Σκύλος εργασίας του διάσημου James Lech επιτέθηκε

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
36
Ηράκλειο Κρήτης
Ειναι δυνατον να λεμε οτι φταινε και οι γονεις για κατι τετοιο ενω ειναι σε εστιατοριο και ποσο μαλλον σε κλειστο χωρο?Μπορει λιγο πιο διπλα να ειχε παιδοτοπο η κατι τετοιο και να ηταν το κοριτσακι ελευθερο να παει.Και να μην υπηρχε κατι τετοιο το παιδι θα τρεξει θα παιξει ειναι λογικο.
Απο την αλλη δεν ειδα τον γνωστο "εκπαιδευτη" να παιρνει χαμπαρι οτι το σκυλι που εχει μαζι του εξαρχης ειχε μια ταση προς το κοριτσακι...
Εχεις ενα σκυλι σε κλειστο χωρο και δεν το προσεχεις σαν τα ματια σου?Εγκληματικο κατ εμε.Πραγματικα ο καθε γονιος δεν φταιει σε αυτην την περιπτωση...

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
Για τα λαθη των γονιων που για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο αφηνουν αμολυμενα τα παιδια τους δεν ακουσα ακομα τιοποτα. Σε δημοσιο χωρο το παιδι πρεπει να ειναι στρτιωτακι και οχι να τρεχει ανεξελγκτο δεξια αριστερα. Αν αντι για κλειστο χωρο με σκυλο αυτο γινοταν σε αυτοκινητοδρομο με λεοφορειο θα μιλουσαμε για πουρε παιδι και οχι για τρυματισμενο παιδι.
μα σοβαρα μιλας????

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
μα σοβαρα μιλας????
Πολυ σοβαρα. Αμφισβητεις οτι σε δημοσιους χωρους οι γονεις πρεπει να εχουν το παιδι διπλα τους; Δεν ηταν σε παιδικη χαρα ουτε σε παιδοτοπο για να το εχουν αμολυτο. Μαλακας ο ιδικτητης του σκυλου αλλα και οι γονεις δεν πανε πισω.

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
οχι δεν θεωρω πως πρεπει οι γονεις να εχουν το παιδι διπλα τους πανω τους με λουρι η οπως αλλιως θελεις σε ενα περιορισμενο-ελεγχομενο χωρο (εστιατοριο ηταν!!!) ελεος!

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
...Και σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ σε κάτι που ειπώθηκε πιο πάνω!
Τι σημαίνει "και οι εκπαιδευτές να προσέχουν που δίνουν τα εκπαιδευμένα σκυλιά"?
Δηλαδή συγγνώμη, τον σκύλο μου τον εκπαίδευσε ο εκπαιδευτής, οκ?Αν εγώ τον πάρω από το εκπαιδευτήριο, πάω σε ένα πάρκο και του δώσω την εντολή "σάλτα σε εκείνο το κοριτσάκι στην κούνια που φοράει κίτρινο μπλουζάκι" θα φταίει ο εκπαιδευτής που μου το εκπαίδευσε?
Θα φταίει η μάνα που έχει αφήσει το παιδί να τρέχει αμέριμνο αν και εγγυμονεί κινδύνους το να αλωνίζει στην παιδική χαρά?
Ή θα φταίω εγώ που είμαι ΗΛΙΘΙΟΣ?

Το περιστατικό είναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ!!!
αυτο που ειπα εγω δεν ηταν αποψη μου αλλα καποιες σκεψεις που μου περνανε οσο περισσοτερο ασχολουμε με το θεμα σκυλος και εκπαιδευση απο το μυαλο...που ειναι αρκετα περιπλοκο ωστε να μπορω να το εκφρασω και να γινω κατανοειτος τωρα... παντως δεν ειπα φτενε οι εκπαιδευτες,την κυρια ευθυνη την εχει ο ιδιοκτητης...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
οχι δεν θεωρω πως πρεπει οι γονεις να εχουν το παιδι διπλα τους πανω τους με λουρι η οπως αλλιως θελεις σε ενα περιορισμενο-ελεγχομενο χωρο (εστιατοριο ηταν!!!) ελεος!
Ακριβως, εστιατοριο που παει ο κοσμος να φαει και θελει ηρεμια. Δεν ειναι παιδικη χαρα για να τρεχουν πανω κατω παιδακια. Δεν ξερω την ηλικια σου ουτε αν εχεις παιδια. Αλλα τετοιου ειδους ανευθυνες αντιληψεις μεγαλωνουν ανευθυνους ανθρωπους που απο μικροι δεν μαθαινουν οτι παντου και παντα υπαρχουν ορια. Και στο ξαναλεω ουτε ο ιδιοκτητης του σκυλου ειναι αμοιρος ευθυνων που επρεπε να τον εχει με φιμωτρο και υπο αυτηροτερη επιτηρηση.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Οι γονείς οφείλουν να διδάσκουν-εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να κινούνται με ασφάλεια όπως επίσης και να μην ενοχλούν τους γύρω τους όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, οφέιλουν δε να τα επιτηρουν γι αυτό και να φροντίζουν να είναι ασφαλή.
Από το βίντεο δεν βλέπω να μην ισχύουν όλα αυτά, εκτος κι αν πιστεύουν κάποιοι ότι εφ όσον υπήρχε σκυλί στο εστιατόριο θα έπρεπε ή να πάρουν το παιδί και να φύγουν ή να το κάνουν να φέρεται σαν ενήλικος καθισμένο συνεχώς στο κάθισμα, αλλά και τότε κάποιοι θα έβριζαν τους ίδιους γονείς ότι κάνουν το παιδί τους να φοβάται τα σκυλιά.
Το παιδάκι δε, είχε τέτοια ηλικία που δεν κινδυνεύε κατά την κίνησή του στο εστιατόριο, ούτε απομακρύνθηκε πολύ από τους γονείς.
Επίσης δεν ασχολήθηκε καθόλου με το σκυλί, ούτε κινήθηκε προς αυτό, όταν αυτό το άρπαξε.

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οι γονείς είχαν χρέος να δείξουν την δέουσα προσοχή που άρμοζε για το συγκεκριμένο χώρο. Και το έκαναν. Αν το παιδί έτρεχε μπροστά από τον σκύλο γιατι ήθελε να παει τουαλέτα; το χε πιάσει κόψιμο ρε αδερφέ. Τότε τι θα λέγαμε; οι ανεύθυνοι γονείς είναι πολλοί. Όμως εδώ είναι αλλου η εγκληματική αμέλεια.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Vasgial επετρεψε μου να διαφωνησω εν μερη.Παμε συχνα σε εστιατορια , ταβερνες , τα παιδια μας δεν ειναι φανταροι να ειναι κολλημενα διπλα μας και εχουν λαβει και μια παιδεια και εχουν και κριση.Σε μια ταβερνα το μονο που δεν θα σκεφτω ειναι μην τα απραξει σκυλος σε προστατευομενο χωρο.Και να παιξουν στην αλανα θα εχει τσεκαριστει το μερος.Και να υπαρχει δρομος παλι δεν θα πανε εχει γιατι τα μαθαμε να μην πηγαινουν εκει.Τι παει να πει να ειναι διπλα στους γονεις?Αυτο δεν το καταλαβαινω συγχωρα με.Εχουν κριση οσο και να νομιζουμε οτι δεν μπορουν να σκεφτουν.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ο σκυλος δεν φταιει σιγουρα και ουτε το παιδι , φταιει ο ανεγκεφαλος κατοχος του σκυλου.Και το στεναχωρο ειναι οτι στο τελος θα την πληρωσει μια αξιαγαπητη φυλη για λαθη που δεν εχει κανει.

Vasgial επειδη οταν ποσταρα γραψατε κι αλλα , μιλας σοβαρα?Μαλακας ο ιδιοκτητης του σκυλου και μαλακας και ο γονιος του παιδιου επειδη δεν ειναι σε παιδοτοπο και παιδικη χαρα.Εχεις παιδια?Τοσο αφοριστικη και τοσο ανευθυνη τοποθετηση αγαπητε μου δεν βλεπω συχνα.
Τα παιδια ειναι ευτυχια φιλε δυστυχη οσο πικρα και να εχεις νιωσει απο αυτα.
Αλλα εμμεσως πλην σαφως με θεωρεις και μενα μαλακα που τα παιδια μου παιζουν ελευθερα παντου , χωρις να ενοχλουν κανεναν παρα μονο κατι πικροχολους σαν εσενα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το ένστικτο του σκύλου το ερέθισε προφανώς το μέγεθος του ανθρώπου που περνούσε εκείνη την ώρα!Δηλαδή το κοριτσάκι!
Ένα μικρό πράγμα περπατάει και το επιτέθηκε...
Αν ήταν ενήλικος αλλά...νάνος:D ας πούμε...το ίδιο θα έκανε...άρα το περί παιδιών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπου να ναι χωρίς την επίβλεψη των γονιών δεν στέκει!

Ναι τραβηγμένο αυτό που είπα, ίσως και χαζό, αλλά εστιάζετε όλοι στο κοριτσάκι που περπατάει ανέμελο!Δεν τρέχει, περπατάει όμως!Μπορεί να γυρίζει από τον πιθανό παιδότοπο που υπάρχει εκεί δίπλα!

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Ολα εχουν σχεση. Το παιδι που δεν εχει μαθει πως οταν ειμαστε εκτος σπιτιου ειμαστε διπλα στους γονεις μπορει και να στην κανει στον αυτοκινητοδρομο. Δυστυχως αυτο ειναι ενα φαινομενο που βλεπω σε πολλα νεα ζευγαρια με παιδια που δεν ασχολουνται οσο πρεπει με τα παιδια τους και δεν τους εχουν μαθει καποια βασικα πραγματα.
Μιλάς σοβαρά??? Ναι φταίνε οι γονείς που δεν έχουν μάθει στο κοριτσάκι τους το πολύ βασικό, ότι μπορεί αν δεν κάθεται στην καρέκλα του εστιατορίου να το φάει ένας σκύλος, του οποίου ο ιδιοκτήτης δικαίως έχει την απαίτηση από τους γονείς να έχουν τα παιδιά τους δεμένα για να μπορεί αυτός να έχει το κοπρόσκυλό του ελεύθερο. Έλεος!!!

Πολυ σοβαρα. Αμφισβητεις οτι σε δημοσιους χωρους οι γονεις πρεπει να εχουν το παιδι διπλα τους; Δεν ηταν σε παιδικη χαρα ουτε σε παιδοτοπο για να το εχουν αμολυτο. Μαλακας ο ιδικτητης του σκυλου αλλα και οι γονεις δεν πανε πισω.
Και επειδή μόλις τώρα είδα αυτό που έγραψες εδώ, έχω να σου πω ότι είμαι τόσο μαλάκας που αν ήσουν εσύ και ο σκύλος σου στη θέση αυτου και η δική μου η κόρη στη θέση της μικρής, εσύ τώρα δεν θα είχες ούτε σκύλο, ούτε φάτσα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Αν αυτό το παιδάκι τρέχει και θεωρείται ενοχλητικό ή και ανάγωγο, τότε τα περισσότερα παιδάκια εν ελλάδι φαντάζομαι πως χρήζουν λοβοτομής! Λίγο σταλινικές οι απόψεις σου αγαπητέ vasgial!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Είμαι της άποψης πως όλη η σταυροφορία κατά του Vasgial ίσως να είναι λίγο άδικη. Πολλές φορές δεν ξέρουμε τι εννοεί ο άλλος με τον τρόπο που το γράφει. Μιλάμε για εστιατόριο αλλά δε μπορεί ν' απαγορεύσετε στο Vasgial, σε 'μενα, σε κάποιον άλλον να κάνει ένα παραλληλισμό στο μυαλό του και να σκεφτεί τα παιδιά που μένουν στο κέντρο της Αθήνας αντί για το παιδί σε μια άλλη χώρα που υπάρχει μεγαλύτερη παιδεία. Φυσικα και ο ιδιοκτήτης του σκύλου απ' τη στιγμή που επέλεξε να πάρει το σκυλο στο εστιατόριο έπρεπε να έχει το νου του πρώτα στο σκύλο και μετά στη μακαρονάδα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως σφάλμα στη συμπεριφορά του παιδιού. Αλλά ο γονέας του παιδιού που δέχομαι ότι μπορεί να μην πρόλαβε δε θα έπρεπε ίσως να πει στο παιδί του να μην είναι πολύ ορμητικό τρέχοντας προς το σκύλο; Είναι μια σκέψη, που μπορεί και να έγινε όμως. Αλλά και πάλι δεν αναιρεί την ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκύλου (ξαναλέω του ιδιοκτήτη του σκύλου, αυτός είναι ο φταίχτης και όχι ο σκύλος).

Και τέλος επειδή δε μου αρέσει ο τίτλος του τόπικ και τί έγινε που το εκπαίδευσε ο Τρέχα Γύρευε; Άνθρωπος δεν είναι;

Αλλά θα μου επιτρέψετε να σας αποπροσανατολίσω για λιγάκι μόνο και να σάς εφιστήσω την προσοχή για άλλη μια φορά παρότι ξέρω ότι είστε έμπειρο κοινό και να μη στοχοποιήσετε τη ράτσα του σκύλου, διότι δε φταίει ο σκύλος.

Κλείνοντας
Και επειδή μόλις τώρα είδα αυτό που έγραψες εδώ, έχω να σου πω ότι είμαι τόσο μαλάκας που αν ήσουν εσύ και ο σκύλος σου στη θέση αυτου και η δική μου η κόρη στη θέση της μικρής, εσύ τώρα δεν θα είχες ούτε σκύλο, ούτε φάτσα.
Μάριε δεν προσπαθώ να σου την πω και καταλαβαίνω την ένσταση και την ένταση σου αλλά αυτές οι σφοδρές επιθέσεις του πληκτρολογίου, όπως θα έλεγε κι ο φίλος JohnK αν συναντιόσασταν με το Vasgial κάποια στιγμή μόνο αμηχανία θα προκαλούσαν και στους δυο. Έχω μια εντύπωση πάντως ότι ο Vasgial δεν εννοεί ακριβώς αυτό που φανταστήκατε, δώστε του λοιπόν ώσπου ν' απαντήσει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και μη βιάζεστε, είναι καλός συζητητής κι απ' όσο έχει αποδείξει ως τώρα δεν είναι βλαμμένος.

Επίσης δώστε το περιθώριο του λάθους σε όλους εμάς που δεν έχουμε δικά μας παιδιά και προσπαθήστε να μάς εξηγήσετε φρόνιμα, χωρίς χαρακτηρισμούς, να καταλάβουμε όχι πόσο σημαντικά είναι τα παιδιά σας για 'σας, όχι την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά το παιδί σαν παιδί, σαν ένα θέμα που δεν κατέχουμε και που έχουν περάσει αρκετά χρόνια για να θυμόμαστε τους εαυτούς μας.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
@grifos
Το θέμα συναρτάται με το ότι είναι εκπαιδευτής, σε μεγάλο βαθμό φίλε Grifos....
Θα έπρεπε να ξέρει αν το σκυλί του επιτίθεται μόνο με εντολή, ή οποιαδήποτε στιγμή μπαίνει κάτι στον κύκλο της κυριαρχίας του...
Κουβαλώντας μαζί ένα σκύλο φύλακα, έχεις την υποχρέωση να τσεκάρεις εσύ τις παραμέτρους των συνθηκών, και αν δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την γκόμενα (γιατί με την γκόμενα ασχολείτο, όχι με την μακαρονάδα), φοράς ένα ωραιότατο φιμωτράκι...

Και εγώ συμπαθώ τον Vasgial, αλλά sorry, κανένα παιδί δεν οφείλει να είναι στρατιωτάκι, σε κανέναν χώρο....
Αμα φάει όλο το φαγητό του, μεγαλώσει, και πάει φαντάρος, θα του τα πρήζουν εκεί για να κάθεται σαν το αγγούρι ακίνητος......

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
και το κακομοιρο το κοριτσακι στο 0.40 φαινεται οτι παει πιο αριστερα καθως περπατουσε, για να μην ενοχλησει το σκυλι...τι να πω...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το θέαμα είναι τραγικό
εκπαιδευτής γνωστός
με σκύλο φυλής ροτβάιλερ
???εκπαιδευμένο???
σε χώρο Εστιατόριο
το παιδάκι πάει στους γονείς του
και ο σκύλος το αρπάζει σαν θήραμα!!!!!!!!!!
και δεν το μολάει με τίποτα απο ότι καταλαβαίνω.................ούτε με παράγγελμα
και ύστερα φαντάζομαι τις υστερικές κραυγές των υπέρμαχων της απαγόρευσης φυλών..................

και τι σκατά κάνει αυτό το σκυλί σε δημόσιο χώρο αφού δεν πάει καλά? και δεν υπακούσει έστω να αφήσει το κορίτσι???
πόσο βλάκας είναι αυτός ο εκπαιδευτής?
εγώ δεν τον ξέρω. τι είναι? μειωμένης αντίληψης? ανήκει σε καμιά σέχτα ηλιθίων?

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Όταν το παιδί έφθασε στο εστιατόριο ο Lech ''σύστησε'' την Sadie στο σκυλί και της επέτρεψε να τον χτυπήσει απαλά.Το σκυλί φορούσε ένα κόκκινο σακάκι που τον χαρακτήριζε ως Σκύλο εργασίας.

Όταν ο James Lech ρωτήθηκε για το περιστατικό ανέφερε πως είδε την 4χρονη να τρέχει, να έρχεται δίπλα από το τραπέζι του και να χοροπηδάει καθώς πλησίαζε όλο και περισσότερο το σκυλί που εκείνη την ώρα ήταν ξαπλωμένο.

Όταν όμως τον ενημέρωσαν ότι το βίντεο αποδεικνύει πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή στο σημείο που καθόταν!

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο James Lech κατά την διάρκει του τραγικού περιστατικού δεν επενέβη και απλά στεκόταν εκεί, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι του φώναζαν.

Η μητέρα του κοριτσιού θα κινηθεί νομικά εναντίον του Lech ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα και έπρεπε να έχει το σκυλί μαζί του, αρνούμενος όμως τόσο αυτός όσο και ο γιατρός του να εξηγήσουν τι ακριβώς.

και λίγα λέω μάλλον...................

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η λέξη μακαρονάδα ήταν συμβολική.

Φυσικά και έχει μεγάλη ευθύνη σαν εκπαιδευτής, αλλά θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση στο περιστατικό από 'μας αν ο τίτλος ήταν: ''Σκύλος εργασίας του άσημου ιδιώτη Grifos επιτέθηκε''; Εκεί θέλω να καταλήξω. Βέβαια υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά συμπτωματικά η κοπέλα μου έχει ροτβάιλερ. Όσες φορές πάμε για φαγητό κάπου έξω (ο σκύλος έχει κάνει μόνο ΒΥ), ο σκύλος είναι δεμένος εννοείται και με φίμωτρο. Αυτό αλλάζει τα πράγματα νομίζω. Πως εμείς ξέρουμε ότι δεν ξέρουμε τα πάντα, ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλες τις παραμέτρους και φροντίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνυνο. Μπορεί ν' ασχοληθούμε και λίγο ο ένας με τον άλλο αλλά το χέρι της κοπέλας μου δε φεύγει ούτε λεπτό απ' το κεφάλι του σκύλου. Αυτά είναι κοινή λογική. Για τον εκπαιδευτή θα έπρεπε να είναι δεύτερη φύση. Αυτό που προσπαθώ να πω κι ίσως δε βρίσκω τα κατάλληλα λόγια είναι ότι δεν έχει σημασία αν ο εκπαιδευτής είναι ο Κώστας Κωστόπουλος ή ο James Lech αλλά ότι είναι εκπαιδευτής (πιστοποιημένα γνώστης θεωρητικά). Το όνομα του πιστεύω αποπροσανατολίζει και κάποιοι φέρονται με μεγαλύτερη ευγένεια και ενδεχομένως του δίνουν το περιθώριο της αμφιβολίας που θα δε έδιναν σε 'μενα αν ήμουν ο εκπαιδευτής Grifos απ' την Ελλάδα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τελικά είμαστε ένα φόρουμ που το απαρτίζουν άτομα που είναι αυτό που λέμε η επιτομή του γονέα. Χαίρομαι. Αν κάθομαι και δίνω μια απάντηση το κάνω γιατί κάποιους αν και δεν τους ξέρω προσωπικά έχω σχηματίσει μια καλή ιδέα για το άτομο τους. Πάμε λοιπόν. Τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ευλογία. Για το λόγο αυτό λοιπόν θα πρέπει να τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Το αν έχω παιδιά δεν νομίζω ότι αφορά κανέναν και η απάντηση μου ίσως να έριχνε και λάδι ή και να βάραινε την ατμόσφαιρα . Θα ξαναγράψω κάτι που ήδη το είπα αλλά μάλλον κάποιοι διαβάζουν επιλεκτικά και συγκρατούν αυτά που θέλουν μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν αντιπαράθεση. Αν δεν ήταν σε κλειστό χώρο και ήταν σε ένα πεζοδρόμιο, και το κοριτσάκι που δεν έχει μάθει να είναι δίπλα στους γονείς του εκτός σπιτιού, και έφευγε τρέχοντας προς το δρόμο τώρα θα ποιον θα κατηγορούσαμε; τον οδηγό ή τους γονείς; Θα μου πείτε το ίδιο είναι; Ναι, το ίδιο είναι. Όπως είπα και πριν, κάποια πράγματα τα μαθαίνεις από μικρός. Από μικρός μαθαίνεις πως πρέπει να υπάρχουν όρια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θεωρείτε πως για το γενικότερο χάλι μας φταίνε μόνο αυτοί που κυβερνούν; όλοι βάζουμε ένα λιθαράκι καθημερινά. Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Τέλος ανάφερα πολλές φορές ότι και ο ιδιοκτήτης του σκύλου φέρει ευθύνη που δεν του φόραγε φίμωτρο αλλά μάλλον και αυτό πέρασε στο ντούκου. Όσο για σένα φιλαράκο, μάγκα του πληκτρολογίου mariosn μαζέψου και μάθε να μιλάς σαν ενήλικος ώριμος άνθρωπος και άσε τις μαγκιές για αλλού γιατί ούτε σε ξέρω και προπαντός ούτε με ξέρεις. Τα φόρουμς είναι τοποθεσίες ανταλλαγής απόψεων. Δεν φιμώνετε ο λόγος αλλά αν κάποιος έχει αντίθετη γνώμη την εκφράζει και παραθέτει τα επιχειρήματα του.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δηλαδή ρε συ, το παιδί πρέπει να έχει την ίδια ελευθερία κινήσεων στον δρόμο και στον κλειστό χώρο? Και πως θα μάθει να διακρίνει και να αναγνωρίζει κλίμακα κινδύνου?
Δεν πρέπει, όπου μπορεί, να παίρνει "αέρα" και να ξεκολλάει από τους γονείς του?
Και δεν εννοώ να τα κάνει Π@τ@ν@ όλα, και να καταλήξει ένας παρτάκιας, αλλά να μάθει να εκτιμά καταστάσεις....
(Άλλωστε αυτή τη χρονική στιγμή.....την Ελλάδα την έφτασε εκεί που την έφτασε...."το παιδί της μαμας":D)