Σκύλος από σπίτι; Βοήθεια!

spyros2010

Member
6 Ιανουαρίου 2010
6
0
Γειά σας,

Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ένα σκυλάκι λαμπραντόρ, για τις κόρες μου.

Έψαξα, ρώτησα φίλους και γνωστούς και pet-shop.

"Έμαθα" τι είναι pedigree, microchip, διαβατήριο (με 20€; ) κλπ.

Εγώ θα ήθελα να υιοθετήσουμε ένα κουτάβι από το δρόμο, να βρεί αγάπη και φροντίδα.

Όμως οι κόρες μου, έχουν πάθει μια ψύχωση με το λαμπραντόρ!

Και μένα μου αρέσουν τα λαμπραντόρ, δεν το κρύβω.

Σκεφτόμουνα να βρώ μια οικογένεια που να έχει θηλυκό λαμπραντόρ με κουταβάκια και να το πάρω από εκεί.

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;

Έχετε κάτι να μου προτείνετε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σκυλάκι, όταν μιλάμε για καθαρόαιμα παίρνουμε μόνο από εκτροφείς όχι από petshop, ούτε από ιδιώτες με κουταβάκια(ΒΥΒ)!

Από κει και πέρα το ζήτημα είναι ποιος είναι ο λόγος που θέλετε το Labrador;

Πρέπει πριν επιλέξετε την οποιαδήποτε φυλή να γνωρίζετε τις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες τους ώστε να ξερετε ότι μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες του αλλά και να καλήψει τις ανάγκες σας!

Διάβασε για αρχή τα παρακάτω θέματα!
Εμπειρίες από Pet Shop/ΒΥΒ
Petshop/puppymills
Eίμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;
Πως διαλέγω εκτροφέα;
Να υιοθετήσω σκυλάκι;
Γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλια!
Διαλέγοντας φυλή!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.943
20.356
Είδες που βιάστηκες να μας πεις φιλικούς;:p

Σκεφτόμουνα να βρώ μια οικογένεια που να έχει θηλυκό λαμπραντόρ με κουταβάκια και να το πάρω από εκεί.

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
Δεν μας πολυαρέσει. Γενικά είμαστε κατά όσων ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους και πουλάνε τα κουτάβια (byb). Γιατί δεν ψάχνετε στα καταφύγια; Μπορεί να υπάρχει κάτι σε λαμπραντοειδές. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν σκοπεύετε να δώσετε χρήματα σε κάποιον εκτροφέα καλύτερα να κάνετε ένα καλό παρά να τα δώσετε στον οποιοδήποτε κερδοσκόπο.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
συμφωνω απολυτα με την ιδεα του καταφυγιου.
σιγουρα υπαρχουν πολλα ημιαιμα λαμπραντορ και αφου εσυ δεν εχεις προβλημα με το ημιαιμο οι κορες σου δεν νομιζω να καταλαβουν και πολυ την διαφορα ημιαιμου καθαροαιμου.
ψαξε στο facebook σε διαφορες φιλοζωικες ομαδες και ολο και κατι θα βρεις.
αν παλι θες καθαροαιμο σιγουρα οχι πετ σοπ ή γεννα απο καποιο γνωστο μονο εκτροφεα που και αυτον θα τον ψαξεις καλα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω κι εγω.
Εξαλλου μπορει τελικα να βρεις στο καταφυγιο καμια ψυχουλα που θα σας αγγιξει κι ας μην ειναι λαμπραντορ.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Σας αρέσουν λόγω εμφάνισης τα λαμπ; Πόσο χρονών είναι οι κόρες σου; Αν δεν είναι μεγάλες, πήγαινε σε μερικα καταφύγια όπου υπάρχουν άφθονα λαμπραντοροειδή και διάλεξε αυτό που θα αγαπήσεις και θα σε αγαπήσει. Το ονομάζεις λαμπραντόρ, τους το πας και είσαστε όλοι ευτυχισμένοι, εσύ, ο κόρες σου και το άστεγο σκυλάκι. :D (Αρκεί να μη θέλετε να το ζευγαρώσετε κιόλας μετά :p ). Σίγουρα άμα μεγαλώσουν θα το εκτιμήσουν που έσωσες ένα σκυλάκι. :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Συμφωνω με Νοελα...παρε τις για βόλτα σε Σωματεία...και βάζω στοιχημα ότι θα επιστρέψετε σπίτι με σκύλο!!!!:):)

ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΌ PET SHOP...ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!:mad::mad:

spyros2010

Member
6 Ιανουαρίου 2010
6
0
@Noela, harryf3, alexkouts

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Οι κόρες μου είναι 14.

Η ιδέα περί καταφυγίου ακούγεται πολύ καλή.

Πρέπει να επισκεφτούμε κάποια.

spyros2010

Member
6 Ιανουαρίου 2010
6
0
@mareco, katerina k.

σας ευχαριστώ.

Έχω μια απορία. Μπορεί να είναι χαζή, αλλά θα σας την πώ: Γιατί κάποιος να μη ζευγαρώσει το θηλυκό του;

Εντάξει αν το κάνει για το κέρδος το καταλαβαίνω, είναι άκυρο.

Δεν είναι όμως και μέρος της φυσιολογικής ζωής ενός θηλυκού ζώου η μητρότητα;

Υπάρχει κάτι άλλο που χάνω;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Διάβασε το λινκ που σου δίνει ο Φοίβος..και αν διαφωνεις ..τότε να μας το πεις..και θα δεις πόσο "φιλικοί" είμαστε!!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D
(ψιλο πλάκα κάνω)...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.943
20.356
Μπράβο βρε κοπέλλες. Εξαιρετικές ιδέες. Νομίζω ότι ο φίλος spyros2010 δεν θα μπορούσε να είναι πιο τυχερός. Δεν εμφανίζονται κάθε μέρα, σκυλιά προς υιοθέτηση ακριβώς σαν αυτό που ψάχνεις. Πολύ καλό σημάδι είναι αυτό, κυρίως για τα σκυλάκια. Ελπίζω ένα από τα δύο να καταλήξει στο σπίτι του Σπύρου :)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Υπάρχει κι άλλο λαμπραντορίνι, αν και προτεραιότητα έχουν αυτά που δεν έχουν σπίτι.

"YΠΕΡΟΧΟΣ αρσενικός καθαρόαιμος λαμπραντόρης, ψάχνει την οικογένεια των ονείρων του! Αγοράστηκε από pet shop για δώρο, αλλά δυστυχώς δεν ήταν ευπρόσδεκτος. Φιλοξενείται από άτομο που τον λυπήθηκε και θέλει ένα καλύτερο μέλλον γι αυτόν τον υπέροχο σκύλο. Είναι 7 μηνών, μεγαλόσωμος και παιχνιδιάρης. Όπως είναι χαρακτηριστικό της ράτσας του ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ. Δεν θα δοθεί για να μένει μόνος του σε ένα κήπο ή ένα μπαλκόνι, αλλά για είναι μέλος οικογένειας. Είναι σκύλος με ενέργεια και χρειάζεται τουλάχιστον 2 μεγάλες βόλτες κάθε μέρα. Τηλ 6976131680"

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
καλως ηρθες :)

πες μας επισης ποση ωρα μπορειτε να διαθεσετε την ημερα εσυ και οι κορες σου , πως φανταζεστε την συμβιωση σας με τον σκυλο , που θα μενει ο σκυλος , σκοπευετε να τον εκπαιδευσετε ;