Σκύλος για σπίτι!

Timos

New Member
29 Μαϊου 2012
4
0
Patra
Γεια, είμαι νέο μέλος στο forom και σαν παιδί και εγώ θέλω να πάρω ένα σκύλο για το σπίτι,
ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος όχι τόσο μεγάλος ώστε να τρέχει ανέμελο αλλά επαρκής!
Από ψάξιμο στο net είδα κάποια πολύ όμορφα σκλυλάκια (μαλτεζ - YouTube και Cute West Highland White Terrier - YouTube)
από μικρός ήθελα ένα σαν και αυτά (τους κουραμπιέδες!!;))
είναι δύσκολο να βρω στην Ελλάδα?
πως να μάθω αν είναι υγιές το κουτάβι σε περίπτωση που πάρω κάποιο από κάποια γέννα?
μένω Πάτρα αν θέλω να πάρω το σκύλο μου όταν είναι 5-6 μηνώ θα μπορεί να έρθει μαζί μου για 2-3 χιλ. περπάτημα??
Ευχαριστώ!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Δεν ξέρω αν υπάρχει εκτροφείο για μαλτέζ στην Ελλάδα αλλά ξέρω σίγουρα ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο για west highland terrier. Το ένα στην Χίο και το άλλο στην Πάτρα αν δεν κάνω λάθος.
Βέβαια για πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση καλό θα ήταν να κάνεις ένα τηλέφωνο στον ΚΟΕ , κυνοφιλικός όμιλος ελλάδας για να σου πουν επ'ακριβώς.
Το σκυλάκι σου εάν επιλέξεις κάποια καθαρόαιμη φυλή όπως αυτές που ανέφερες θα πρέπει να το πάρεις από εκτροφείο. Μακριά από πετ σοπ και από γέννες ιδιωτών. Με αυτό το τρόπο θα κάνεις μια υπεύθυνη κίνηση και εξασφαλίσεις στο μέτρο του δυνατού την υγεία του φίλου σου.
Τα westie και τα μαλτέζ δεν έχουν καμία σχέση σαν φυλές από άποψη συμπεριφοράς-ιδιοσυγκρασίας. Τα westie είναι δραστήρια, γεμάτα ενέργεια σκυλάκια με αυξημένες ανάγκες εκτόνωσης αλλά αυτό από ότι καταλαβαίνω σε ευχαριστεί εφόσον ρωτάς για το περπάτημα. Για 5-6 μηνών κουταβάκι τα χλμ που αναφέρεις είναι πολλά , θα περιμένεις να μεγαλώσει λίγο περισσότερο για να το παίρνεις για τόσο μεγάλους περιπάτους. Αυτό που σου λέω αφορά οποιαδήποτε φυλή.
Καλή επιτυχία στην επιλογή σου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλώς τον συντοπίτη!
Στην ελλάδα υπάρχουν εκτροφεία γουεστι νομίζω στη Χίο. Αλλά θα σε συμβουλεψουν καλύτερα αυτοι που εχουν.
Διαλέγεις πάντως ωραίες φυλες αλλά απαιτητικές στην περιποιηση τριχώματος! Να το έχεις αυτό υπόψιν. Θέλουν στάνταρ χτένισμα (ιδανικά καθημερινα) για ναμην γεμιζουν κόμπους. Αλλιως θα καταλήξουν ξυρισμένα γουλι, οπότε πάει ο κουραμπιες!
Όσο για την πεζοπορία, εγώ που περπατάω πολύ και εχω κουτάβι γιορκι (που η ενέργεια τους ειναι για το μεγεθος τους αστείρευτη) προμηθεύτηκα μάρσιπο (μη γελάς) για όταν κουραζεται.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Εκτροφείο γουέστι υπάρχει εκτός από τη Χίο καί στην Πατρα. Καί εγώ γουεστι θέλω καί τά εχω ψάξει.(Δεν ξέρω αν επιτρέπεται νά γράψω στοιχεία)

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Κοιτα να δεις... εξελιχθηκαμε οι Πατρινοι. Ιδεα δεν ειχα ότι εχουμε και γουεστι εδώ!

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Καί αν δεν κάνω λάθος είχαν καί μια διάκριση με γουεστι στον διαγωνισμό . Επίσης εκτρεφουν καί Staffordshire Terrier.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Timos

New Member
29 Μαϊου 2012
4
0
Patra
Σας ευχαριστώ!
αυτό που θέλω να μάθω αν μπορώ να βρω κουτάβι από γέννα και να είναι υγιές?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Σας ευχαριστώ!
αυτό που θέλω να μάθω αν μπορώ να βρω κουτάβι από γέννα και να είναι υγιές?
Tι εννοεις απο γεννα?

Timos

New Member
29 Μαϊου 2012
4
0
Patra
Εννοώ ότι αν έχει κάποιος θηλυκό και το ζευγαρώσει αλλά δεν μπορεί να κρατήσει όλα
και να τα χαρίζει!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
σκυλί που δεν έχει pedigree δεν είναι καθαρόαιμο και έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για κληρονομικές αρρώστιες(βλ. ανεξέλεγκτες γέννες). Δεν απευθυνόμαστε σε ιδιώτες παρά μόνο σε εκτροφεία για καθαρόαιμα σκυλιά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr