Σκύλος και έγκυος γυναίκα

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Για μένα είναι πολύ απλό!Η τοξοπλάσμωση, δυστυχώς, σε οδηγεί σε τερματισμό της κυησης!Οπότε προτιμώ να περιορίσω για μερικούς μήνες την γάτα και να έχω λίγες πιθανότητες παραπάνω να βγει το παιδί μου γερό!Δεν λέω να πε΄ταξουμε τις γάτες στο δρόμο, προς θεού!:)
Σε μια πλήρως δεσποζόμενη γάτα οι πιθανότητες σχεδόν εκμηδενίζονται όμως!;)

Μήπως είμαστε λίγο off topic που μιλάμε για γάτες;;;;Εγώ φταίω!Sorry!!!:(:(

Για να εξηγούμε,όταν μείνω έγκυος,δε πρόκειται να πετάξω τη γάτα μου στο δρόμο,απλά θα μείνει στο πατρικό μου,ΕΓΩ θα μετακομίσω :p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οι "υστερίες", του τύπου "πλήνε τα χέρια σου με οινόπνευμα, πριν πιάσεις το παιδί", είναι που έχουν κάνει όλα τα παιδιά των πόλεων ασθενικά και ασθματικά/αλεργικά.

Εννοείται πως αν έχεις σκύλο με νεογέννητο ΔΕΝ τον πλένεις κάθε μέρα.
Για ΟΝΟΜΑ.

Φυσικά έχεις καθαρό σπίτι (ο σκύλος είναι ΠΟΛΥ πιο καθαρός από τα παπούτσια σου ή και τα χρήματα ακόμη, να μην πω από τους περισσότερους ανθρώπους) αλλά όχι δα και οινόπνευμα κάθε 5 λεπτά και πλήσιμο κάθε μέρα του ζώου.
Έτσι θα αρρωστήσει ΚΑΙ το μωρό ΚΑΙ ο σκύλος!

Παν μέτρον άριστον.
Μα ειρωνικά το είπα..

Απλά αν έχει κάνει τα περιττώματα του θεωρούν ότι οι τρίχες είναι επικίνδυνες για ένα μωρό που δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του.

Προσωπική γνώμη δεν έχω μιας και δεν έχω ανάλογη εμπειρία.
Δεν ξέρω..μόλις πρόσφατα έμαθα ότι τον πρώτο μηνα η γυναικα έχει περίοδο για 40 μέρες!!!!!!:eek::eek::eek:

Αλλωστε και να θέλεις να πλένεις υστερικά το σκυλί κάθε μέρα..,θα μπορείς με το νεογέννητο μωρό..:p:p

Δεν ξέρω..εγώ θέλω σκυλί και παιδί να μεγαλώσουνε μαζί..
τώρα το πως ακόμα δεν ξέρω..

και μιας και το έφερε η κουβέντα..

Πρόσφατα είχε έρθει σπιτι ένα μωρό σε ένα καρότσι..
Ο μικρός είχε λυσσάξει να το μυρίσει..

Οταν πήγα εγώ να πω στο μωρό γλυκόλογα..,αυτός άρχισε να φωνάζει..
Αρχισα λοιπόν να λέω..αααα ένα μωράκι..και κατευθειαν
αααα ένα σκυλάκι.. σαν χαζη!!!:p:p:maria:
Ενταξη φύγανε..και ο τετράποδος μας κράταγε μούτρα για μια μέρα..!!!:eek:
Λεωωωωω δεν θα τα πααααααμεεεεε καλααααααα...!!!:cool::cool::D:D:mad:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τελικά, αν πρέπει να απομακρύνεις τον σκύλο, αν έχεις νεογέννητο στο σπίτι, τότε ΠΡΩΤΑ απ' όλα θα πρέπει να απομακρύνεις την γιαγιά, τον παππού και ΟΛΟΥΣ τους "περιτούς" επισκέπτες (είναι ΟΛΟΙ τους πιο βρώμικα ζώα από τον σκύλο και ίδιο είδος με το μωρό, άρα και πιο επικίνδυνοι για μετάδωση ασθενειών).

Οι ΠΙΟ επικίνδυνοι βέβαια για το μωρό είναι τα λίγο μεγαλύτερα αδέρφια του, που πάνε σχολείο και μπορεί να φέρουν στο σπίτι ότι αρρώστεια φέρνει ο νούς, ΣΥΝ ΨΕΙΡΕΣ.

Αυτά πρέπει να φύγουν ΣΙΓΟΥΡΑ να πάνε να μείνουν αλλού για μερικούς μήνες!

Αφού τους ξεφωρτωθείς όλους αυτόυς του πιο σοβαρούς κινδύνους... σκέψου αν πρέπει να φύγει και ο σκύλος....

....όχι πριν.:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για να μείνω και εγώ στο θέμα αυτό κάθε αυτό.

Επιτρέπεται ή όχι να υπάρχει σκύλος στο άμεσο περιβάλλον εγκύου?
Αυτό είναι κάτι που μονο ένας γυναικολόγος μπορεί να σου απαντήσει με ασφάλεια..
θεωρητικά και εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος..,μονο όπως είπε και η chloe τον κίνδυνο μην πηδήξουν κάπως πανω σου η σε σπρώξουν άγαρμπα..
Εκτός από την πρόσθετη κούραση για την φροντίδα του σκύλου τί άλλο παίζει ρόλο?
Για εμενα το να έχεις σκύλο σε όλες τις φάσεις της ζωής σου μονο καλά μπορεί να σου δώσει..
Οπως είπα όμως και πριν έξω από τον χώρο ,καλά τα λέμε..

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα προσεγγίσης του σκύλου με το παιδί και το πως πρέπει να χειριστείς τον ερχομό του παιδιού στο σπίτι από την στιγμή που το σκυλί προϋπάρχει..
Σίγουρα συμβουλές από εκπαιδευτη θα ήταν πολύτιμες.

Σου εδωσε και η rottie ενα πολυ ενδιαφερον link.

Υπάρχουν επικίνδυνες ασθένειες ή μικρόβια που δύνανται να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη?
Eπίσης και αυτό είναι καλύτερα να ρωτήσεις έναν γυναικολόγο η καλύτερα έναν παιδίατρο.

Θεωρητικά τα μωρά που δεν έχουν κάνει εμβόλια είναι πολύ ευαίσθητα στα πάντα μιας και δεν έχει καμια άμυνα ο οργανισμός τους.
Νομίζω ότι επειδή με τέτοια θέματα δεν παίζουμε καλο θα ήταν να απευθυνόσουνα σε μια πιο επιστημονικά καταρτισμένη απάντηση.

Υπάρχουν επιπλέον εξετάσεις που πρέπει να περάσει ο σκύλος?
και για αυτό καλο θα ήταν να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο και έναν παιδίατρο.

Θεωρητικά πάλι ,αν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια παιδιά και σκυλιά , κανεις δεν κινδυνεύει από κανέναν.
Τα σκυλιά κάνουν όλα τα απαραίτητα εμβόλια για να είναι αυτά και εμείς ασφαλείς ,σε κάθε επίδεδο και οκογενειακη κατάσταση.

Kανεις πολύ καλο που το ψάχνεις και για την ασφάλεια σας ,αλλα και χωρίς να βγάλεις βιαστικές αποφάσεις ,άδικα για την μοίρα του σκυλιού στην οικογένεια.

Με λίγη προσοχή θα κανεις στο παιδί σου το καλύτερο δώρο.. που είναι να μεγαλώσει με ένα σκυλί από την γέννηση του.:):)

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπράβο βρε Kango!
Πολύ ωραίο ποστ!:)

Εγώ απάντησα νευριασμένα, αλλά εννοείται πως το έχω ψάξει καλά το θέμα.
Μάλλον γι' αυτό ακριβώς τον λόγο...
Θα νευριάσει πολύ (με τους αγράμματους ιατρούς) ο καθένας μόλις το ψάξει λίγο το θέμα...

Υ.Γ.
Ξέρω μωράκι (10 μηνών) που έφαγε κακά σκύλου σε πάρκο...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό! Θέλουν ΜΕΓΑΛΗ προσοχή τα μωράκια μόλις αρχίσουν να κινούνται "αυτόνομα" (και πριν φυσικά).
Πάντως ούτε αυτό έπαθε τίποτα!:p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προφανώς και ο μονάδικος υπεύθυνος να απαντήσει είναι ο θεράπων ιατρός της κάθε εγκύου και μετά την γέννηση του παιδιού ο παιδίατρος του!
Τώρα βέβαια γιατί να ρωτήσει τον γιατρό, κι όχι όσους έχουν ψάξει το θέμα, αφού ο γιατρός είναι αγράμματος;:confused::confused:
Προφανώς κι όλοι οι γιατροί δεν είναι αφθεντίες,όπως συμβαίνει και με όλα τα επαγγέλματα, αλλά υπάρχουν παραπάνω από αρκετοί που έχουν βαθειά γνώση του αντικειμένου τους!Επίσης ποιός εγγυάται ότι οι γνώσεις που έχουν όσοι τους κρίνουν δεν είναι αποσπασματικές ή λαθεμένες;Οπότε κατ'εμέ τέτοιες γενικεύσεις είναι περιττές...:)

Υ.Γ. Είδα παιδί να πεθαίνει και να το επαναφέρουν στην ζωή οι "αγράμματοι" γιατροι απο αλλεργικό σοκ από ρήξη ηπατικής εχινόκοκκου κύστης μετά από ισχυρό χτύπημα στην περιοχή απο μπάλα!Αποδείχθηκε τελικά ότι ο σκύλος της οικογένειας είχε έχινόκοκκο...Οι γονείς είπαν ότι στον σκύλο έδιναν το χαπάκι...Ο σκύλος λοιπόν ήταν στο σπίτι και φρόντιζαν για την υγεία του!
Στην ιατρική δεν υπάρχουν απόλυτα αλλά αναζήτηση του πιθανού και προετοιμασια για το απροσδόκητο!;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΜΟΝΟ με εξέταση κοπράνων αποδεικνύεται ο εχινόκοκκος. Την έκαναν;
Η τα έβαλαν με το σκυλάκι άδικα (η εύκολη λύση;) όπως γίνεται συνήθως; Υπάρχουν ΠΟΛΥ ευκολότεροι τρόποι να το πάθει ένας άνθρωπος! και πάρα ΠΟΛΛΟΙ που έχουν πάθει χωρίς να έχουν έρθει σ' επαφή με κανένα άρρωστο ζώο (από το φαγητό τους).

ΜΟΝΟ με τη γάτα είσαι απολύτως ασφαλής, καθώτι είναι ανίκανη να έχει εχινόκοκκο.

Φοίβο, με παρεξήγησες.... φυσικά και οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ γιατροί ΔΕΝ είναι ανίκανοι/αγράμματοι. Για συγκεκριμμένους μιλούσα.

Και ο άνθρωπος μας είπε πως θα το ψάξει ΚΑΙ με γιατρους (σιγά μην βασιζόταν σε μας μονάχα, κάποιους αγνώστους). Απλά εγώ και κάποιοι άλλοι στο φόρουμ τον προετοιμάσαμε. Μην πέσει σε κανέναν βλάκα (γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι αυτοί) και διώξει τον σκύλο άδικα.

Κι όπως ανησύχισε κι η κουμπάρα μου... έτσι ανισυχώ κι εγώ για τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ (άσχετα με τα κατοικίδια) που ίσως να ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ο "βλάκας" και να βάλει σε πραγματικό κίνδυνο το μωρό με κάτι άλλο που δεν έμαθε ποτέ...

Καταλαβαίνω και τη λογική σου όμως.

Αν κάποιος είναι ανεύθυνος και δεν κάνει σωστά της αποπαραστιτώσεις, κι επιτρέπει στον σκύλο του να τρώει από "άγνωστες πηγές", τότε ΟΝΤΩΣ μπορεί να κινδυνεύσει το έμβριο, αυτό είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Οι γιατροί που βαριούνται να στο εξηγήσουν αναλυτικά αυτό, ή που δεν θεωρούν τον σκύλο της εγκύου άξιο καν για συλλογισμό είναι οι ΙΔΙΟ που βαριούνται να σου εξηγήσουν κι άλλα πράγματα, που ίσως να είναι ακόμη ΠΙΟ συμαντικά ή/και επικίνδυνα...

....όπως το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κάνεις καισαρική απλά επειδή βολεύει το πρόγραμμά τους και τα οικονομικά του νοσοκομείου.
....όπως το γιατί ακριβώς είναι ΠΟΛΥ καλύτερα να θηλάσεις το μωρό για μερικούς μήνες.
.... όπως το τι ακριβώς συμβαίνει αν (χτύπα ξύλο) δεν πάνε όλα όπως τα περίμενε, και ποιές είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ.

Το "αποφασίζω και διατάζω" είναι κάτι το ανεπίτρεπτο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στους συγκεκριμένους αφού είπαν ότι έχονυ σκύλο τους ζητήθηκε συγκεκριμένα να κάνουν εξέταση κοπράνων στον σκύλο τους και μετά από αρκετό καιρο είπαν ότι έκαναν κι ήταν θετικός!Τώρα αν το είπαν έτσι για να δικαιολογηθούν δεν ξέρω!Δεν είδα με τα μάτια μου τα αποτελέσματα οπότε δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά!;)
Πάντως και σε αυτή την περίπτωση το λαθος ήταν δικό τους αφού δεν κάναν σωστά τις αποπαρασιτώσεις!!!!!

Συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που λές απλά φοβάμαι ότι υπάρχει περίπτωση να τα διαβάζουν και άτομα τα οποία δεν έχουν την ικανότητα να κρίνουν ούτε τις γνώσεις τους, ούτε την αξιοπιστία των πηγών από οπου έχουν αναζητήαει αυτές τις γνώσεις με αποτέλεσμα τελικά να πέφτουν σε ωλέθρια λάθη θεωρώντας την αγνοιά τους ως βαθειά γνώση...Αυτή μόνο είναι η ένστασή μου!:)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Αυτό ακριβώς κάνουν.
Γενικεύουν όλα τα σκυλιά κ λένε ΟΧΙ σκύλος κ εσύ μετά αναγκάζεσαι κ πετάς το σκύλο(ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ).
Δεν είναι κ λίγες οι αγγελίες που χαρίζονται/πωλούντε σκύλοι επειδή η αφεντικίνα έμεινε έγκυος :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι κ λίγες οι αγγελίες που χαρίζονται/πωλούντε σκύλοι επειδή η αφεντικίνα έμεινε έγκυος
Αυτη η αφεντικινα θα το εκανε μια η αλλη καποια στιγμη..;)

Κανενας ευσυνείδητος ιδιοκτητης δεν δινει το σκυλι του ετσι απλα..;)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Το ίδιο πιστεύω κ εγώ.
Οπως κ να το κάνεις,δε δίνεις το σκύλο σου που έχεις δεθεί μαζί του.
Στη χειρότερη λύση,στο κρατάει κάποιος δικός σου για ένα διάστημα κ μετά το ξαναπαίρνεις.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Τα σκυλιά λέτε να διαισθάνονται την εγκυμοσύνη; Όταν ήμουν έγκυος και είχα την Bianca, λίγο πριν μας την κλεψουνε, είχε αλλάξει. Ήταν πολύ πιο προσεχτική απέναντι μου, δεν χοροπηδούσε, ήταν πολύ πιο ήρεμη μόλις ερχόταν κοντά μου, κάπου την ένιωθα πιο κοντά μου αλλά πιο συνεσταλμένη από οτι συνήθως. Καλά μπορεί να είμαι και τρελή αλλά λέμε τώρα.
Και όταν φέραμε το μωρό σπίτι, ήρθε, το μύρισε και ξαφνικά ξάπλωσε στα πόδια μου λες και καταλάβαινε πως αυτό δεν ήταν φαί ή παιχνίδι ή οτιδηποτε δικό της. Και ήταν πάντα ήρεμη κοντά του, πλησίαζε πάντα πολύ προσεκτικά αλλά και απόμακρα. Αυτό που με είχε φοβίσει στην αρχή (η συνύπαρξη των δύο) λύθηκε από μόνο του. Πιστεύετε οτι καταλαβαίνουν; εγώ λέω ναι, από την αρχή καταλαβαίνουν. Ω τι μου θυμίσατε τώρα, :(.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φυσικά.
Μόνο που δεν την ''διαισθάνονται'' ... αλλά την αισθάνονται με πολλές απο τις αισθήσεις τους. :) ;)

Ενα μωρό σε έναν θηλυκό σκύλο δημιουργεί πολλές τροποποιήσεις στην συμπεριφορά του, ειδικά όταν η σκύλα έχει ωριμάσει ή γεννήσει ήδη. Μπορεί να αλλάξει πρός το καλύτερο - αλλά και πρός το χειρότερο, ανάλογα με τον χαρακτηρα της σκύλας και όχι μόνο ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ο σκύλος μου κάνει το εξής: Όταν κάθεσαι κάπου και του πεις "ανέβα", πηδάει στην αγκαλιά σου. ΠΑΝΤΑ.
Ήρθε μια φορά μια φίλη μου έγκυος στο σπίτι, 5 μηνών περίπου. Το σκυλί μου τις έκανε όλες τις γνωστές χαρούλες. Έκατσε σε καρέκλα η κοπέλα, του είπε "ανέβα" και ο σκύλος μου πήρε θέση εφόρμησης/απογείωσης αλλά δίστασε και δεν πήδηξε πάνω της. Του το ξαναείπε και ο σκύλος μου τα ίδια. Τρεις-τέσσερις προσπάθειες μετά την παράτησε και πήγε να πιει νερό (το κάνει αυτό όταν στρεσάρεται). Δεν ξέρω αν διαισθάνθηκε την εγκυμοσύνη (τρελό μου φαίνεται), πάντως από τότε, όποτε διστάζει να πηδήξει στην αγκαλιά μου ανησυχώ :p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω αν διαισθάνθηκε την εγκυμοσύνη (τρελό μου φαίνεται), πάντως από τότε, όποτε διστάζει να πηδήξει στην αγκαλιά μου ανησυχώ :p
:lol::lol::lol:Αυτό είναι τετράποδο predictor!!!!!!!!!
Tα σκυλιά πολλά καταλαβαίνουν!Εγώ θυμάμαι όταν πέθανε η γιαγιά μου η σκύλα μου έκανε σαν τρελή!Για κανένα 2ωρο συνέχεια έκλεγε και ακολουθούσε την μάνα μου, εμπαινε μέσα στο σπίτι ενώ πο΄τε δεν έμπαινε και ξαφνικα χτύπησε το τηλέφωνο και μας το έιπαν!Με το που μας πήραν τηλέφωνο ηρέμησε...σταμάτησε να κάνει σαν τρελή και καθησε σε μια γωνιά!!!Επίσης συζητώντας μετά μάθαμε ότι αυτό το 2ωρο που έκανε σαν τρελή ήταν ακριβώς η ώρα από την στιγμή που έπσε σε κώμα η γιαγια μου...Τι να πεις...:rolleyes:
Για να επανέλθω στο θέμα μας σχετικά με την εγκυμοσύνη πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο για τον σκύλο να το καταλάβει αφού αλλάζει η μυρωδιά λόγω των ορμονικών μεταβολών στο σώμα της εγκύου!!!!!;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδια πραγματικα μου φαινονται απιστευτα αυτα..!!!:):)

Ειδικα με το παιδι Λιζα να μην κανει απογειωση αεροπλανου και ειδικα μετα απο εντολη σου..
:rolleyes::):):)

Ρε λετε να το καταλαβαινουν τα σκατοσκυλα?:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η ορμόνη προγεστερόνη εντοπίζεται και από τον θηλυκό σκύλο αλλά κυρίως από τον αρσενικό :D σε απόσταση ΛΕΝΕ και 5 χιλιομέτρων. Τέλοσπάντων αν είναι δίπλα ... δεν είναι και τόσο "διαίσθηση" σίγουρα ;)

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην αντιλαμβάνονται οίστρο σε άνθρωπο - σίγουρα αντιλαμβάνονται και την εγγυμοσύνη, μυρίζουν επισης σίγουρα και διαχωρίζουν και πολλές άλλες ουσίες όπως η αδρεναλίνη και άλλες που δεν θυμάμαι τώρα που σχετίζονται με την λειτουργία του εγκεφάλου και των νεφρών ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ειχα διαβάσει καπου οτι εκπαιδεύουν σκυλιά να μυρίζουν αλλαγές στο σακχαρο του αίματος ή και να ανιχνέυουν καρκινους.... είχαν παρατηρήσει κάποιες περιπτώσεις που το έκαναν από μόνα τους και έκτοτε προσπαθούν να εκπαιδεύσουν σκυλιά για διαβητικούς ή και για ανίχνευση καρκινικών κυττάρων.... στην εγκυμοσύνη προκύπτουν πολύ πιο έντονες αλλαγές (σε βιοχημικό επίπεδο) και δε μου φαίνεται καθόλου απίθανο να το αντιλαμβάνεται ο σκύλος.... από την άλλη συμβαίνουν και αλλαγές σε ψυχολογικό επίπεδο και είναι πιθανόν να είναι αυτές που αντιλαμβάνεται.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Οταν η γυναικα μου ηταν εγκυος ο πρωτος γιατρος της ειπε ''Μακρια απο ζωα ακυλους , γατες κτλ''.Οταν ρωτησαμε δυο αλλους γιατρους μας ειπαν το αντιθετο.Πηραμε δευτερες και τριτες γνωμες γιατι μας φαινοταν παραλογο το να υπαρχει κινδυνος απο τα σκυλια μας εφοσον κανουν τα εμβολια τους και ειναι οσο καθαρα μπορουν.Το θεμα ειναι οτι καποιοι αντιπαθουν/δεν γνωριζουν τα ζωα και δινουν πληροφοριες ελαφρα την καρδια.Απλα ασχολιαστοι....
Τελικα τα ζωα δεν εφυγαν απο το σπιτι ποτε και ησαν και πολυ τρυφερα με το μωρο.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Νομίζω οτι σημασία έχει και πόσο εξοικοιωμένος είναι και ο ίδιος ο γιατρός με τα σκυλιά. Την γυναικολόγο μου δεν την πείραζε, μία συνάδελφος μου πήρε απαγορευτικό από το γιατρό και τελικά έδωσε το pomeranian στη μάνα της. Εγώ προσωπικά το βρίσκω παρατραβηγμένο να σου λέει ο γυναικολόγος τι θα κάνεις με το σκύλο σου, όταν δεν συντρέχουν και λόγοι υγείας (καμία από τις δύο πλευρές δεν νοσεί) ή ασφάλειας ( ο σκύλος σου δεν είναι επιθετικός ή κτητικός). Και όλες εμείς που γεννήσαμε με το σκυλί να κοιμάται στα πόδια μας τι πάθαμε; ή τι πάθαν τα μωρά μας; Βασικοί κανόνες υγιεινής, τακτικό καθάρισμα στο σπίτι κάθε δύο μέρες, εμβόλια στο σκύλο και μία χαρά, θα είναι η έγκυος. Μετά όταν έρθει το μωρό, εκεί θέλει προσοχή και για κάποιο διάστημα θα πρέπει να είσαι με τις κεραίες τεντωμένες, αλλά αυτό θα γίνει με ή χωρίς σκύλο.