Σκύλοι και αλάτι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διάβασα κάπου ότι οι σκύλοι δεν μεταβολίζουν το αλάτι, εξ ου και το ότι δεν πρέπει να το τρώνε. Τις προάλλες έπαθα πάλι συμφορά όταν το λιμασμένο βρήκε και έφαγε μισό κιλό φέτα μαζί με τη σαλαμούρα της!!!!! Υποτίθεται τώρα ότι πρέπει να κάνουμε εξετάσεις στο μικρό τέρας για να δούμε πώς πάνε τα νεφρά του, οπότε η κτηνίατρός του μου είπε να περιμένουμε ακόμα πιο πολύ ώστε να μην μας δείξουν τους δείκτες μετά από τόσο αλμυρό που κατέβασε. Η πλάκα δε είναι ότι όλοι, φίλοι μου, κτηνίατρος, συνάδελφοι, περιμένανε ότι ο φαγάνας θα πάθει τουλάχιστον διάρροια ή θ' αρχίσει να ξερνοβολάει. Φυσικά δεν έκανε τίποτα από αυτά και μάλιστα όταν είδε κι αποείδε ότι του έχω κόψει τις λιχουδιές, πήγε και βρήκε το παιχνίδι της Nina Otterson που του είχα πάρει και επειδή ήταν άδειο, βούτηξε ένα από τα ξύλινα κομμάτια του, το ξέσκισε, το μάσησε και το έφτυσε! :rolleyes:

Δε μου λέτε, εσείς που τα ξέρετε, θα πάθει τίποτα από το αλάτι; Αυτό που λένε ότι δεν μεταβολίζεται τι σημαίνει; Ότι μένει μέσα του; Ή το απορροφά ο οργανισμός του;

Είμαι πολύ κουρασμένη όλη μέρα να έχω ένα συνεχές παρακαλητό και μούφιασμα και δεν είναι ότι βαρέθηκα. Μου είναι όμως πολύ δύσκολο να δίνω αυτή τη συνεχή μάχη καθημερινά με το μικρό μουρλό να μουφιάζει και να κλαψουρίζει και να με ακολουθεί μέχρι και στην τουαλέττα διότι το μυαλό του είναι μόνο σ' ένα πράγμα. Ένας φίλος μου λέει ότι φταίει το ότι το Μουφ είναι ιδιαιτέρως έξυπνο ("oh, you got one of those brainy dogs!" είπε συγκεκριμένα) και η θεωρία του είναι ότι αν το εκτονώνω ακόμα περισσότερο, θα σταματήσει να έχει το νου του συνεχώς στο φαΐ. Δυστυχώς όμως δεν δουλεύει ούτε αυτό το σύστημα. Μπορεί να εξαντλείται το Μουφ, έχουμε κιόλας γίνει μέλη συλλόγου που κάνει πορείες τα σαββατοκύριακα, αλλά η έμμονη ιδέα με το φαΐ εξακολουθεί αμείωτη. Η κτηνίατρός του λέει ότι δεν έχει δει τέτοιο πράγμα στη ζωή της... :(

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το δικό μου το Ούφο πίνει τώρα και θαλασσινό νερό. Προτιμάει δε το νερό του Ειρηνικού από του Ατλαντικού... :(

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το εψαξα λιγο το θεμα- και δεν βρηκα τιποτα για το οτι οι σκυλοι δεν μεταβολιζουν το αλατι.
( ετσι και αλλιως βαζουν και σε πολλες σκυλοτροφες!)
Οι παρενεριες οπος εμετοι, μεγαλητερος ονγκος πλασματος, αυξημενη αποβολη καλιου απο τα νεφρα και διαταραχες στης τιμες του καλιου εμφανιζονται, οταν ο σκυλος καταναλονει ποσοτητα ισα με 20γρ ανα κιλο σωματικου βαρος.
Επισης δεν ειναι επιβαιβαιομενο οτι η ποσοτητα νατριου που λαμβανει ο σκυλος μεσω της διατροφης του εχει επιροες σε αρτιριακη πιεση η βλαβες στα νεφρα.

Για αυτο θα ελεγα να ηρεμησεις και να αφησεις τον σκυλο σου ισυχο!

πηγη http://www.vetimpulse.de/fileadmin/...um_in_Hundenahrung.doc_-_NeoOffice_Writer.pdf

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η ιστορία εδώ ξεκίνησε διότι το λιμασμένο έγινε ή θα γίνει αυτές τις μέρες περίπου επτά χρονών, άρα μεσήλιξ. Επιβάλλεται δε να του κάνουμε health profile, άρα τον ξετίναξαν στις εξετάσεις. Τους τον κουβάλησα μάλιστα όταν είχε αναρρώσει από την παγκρεατίτιδα που τσίμπησε στο Νέο Μεξικό αρχές Ιανουαρίου και μου έστειλε την ψυχή στην Κούλουρη όταν τον έτρεχα στο Πρώτων Βοηθειών. Τελοσπάντων, στείλανε φαξ στην κτηνίατρό του να συνεχίσει να τον γιατροπορεύει όταν θα επιστρέφαμε στο Καλαμποκιστάν. Και ναι μεν η παγκρεατίτιδα είχε περάσει, αλλά οι δείκτες των νεφρών ήταν, αν και φυσιολογικοί, στο ανώτατο όριο. Επίσης έδειχνε αρχικά ότι έπασχε από υποθυροειδισμό, αλλά τελικά περαιτέρω εξετάσεις βγήκανε φυσιολογικές. Βασικά προσπαθούμε να βρούμε αν πάσχει ή πρόκειται να πάσχει από χρόνια παγκρεατίτιδα, καθώς και τι διάολο κληρονομικά έχει, που άμα πιάσω στα χέρια μου εκείνο τον ανεύθυνο φανατίκλα Άμις "εκτροφέα" του θα τον ξυρίσω και θα τον υποχρεώσω να φοράει ρολόι Quarz, σορτσάκι και να κουβαλάει στην τσέπη του iPad Mini, που ως γνωστόν, οι Άμις ημίτρελλοι πιστεύουν ότι αποτελούν πράξεις που θα τους στείλουνε τσιφ στην Κόλαση! :mad:

Τη φέτα την καταβρόχθισε μετά τις εξετάσεις το σκασμένο και μόνο που σκέφτομαι τη σαλαμούρα που ρούφηξε με πιάνει τεταρταίος! Η κτηνίατρός του μου είπε να περιμένουμε μερικές βδομάδες μέχρι να κάνουμε τις προγραμματισμένες επαναληπτικές εξετάσεις για τα νεφρά αφού έφαγε τη φέτα ώστε να δούμε αν είχε πάθει καμιά ίωση τότε που κάναμε τις πρώτες. Επίσης πρέπει να παρακολουθούμε το πάγκρεας και δεν θυμάμαι πια τι άλλο διότι έτσι και πάθει διαβήτη ο πειναλέων την κάτσαμε! Με την ινσουλίνη με βλέπω κάθε μέρα! Ευτυχώς που το φύσημα στην καρδιά του είναι, όπως μου λένε, αμυδρότατο.

Τον έχει βαρεθεί η ψυχή μου πια με αυτή την έμμονη ιδέα για φαΐ που πλέον έχει πάψει να είναι αστεία! :( Η κτηνίατρός του λέει ότι έχει δει λιμασμένα και λιμασμένα στην καρριέρα της, αλλά τέτοιο πράμα πρώτη φορά. Έχει κιόλας υιοθετήσει καινούρια τακτική το κακομαθημένο τελευταία για όταν πάμε στον κτηνίατρο: όταν είμαι μέσα στο δωμάτιο, στριντζώνεται, γκρινοκοπάει, κλαψουρίζει και γενικώς γίνεται οχληρό και πρέπει να το κρατάμε κάτω για να του πάρουν αίμα και να τον εξετάσουν ψηλά στο τραπέζι με το ασανσέρ που το απεχθάνεται. Έτσι και βγω απ' το δωμάτιο, τους γίνεται αγγελάκι, τι αγγελάκι, μεταμορφώνεται σε Χερουβείμ ο διάολος!! :mad:

Το κουφό μάλιστα είναι το εξής: έχουμε αρχίσει και αντικαθρεπτίζουμε ο ένας τον άλλον σε σημείο μούρλας κι ας τρώει ο καθένας το δικό του φαΐ: έτσι κι έχω γαστρίτιδα (πάσχω από χρόνια), παθαίνει κι αυτό γαστρίτιδα. Όταν έφτασα σε επικίνδυνα νούμερα προδιαβήτη το Μάιο, να ΄σου και το βρωμό-Μουφο με υψηλούς δείκτες τώρα. Σημειωτέον ότι ποτέ των ποτών δεν του έχω δώσει γλυκά και το μόνο γλυκό που έχει φάει στη ζωή του από τότε που το πήρα ήταν μια φορά που μου έκλεψε και έφαγε μισό ταψί μπακλαβά πριν από τέσσερα χρόνια και μια φορά που μου άνοιξε την τσάντα και έφαγε σοκολάτα, οπότε τον έτρεχα στην κτηνίατρο να τον κάνουν να την ξεράσει και αντιστάθηκε όσο μπορούσε μέχρι και στο ξέρασμα! :rolleyes: Έτσι και παχύνω εγώ, παχαίνει ακόμα περισσότερο κι αυτό. Έτσι και αδυνατίσω εγώ, αδυνατάει κι αυτό κι ας τρώει τα ίδια που έτρωγε. Όταν έχω αλλεργία εγώ, έχει κι αυτό. ΟΚ, έφταιγε ο καιρός το καλοκαίρι, αλλά ήταν απίστευτο το πόσες ποσότητες Benadryl κατεβάσαμε, εννοείται μετά από συμβουλή γιατρού. Το μεγαλύτερο κουφό δε είναι ότι κάθε μέρα κατεβάζουμε και οι δυο τα ίδια φάρμακα, έτσι για να δενόμαστε δηλαδή: δυσπλασία ισχύου αυτός, εκφυλισμό σπονδυλικής στήλης εγώ, άρα και οι δυο μας παίρνουμε χάπια γλυκοσαμίνης-χονδροϊτίνης και ενισχυμένα Ωμέγα-3!! :eek: Η μόνη διαφορά δηλαδή είναι ότι εγώ σκάω και τα καταπίνω σκέτα, ενώ αυτός τα τρώει μόνο άμα έχουν γεύση σηκωτιού, οπότε παίρνουμε τα δικά του με flavor. Πρόσφατα κι οι δυο ήμαστε με αντιβίωση για διαφορετικούς λόγους. Εγώ έπαιρνα τη δικιά μου, αυτός στην αρχή έπαιρνε τη δικιά του μέσα σε φυστικοβούτυρο (επιτρέπεται) και μετά άρχισε να τη φτύνει, οπότε έπρεπε να παλεύω μαζί του να την πάρει μέσα σε ειδικές θήκες χαπακίων με γεύση βοδινού!! :rolleyes:

Σας λέω, πρέπει να μας μελετήσουνε εμένα και το Μουφ, να πω της κτηνιάτρου μήπως και υπάρχει κανα πρόγραμμα μελέτης σκυλοψυχολογίας και αφεντικών σε κανά πανεπιστήμιο...:rolleyes:

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η μελέτη αυτή!
Παρόμοια γεγονότα έχω παρατηρήσει κι εγώ, αλλά επειδή έχω δυο σκυλιά, συχνά μπερδεύομαι!
Είσαι τυχερή που έχεις μόνο ένα, είναι πιο εύκολο!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, υπάρχουν τελικά οι μελέτες! Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι διάολο με τράβηξε στην αγγελία του Μουφ στο Petfinder. Εγώ είχα κάνει αίτηση για Black Tricolor και μόλις είδα την αφεντομουτσουνάρα του, έπεσα ξερή κάτω! Το μόνο που έβλεπα ήταν ότι είναι ωραίος και ξέρει πού πάνε για τουαλέττα, οπότε τι ήξερα για τα κοινά που υποτίθεται έχουμε; Θαυμάξτε:

What Your Dog Says About You | Modern Dog magazine - the best dog magazine ever
Dogs 'reflect owner's personality' - News - Pets - The Independent
What Your Dog's Breed Says About You | Personality & Pets | LiveScience

Edit: Ορίστε τι υποτίθεται ότι είμαι, από το κατεβατό όμως αυτό που είναι σωστό είναι η φάση με την ανταγωνιστικότητα όπου μπορώ να γίνω τέρας:

[h=2]Australian Shepherds[/h]Australian shepherds are active and thoroughly enjoy being outside. Owners of this breed enjoy playing Frisbee at the beach, going to the park, and camping outdoors. This breed has a passion for living life to the fullest and people who live with Australian shepherds are said to have a lot of friends. Aussie owners can be competitive, especially when it comes to a sports match.

Read more: http://www.cesarsway.com/dogbehavior/basics/What-Does-Your-Dog-Breed-Say-About-You#ixzz2LNZjohhy

Last edited: