Σκύλος και βάτραχος

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα σε όλους...στη βραδυνη μας βόλτα συναντήσαμε ένα βάτραχο και ο σκύλος μου τον μύρισε καθώς του κίνησε την περιέργεια...Τώρα (μετά από κανένα 3άρι τέταρτα) παρατηρώ ότι το αριστερό μουσούδι του από σουβλερό έχει γίνει σαν του σαρ πει!!! Δεν δείχνει να ενοχλείται. Μάλιστα ακόμα μασουλάει κάτι κόκαλα κλπ. Δεν δείχνει να δυσφορεί. Να ανησυχήσω? Δεν μπορώ να πάρω κτηνίατρο τέτοια ώρα...Οπότε αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας δώσει τα φώτα του

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
υπάρχουν βάτραχοι που εκκρίνουν τοξικές ουσίες.
δεν ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Μα δεν είμαι στηνΑφρική! Στην ΑΘΗΝΑ είμαι! Ρε μπλέξαμε βραδυάτικο...Ελπίζω να πρήστηκε λίγο να να του περάσει αλλά ένα άγχος το έχω

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν υπαρχει περιπτωση να φταιει ο βατραχος. Και εμενα χτες επαιζε κανα δεκαλεπτο, χωρις να τον φαει. Τον εφαγε ο δικος σου? Σκεψου τι αλλη πιθανοτητα υπαρχει.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Όχι καλέ τι να φάει? Του γαύγισε λίγο...(δεν είχε ξαναδεί) ε τον μυρισε...έκανε πως τον δαγκώνει και καλά και έφυγε....Και ο βάτραχος συνέχισε πηδηχτός την πορεία του

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχω κι εγώ ένα βατράχι στον κήπο μου (στην Αμερική και όχι στην Αφρική! :) ) και το Μουφ τρελλαίνεται να το μουφιάζει. Το περίεργο είναι ότι ο βάτραχος κάθεται για το μούφιασμα και μετά δίνει έναν πήδο και φεύγει. Περίεργο...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
milva, πες την αλήθεια...γουστάρεις πάγο...μου θυμίζεις τον Πορτοκάλος που έβαζε παντού azax:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πρόσεξε μόνο να τυλίξεις πρώτα τον πάγο σε κάτι για να μην του κάνεις έγκαυμα. Αν πάντως πάθει αλλεργία, εδώ δίνουνε Benadryl και κορτιζόνη. Και σας παρακαλώ, όχι αστεία για τον πάγο. Είναι το καταπληκτικότερο αντιφλεγμονώδες που έχω δει στη ζωή μου. Μια φορά που έσπασα το πόδι μου αρνήθηκα τις βλακείες που θέλανε να μου δώσουνε και την έβγαλα στον πάγο. η διαφορά ήτανε τεράστια.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δεν δείχνει να τον ενοχλεί κάτι πάντως. Και σαν να ξεφούσκωσε κάπως. Πω βραδυάτικο κάθομαι και πασπατεύω τα μάγουλα του σκύλου και αυτός απολαμβάνει ....και κλείνουν τα μάτια μου απτη νύστα.. Μήπως είναι αλλεργικός (?) Οτι και να ναι δείχνει να υποχωρεί. Οπότε θα περιμένω άλλο λίγο και θα σταματήσω να ανησυχώ. Ευχαριστώ!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Η κατι θα τον τσιμπησε η μπορει να ερεθιστηκε απο κανενα φυτο. Ε δεν νομιζω απο τον βατραχο..!!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Για την αλλεργία..πρώτα βάζουμε πάγο και αν δεν υποχωρήσει το πρήξιμο προχωράμε σε κορτιζόνη...

sea-mol τον σιχαίνομαι τον πάγο..αλλά δυστυχώς είναι αναπόφευκτος σε αρκετές περιπτώσεις όπως είπε και η φίλτατη Sara...:p:D

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τοτε αναθεωρω, μπορει να ειναι απο τον βατραχο αλλα να ερεθιστηκε λιγακι και σε λιγο θα του περασει. Δεν πιστευω να ειναι οτι πρεπει να ανησυχεις. Και αφου υποχωρει το οιδημα τοτε οκ. Αν δεις οτι επιμενει παρε τον γιατρο σου.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Τετοιος ήταν! Σαν αυτόν που έδειξε ο seamol . ¨Εχει πρηστεί το αριστερό μουσούδι και εχει σκληρύνει. Το μόνο που με προβληματίζει είναι μήπως του δημιουργησει πρόβλημα στην αναπνοή επειδή είναι κοντά στη μύτη και δεν το πάρω χαμπάρι μέσα στη νύχτα. Δεν δείχνει να πονάει. Αλλά ότι είναι πρησμένος ήταν

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Οχι ήταν-αλοριστος, λάθος χρόνος. Είναι εννοώ....Και ανησυχώ μήπως δεν μπορεί να ανασάνει το σκυλί το βράδυ και εγώ δεν το πάρω χαμπάρι

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Έχει δίκιο ο sea-mol.
Και κάτι ακόμα που ίσως δεν ξέρετε.... τα πράσινα βατράχια είναι πιο ακίνδυνα. Τα καφετιά όμως εκτός από τις τοξίνες που βγάζουν, το σάλιο τους περιέχει μια ιδιαίτερη τοξίνη. Αν σε φτύσει και σε πετύχει στα μάτια, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος τύφλωσης.
Καλά θα κάνετε να αποφεύγετε τις συναναστροφές σκύλων-βατράχων...