Σκύλος και βάτραχος

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ο σκύλος κοιμάται....Και εγώ ξαγρυπνώ κουτουλώντας...Το πρόβλημα είναι ότι το πρήξιμο παραμένει. Και είναι θερμότερο το αριστερό μάγουλο το πρησμένο. Του έβαλα πάγο (κάθησε-παραξενο) αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Για να κοιμάται αραχτός στον καναπέ σημαίνει πως δν τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Να μην πω και καθόλου... Τέσπα θα περιμένω κανένα τέταρτο και θα την πέσω...Δεν έχει νόημα...Μου θυμίζω μαμάδες-κολλημένες που κάθονται πάνω απτα κεφάλια των παιδιών τους ολο το βράδυ ενώ έχουν απλό κρυολόγημα....Στο κάτω κάτω αν δυσφορούσε δεν θα ροχάλιζε στον καναπέ. Θα παραπονίοταν θα έκανε κάτι να μου δείξει ότι δυσανασχετεί

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Τον ανακούφισε ο πάγος, γι' αυτό τον δέχτηκε...
Πόση ώρα τον άφησες? θέλει 10-15 λεπτά.

Jimbo13fe

Active Member
31 Ιουλίου 2010
29
0
Πάντως άμα θες πάρε τηλέφωνο εδώ: 210 6038024. Λέει ότι είναι ανοιχτή η Κλινικη αυτή όλο το 24ωρο

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Πιστεύω ότι θα είναι εντάξει....
Πήγαινε για ύπνο, αλλά αν θέλεις τσεκάρισε τον μετά από κανα-δυο ώρες. Βάλε ξυπνητήρι στην ανάγκη...
Λογικά μετά από 24 ώρες θα έχει ξεπρηστεί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παιδια, τα βατραχια και οι φρυνοι ειναι αρκετα "επικυνδυνα" για τα σκυλια μας.
Μιας η τοξικη ουσια που εκκρινουν απο το δερμα τους- μπορει να προκαλεσει αρκετα σοβαρα προβληματα "επιδερμικα", οταν ο σκυλος ερχεται σε επαφη με αυτα.
Αλλα ακομα και εμετους, διαρροια, σαλοροια κλπ συμπτοματα δηλητιριασης μπορουν να εμφανιστουν, οταν ο σκυλος πινει νερο, οπου εκανε μπανιο ενας φρυνος/βατραχος.
Για αυτο, εαν βρισκεσται στην εξοχη και εχετε εξω απο το σπιτι σας μπολακι με νερο, αδειαστε το καθε πρωι, ξεπλεντε το και ξαναγεμιστε με φρεσκο- επειδη ειναι δημοφιλες μπανιερες βατραχιων αυτα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τα βατράχια είναι όντως επικίνδυνα για τους σκύλους
Ορισμένα είδη του κοινού βατράχου και κυρίως οι φρύνοι (bufo bufo) είναι ιδιαίτερα τοξικοί για σκύλους. Ο βάτραχος έχει λείο δέρμα και μακρυά πίσω πόδια, ο φρύνος έχει χοντρό και στεγνό δέρμα και κοντά πίσω πόδια, δεν κάνει πήδους αλλά περπατάει.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Τί νέα Θάνο ; Ελπίζω όλα να είναι καλά ...

Το άτιμο το βατράχι ... :mad:

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Λοιπόν...ο σκύλος όχι δεν ξεπρήστηκε το πρωί. Σαν να σακούλιασε και να έγινε πιο μαλακό αλλά το φούσκωμα φούσκωμα. Ανησύχησα πάρα πολύ το πρωί. Πριν τη δουλειά πήγα σε φαρμακείο και του αγόρασα αυτά τα χαπάκια κορτιζόνης. Του έδωσα ένα και έφυγα για τη δουλειά ανησυχόντας και ελπίζοντας ο σκύλος να είναι οκ όταν γυρίσω. Αλλά μπα. Τώρα που μπήκα συνεχίζει να είναι πρησμένος. Εξετάζοντας τον στο φως τείνω να πιστέψω πως δεν ήταν ένοχος ο βάτραχος. Του σηκώνω το χείλος το πρησμένο και βλέπω από την εσωτερική πλευρά μαυρισμένο δέρμα-ξεφλουδισμένο. Κάτι τον τσίμπησε δλδ. Κάτι με τοξική ουσία, τώρα σφήκα ήταν σαρανταποδαρούσα δεν ξέρω. Ας μην αποκλείσω και το βάτραχο. Πάντως δεν έχω ιδέα τι διάολο είναι. Μίλησα με το γιατρό και μου συνέστησε να ξύσω με οδοντογλυφίδα το μαυρισμένο σημείο για να σπάσει το οίδημα και να επουλωθεί γρηγορότερα. Τώρα ποσο εύκολο είναι να ξύσεις πληγή στο στόμα σταφ....το οποίο τον πονάει....τι να πώ...ΔΕΝ ειναι ευκολο. Εν πάσει περιπτώσει έξυσα την επιφάνεια τη μαυρισμένη μιλώντας του χαλαρωτικά και κρατώντας τον σταθερό. Κεντρί δεν βρήκα. Το δέρμα σε εκείνο το σημείο διαλύεται με το ξύσιμο, που σημείνει ότι η τοξική ουσία διέλυσε τοπικά τον ιστό του δέρματος. Ο γιατρός μου είπε και αυριο να του δώσω το χάπι. Το γεγονός ότι δεν πρήστηκε άλλο είναι ενθαρυντικό. Πιστεύω σε μια δυο μέρες θα ναι περδίκι

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Α! Και το στόμα του μυρίζει σαν ψωφίμι...Μιλάμε για ΤΗΝ μπόχα

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Περαστικά βρέ Θάνο, τί να πώ, μετά το κολλύριο σας έτυχε και αυτό ... :( Εύχομαι να είναι η τελευταία περιπέτεια. Σιδερένιος ο μικρός, κουράγιο σε εσένα ...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Άγιο είχε !!!! Ευτυχώς που κοίταξες το πρήξιμο.
Τελικά θέλει πολύ προσοχή... ένας από τους λόγους που δεν θέλω να τα αφήνω ελεύθερα είναι και αυτός. Δεν μπορώ να έχω πάντα τον έλεγχο...
Περαστικά στο μικρό σου!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αντε ρε Θανο! Ζεις, εσυ μας οδηγεις! :D Ολα τα παραξενα μωρε, σε σενα? Περαστικα και αγυριστα φιλε...:)
Ρε πονάν τα παλικαρια ???:D:cool:

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα! Τρίτη μέρα από το συμβάν και έχει ο σκυλάκος είναι μια χαρά. Το μόνο που έχει μείνει είναι λίγο πολύ λίγο πρήξιμο στο μαγουλάκι το οποίο είναι ορατό μόνο δια της αφής. Δεν του έδωσα άλλο χάπι πέραν του πρεζολόν. Μονο ένα του έδωσα εκείνο το πρωί. Γενικώς δεν θέλω να φορτώνω χημικά το σκύλο. Βέβαια αν δεν υποχωρούσε θα του έδινα κι άλλο αλλά παρατηρούσα και έπραξα αναλόγως. Οπότε το ξεπεράσαμε κ αυτό... Ωραια! Ολα καλά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες συμβουλές

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Άντε, σιδερένιος ! Εύχομαι να είναι η τελευταία περιπέτεια ... :)