Σκύλος και μωρό.


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Δεν νομίζω ότι φαίνεται το πως θα αναθρέψεις το παιδί σου από το πως ανέθρεψες το σκυλί σου.Εκεί είναι που διαφωνώ εγώ. Έχεις πολύ περισσότερες ευθύνες όσο αναφορά το παιδί και δεν πρόκειται να πεις, "ασ' το, είναι χαριτωμένο αυτό που κάνει, δεν θα του το αλλάξω", εκτώς και αν είσαι ανεύθυνος.
Το οτι πρέπει να ξεκινήσεις σωστά για να έχεις και ένα σωστό αποτέλεσμα ισχύει και στις δύο περιπτώσεις και συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν είναι σωστό να κρίνουμε δύο γονείς επειδή έχουν κακομάθει το σκυλάκι τους.Αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα.
 


Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
ΟΧΙ βεβαια!!!! δεν τους κατακρίνω!!!!!!........... όμως ο χαρακτήρας του ανθρώπου έχει μία ''βαση'' και με αυτήν πορεύεται, σε όλα τα στάδια της ζωής του.........
και για τις ευθύνες?, δεν το κατάλαβα......ΠΡΕΠΕΙ να είσαι υπευθυνος σε ότι μεγαλώνεις,γιατί μετά ''εσύ'' και οι γύρο σου επομίζωνται τις πράξεις ''σου''.............πχ πιτ μπουλ σκότωσε.... τι λες τώρα?δεν έχουμε ευθύνη?
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κανένας δεν είπε πως η διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι ίδια με την εκπαίδευση ενός σκύλου!!!
Όταν όμως κάποιος βρίσκει χαριτωμένο το σκανδαλιάρικο σκυλί και στο τέλος ο σκύλος του μετατρέπεται σε κεχαγιά μέσα στο σπίτι, είναι πολύ πιθανόν να του φανεί ακόμα πιο χαριτωμένο ένα έξυπνο παιδάκι με ισχυρό χαρακτήρα, και τελικά ο παιδάκι αυτό άθελα του, να μετατραπεί σε μεγαλύτερο δυνάστη και των γονιών του, αλλά και των τριγύρω μεγάλων και μικρών, εφ όσον δεν υποτάσσονται στο θέλημα του.

Ξεκίνησε από εδώ: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=8eCfnrGu5xo&NR=1"]YouTube - Challenging Behavior in Young Children[/ame]
και συνέχισε, καλό ψάξιμο... Οι ομοιότητες των προβλημάτων αλλά της διαπαιδαγώγησης-εκπαίδευσης είναι τρομακτικές!!!
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν είναι ίδια η διαπαιδαγώγηση

αλλά εφόσον είναι ίδιος ο παιδαγωγός/γονέας/κηδεμόνας

και εφόσον όλα τα θηλαστικά έχουν μια κοινή βάση στην συμπεριφορά(πεινάνε διψάνε φοβούνται θέλουν να ασχολείσαι μαζί τους θέλουν να κάνουν αυτά κουμάντο κλπ)

προκύπτουν πολλές ομοιότητες

που αξίζουν προσοχής μεγάλης
 


sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για τις συμβουλές και για τις ευχές και για τους προβληματισμούς!!!!
Ούτε εγώ πιστεύω οτι η ανατροφή είναι η ίδια....Οι ευθύνες δεν είναι ίδιες. Κλαίει η Φαίδρα και της δίνω φαγητό....κλαίει το μωρό επειδή πίνω π.χ. κρασί λέτε να το κάνω ντίρλα???Ούτε εγώ ουτε κανένας άλλος. Σίγουρά και τα δύο απο τα χέρια μου θα μεγαλώσουν και επομένως αν δείχνω σημάδια "αδύναμου χαρακτήρα" στη Φαίδρα μπορεί εν δυνάμει να το κάνω και στο παιδί?Τι να σας πω μου κάνει λίγο ισοπεδοτική σκέψη απο την στιγμή που τα έχω διαχωρίσει μέσα στο μυαλό μου...
Όπως και να έχει όμως θα παρακολουθήσω και τις δύο εκπομπές!!!;)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Αυτή με τα σκυλιά είναι πολύ καλή σίγουρα!

Η άλλη με τα πιτσιρίκια ,δεν την παρακολουθώ, όποτε έτυχε ήταν πολύ ακραίες περιπτώσεις και δεν έκατσα να δω
 
Last edited:


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά δεν μας πέφτει λόγος στο θεμα της διαπαιδαγώγησης του παιδιού που θα γεννήσει η sofikaa. Είναι δικό της θεμα, δεν μας αφορά και δεν ζητήθηκε γι’ αυτό η γνώμη μας.

Είμαστε το Dogforum.gr και όχι το parents.gr και αν θελουμε να την βοηθήσουμε ας περιοριστούμε σε αυτό που ρώτησε η κοπέλα!

Αν μη τι άλλο, ήταν υπέρ του δεόντως κατατοπιστική:

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε η συμβίωση μας να είναι όσο γίνεται πιο ομαλή? Κυρίως με εμένα είναι εξαιρετικά δεμένη, δεν με μοιράζεται, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αισθανθεί παραγκωνισμένη αλλά όπως και να'χει ως μαμά θα έχω αυξημένες υποχρεώσεις με το παιδί...Αν γνωρίζετε κάτι θα το εκτιμούσα αφάνταστα....
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.894
Μέλη
19.935
Νεότερο μέλος
Markela@