Σκύλος δάγκωσε μωρό

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Ο μικρός Τζερεμάια γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια μαζί με τους γονείς του
, τους φίλους τους και το σκύλο της οικογένειας, ένα γιγαντιαίο μαστίφ βάρους 60 κιλών.
Ο Τζερεμάια μπουσούλησε προς το σκυλί και άρχισε να το χαϊδεύει. Για άγνωστους λόγους, ο σκύλος επιτέθηκε στο παιδάκι και βύθισε τα δόντια του στο κρανίο του. Ο πατέρας του μικρού έτρεξε να ελευθερώσει το γιο του, όμως ο σκύλος του είχε ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, αλλά υπέκυψε μετά από τρεις ημέρες. Η οικογένεια είχε το σκύλο από τότε που γεννήθηκε ο Τζερεμάια και δεν είχε υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ο σκύλος παραδόθηκε στις Αρχές και θα υποβληθεί σε ευθανασία.

Λετε να εφτεγε το σκυλι; :(

www.tsekouratoi.gr: ΣΟΚ: Σκύλος έφαγε μωρό την ημέρα των γενεθλίων του

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
Πολλά μπορώ να υποθέσω για το γιατί έγινε..
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξέρω αν όντως συνέβη γιατί μου φαίνεται πολύ παράξενο περιστατικό, ο σκύλος της οικογένειας και μάλιστα ένα μαστίφ, να κάνει κάτι τέτοιο.
Από κει και πέρα μπορεί να το πόνεσε το μωρό; Να ήταν άρρωστος και να πονούσε και κανείς να μην το είχε καταλάβει;
Γιατί το σενάριο να ήταν μια χαρά ο σκύλος και να επιτεθεί στο μωρό της οικογένειας μου φαίνεται πραγματικά πολύ παράξενο..Και οι γονείς πως αφήνουν χωρίς καμία επίβλεψη ένα τόσο μικρό παιδάκι, μωρό σχεδόν, με τον σκύλο; Και μη μου πείτε μα γιατί, και μεις αφήνουμε τον σκύλο μας με το μωρό μας κλπ κλπ...γιατί ένας σκύλος 60 κιλών ακόμη και μια μικρή διόρθωση να κάνει σε ένα μωράκι 1 έτους μπορεί να αποβεί μοιραία..

Τραγικό να τελειώσει η ζωή ενός μωρού έτσι και κρίμα και για την αρνητική διαφήμιση που γινεται στους σκύλους μέσω του περιστατικού.

Last edited:

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
αγγλικο μαστιφ ηταν το διαβασα κι εγω...κριμα παντως,δεν ξερω αλλα παντα με τα παιδια πρεπει να υπαρχει η επιβλεψη ενος μεγαλου και να ειναι σε τετοια θεση ωστε να μπορει να επεμβει ανα πασα στιγμη,δε δεχομαι οτι φταιει ο σκυλος για την πραξη του γιατι πολυ απλα ειναι σκυλος,τα πιτσιρικια ειναι αγαρμπα,τα πονανε,τα εκνευριζουν,δε τα αφηνουν σε ησυχια και δε ξερεις πως μπορει να του γυρισε το μυαλο,η τι μπορει να του ειχε κανει του σκυλου,ειδικα οταν λεει ο πατερας οτι δεν ηταν και ενα επιθετικο σκυλι,κατι μου βρωμαει στην κατασταση ολη!ο σκυλος ετσι θελησε να εκφραστει,λυπαμαι πραγματικα και το παιδακι αλλα και τον σκυλο που θα του γινει ευθανασια χωρις να ξερει τι ηταν αυτο το τοσο κακο,αυτος που δεν λυπαμαι παντως ειναι ο πατερας γιατι αυτος επρεπε να ηταν ο υπευθυνος εξαρχης και να ειχε το παιδι του απο κοντα για να αποφευχθουν τετοιου ειδους περιστατικα,παντως ολα αυτα τα χρονια οταν καποιο παιδι βασανιζει η σκοτωνει ακομη και ενα ζωο δεν εχω δει να του κανουν ευθανασια....πολλοι μπορει να μου πειτε καλα συγκρινεις το παιδι με το σκυλι,ναι το κανω.παντως γενικα δε θεωρω πως η εσχάτη ειναι και η λυση...ασχημο να συμβαινουν αυτα....πολυ λυπηρο...

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
καλα οτι θελουμε λεμε μερικοι .....

Φυσικά και φταινε οι γονεις που αφησαν το παιδακι μονο του αλλα δεν πιστευω επισης οτι ενα μωρο 1 ετους μπορει να πειραξει ενα μαστιφ τοσο ωστε να το σκοτωσει καλα καλα δεν περπαταει ....

και φυσικά ερχεται πρωτα το παιδι για αυτους που εχουν παιδια ειδικά ενος ετους και μετά ο σκύλος

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όντως την τελευταία εβδομάδα γίνανε δυο τρομερές επιθέσεις σκύλων κατά μωρών, η μια από τις οποίες είναι αυτή του Λας Βέγκας. Το τι έγινε ακριβώς θα το βρείτε εδώ:

Baby Killed By Dog In Henderson, Nevada On His First Birthday (VIDEO)

Η άλλη υπόθεση αφορά στο διαμελισμό και θάνατο βρέφους από ημίαιμο retriever ενώ ο πατέρας του κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο! Υπάρχουν όμως ερωτηματικά σχετικά με αυτή την υπόθεση που έχουν να κάνουν και με τον κοινωνικό περίγυροτης οικογένειας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουνε ήδη πάρει τ' αδέρφια από το σπίτι και ενδέχεται να τρέχουν τον πατέρα στα δικαστήρια.

Aiden McGrew Killed, Dismembered By Family Dog

[video=youtube;bcudVM-xSsY]http://www.youtube.com/watch?v=bcudVM-xSsY[/video]

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δυστυχώς αυτά μπορεί να συμβούν σε κάποιες περιπτώσεις .
Και το δυστύχημα είναι ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το σκυλί ως υποκατάστατο του παιδιού μέχρις ότου έρθει τελικά ένα παιδί , εκεί ξαφνικά αλλάζουν εντελώς τη συμπεριφορά τους προς το σκυλί και τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα.
Άδικο και για το σκυλί και για το παιδί.
Η ευθύνη για ένα σκυλί δεν είναι ποτέ μικρή και ασήμαντη , αν αυτό γίνει κατανοητό πολλά πράγματα θα άλλαζαν στη σχέση σκύλος και άνθρωπος.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τα Μαστιφοειδη ειναι απο τις πιο παραξενες και απροβλεπτες φυλες. Και να ηταν και να μην ηταν κοντα οι γονεις, οταν το ζωο για τους δικους "λογους" αποφασισει να επιτεθει, και διπλα να εισαι δεν προλαβαινεις. Ποσο μαλλον οταν γιορταζεις γεννεθλια.

Και εδω να πω για οσους διερωτωνται τι μπορει να εφταιξε και μηπως τον πονεσε το μωρο, ή μηπως ποναγε ο σκυλος, αυτα ειναι τα απιθανα. Η αληθεια ειναι οτι οι σκυλοι στρεσσαρονται απο την πολυκοσμια και την φασαρια(ειδικα καποιες φυλες) και αυτος ειναι ο πιο πιθανος λογος.

Στο ερωτημα αν ο σκυλος πρεπει να αθωωθει, η απαντηση μου ειναι οχι.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Στο ερωτημα αν ο σκυλος πρεπει να αθωωθει, η απαντηση μου ειναι οχι.
Εδώ, ρε σεις, κάνουν ευθανασία σε σκύλους που χαίρουν άκρας υγείας και δεν έχουν κάνει τίποτα, προφανώς και δεν πρόκειται να αφήσουν αυτό το σκύλο. Αυτό που δεν ξέρω εγώ είναι το background της υπόθεσης διότι παίζει ρόλο. Υπάρχει κάποια κοινωνική, ας την πούμε "ομάδα" στην Αμερική, η οποία φημίζεται για τη βλακεία που τη δέρνει, την αμέλεια προς τα παιδιά τους και την αγορά συνήθως παπυμιλλούδικων σκύλων που τους "αγριεύουν" και γενικώς γίνονται πολλά τέτοια "ατυχήματα" που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αυτό ήταν σίγουρα το πρόβλημα με το διαμελισμό του μωρού από το ριτρίβερ της οικογένειας στη Νότια Καρολίνα, εξ ου και το γεγονός ότι η πολιτεία θεώρησε ότι οι γονείς γενικά έβαζαν σε κίνδυνο τα παιδιά τους, τους τα αφαίρεσαν και συνέλαβαν τον πατέρα. Το επόμενο βήμα είναι να μπούν στη διαδικασία για ενδεχόμενη αφαίρεση των δικαιωμάτων τους ως γονέων.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
οταν εγω ειπα την φραση "οταν καποιο παιδι βασανιζει η σκοτωνει ακομη και ενα ζωο" δεν εννοουσα για την δεδομενη κατασταση(αναφορικο ηταν το σχολιο μου) και σιγουρα δεν εννοουσα πως ενα παιδι 1 ετους οτι μπορει να κανει οποιουδηποτε ειδους κακο...παιδι δεν θεωρειται μονον εκεινο που ειναι ενος ετους αλλα με την ευρυτερη εννοια και μεχρι οποια ηλικια μπορει να θεωρηθει ενας ανθρωπος παιδι,τοσα παιδια βασανιζουν ακομη και σκοτωνουν ζωα...δεν ηταν αυτο το ζητουμενο ομως,αλλο εννοουσα αλλο καταλαβες christosp αν αναφεροσουν σε εμενα. εχουμε 2 αγγλικα μαστιφ που τα πανε περιφημα με παιδια και ειναι αρνακια,το ενα δεν αναιρει το αλλο ομως,το οτι οποιαδηποτε στιγμη και οτιδηποτε μπορει να γινει επικινδυνο για ενα βρεφος ακομα και το κουνημα της ουρας τους. γαι να καταληξω αυτο που ειπα ειναι οτι παντα την πληρωνει ο σκυλος ενω αλλοι ειναι οι υπευθυνοι για την τρεχουσα κατασταση.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
οταν εγω ειπα την φραση "οταν καποιο παιδι βασανιζει η σκοτωνει ακομη και ενα ζωο" δεν εννοουσα για την δεδομενη κατασταση(αναφορικο ηταν το σχολιο μου) και σιγουρα δεν εννοουσα πως ενα παιδι 1 ετους οτι μπορει να κανει οποιουδηποτε ειδους κακο...παιδι δεν θεωρειται μονον εκεινο που ειναι ενος ετους αλλα με την ευρυτερη εννοια και μεχρι οποια ηλικια μπορει να θεωρηθει ενας ανθρωπος παιδι,τοσα παιδια βασανιζουν ακομη και σκοτωνουν ζωα...δεν ηταν αυτο το ζητουμενο ομως,αλλο εννοουσα αλλο καταλαβες christosp αν αναφεροσουν σε εμενα. εχουμε 2 αγγλικα μαστιφ που τα πανε περιφημα με παιδια και ειναι αρνακια,το ενα δεν αναιρει το αλλο ομως,το οτι οποιαδηποτε στιγμη και οτιδηποτε μπορει να γινει επικινδυνο για ενα βρεφος ακομα και το κουνημα της ουρας τους. γαι να καταληξω αυτο που ειπα ειναι οτι παντα την πληρωνει ο σκυλος ενω αλλοι ειναι οι υπευθυνοι για την τρεχουσα κατασταση.
Ναι για σενα το ειπα αλλά δεν ειχα καταλαβει πως το εννοουσες ...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
μακαρι τουλαχιστον να αθωωθει το σκυλι
Kαι να ζήσει με ποιόν; Με την οικογένεια του; Σε καταφύγιο ώσπου να του γίνει και πάλι ευθανασία αφού δεν πρόκειται να υιοθετηθεί ποτέ; Είναι μονόδρομος δυστυχώς.
ΙCE μην είσαι τόσο απόλυτος για το τι έγινε. Θυμάμαι ένα περιστατικό που είχε αναφερθεί για μια επίθεση σκύλου που τελικά πριν του κάνουν ευθανασία βρήκαν ένα αγκάθι στο αφτί του ή κάτι τέτοιο; Δεν θυμάμαι καθόλου το περιστατικό και αυτοσχεδιάζω τώρα αλλά ήταν πράγματι κάτι που κανείς δεν το περίμενε . Ποτέ μην λες ποτέ, και δεν μπορούμε να ξέρουμε τα αίτια από μακριά.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ο Χρονης ο γιος μας ειναι 4 ετων και ενω του λεμε να μην κανει καποιες συγκεκριμενες κινησεις στον σκυλο μας τον Φιντελ , ο Χρονης συνεχιζει.

Εχει λοιπον την κακια συνηθεια να πηγαινει πισω απο τον σκυλο ενω ειναι καθεται ο σκυλος , και να τον αγκαλιαζει σφιχτα απο τον λαιμο.

Χθες λοιπον και ενω ο Φιντελ ηταν τσιτωμενος εδω και 2 μερες απο την συναντηση στα Αθικια , πηγε ο Χρονης και εκανε το ιδιο , τον αγκαλιασε και τον σεφιξε απο πισω στον λαιμο του.

Η διορθωση ηταν αμεση , πιο πολυ ενα ''ασε με'' , καιενα σχισιμο στο μετωπο.

Φταιει ο σκυλος?Οχι για μενα και γενικα μετα απο συζητησεις με γνωστες , καταληξαμε οτι ηταν ενα μεμονωμενο περιστατικο.

Ομως , απο δω και περα παιδια και σκυλια θα ειναι μαζι και θα παιζουν μονο με την δικη μας παρουσια , αλλιως δεν εμπιστευομαστε ουτε τα σκυλια μας , αλλα ουτε και τα παιδια μας.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Θυμάμαι ένα περιστατικό που είχε αναφερθεί για μια επίθεση σκύλου που τελικά πριν του κάνουν ευθανασία βρήκαν ένα αγκάθι στο αφτί του ή κάτι τέτοιο; Δεν θυμάμαι καθόλου το περιστατικό και αυτοσχεδιάζω τώρα αλλά ήταν πράγματι κάτι που κανείς δεν το περίμενε...
Αυτό που είχα αναφέρει εγώ ήταν ένα 4χρονο Rottweiler... που "διόρθωσε" (αλλά δεν σκότωσε) τον 4χρονο γιό της οικογένειας... στην Αγγλία...

Που βρέθηκε, όχι ένα αγκάθι στο αυτί του, αλλά ένα ξυλάκι από παγωτό στον ...πρωκτό του!

Ο σκύλος "αθωώθηκε", αλλά άλλαξε οικογένεια, όπου και πέρασε θριαμβευτικά (για τον ίδιο και την οικογένεια) πολλά χρόνια, μέχρι να πεθάνει από γεράματα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...ενω ο Φιντελ ηταν τσιτωμενος εδω και 2 μερες απο την συναντηση στα Αθικια...
Και, γενικά, όταν ένας σκύλος (μικρόσωμος ή μεγαλόσωμος - και, ειδικά, μολοσσοειδής) είναι τσιτωμένος με κάτι, χρειάζεται προσοχή ακόμα και από τους μεγάλους... μέχρι να επανέλθει σταδιακά, στην συνηθισμένη κατάσταση ηρεμίας του...

Το παρατηρούσα και χτες, όλη τη μέρα, με τον μικρό μου... είχε τσιτώσει το μεσημέρι με δύο "πολύ περίεργους" τύπους (διαδοχικά, σε διάστημα μισής ώρας)... και όλη την υπόλοιπη ημέρα, φερόταν "περίεργα" κι αυτός: Το γνωστό νευρικό παιχνίδι (να κυλιέται και να μη σε αφήνει να τον χαλαρώσεις)... οι γνωστές απότομες κινήσεις του στόματος προς το μέρος σου, με το γνωστό "άσε με" κλπ...
Ενιωσα ότι, όλη τη μέρα, πρέπει να είμαι πιο απόμακρος, πιο λιτός και απέριττος, με λιγότερη επαφή και χάδια και περισσότερη υπακοή, ανά δαστήματα... και, σαφώς, λιγότερο "διαχυτική" επαφή (του Casper) με τη Μόκα...

Last edited:

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
καθε φορα που βγαζω το γιο μου στην αυλη(13 μηνων) τον βαζω να τον παταει να του τραβαει τα αυτια
να του πειανει τη γλωσσα να τον φυλαει και μαθαινω το σκυλο μου να συμβιωνει μαζι του χωρις να νιωθει ζηλια επισης επιτηρω ακομα και κρυφα πως συμπεριφερεται προσπαθωντας να τον κανω να καταλαβει οτι και εκεινο ειναι μελος και μαλιστα ηγετικο :p

τωρα αν πρεπει να θανατωθει ουτε καν σηζητησει δεν χρειαζετε.... χτες

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
καθε φορα που βγαζω το γιο μου στην αυλη(13 μηνων) τον βαζω να τον παταει να του τραβαει τα αυτια
Με συγχωρείς αλλά αυτό αρνούμαι να το καταλάβω. Αντί να του διδάξεις σεβασμό προς τον σκύλο σαν ξεχωριστή οντότητα προσπαθείς να κάνεις τον σκύλο να ανέχεται όλα αυτά ως φυσιολογικά. Ποιός ο λόγος; Και αν κάποια στιγμή ο σκύλος είναι τσιτωμένος και δεν τα θεωρήσει και τόσο χαριτωμένα τα τραβήγματα και τα πατήματα; Δεν είναι πιο εύκολο να εξηγήσεις σε ένα παιδί πως πρέπει να συμπεριφέρεται σε ένα ζώο;