Σκύλος δάγκωσε μωρό

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
καθε φορα που βγαζω το γιο μου στην αυλη(13 μηνων) τον βαζω να τον παταει να του τραβαει τα αυτια
να του πειανει τη γλωσσα να τον φυλαει και μαθαινω το σκυλο μου να συμβιωνει μαζι του χωρις να νιωθει ζηλια επισης επιτηρω ακομα και κρυφα πως συμπεριφερεται προσπαθωντας να τον κανω να καταλαβει οτι και εκεινο ειναι μελος και μαλιστα ηγετικο :p

τωρα αν πρεπει να θανατωθει ουτε καν σηζητησει δεν χρειαζετε.... χτες
μου φαινεται οτι προσπαθεις ν ανοιξεις τον ασκο του Αιολου και οχι να μαθεις τον σκυλο να σεβεται το μικρο

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
1πανω απο ολα τα παιδια και μετα τα σκυλια
2ο μικρος ειναι 13 μηνων λες να καταλαβαινει ???? παιζουνε μαζι γλειφωνται μπουρδουκλωνονται
ο σκοπος ειναι να μαθει ο σκυλος να αναιχετε τα παιδια εξαλου δεν ειναι μονο ο γιος ειναι και γειτονακια ειναι και ξαδερφακια που ολο και κανα παιδι θα ειναι πιο ζωηρο λοιπον εγω εδω λεω τη γνωμη μου και τι κανω στο σκυλο μου και αποτελεσματα εχω πολυ καλα οποιος λεει κατι αντιθετο ας το τεκμηριωσει και να σταματησει η ειρωνια

3 καθε απογευμα πλεον ο μερλιν ειναι το καλυτερο του να βγει βολτα μαζι με τον μπεμπη οπου τον φυλαει και τον προστατευει οποιος πλησιαζει ειναι πολυ επιφυλακτικος σε σημειο ετοιμοτητας

4 το θεμα ειναι τα σκυλια μας να ειναι καλα μετα παιδια μας και οχι να φοβομαστε
μην τα δαγκωσουν

Last edited:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
συμφωνω με τον από πανω εμενα στην εκπαιδευση μου ειπαν να κανω το ιδιο ....με εκπαιδευτη μπροστα

αλιμονο να φοβομαστε μηπως καποιο μωρο 13 μηνων ή 2-3 χρονων πατησει την ουρα του σκυλου και γυρισει και το δαγκωσει για παρδειγμα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. πανω απο ολα τα παιδια και μετα τα σκυλια

2. ...ο μικρος ειναι 13 μηνων λες να καταλαβαινει ???? παιζουνε μαζι γλειφονται μπουρδουκλωνονται
ο σκοπος ειναι να μαθει ο σκυλος να ανεχεται τα παιδια...

3. ...εξαλου δεν ειναι μονο ο γιος ειναι και γειτονακια ειναι και ξαδερφακια που ολο και κανα παιδι θα ειναι πιο ζωηρο λοιπον εγω εδω λεω τη γνωμη μου και τι κανω στο σκυλο μου και αποτελεσματα εχω πολυ καλα οποιος λεει κατι αντιθετο ας το τεκμηριωσει και να σταματησει η ειρωνια

4. ...καθε απογευμα πλεον ο μερλιν ειναι το καλυτερο του να βγει βολτα μαζι με τον μπεμπη οπου τον φυλαει και τον προστατευει οποιος πλησιαζει ειναι πολυ επιφυλακτικος σε σημειο ετοιμοτητας

5. ...το θεμα ειναι τα σκυλια μας να ειναι καλα μετα παιδια μας και οχι να φοβομαστε μην τα δαγκωσουν
1. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!
Απλά, εγώ ανέφερα προηγουμένως, μιά - δυό περιπτώσεις με "κακές συγκυρίες", όπου το κακό μπορεί να γίνει από το "τίποτα"... ή, αν θέλεις, θα μπορούσε να έχει προβλεφθεί και αποφευχθεί...

2. Πολύ σωστά το λες, αρκεί να είσαι σε ετοιμότητα κλάσματος δευτερολέπτου...
Αυτό, γιατί ο σκύλος αντιλαμβάνεται τα μικρά παιδιά λίγο διαφορετικά από ότι αντιλαμβάνεται εμάς: Διαφορετικές κινήσεις, διαφορετική μυρωδιά (π.χ., τα μωρά δεν έχουν τις δικές μας ορμόνες) και, κυρίως, διαφορετικό μέγεθος... διαφορετικό (πιο γρήγορο - νευρικό) στυλ προσέγγισης... οξύτερος τόνος (και, πολλές φορές, εντονότερος ήχος) φωνής... δηλαδή, μοιάζουν περισσότερο με "θηράματα" και λιγότερο με "εμάς"... παρόλα αυτά, ο σκύλος είναι σε θέση να αγαπήσει τα μικρά παιδιά του, μιάς και τα συσχετίζει με εμάς και την αγέλη του...

3. Θα διαφοροποιηθώ λιγάκι στο σημείο αυτό, βασισμένος σε προσωπικές παρατηρήσεις, αλλά (κυρίως) και σε γραπτά εκτροφέων από πάρα πολλές (κυρίως "δυνατές") φυλές: Πρέπει πάντα να υπάρχει αυτή η επαγρύπνηση του ιδιοκτήτη (και όχι απλά κάποιου ενήλικου που βρίσκεται εκεί), μιάς και ο σκύλος δεν αντιλαμβανεται όλα τα παιδάκια σαν το δικό του παιδί (όπως συμβαίνει και με τη δική του γάτα)... και, σε κάποια φάση που ο σκύλος θα νομίσει ότι οξύνεται η κατάσταση (που συμβαίνει συχνά σε μιά παρέα παιδιών - π.χ. παίζοντας μπάλα κλπ.), μπορεί άνετα να προσπαθήσει να υπερασπιστεί το δικό του παιδί, με δυσάρεστα αποτελέσματα...
Κατά τα λοιπά, σαφώς και ο σκύλος πρέπει να κοινωνικοποιείται με πολλά παιδάκια...

4. Αυτό "έρχεται και δένει" με το προηγούμενο που ανέφερα...

5. Επαναλαμβάνω: Εχεις δίκιο, αλλά μόνο με αυστηρή επιτήρηση και απόλυτο έλεγχο της συμπεριφοράς του παιδιού... και, σαφέστατα, του σκύλου, δεν το συζητάω...
Δεν είναι της παρούσης, αλλά θα είχα να σου πω αρκετά παραδείγματα καταστάσεων που το παιδάκι (ιδίως το αγοράκι), παρά τις δικές μας προειδοποιήσεις, προσπαθεί να αιφνιδιάσει το σκύλο... και, μάλιστα, όχι τον δικό του σκύλο...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
καθε φορα που βγαζω το γιο μου στην αυλη(13 μηνων) τον βαζω να τον παταει να του τραβαει τα αυτια
να του πειανει τη γλωσσα
εγώ αντίθετα κάποιες φορές που η κόρη μου (μεγαλύτερη απο τον γυιό σου) στρεσάρισε τον σκύλο βρίσκοντας το χαριτωμένο την βεβαίωσα οτι το σκυλί ούτε καν πρόκειται να τον μαλώσω εαν της κάνει επίθεση.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
καταρχην αλιωνεις αυτο που γραφω και αν το κοβεις αλαζει η εντελως η προταση

αν αφησεις το σκυλο σου να δαγκωσει το παιδι σου προβλημα σου

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εγώ αισθάνομαι ασφαλής με την τακτική που ακολουθώ (σεβασμός απο όλες τις πλευρές) οτι δεν πρόκειται να γίνει "ατύχημα", και αυτό συστήνω.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο μικρός Τζερεμάια γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια μαζί με τους γονείς του
, τους φίλους τους και το σκύλο της οικογένειας, ένα γιγαντιαίο μαστίφ βάρους 60 κιλών.
Ο Τζερεμάια μπουσούλησε προς το σκυλί και άρχισε να το χαϊδεύει. Για άγνωστους λόγους, ο σκύλος επιτέθηκε στο παιδάκι και βύθισε τα δόντια του στο κρανίο του. Ο πατέρας του μικρού έτρεξε να ελευθερώσει το γιο του, όμως ο σκύλος του είχε ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, αλλά υπέκυψε μετά από τρεις ημέρες. Η οικογένεια είχε το σκύλο από τότε που γεννήθηκε ο Τζερεμάια και δεν είχε υπάρξει κανένα πρόβλημα.
ΙCE μην είσαι τόσο απόλυτος για το τι έγινε. Θυμάμαι ένα περιστατικό που είχε αναφερθεί για μια επίθεση σκύλου που τελικά πριν του κάνουν ευθανασία βρήκαν ένα αγκάθι στο αφτί του ή κάτι τέτοιο; Δεν θυμάμαι καθόλου το περιστατικό και αυτοσχεδιάζω τώρα αλλά ήταν πράγματι κάτι που κανείς δεν το περίμενε . Ποτέ μην λες ποτέ, και δεν μπορούμε να ξέρουμε τα αίτια από μακριά.
Oχι Μυρτω, δεν ειμαι καθολου απολυτος. Λαθος χρησιμοποιεις τον χαρακτηρισμο. Εγω εξεφρασα την άποψη μου σε σχεση με το συγκεκριμενο περιστατικο,(αν και εφοσον τα πραγματα ειναι οπως τα αναφερει το αρθρο). Εαν(δεν) ειναι ετσι, τοτε συζηταμε εντελως υποθετικα και μπορει να ισχυουν οχι 1, αλλα 100 διαφορετικα σεναρια...

Εφοσον ο σκυλος ειναι της οικογενειας, δεν ειχε υπαρξει προβλημα, ακομα και αν υποθεσουμε οτι ηταν ενοχλημενος απο κατι, ΚΑΤΑΡΧΗΝ θα ηταν η γενικοτερη συμπεριφορα του παραξενη και τελος αν ειχε καποιο προβλημα δικο του, ΔΕΝ επρεπε να δαγκωσει το μελος της οικογενειας τοσο πολυ ωστε να το θανατωσει! Τα σωστα-μή επικινδυνα σκυλια, προσαρμοζονται αναλογα με το τι εχουν απεναντι τους, κουταβι-μικρο παιδι, κλπ. Υπαρχουν και γρυλλισματα και γαυγισματα και αγριαδες και καποιο φευγαλαιο δαγκωμα ισως, αλλα εδω ο σκυλος αυτος εκανε μεγαλη ζημια στοχευοντας στο κεφαλι και οχι στο χερι ή το ποδι του παιδιου(που γνωριζε, που το εβλεπε να ειναι μελος της οικογενειας και του ιδιοκτητη), και το εκανε αυτο παρουσια της οικογενειας σε εκδηλωση για τα γεννεθλια...

Τωρα, αν σε καθε περιστατικο που ακουμε ή διαβαζουμε βαζουμε το ΑΝ και την πιθανοτητα να μην ηταν ετσι, απλα δεν μπορουμε να συζηταμε για συγκεκριμενα περιστατικα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ κατάλαβα γιατί έγινε η όλη φάση με το μαστίφ. Εκείνο όμως που δεν κατάλαβα είναι τη φάση με το διαμελισμό του μωρού δυο μηνών από το ριτρίβερ σύμφωνα με την είδηση που σας παρέθεσα. Αυτό πώς το εξηγείτε;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
1πανω απο ολα τα παιδια και μετα τα σκυλια
2ο μικρος ειναι 13 μηνων λες να καταλαβαινει ???? παιζουνε μαζι γλειφωνται μπουρδουκλωνονται
ο σκοπος ειναι να μαθει ο σκυλος να αναιχετε τα παιδια εξαλου δεν ειναι μονο ο γιος ειναι και γειτονακια ειναι και ξαδερφακια που ολο και κανα παιδι θα ειναι πιο ζωηρο λοιπον εγω εδω λεω τη γνωμη μου και τι κανω στο σκυλο μου και αποτελεσματα εχω πολυ καλα οποιος λεει κατι αντιθετο ας το τεκμηριωσει και να σταματησει η ειρωνια

3 καθε απογευμα πλεον ο μερλιν ειναι το καλυτερο του να βγει βολτα μαζι με τον μπεμπη οπου τον φυλαει και τον προστατευει οποιος πλησιαζει ειναι πολυ επιφυλακτικος σε σημειο ετοιμοτητας

4 το θεμα ειναι τα σκυλια μας να ειναι καλα μετα παιδια μας και οχι να φοβομαστε
μην τα δαγκωσουν
Μerlin όταν κάνουμε μια συζήτηση δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αρχίζουμε από τα βασικά. Όπως όταν λύνουμε μια εξίσωση στα μαθηματικά δεν συμφωνούμε ξανά από την αρχή ότι 1+1=2
Οπότε το όταν θα βάλεις το παιδί σου πάνω από τον σκύλο σου δεν καταλαβαίνω γιατί το έβαλες εδώ σαν πρώτο και καλύτερο, θεωρείς ότι οι υπόλοιποι θα κάναμε το αντίθετο;
Συμφωνώ γενικά ότι ο σκύλος πρέπει να ανέχεται την ατσούμπαλη και άγαρμπη προσέγγιση ενός μικρού παιδιού, δεν θα έβαζα ποτέ όμως το παιδί μου να τον πατάει ή να του πειράζει τα αφτιά, αντίθετα από κουτάβι θα μάθαινα στον σκύλο μου να μπορώ να το πειράζω χωρίς να αντιδρά. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και τα σκυλιά μεταξύ τους παίζουν πολύ άγαρμπα και σκληρά.

εγώ αντίθετα κάποιες φορές που η κόρη μου (μεγαλύτερη απο τον γυιό σου) στρεσάρισε τον σκύλο βρίσκοντας το χαριτωμένο την βεβαίωσα οτι το σκυλί ούτε καν πρόκειται να τον μαλώσω εαν της κάνει επίθεση.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την προσέγγιση. Και δεν θεωρώ ότι εννοεί ότι θα άφηνε τον σκύλο του να δαγκώσει το παιδί του (αυτό κι αν είναι αλλοίωση αυτών που είπε ο George). Εννοεί ότι εφόσον έχει να κάνει με ένα κοριτσάκι σε ηλικία που καταλαβαίνει και εφόσον της έχει διδάξει ήδη πως πρέπει να προσεγγίζει έναν σκύλο και εκείνη επιλέγει να τον προκαλεί θα πρέπει να είναι και έτοιμη να υποστεί τις συνέπειες.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
τωρα τι θες να πεις οτι ενα παιδακι 14 μηνων κανει ενα ροτ 50 κιλων να υποφερει ????

μην πας να απαξιωσεις οτι γραφω

ο σκοπος εδω ειναι να δωσουμε καμια λυση σε οικογενειες με παιδακια πρωτου γινει καμια τραγωδια

και οχι να τα προσπαθεις να κρινεις τον λογο μου και πως θα γραφω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
τωρα τι θες να πεις οτι ενα παιδακι 14 μηνων κανει ενα ροτ 50 κιλων να υποφερει ????
Όχι το αντίθετο ακριβώς θέλω να πω...προφανώς δεν κατάλαβες λέξη..
Θέλω να πω ότι ο σκύλος πρέπει να συνηθίσει να ανέχεται διάφορα από μικρή ηλικία και από ενήλικα και όχι να διακινδυνεύσεις βάζοντας τον μικρό να τον πατάει και να του τραβάει την ουρά.
Μπορείς να γράφεις όπως θέλεις , και εγώ το ίδιο βέβαια..

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
δεν διακινδυνευει κανεις ισα ισα γιατι εχουν ερθει σε επαφη παρα πολλες φορες ακομα και στην ωρα του φαγητου του περνει ο σκυλος πολυ ευγενικα το ψωμι που κραταει ο μπεμπης και μετα τρεχει και δεν του το δινει αν δεν του δωσει σημασια του ξαναπαει και το αφηνει στα ποδια του και ξανα μανα ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως αν καταλαβα

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
παντως ναι μεν θα εκανα το παιδι μου να αγαπαει και να σεβεται τα ζωα και την φυση,οπως κανω κι εγω δλδ αλλα απο την αλλη θα επαιζα λιγο πιο εκ του ασφαλους,αν υπηρχε εστω και μια πιθανοτητα ο σκυλος μου να του "γυρισει|" και να του πατησει καμια δαγκωνια θα προτιμουσα αυτη η δαγκωνια να ειναι απο τσιουαουα και οχι απο καποιο αλλον μεγαλοσωμο σκυλο οπου τα αποτελεσματα ειναι πανω κατω δεδομενα|(τυπου μαστιφ οπως στην προκειμενη)...τα μεγαλοσωμα θα τα κρατουσα για την παρτη μου να τα ευχαριστιεμαι εγω :p

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Ο σκυλος πρέπει να μαθει ότι το μωρό είναι το ανωτερο Ον μέσα στο σπίτι και δεν το πειραζει με την καμία ....

Στην φυση οι αλλοι λυκοι δεν πλησιαζουν τα νεα λυκακια

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα. Οι σωστοι και ισορροπημενοι σκυλοι δεχονται τα παντα απο κουταβια και μικρα παιδια και αυτο δεν πρεπει να ειναι κατι που το μαθαινει στο σχολειο(ο σκυλος). Αν ενας σκυλος σκοτωνει κουταβια και μικρα παιδια, κατι δεν παει καλα(με τον σκυλο)...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
Καλημερα. Οι σωστοι και ισορροπημενοι σκυλοι δεχονται τα παντα απο κουταβια και μικρα παιδια και αυτο δεν πρεπει να ειναι κατι που το μαθαινει στο σχολειο(ο σκυλος). Αν ενας σκυλος σκοτωνει κουταβια και μικρα παιδια, κατι δεν παει καλα(με τον σκυλο)...

Ναι αλλά οι σωστοί και ισορροπημένοι σκύλοι έχουν μεγαλώσει σωστά από κουτάβια. Και καμιά φορά κι εμείς να μεγαλώσουμε ένα κουτάβι, χωρίς κακές προθέσεις, μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη και να έχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Εγώ συμφωνώ με deliaki..Είμαι λίγο επιφυλακτική με τα σκυλιά δίπλα σε παιδιά.
Π.χ. τα σκυλιά μου παίζουν όλα με την βαφτηστήρα μου αλλά δεν θα τα άφηνα μόνα μαζί τους. Για πολλούς λόγους. Ο έλβις με την τρέλα του θα την έριχνε κάτω, και ο Τζίμης μια να πηδούσε πάνω της έφτανε για να την χτυπήσει. Η Λούση μόνο είναι τόσο ήρεμη που κρατάει το λουρί το τρίχρονο και την πάει βόλτα. Από την άλλη εχω δει παιδιά με τα δικά τους σκυλιά και μου έχει κάνει εντύπωση πόσο ευπροσάρμοστα είναι και τα ίδια, πως μαθαίνουν να αποφεύγουν ορμητικά σκυλιά για να μην τους ρίξουν κάτω ακόμη και σε πολύ μικρή ηλικία.
Το θέμα είναι ότι επειδή την γλώσσα του σκύλου δεν την μιλάει κανείς άπταιστα ;) ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί ακόμη και με έναν ισορροπημένο σκύλο. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852

Tι ακριβως εννοεις? Οτι ειναι ετσι απο τη μερα που γεννιουνται ? Οτι ειναι στο dna τους?

Εγω πιστευω οτι ακομα και ενας σωστος και ισορροπημενος σκυλος κατω απο τις καταλληλες συνθηκες μπορει να κανει μεγαλο κακο και σε παιδακι και σε κουταβι.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εγω πιστευω οτι ακομα και ενας σωστος και ισορροπημενος σκυλος κατω απο τις καταλληλες συνθηκες μπορει να κανει μεγαλο κακο και σε παιδακι και σε κουταβι.
Ναι, μπορει. Αλλα τοτε δεν τον λεμε ουτε σωστο ουτε ισορροπημενο, αλλα επικινδυνο...