και να παιρνεις τις καταλληλες απαντησεις.Δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις σωστοι οπως και δεν ειναι ολοι οι εκπαιδευτες που θα βρεις με ενα απλο γκουγκλαρισμα σωστοι.Ο νοων νοειτο.Μαρεκο εχεις δικιο αλλα φανταζομαι οτι ο εκτροφεας-εκπαιδευτης θα δωσει την λυση.Θα ξερει να προτεινει το αναλογο "εργαλειο" οπως λες για το καταλληλο ατομο.Ισως κρινει οτι δεν πρεπει να κατεχει καποιο τετοιο σκυλο.Αλλα αυτο φανταζομαι ειναι δουλεια του επαγγελματια να το κρινει και να πραξει αναλογος.Οπως και να εχει ευχαριστω για τις απαντησεις.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Δε ξέρω αν η απάντηση μου θα είναι η "πρέπουσα" μια που δε ξέρω και τη σοβαρότητα του θέματος. Θα συμβούλευα πάντως, αν το θέμα ασφαλείας είναι τόσο σοβαρό και επείγον να ενημερωθεί η αστυνομία πρώτα και να ζητηθούν και από εκεί συμβουλές.

Αρχικά να πω πως ο σκύλος δεν είναι "εργαλείο"!...Ο σκύλος μπορεί να είναι ΚΑΙ "εργαλείο" αλλά πάνω από όλα είναι ένα ζώο με συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις. Ένας σκύλος καλά εκπαιδευμένος σε οτιδήποτε δεν αποδίδει το ίδιο σε όλα τα χέρια, ακόμα και αν έχει συνηθίσει να αλλάζει χέρια.

Σκύλος και κυναγωγός (βάλτε ιδιοκτήτης ή ότι άλλο θέλετε) είναι ομάδα που λειτουργεί "in tandem" και σε κάθε περίπτωση απαιτείται γνώση, τριβή και "διάβασμα" ο ένας του άλλου για να έχουμε την πρέπουσα (καλύτερη) απόδοση.

Θα βοήθαγε να μας έδινες περισσότερες λεπτομέρειες, όχι τόσο για να σου προτείνουμε σε ποιον θα απευθυνθείς, αλλά για να σε βοηθήσουμε (και τον ενδιαφερόμενο) να αποφύγετε μπλεξίματα και παγίδες που πιθανόν δεν έχετε σκεφτεί (και ίσως να γλυτώσετε και "πεταμένα λεφτά"). Ίσως να υπάρχουν και καλύτερες λύσεις για το πρόβλημα από ένα "εργαλείο"...Για αυτό είναι τα φόρουμ...:)
 
  • Like
Reactions: GRDANE and Elli


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Δυστηχως φιλε Σουκι η αστυνομια εχει δεμενα τα χερια της.Οι απειλες κατα καποιου δεν ειναι κατι επιλληψιμο και δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα περα απο μια συσταση.Ασφαλιστικα μετρα κτλπ μπορουνε να εκδοθουνε μονο εαν υπαρξει επιθεση με σωματικες βλαβες.Οι γυναικες του φορουμ ισως μπορουνε να καταλαβουνε την σοβαροτητα του θεματος.Απειλες απο πρωην,"καρτερι",απειλητικα μυνηματα εχουνε τυχει σε πολλες γυναικες.
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
για αυτά τα θέματα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές λύσεις.
Αν πχ η κατάσταση που υπάρχει τώρα στο κοντινό μέλλον αλλάξει και δε χρειάζεται να υπάρχει σκύλος - σωματοφύλακας τι θα απογίνει το σκυλί;
 


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Τελοσπαντων επειδη το φορουμ ειναι δημοσιος χωρος δεν θα ηθελα να επεκταθω σε λεπτομερειες.Εαν υπηρχανε αλλες λυσεις να εισαι σιγουρος οτι εχει προηγηθει πολυ ωριμη σκεψη και η αποφαση δεν ητανε βιαστηκη και επιπολαια.Νομιζω οτι αρκει αυτο.
 
  • Like
Reactions: underdog


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Σε αυτό λοιπόν το σενάριο που μου δίνεις θα προσπαθήσω να σου απαντήσω...

Η συγκεκριμένη γυναίκα σίγουρα δεν θα μπορεί να έχει συνέχεια τον σκύλο σωματοφύλακα μαζί της. Ο εμμονικός πρώην ή όποιος άλλος με κακό σκοπό θα μπορέσει να βρει την κατάλληλη στιγμή για να πλησιάσει και πιθανόν να κάνει το "κακό". Έτσι ακυρώνεται η όποια χρησιμότητα του σκύλου φύλακα εδώ.

Αν τώρα βάλουμε στην εξίσωση και την απειρία της γυναίκας στον χειρισμό τέτοιου σκύλου, το σενάριο μπορεί να γίνει και πολύ χειρότερο. Να καταλήξει για παράδειγμα η ίδια κατηγορούμενη για πρόκληση σωματικών βλαβών σε κάποιoν τρίτο...κατά λάθος.

Είναι προτιμότερο να αναλάβει την "φύλαξη" της κοπέλας ένας φίλος, ένας συγγενής...ένας άνθρωπος, τέλος πάντων. Σίγουρα ακόμα καλύτερο είναι να υπάρξει μία συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών και να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση. Ίσως καλύτερο να είναι και ένα ταξιδάκι για κάποιο καιρό...Υπάρχουν εναλλακτικές με λιγότερο κόστος σε χρήμα αλλά κυρίως σε...μπλέξιμο.

Δεν είναι λύση ο σκύλος φύλακας ξαφνικά. Ο σκύλος φύλακας είναι απλά ένα παράπλευρο καλό στην συμβίωση με τον σκύλο και θέλει χρόνο, κόπο, αφοσίωση και μέτρο.

Ελπίζω να φάνηκαν χρήσιμες και οι δικές μου απόψεις...:)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Οι γυναικες του φορουμ ισως μπορουνε να καταλαβουνε την σοβαροτητα του θεματος.Απειλες απο πρωην,"καρτερι",απειλητικα μυνηματα εχουνε τυχει σε πολλες γυναικες.
Αν αυτό είναι αληθές και αν συγχρόνως, μιλάμε για γυναίκα που δεν έχει εμπειρία από τέτοιου είδους σκύλο, είναι πολύ κακή ιδέα, κατά την γνώμη μου.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Οι γυναικες του φορουμ ισως μπορουνε να καταλαβουνε την σοβαροτητα του θεματος.Απειλες απο πρωην,"καρτερι",απειλητικα μυνηματα εχουνε τυχει σε πολλες γυναικες.
Αδερφό δεν έχει ?

Κατά τα άλλα συμφωνώ με Μαρέκο
 


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Οχι.Ειναι μονη δεν εχει κανεναν.Ουτε γονεις ουτε αδερφια.Σας παρακαλω μην ρωτατε λεπτομερειες.Εαν παρακολουθειτε την πορεια μου στο φορουμ θα ξερετε οτι εχω επιγνωσει του τι λεω και του τι γραφω.Δεν θα ζητουσα κατι τετοιο εαν μπορουσε να αποφευχθει.
 
  • Like
Reactions: LaCat and nikoscar


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Η περίπτωση φαίνεται αρκετα σοβαρη. Συμφωνα με την εμπειρία μου, το 90 % των αναλογων περιπτώσεων δε συμβαίνει τίποτα, λόγια και απειλες στον αέρα και το πράγμα ξεφουσκώνει με τον καιρό. Το κακό είναι ότι υπάρχει και ενα 10 % που δε μπορείς να το αποκλείσεις..
Οι πρώτες σκέψεις που μου ερχονται στο μυαλο :
1. εφοσον λες οτι εχουν σταλεί απειλητικά μην, δεν αποτελούν αυτά αποδεικτικά στοιχεία πιθανής μελλοντικής κακόβουλης ενέργειας για την αστυνομία;
2. Εαν γίνονται και συναντήσεις με καρτέρι, μια καμερα με καταγραφικό ήχου και εικόνας ισως μπορεί να βοηθήσει
3. Εαν αποφασίσετε οτι χρειάζεστε σκύλο τότε η κοπέλα θα πρέπει κατα τη γνωμη μου αν μη τι άλλο να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο χειρισμού ή τελος πάντων καποια εντατικά μαθήματα για ιδιοκτήτες και ο σκύλος να είναι ήδη εκπαιδευμένος και ισορροπημένος. Σιγουρα αυτο δεν αρκεί και θα πρέπει να δειξει τεραστια προσοχή αλλά εαν μιλαμε για κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και με τα δεδομένα που ανέφερες, δε βλέπω πολλές εναλλακτικές.
4. ισως μπορεί να γίνει συνεννόηση με τον άνθρωπο που έχει το σκύλο , σε περίπτωση που ηρεμήσουν τα πράγματα και η κοπέλα δε μπορεί να τον κρατήσει, να τον επιστρέψει. Δεν ξερω αν ειναι εφικτό και σιγουρα δεν είναι καλό για το σκύλο, αν ομως κινδυνευει η ζωή σου πρέπει να αμυνθείς με όποιο τρόπο μπορείς.

ελπίζω να ηρεμησετε γρηγορα..
 




PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Αν μου επιτρέπεται, θα πρότεινα στην επικοινωνία σας με εκτροφείς-εκπαιδευτές, να ζητήσετε πρώτα υπηρεσίες φύλαξης-σωματοφυλακής, και όχι αγορά. Είναι διαφορετικό και ίσως πιο άμεσα αποτελεσματικό.
 
  • Like
Reactions: John Pit


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Εννοείς pxm μαζί με τον χειριστή του σκύλου;
 


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Δυστηχως γκοστντογκ τα απειλητικα μυνηματα δεν αποτελους αποδειξη οπως και το καρτερι και οι επιθεσεις χωρις τραυματισμο.Σημερα εγινε αλλη μια τετοια επιθεση και παλι η αστυνομια απλα κατεγραψε το γεγονος.Για τους λογους που αναφερεις ζητησα καποιον επαγγελματια για να μας συμβουλεψει για την καλυτερη λυση.Εαν ερθετε στην θεση του ανθρωπου που ζει με την ανασφαλεια και τον φοβο θα καταλαβετε.Σκυλος υπαρχει ηδη στο σπιτι αλλα ειναι 14 ετων και οχι σωματοφυλακας.Ειναι σκυλακι απο φιλοζωικη και οχι εκπαιδευμενος να προστατευσει εαν χρειαστει.Τετοιου ειδους ενοχλησεις πραγματικα μετα απο ενα διαστημα σταματανε αλλα μιλαμε για πανω απο εναν χρονο αυτην η κατασταση.Και ξαναλεω προκειται για κοπελα,ανυπαντρη μητερα με κανεναν συγγενη.Αντιλλαμβανεστε την ψυχολογικη κατασταση που ζει καθημερινα αυτην η κοπελα.
 


PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Εννοείς pxm μαζί με τον χειριστή του σκύλου;
Ακριβώς. Υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες. Τουλάχιστον για αρχή. Οτιδήποτε άλλο ίσως είναι επικίνδυνο.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
john οφείλω να σου πω, ότι νοιώθω ότι δεν θα είναι λύση αυτή. Ενας τέτοιος σκύλος, θα της δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την ζωή, της γυναίκας. Δεν θα μπορεί να τον χειριστεί, ούτε με ταχύρυθμα μαθήματα. Μπορεί να κινδυνέψει ακόμη και η ίδια, ή και το παιδάκι, όχι από τον ίδιο τον σκύλο, τύπου να τους δαγκώσει ή κάτι τέτοιο, που κι αυτό δηλαδή ακόμη παίζει, αλλά κυρίως από τον χειρισμό του. Εκτός, αν την ενδιαφέρει, να νοιώθει ασφαλής, έστω μέσα στο σπίτι της. Γιατί έξω, πάντα θα υπάρχουν πολλές στιγμές, χωρίς την παρουσία του σκύλου, αναγκαστικά. Οπότε...τι θα κάνει; Δεν μπορώ να σου πω δυστυχώς, τι άλλο μπορεί να κάνει και κατανοώ απολύτως, το άσχημο της κατάστασης, αλλά δυστυχώς, αυτό που συζητάμε, θα την βοηθήσει πολύ λιγότερο απ'ότι νομίζετε και απ'ότι θα θέλατε.
 
  • Like
Reactions: reinmeister2


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU