Διαβασα σχεδον ολο το θεμα και πιστευω οτι εισασταν πολυ σκληροι καποιοι με τον vasgial και λυπηθηκα με καποιους απο δω που εχουν την αποψη οτι τα παιδια τα φηνουν ελευθερα και δηλ να τους βαλουμε κολαρο....εξυπναδες.Καταρχην να πω οτι και οι 2 μεριες ειναι 100% λαθος.
Και θα σας πω σηγνωμη αν θας σας κουρασω μια ιστοριουλα.
Οταν εγω ημουν πριν 20 χρονια οταν ημουν 5 χρονων ειχα παει με τη μανα σε ενα εμπορικο κεντρο λιγο εξω απο τη Βοστονη(ειναι απο Αμερικη η μαμα)που κανει το TheMall να μοιαζει με ψιλικατζιδικο.Με ειχε απο το χερι,ειμασταν 3 εγω,μαμα,θεια.Ως παιδι και γω οταν περασαμε απο τους διαδρομους με τα παιχνιδια τραβουσα(σα σκυλος),αφου συνεχιζα να γκρινιαζω οταν περασαν απο το χολ με τα ρουχα με αφησε για να δει ενα ρουχο για μια στιγμη αφησε το χερι μου και γω εξαφανηστικα...μαλιστα,πηγα στο χολ με τα παιχνιδια.Το μονο που θυμαμαι οτι ειναι το ατελειωτο ξυλο και το κλαμα της μανας μου,ειχα χαθει για 1 περιπου ωρα μεσα σε υποκαταστημα του εμπορικου σε αγνωστο περιβαλλον,θυμαμαι ναχω το αισθημα του πανικου να βρω τη μανα μου.Ναι με σαπησε στο ξυλο που απομακρυνθηκα αλλα παραλληλα θυμαμαι και το κλαμα της οταν μου λεγε παλι καλα που δε σε αρπαξε καποιος κτλ κτλ Ευθυνη της μανας μου ναι αλλα πλεον αμεριστη καταννοηση για το ξυλο οταν εβγαλα τα ξαδερφακια μου στην παιδικη χαρα και το ενα μου εφυγε απο την προσοχη μου γιατι ειχα παρει ο Μ.....Σ περιοδικο,ενιωσα οπως τη μανα μου ιδρωσα σε δευτερα και μονο κακες σκεψεις περνουσαν απο το μυαλο τελικα ηταν κρυμμενος στην τσουλιθρα.Ναι ο vasgial εχει δικιο που κραζει τα νεα ζευγαρια γιατι τα περισσοτερα ειναι ανευθυνα οταν βλεπω να κρατανε απτο χερι το παιδι απτην εξω μερια του πεζοδρομιου..καπου επισης ειπωθηκε οτι ....πως θα καταλαβουν τα παιδια απο μονα τους το οριο κυνδινου...κατι τετοιο ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ?δεν ειμαι γονιος αλλα συγκλονιζομαι νακουω απο ανθρωπους οτι παιδια 4 ή 5 χρονων εχουν κριση γιατι δεν εχουν,ειναι απλα περιεργα και λογικο ειναι παιδια.
Στο θεμα του σκυλου....δεν παει να χει παρει ο σκυλος IPO 3 ρε και IPO 13 παντα στο λουρι και καμια εμπιστοσυνη.Τι δηλ επειδη ειναι τσιουαουα δε μπορει να κανει ζημια???ναι σε ενηλικους οχι του τραβαει ας πουμε και καμια κλωτσια που λεει ο λογος,στο παιδι ομως ?εχω ροτ ξερω οτι στην υπολοιπη ζωη του σκυλου μου θαμαι stanby βγαινω εξω και ειμαι ρανταρ βλεπω 360 μοιρες.
Φταιει ο εκπαιδευτης για το καλω ολων θαπρεπε να σταματιση την δουλεια που κανει και να λεει δοξα το θεο που το κοριτσι δεν επαθε κατι πιο σοβαρο,αλλα αν στην θεση του ροτ ηταν καποιος ανωμαλος τοτε τη θα λεγατε?Εγω πρωσοπικα δε θαστελνα το παιδι μου να παρει αναψυκτικο θα πυγαινα εγω και ακομα και κοψιμο να ειχε παθει θα το συνοδευα στην τουαλετα,μπορει ναρχοταν απο το διπλανο παιδοτοπο ο κηδεμονας που ταν...ετρωγε και επινε στο εστιατοριο?Το σκυλο ομως ξερετε να το προσεχετε για μην κανει ζημια σε καποιον,το παιδι σας ομως το αφηνετε αγνοοντας οτι μπορει να του κανει ζημια κατι αλλο...ειτε αυτο ειναι σκυλος ή αλλο παιδια ή να στο αρπαξει καποιος.
Τελος:το παιδι επρεπε να επιτηρειτε,το οτι εχει 2 ποδια 2 χερια ενα κεφαλι και μοιαζει σαν και εμας δε σημαινει οτι εχει ανεπτυγμενη την κριση και την νοημοσυνη που εχουμε καποιοι ενηλικοι
To σκυλι δεν με ενδιαφερει τη ρατσα ειναι απο κανις μεχρι λυκος τα μετρα ειναι ιδια.Λουρι φυμωτρο ,υψηλη αντιλυψη χωρου και οτι αλλο χρειζεται,καποιοι ξεχνανε οτι πρεπει να σκεφτονται ΚΑΙ για το σκυλο.
Και οπως παντα οι περισσοτεροι θα δουνε το δεντρο και θα χασουν το δασος
παλι τα Ροτ ειναι επικυνδυνα