Σκύλος ήρωας σώζει σκύλο!














Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχει γίνει και στην Ελλάδα αυτό. Στην λεωφόρο Βουλιαγμένης!

Τρεις σκύλοι έφηγαν από τον κήπο τους, το ένα θηλυκό το χτύπησε αυτοκίνητο και το άρσενικό το έβγαλε από τον δρόμο, το έβαλε δίπλα σ' έναν θάμνο και έτρεξε (ΛΑΣΙ τελείως!) για βοήθεια. Υπήρηξαν πολλοί μάρτυρες.

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων (Μπορζόι) ήταν στην δουλειά κι ενημερώθηκε για το συμβάν από τους μάρτυρες. Ο σκύλος που χτυπήθηκε έγινε καλά μετά από εξωτερική οστεοσύνθεση (16 λάμες στο πόδι).

Δυστυχώς υπήρχε και ένα τρίτο Μπορζόι (θηλυκό 6 ετών) στην ιστορία που σκοτώθηκε ακαριαία από αυτοκίνητο. Ο σκύλος "ήρωας" δεν ασχολήθηκε ποτέ με το νεκρό (που ήταν το "ταίρι του"), μα με επιμονή (αγριεύοντας, και γαυγίζοντας) αφοσιώθηκε στο να βγάλει από τον δρόμο, το άλλο που είχε ακόμη ελπίδες.

Και τα κατάφερε!

Το "παράξενο" στην ιστορία είναι πως κανένας με αυτοκίνητο δεν σταμάτησε ούτε για λίγο. Ούτε οι δύο οδηγοί που χτύπησαν τα ζώα, ούτε κανείς άλλος.

Ο σκύλος "ήρωας" ξεψύχισε στον ύπνο του 2 χρόνια αργότερα (10 ετών), πάνω στο κρεβάτι του αφεντικού του.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συγχωρείστε μου το σκεπτικισμό αλλά αφ'ενός το σκυλι που είναι στο δρόμο μου φαίνεται νεκρό, αφ' ετέρου δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κίνητρο του άλλου σκύλου ήταν αμιγώς αλτρουϊστικό, ούτε ότι είχε γνώση του κινδύνου που διέτρεχε. Απλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να σκεφτούν τόσο σύνθετα αν δεν έχουν περάσει από ανάλογη εκπαίδευση.
 










31 Δεκεμβρίου 2008
12
0
45
Athens-Crete
Αυτό που εμένα με προβληματίζει είναι το αν κάποιος "συνάνθρωπος" μας θα έκανε κάτι ανάλογο για κάποιον από εμάς (χωρίς να εξετάζουμε τον λόγο που το σκυλάκι στο video συμπεριφέρθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο).....
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ε ναι βρε... βλέπεις έναν χτυπημένο στο δρόμο δεν τον βοηθάς? Ο Michael Μοοre σε παλιότερη εκπομπή του είχε κάνει ένα πείραμα. Είχε βάλει κάποιον να ξαπλώσει (ως χτυπημένος / άρρωστος) σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και μιας πόλης του Καναδά (δε θυμάμαι ποιας) και μετρούσε το χρόνο ανταπόκρισης των πολιτών. Κέρδισε ο Καναδάς, δεύτερη η Μ. Βρετανία και τελευταίες οι ΗΠΑ :p
 










Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
32
Κομοτηνή
Σαφώς καλύτερα απο όλες αυτλές τις χώρες και από δεκάδες άλλες ;)
Στ' αλήθεια το πιστεύεις αυτό ?
Δεν ζω Αθήνα/Θεσσ αλλά ακούω ότι υπάρχει μια σχετική αδιαφορία..:(

Καλά για επαρχία ντάξει είμαστε καλά