Σκυλόπαρκο γιοκ!


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αφήστε τα, μάγκες, και μόλις βγήκαν στις ειδήσεις να μας πούνε ότι επειδή είχαμε γλυκό χειμώνα φέτος, έχουν πέσει στο σκυλόπαρκο του Καλαμποκιστάν οι λεγόμενοι "ψύλλοι των ελαφιών" που κουβαλάνε Lyme's Disease και θερίζουν ανθρώπους και σκύλους!! Δείξανε και το σκυλόπαρκο και μας κάνανε και μάθημα πώς να κοιτάζουμε το σκύλο για ψύλλους και πώς να τους αφαιρούμε από τον εαυτό μας. Είπανε επίσης ότι αν έχει εμβολιαστεί ο σκύλος και του βάζουμε και το Frontline Plus κάθε μήνα, έχει λιγότερες πιθανότητες να την πάθει, αλλά εγώ δεν την γλυτώνω. Αφήστε τα κιόλας που άντε να βρεις ψύλλο μέσα στη γούνα του Μουφ, εδώ δηλαδή δύσκολα βίσκω δέρμα να του βάλω το Frontline και όλο φοβάμαι ότι δε θα τον πιάσει. Πήρανε και συνέντευξη από τους θαμώνες του σκυλόπαρκου που γκρινιάζανε διότι βγάζανε ψύλλους, οπότε με βλέπω να βγάζω το Μουφ για την ώρα σκέτη βόλτα και να τον πηγαίνω και στον εκπαιδευτή του για κοινωνικές σχέσεις. :(
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
Εγω στη θέση σου, με τόσες τσαρκες που κάνει το μουφ μεσα στη κουζίνα κ σχεδων μέσα στο φούρνο, θα φοβόμουν τα αλλα σκυλια μην τον περάσουν για χαμπουργκερ κ μου τον φάνε κ όχι τους ψιλους!
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Μάλλον εννοείς τσιμπούρια και όχι ψύλλους... (ticks)
Ναι, τα βρωμοτσίμπουρα ειναι ένα πρόβλημα, το οποίο έχουμε και στο Βερολίνο (και όλη τη Γερμανία) δυστυχώς. Σε κάθε βόλτα βγάζω από πάνω του.
Αν τον έχω ψεκάσει με αιθέρια έλαια πριν τότε μπορεί και να μη βρω. Αν έχω αμελήσει να τον ψεκάσω τότε θα βρω σίγουρα καμιά 10αριά (από κάθε βόλτα)...
Επίσης πέρισυ βρήκα και έναν να κόβει τσάρκες πάνω στην πλάτη μου.

Εδώ τα τσιμπούρια είναι φορείς της εγκεφαλίτιδας και εγώ δεν είμαι εμβολιασμένη για κάτι τέτοιο, μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
Το καλό όμως είναι οτι δεν έχουν deer ticks αλλά κυρίως dog ticks.

TickEncounter Resource Center - Faq εδω και όλα τα είδη...
 
Last edited:




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, έχεις δίκιο, κουβαλάνε και εγκεφαλίτιδα, το είπανε κι αυτό στις ειδήσεις, οπότε οπωσδήποτε σκυλόπαρκο γιοκ. :(
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Yeap, καμιά 10αριά όταν αμελήσω τα αιθέρια έλαια... Και αυτό ειναι σε ΚΑΘΕ βόλτα... Βάλτο λοιπόν τώρα επί δύο βόλτες στο δάσος τη μέρα... όταν τον παίρνω κέντρο ή σε μπαρ δεν έχουμε θέμα, ευτυχώς... χαχαχα....
Πέρισυ όταν πρωτοσυνειδητοποίησα τι γινόταν στο Βερολίνο με τα τσιμπούρια... βρήκα και στο πάτωμα του σπιτιού μου... τέλεια ε; Και φέτος βρήκα μία καλοταΐσμένη θηλυκιά τσιμπουρίδου που είχε πέσει στο πάτωμα, μεγάλη σα φασόλι... να κουνάει τα πόδια της!

Για την εγκεφαλίτιδα υπάρχει εμβόλιο (αναλόγως τη χώρα)... αν δεν έχεις κάνει το εμβόλιο και την πάθεις.. τότε... έχε γεια!

Σημειωτέων οτι ο Κόφι στην Ελλάδα δεν είχε πιάσει ποτέ τσιμπούρια. Ψύλλους ίσως καμιά φορά, αλλά τσιμπούρια νοπ. Και εδώ τα εχω δει όλα!


Υ.Γ. Εννοείται οτι είμαστε και με frontline, όμως αυτό δε λειτουργεί απωθητικά. Τα περισσότερα τσιμπούρια τα πετυχαίνω σε φάση που ακόμη περπατάνε επάνω του μετά τις βόλτες ή έχουν πρωτογατζωθεί στο δέρμα του.
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
10 ε?

Κ γω φρίκαρα που βρήκα ένα στν λαιμό μου να σουλατσάρει κ ένα στο πόδι της μικρής μετά την επίσκεψη στο χωριό? Στν πόλη δν έχω βρει τέτοια...

Σάρα πάλι καλά να λες που σας ενημερώνουν επαρκώς εκ των προτέρων κ δν αφήνουν να τν πάθει πρώτα κάποιος.
 




kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Όπως έγραψα ο σκύλος φοράει αμπούλα.
Όπως μάλλον θα γνωρίζεις οι αμπούλες δεν ειναι απωθητικές, αλλά απαξ και δαγκώσει το τσιμπούρι και αρχίσει να ρουφάει αίμα, τοτε θα το σκοτώσουν.

Scalibor δεν πρόκειται με την καμία να βάλω.
Ναι, ο σκύλος μου έχει χρόνια ατοπική αλλεργία. Το scalibor τον πειράζει, αλλά ούτως ή άλλως το scalibor δεν προσφέρει 100% απώθηση των εξωπαρασίτων.

Τα μόνα που έχω βρει ως τα καλύτερα απωθητικά ειναι συγκεκριμένοι συνδυασμοί αιθέριων ελαίων.

Παρόλα αυτά, ξαναλέω, οτι στην Ελλάδα πρόβλημα με τα τσιμπούρια δεν είχα ποτέ. Ποτέ δεν είχα βρει επάνω του, και ειδικά με έναν ατοπικό σκύλο που ξύνεται συνεχώς, τον ψάχνω εξονυχιστικά. Άλλα σκυλιά ειναι περισσότερο θελκτικά στα εξωπαράσιτα και άλλα όχι. Ο δικός μου πάντα θεωρούσα οτι δεν ήταν... (πού να ήταν δλδ κιόλας!)
Στη Γερμανία υπάρχει πράσινο παντού και ειναι διαφορετικού τύπου βλάστηση. Τα τσιμπούρια ειναι σε αφθονία. Τόση που και οι άνθρωποι εμβολιάζονται υποχρεωτικά (σε κάποια κρατίδια) για την εγκεφαλίτιδα (κάτι που για παράδειγμα στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Με βλέπω να τρέχω δηλαδή για εμβόλια δικά μου, μηνιγγίτιδας, εγκεφαλίτιδας και Lyme's...
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.870
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki