Σκύλος και μεγάλη οθόνη

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αφορμή για το παρόν θεματάκι υπήρξε το θέμα "Αμάν πια".
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τους σκύλους (φυλές - όνομα) που εμφανίστηκαν στην μεγάλη οθόνη και που μας έκαναν εντύπωση.
Έτσι και οι σινεφίλ θα σταματήσουμε να γκρινιάζουμε (...λέμε τώρα).

1. Ποιος ήταν ο πρώτος σκύλος που παρατηρήσατε στην μεγάλη οθόνη;
2. Ποια ερμηνειά (έστω και στημένη) σας φάνηκε πιο αληθοφανής (σε σχέση με την εμπειρία σας);
3. Ποιος σκύλος σας έκανε περισσότερο να γελάσετε;
4. Ποιος σκύλος σας έκανε να κλάψετε;
5. Ποιον σκύλο απ' την μεγάλη οθόνη θέλατε (κάποια στιγμή έστω) να αποκτήσετε;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η Lassie της ομώνυμης σειράς!

2. Ποια ερμηνεία (έστω και στημένη) σας φάνηκε πιο αληθοφανής (σε σχέση με την εμπειρία σας);
Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ το Rottweiler στις κυνομαχιες στο Amores perros του Alejandro González Iñárritu! Έκανα να συνέλθω μια εβδομάδα!

Ο καταπληκτικός Hooch στο Turner & Hooch!

Πολλοί! Περισσότερο ο Scraps στο αριστουργηματικό A dog's life με τον Charlie Chaplin.

Ενα Jack Russell Terrier λόγω του Skip στο υπέροχο My Dog Skip (Άλλο κλαμα και αυτό…)

«I recieved a trans-atlantic call one day. "Skip died", Daddy said. He and my mama wrapped him my baseball jacket. They buried him out under the elm tree, they said. That wasn't totally true. For he really lay buried in my heart.»

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=CjX7QJwzp-U"]YouTube - My Dog Skip - The Last Scene[/ame]

Last edited:

LaMbofGod

Member
25 Απριλίου 2008
14
0
Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ το Rottweiler στις κυνομαχιες στο Amores perros του Alejandro González Iñárritu! Έκανα να συνέλθω μια εβδομάδα!
Την εχω δει και εγω την συγκεκριμενη ταινια και οντως αυτο το Rott με εκανε να μεινω με το στομα ανοιχτο...(Παντως η ταινια εχει αρκετη βια μεσα και με χαλασε πολυ οταν την εβλεπα)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
2. Ποια ερμηνειά (έστω και στημένη) σας φάνηκε πιο αληθοφανής (σε σχέση με την εμπειρία σας);
1) η λασσυ
σε ολα τα υπολοιπα, απαντω "ο αραπης" !
ενα μαυρο κανις που βοηθουσε τον τυφλο γκομενο της βουγιουκλακη να περναει τα φαναρια και επειδη του αρεσε να κυνηγαει τα περιστερια περασε χωρις να κοιταξει το δρομο μια μερα που ειδε περιστερι, τον πατησε μια με το αμαξι της, η βουγιουκλακη να ορυεται στην ασφαλτο, η μανταμ να την κραζει που αφησε τον σκυλο λυτο και παραλιγο να την σκοτωσει, ενας τζιτζιφιογκος συμπαραστεκοταν στην μανταμ που ειχε συγχιστει, κατοπιν η βουγιουκλακη παιρνει τον αραπη ο οποιος λογω του οτι ηταν καραλουτρινος ειχε παθει νεκρικη ακαμψια στα 5 δευτερολεπτα και τον παει καισαριανη να τον θαψει, τον θαβει,του αφηνει και το μαντηλι της "αντιο αραπη" με πολυ παθος η φωνη ομως, ε...
και μετα εμπλεκεται σε μια κηδεια που τσακωνονται ολοι για την περιουσια του μακαριτη και η βουγιουκλακη τρωγοντας παξιμαδια, αηδιαζει και φωναζει με παθος παλι , τρεμαμενο ομως..." ΣΚΥΛΙΑ!" και φτυνει παξιμαδια..
επος.......

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν επειδή δεν τα πάω καλά με τα ονόματα για αυτό δεν συμμετείχα στο παιχνίδι με τις ταινίες..

Με συγκίνησε εκείνο με τον μπάτσο και το σκυλάκι που θυσιάστηκε για εκείνον και μπηκε μπροστά να τον χτυπήσει η σφαίρα αντί για το αφεντικό του..

η Λασσυ..

ο μπετόβεν γιατί ήταν πανέμορφος..

και οτιδήποτε σκυλάκι έχει πεθάνει σε έργο ανεξάρτητα από την ταινία..

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
1.Tα πρώτα σκυλιά που πρόσεξα ήταν η Λάσσυ κι εκείνο το αναμαλλιασμένο που έτρεχε στους τίτλους με τη Λώρα στο Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι και πολύ το ζήλευα. (τι ήταν άραγε, θυμάται κανείς; To πρώτο. Κάτι σαν bearded + yorkie mix, σαν τον Benji σε πιο μεγάλο :p)
2. Έχω μνήμα χρυσόψαρου, δε θυμάμαι
3. Γέλασα με το jack russell, τον Milo στη Μάσκα :D
4. Έκλαψα κι εγώ με τον Αράπη πρώτη φορά και μέχρι τώρα που είμαι ολόκληρη γαϊδάρα, πολλές φορές σε σκυλο-ταινίες. :rolleyes:
5. Σκύλο ταλαιπωρημένο από γυρίσματα ποτέ δεν επιθύμησα. Ξέρω ότι στο τέλος-τέλος όλο αυτό είναι αποτελέσματα από μονταρίσματα και ατέλειωτες ώρες γυρίσματος.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εγω παντως εχω ριξει πολυ κλαμα και με τις 2 ταινιες του μπεντζι..
οταν ημουν μικρη εναν τετοιο σκυλακο ονειρευομουν και παντα αναρωτιομουν τι ρατσα ειναι

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
οταν ημουν μικρη εναν τετοιο σκυλακο ονειρευομουν και παντα αναρωτιομουν τι ρατσα ειναι
Δεν είναι ράτσα. Από κυνοκομείο τον είχανε πάρει. ;) Κι εγώ τέτοιο ονειρευόμουν πάντως, με χρυσωπό τρίχωμα.

Last edited:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα

1. Επειδή δεν πρόλαβα την Λάσι, και στο μικρό σπίτι στο λιβάδι δεν ήξερα να διαβάζω υπότιτλους, θα πώ τον γκρι σκύλο (bulldog) στο παιδικό Tom & Jerry :D
2. 101 σκυλία της δαλματίας
3. Το τερεζουλίνι (Οι μεν και οι δεν) για τις τρελές ξαπλοαγκαλιές που έκανε, χωρίς να χαμπαριάζει τίποτα!:maria::maria:
5. Νομίζω έναν δαλματία :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλε η Λασσυ ταινια ηταν..
Το τερεζουλινι στους μεν και δε το λυπόμουν το κακόμοιρο..
Πέρα από το ότι το είχαν όλη την ώρα αγκαλιά και τσιρίζανε,το πετάγανε από τον έναν στον άλλον..,ήθελα να ήξερα ποια έδωσε το σκυλί της για κάτι τέτοιο..,αν και έχω την εντύπωση ότι ήταν αυτής που έκανε την γυναικα του Ρωμα.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ναι τότε που βγήκε η Λάσι είμουν μικρή και δεν το είδα ποτέ..... όσο για το τερεζουλίνι, δίκιο έχεις, το πασαράνε ο ένας στον άλλον αλλα δεν του καιγόταν καρφί, δεν αντιδρούσε ποτέ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ρε ειναι πολλες οι Λασσυ ...πολλες ταινιες με πολλες Λασσυ..

Ειναι οντως παλιο νομιζω το 70 πρεπει να βγηκε...αλλα δεν εχει να λεει..τα περισσοτερα εργα αυτα παλια ειναι...εκτος απο κανα μπετοβεν η τα 101 σκυλια της δαλματιας που ειναι σχετικα ποιο προσφατα...

Δες το..αξιζει..και εγω φετος το ειδα..;)υπαρχει σε dvd:)

Οσο για το τερεζουλινι εβγαζε δοντια ενιοτε ...,κανα φαρμακο θα του δειναν για να καθεται ετσι..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι πολύ πιθανόν δεν ήταν φυσιολογικό το σκυλάκι..
Σκέψου πόσες ώρες ήταν αγκαλιά όσο κρατούσε το επεισόδιο και πόσες άλλες μέχρι να βγει το γύρισμα και η κάθε σκηνη..

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Tο Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι ήταν μεταγλωτισμένο όταν το έβλεπα εγώ :p.
Επίσης όλες οι Λάσσυ (είμαστε στην 9η ή 10η τώρα;) ήταν αρσενικές γι αυτό ήταν και τόσο μεγαλόσωμα σκυλιά. :cool:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι ναι και εγω μεταγλωτισμενο το εβλεπα ..!!!
Με κολησε λιγο η μιλου ..αλλα οντως το μικρο σπιτι στο λειβαδι ηταν μεταγλωτισμενο..και νομιζω παντα ηταν..γιατι και η μαμα μου το εβλεπε οταν ηταν αυτη μικρη και νομιζω και σε αυτην ηταν μεταγλωτισμενο απο οτι μου εχει πει..

Ναι το εχω ακουσει και εγω οτι ηταν αρσενικες οι λασσυ..

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Mου την εσπαγε το μικρο σπιτι στο λιβαδι!!! Οπως μου την εσπαγε και ο Τουιτι και η στρουμφιτα και η Καντυ καντυ και το μπιπ μπιπ (το καημενο το κογιοτ..:(). Επισης μου την εσπαγε ο χαλιφης χαρουν ελ πατσαχ και ελπιζω καποτε ο βεζυρης να τον φαει.
Αυτα.
Σε ολα ειναι ο Χουτς απο τον Τερνερ και Χουτς!!
Δεν ξερω αν ειχα δει πιο πριν αλλα, αλλα εκλαιγα 2 βδομαδες με αυτη την ταινια και ειναι το πρωτο που θυμαμαι (Αν βαλουμε απο κινουμενα βεβαια θυμαμαι τη Λαιδη και τον αλητη και τον Μπρεην απο τον αστυνομο Σαινη:D)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mου την εσπαγε το μικρο σπιτι στο λιβαδι!!! Οπως μου την εσπαγε και ο Τουιτι και η στρουμφιτα και η Καντυ καντυ και το μπιπ μπιπ (το καημενο το κογιοτ..:(). Επισης μου την εσπαγε ο χαλιφης χαρουν ελ πατσαχ και ελπιζω καποτε ο βεζυρης να τον φαει.
Αυτα.
Ενταξει ενταξει καταλαβαμε ..αν ησουν στρουμφακι θα ησουν ο γκρινιαρης:D:p

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
1. Ο πρώτος σκύλος που παρατήρησα ήταν ο “Pete”, ένας λευκός σκύλος με ένα μαύρο δακτύλιο γύρω απ’ το μάτι του. Ο “Pete” πρωταγωνιστούσε μαζί με ένα τσούρμο πιτσιρίκια στην σειρά βουβών κωμωδιών “OurGang”. Όπως θα μάθαινα αργότερα, ο “Pete” ήταν το πρώτο Αμερικάνικο Στάφορντσαιρ Τέριερ που εγγράφηκε στα μητρώα του Αμερικάνικου Κυνολογικού Ομίλου (AKC) το 1936, αλλά και ο μοναδικός πρωταγωνιστής σκύλος που βίωσε την μετάβαση από τον βουβό στον ομιλών κινηματογράφο.
2. Σαν τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες ξεχωρίζω αυτήν του Ντόγκο Αρτζεντίνο “Le Chien” στην Αργεντίνικη “Bombon - El Perro” και του ημίαιμου “Benji” στην ομώνυμη Αμερικάνικη ταινία.
3. Όπως είπαν και οι προγράφουσες, ROTTIE και xritaki, ο σκύλος που με έκανε περισσότερο να γελάσω, αλλά και να μείνω με ένα χαμόγελο για τις επόμενες δύο μέρες (πράγμα πολύ δύσκολο, αφού είμαι και γκρινιάρης) είναι ο σκύλος που έκανε ανά την υφήλιο γνωστό το Ντόγκ του Μπορντώ, ο “Hooch” από το “Turner & Hooch”.
4. Κι εδώ συμπνέω απόλυτα με την ROTTIE... η “Scraps” (έχω την αίσθηση πως ήταν θηλυκό) από την “Σκυλίσια Ζωή” του Τσάπλιν ήταν το σκυλί που με έκανε να δακρύσω (ναι, έχω ΚΑΙ ευαισθησίες ο χοντρόπετσος)!
5. O “Milo”, το Jack Russell Terrier του Stanley Ipkiss (Jim Carrey) στηνΜάσκα” με έκανε μια εποχή να σκεφτώ τις πιθανότητες να πάρω ένα JRT που θα μεγάλωνε παράλληλα με τον γιο μου. Τώρα βλέποντας πως ο μικρός είναι το ίδιο τσίρκο με τον Carrey, πιστεύω πως το JRT μάλλον θα ήταν κακή επιλογή!