Σκύλος και αυτοκίνητο... περί μεταφοράς


Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Στο πίσω κάθισμα έχω μόνιμα στρωμένη πετσέτα μπάνιου που καλύπτει όλο το μήκος, για τις τρίχες και πάνω της έχω τοποθετήσει το κλουβι μεταφοράς. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, κάθετε φρόνιμα, μπορεί να στριφογυρίσει και δεν αφήνει τρίχες στο αυτοκίνητο καθόλου. Τώρα το καλοκαίρι της προσφέρει και σκιά από τον ήλιο.
Πριν το κλουβί μεταφοράς χρησιμοποιούσα Ζώνη ασφαλείας (σαμαράκι με ζώνη) αλλά μετα από 20 λεπτά που αρχιζε να στριφογυρνά δυσκόλευαν τα πράγματα γιατί μπλεκόταν και μία φορά χτύπησε άσχημα.
 




mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
ποσοι απο εσας εχετε παιδακια κατω των 3 ετων και ποσο ευκολη ειναι η μεταφορα παιδιων και σκυλων ταυτοχρονα και με προβληματα ¨ρουκετας¨ειτε παιδιων ειτε σκυλων.
Eχουμε επιλεξει να ειναι τα παιδια στο πισω καθισμα και ο σκυλος στο χωρο αποσκευων.Οπότε εκμηδενιζουμε την επαφη τους σε περιπτωση "εξαγωγων".Το ευτυχες ειναι οτι ουδεποτε υπηρξε θεμα ειτε απο την πλευρα των παιδιων ειτε του σκυλου.Αλλά ακομα κι αν ηταν ετσι,αν τα εχεις σε ξεχωριστο χωρο νομιζω δεν υπαρχει θεμα.
μαθουσαλα σε κανα μηνα εχω μετακομηση..κανονισε τα προγραμματα σου!!:Ρ:Ρ
Χαχα,κανονισε και πες μου να φερω το "Εκτελουνται Μεταφοραι":p
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εγω την μεταφερω στο χωρο αποσκευων χωρις ενταζιερα και τον χωρο τον διαμορφωνω καθως τα πισω καθισματα συρονται εμπρος και πισω με προστατευτικο αυτοhttp://katoikidio.skroutzstore.gr/p.PROSTATEYTIKO-KALYMMA-gia-port-Mpagkaz.239090.html
Τωρα για το ταξιδι που θα παμε θα αγορασω κλουβι μεταφορας!!!;):rolleyes:
http://katoikidio.skroutzstore.gr/p.PROSTATEYTIKO-KALYMMA-gia-port-Mpagkaz.239090.html
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Στο πισω καθισμα και τα δυο. Στρωνω πρωτα ενα σεντονι και απο πανω ενα σαν του/της φιλης αλλα και παλι
δεν γλυτωνω την τριχα καθως κυκλοφορει. Και εννοειται τα παραθυρα κλειστα γιατι θα εβγαινα και εγω
τριχωτη απο εκει μεσα.
 


lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Στρώνω ένα σεντόνι από το κρεβάτι μου παλιό, τον βάζω στα πίσω καθίσματα στην θέση "κάτω", του φοράω ζώνη, ανοίγω τα πίσω παράθυρα μέχρι την μέση και βουρ ταξίδι!

Κώστα ο καλύτερος καθαρισμός της τρίχας είναι να κάθεσαι στα 4 μέσα στο αμάξι και με την σκούπα να περνάς όλα τα σημεία!
Δεν υπάρχει καλύτερο καθάρισμα από αυτό!Τι καθαριστήρια μου λες, αν δεν μπει το χέρι το δικό σου τίποτα άλλο δεν θα έχει καλύτερα αποτελέσματα!Και το ξέρεις πολύ καλά...
Συμφωνω σε όλα κ γω ακριβως τα ιδια κανω. Εκτως απο τη ζωνη σκεφτομαι να αγορασω ενα προστατευτικο διχτυ που χωριζει τα πισω καθισματα με τα μπροστινα.
Επισης για απολυμανση χρησιμοποιω και ξυδι καμια φορα.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Στο πισω καθισμα και τα δυο. Στρωνω πρωτα ενα σεντονι και απο πανω ενα σαν του/της φιλης αλλα και παλι
δεν γλυτωνω την τριχα καθως κυκλοφορει. Και εννοειται τα παραθυρα κλειστα γιατι θα εβγαινα και εγω
τριχωτη απο εκει μεσα.
αυτο που λες με την αιωρουμενη τριχα...... ααχ!! ανοιγα τα παραθυρα και ηταν δεν ηταν σκυλος μεσα... εβλεπες ενα αμαξι.. να περναει και αφηνει πισω αιωρουμενες τριχες.. παντου πετουσαν τριχες!!!!
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Εγώ έχω προσταταυτικό κάλυμμα και από πάνω σεντόνι ή το χειμώνα κουβέρτα. Το προστατευτικό κάλυμμα είναι απαραίτητο, διότι δεν αφήνει να περνάνε τα υγρά και με έχει σώσει πολλές φορές όταν η Κάρλα ξερνάει στις στροφές ή όταν γυρνάμε το χειμώνα από λάσπες ή μια φορά που κατούρησε η γάτα...
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Τον βαζω στο πισω καθισμα μεσα στο crate το οποιο δενω με 2 ζωνες ασφαλειας για να ειναι σταθερο.Δυστυχως ακομα και ετσι σηκωνεται ορθιος,ζαλιζεται και ξερναει.Απεχθανεται το αυτοκινητο και με το που ανοιγω την πορτα τραβιεται πισω,δεν μπαινει μονος του.Ακομα και αν τον βαλω μεσα χωρις να βαλω καν μπρος ειναι στην τσιτα ορθιος,δεν καθεται με τιποτα κατω,εχει σιελορροια σε 1-2 λεπτα και με το που ξεκινησει το αμαξι σε 5 λεπτα ξερναει...Στα επομενα 5-10 λεπτα ξερναει παλι και παλι και στην επιστροφη τα ιδια ακομα και σε αποστασεις 1-2 χιλιομετρου.Νομιζω τον ενοχλει ο στατικος ηλεκτρισμος του αυτοκινητου,η μυρωδια του πλαστικου.Ταλαιπωρειται απιστευτα.Με 1 κτηνιατρο που μιλησα και τον ρωτησα τι να του δωσω σε ταξιδι μου ειπε 1 χαπι δραμαμινης απ'οτι θυμαμαι 1 ωρα πριν το ταξιδι.Τον ρωτησα γαι το χαπι Calmivet και ειπε οτι δεν κανουν αλλα δεν μου ειπε τον λογο,μαλλον θα εννοουσε για την περιπτωση του σκυλου μου.Τον ρωτησα αν εξαρταται απο τον σκυλο το ποσο γρηγορα συνηθιζει το αμαξι,γιατι υπαρχουν σκυλια που με την 2η-3η φορα δεν εχουν κανενα προβλημα και συμφωνησε οτι ειναι θεμα σκυλου.Αλλα σε κοντινες αποστασεις τι μπορω να κανω,ειναι σωστο να του δωσω χαπι μερικες φορες?Θα συνηθισει πιστευετε με αυτον τον τροπο η μολις τον βαλω παλι στο αμαξι χωρις χαπι θα εχω το ιδιο προβλημα?Εκτος και αν τον βαζω στο αμαξι,τον πηγαινω πολυ μικρες βολτες,να κανω στασεις σε παρκα και να τον βγαζω εξω απο το αμαξι και παλι μεσα κλπ..Ισως αυτο ειναι το καλυτερο αλλα θα ειναι ταλαιπωρια γιατι θα ψαχνω μονιμως να παρκαρω.Με συγχωρειτε αν βγηκα off topic...
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ο σαγκα ξερνουσε σαν γατι.. συνιθισε με primperan σιροπι.. αλλα η αδερφη μου στον μικρο εδινε calmivet
και οι 2 εντελει συνηθισαν μια χαρα και τωρα δεν πινουν τιποτα απολυτως.

Ο σαγκα σε εντονο στροφιλικι ζαλιζεται.. αλλα πλεον σπανιοτατα θα δωσω χαπι.
 


MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Παιδιά εμείς τη Δευτέρα θα εκτελέσουμε με παιδιά και σκυλιά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Ζάκυνθος, αλλά από Εγνατία - Ιόνια οδό και όχι την κλασσική από Τέμπη. Είναι ευθεία μεν το μεγαλυτερο μέρος της διαδρομής, αλλά πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ ταξίδι 700km. Ο σκύλος σίγουρα θα ξεράσει γιατί έχει ξεράσει και σε μικρότερες διαδρομές. Έχω το κλουβί μεταφοράς του. Και μετά; Στάσεις για πιπι - κακά ανα πόση ώρα; Φαγητό; Τον ταίζω νωρίς το απόγευμα της προηγούμενης μέρας και μετά μόλις φτάσουμε; Σιρόπι για εμετό να δώσω 1 ώρα πριν ξεκινήσουμε; Τι θα χρειαστώ στο περίπου; Προς το παρόν σημείωσα primperan για τον εμετό. Πως θα ταλαιπωρηθεί λιγότερο ο Φιντελάκος μου;
 


NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Εγώ έχω ταξιδέψει οδικώς Αθήνα - Πάτρα μετά με πλοίο Πάτρα - Ανκόνα και στη συνέχεια Ανκόνα - Άμστερνταμ, με δυο Γιορκσάιρ. Λόγω μεγέθους δεν τα είχα σε κλουβί. Καθόντουσαν δεμένες στο πίσω κάθισμα. Στη διαδρομή Αθήνα - Πάτρα λόγω του απαράδεκτου δρόμου η μία που είναι πιο ευαίσθητη στο αυτοκίνητο έκανε εμετό 8 φορές στη διαδρομή Ανκόνα - Άμστερνταμ έκανε εμετό μόνο δύο. Τις είχα ταίση το προηγούμενο βράδυ και το πρωί τους έδωσα νερό και τις πήγα βόλτα πριν ξεκινήσουμε. Σε όλη τη διαδρομή σταματούσαμε μόνο για βενζίνη και τις περπατούσα και τους έδινα λίγο νερό. Προσοχή μεγάλη στη ζέστη. Εγώ είχα συνέχεια ανοιχτό τον κλιματισμό του αυτοκινήτου και λίγο ανοιχτά τα πίσω παράθυρα για να κυκλοφορεί και να ανανεώνεται ο αέρας. Φαί τους έδινα όταν φτάναμε το απόγευμα. Αυτά κατόπιν κουβέντας με τον κτηνίατρο, γιατί ο κάθε σκύλος έχει τις ιδιαιτερότητες του και μόνο ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί μπορεί να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.
 


MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Αυτά κατόπιν κουβέντας με τον κτηνίατρο, γιατί ο κάθε σκύλος έχει τις ιδιαιτερότητες του και μόνο ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί μπορεί να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.
Η δικιά μας η κτηνίατρος είναι λίγο άχρηστη! Παρόλο που πήρα το κλουβί μεταφοράς από την ίδια, περιορίστηκε στο να μου πει "Ααα... μεγάλο ταξίδι! Καλά να περάσετε". Την ρώτησα για δραμαμίνες, πιπί κλπ και μου έιπε. "Χάπια; Όχι μωρέ. Να σταματάτε που και που μόνο". Έλεος! Αλλάζουμε κτνίατρο με την επιστοφή μας!
 


NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Αυτό είναι ένα θέμα με τους κτηνιάτρους. Πάντως αν ο σκύλος είναι ενήλικος και υγιής με λίγο νερό πριν το ταξίδι μια βόλτα για να κουραστεί και στάση για πιπί και νεράκι δυο ή τρεις φορές στη διάρκεια του ταξιδιού, ακόμα κι αν κάνει εμετό, δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και ίσως δε χρειάζεται και φάρμακο.
 


MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Ο Φιντέλ είναι 7 μηνων πλέον, άρα ακόμα κούταβος (και κούκλος όπως βλέπετε!) Λέω προληπτικά να του δώσω primperan για να μην ταλαιπωρηθεί. Κάπου είχα δει για ηρεμιστικά, αλλά δεν το ρισκάρω. Απλα για τον εμετό θα του δώσω το σιροπάκι. Θα πάθει κάτι αν το δώσω ένα κουταλάκι σιρόπι; Έχει καλή γεύση ή να το δώσω με σύριγγα;
 


NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Στα 2 κιλά εγώ δίνω ένα κουταλάκι του γλυκού. Προτείνω με σύριγγα για να είσαι σίγουρη ότι το ήπιε όλο.
 


MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Ανεκτίμητη η βοήθεια σου γιατί αν περίμενα από της (πλέον πρώην) κτηνίατρό μας, κάηκα! Ευχαριστώ πολύ! Απλά μια λεπτομέρεια. Ένα κουταλάκι του γλυκού πόσα ml είναι περίπου; Γιατί ο Φιντέλ είναι 14 κιλά και θα θέλει 7 κουταλάκια;;;; Είναι σωστό αυτό;;;; Μήπως το σιρόπι είναι για μωρά και πρέπει να του πάρω κάτι άλλο;
 


NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Δυστυχώς δεν θυμάμαι γιατί έχω να το χρησιμοποιήσω πολύ καιρό αλλά αναλογικά πρέπει να είναι 7. Καλό είναι πάντως να μην το παρακάνεις. Άλλωστε προληπτικά θα το δώσεις. Εγώ όταν το έδωσα μου έκαναν εμετούς από την αλλαγή του νερού. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στις διακοπές. Ειδικά σε μικρά σκυλιά. Γενικά το Primperan απ' ότι διάβασα είναι δύσκολο να σου βγάλει πρόβλημα.
Καλές διακοπές!
 


MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Thank you! Το ελπίζω! Προβλήματα; Τι προβλήματα; Λες απλά να πάρω ένα κανονικό σιρόπι απο το φαρμακείο και να του δώσω δοσολογία μωρού 14 κιλών να είμαστε ΟΚ?