Σκύλος και παθητικό κάπνισμα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εμεις δεν καπιζουμε - και η πρωτη μας γαλλιδα πεθανε απο καρκινο στους πνευμονες στα 9 της!
Μπορεί να τύχει. Δε θα είχε βέβαια τα πνευμόνια της φιλενάδας μου. Φαντάσου όμως τι θα γινότανε αν καπνίζατε κιόλας...

Agathe, κόψτε το, καλή μου, να δείτε καλό. Θα σας έρθει και φτηνότερα...

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
εγω πιτσιρικας ειχα ενα φιλο που επινε.
για να μη πω λεπτομερειες ο σκυλος του ηταν τερμα χασικλης.
νεανικες ηλιθιοτητες!!!!
μήπως έχεις φίλους στο μοσχάτο; τα ίδια λέει και ένας φίλος μου! :D
συμβαίνει άρα!; καίει και τα εγκεφαλικά κύτταρα του σκύλου...;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Συμφωνώ οτι το κάπνισμα βλάπτει γενικώς. Συνδέεται με σχεδόν όλους τους τύπους καρκίνου πνευμόνων (εκτός απο έναν) και όχι μόνο με τους πνεύμονες αλλά και με τα αγγεία και με άλλους καρκίνους όπως της ουροδόχου κύστεως κλ π ή και με άλλες παθήσεις των πνευμόνων που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Συμφωνώ οτι οι μη καπνιστές δεν οφείλουν να εισπνέουν τον καπνό των καπνιστών. Συμφωνώ οτι οι σκύλοι μας λογικά ως παθητικοί καπνιστές θα επιβαρύνονται.Και εγώ καπνίστρια είμαι και είμαι στην διαδικασία να το κόψω ΑΛΛΑ αυτό που άκουσα στις ειδήσεις οτι στην Νέα Υόρκη θα πέφτει πρόστιμο (πχ 100 δολλάρια στην πλατεία time ) και σε αυτούς που θα καπνίζουν στα πάρκα εεεε...έλεος.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Καλα το εχουν παρακανει λιγο στην Αμερικη...συμφοιτητρια μου Αμερικανα στην σχολη μου ειπε οτι υπαρχουν και πολυκατοικιες που δεν επιτρεπεται να καπνισεις καν μεσα στο διαμερισμα σου, πρεπει να βγεις εξω, να βγεις εντελως απο την πολυκατοικια, και να καπνισεις στο πεζοδρομιο!

Σορρυ για το οφ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και πολύ καλά κάνουν. Διότι μπορεί εσείς εκεί κάτω να έχετε συνηθίσει να ανέχεστε τους καπνιστές, όμως αφήνουν δυστυχώς μπόχα που ενοχλεί τον κόσμο. Επί Κατρίνας έτυχε να κοιμηθώ σε μοτέλ όπου το τελευταίο δωμάτιο που είχαν ελεύθερο ήταν για καπνιστές και τη μυρωδιά του την είχε κι ας ήταν καθαρό και αερισμένο. Ήταν ανυπόφορο. Επιπλέον στην Αμερική κάτι τέτοιοι νόμοι μπαίνουν συνήθως διότι έχουν προταθεί και ψηφιστεί από τους πολίτες στο ετήσιο δημοψήφισμα αφού η αμερικανική δημοκρατία προβλέπει εκλογές ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για πάρα πολλά αξιώματα και όχι μια φορά στα τέσσερα χρόνια όπως στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Αν λοιπόν στον τόπο τους λένε όχι στο τσιγάρο διότι είτε παρασύρει τους νέους, είτε βρωμίζει με τις γόπες (βρέστε μου ΜΙΑ γόπα στα περισσότερα μέρη της Αμερικής) και αποτελεί και κίνδυνο πυρκαγιάς, έχουν δίκιο και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Το τσιγάρο έχει αποδειχτεί ότι δημιουργεί ιδιαίτερη έξη. 'Εχω δει από κοντά την αγωνία ανθρώπων που θέλουν να το κόψουν και δεν μπορούν και υποφέρουν. Γιατί θα πρέπει να τους βοηθάμε στην έξη τους και να τους αφήνουμε να παρασύρουν και άλλους?

Τέλος οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων έχουν μεγάλη δύναμη είτε πάνω στους ενοικιαστές τους είτε στο αν θα κάνουν ορισμένα πράγματα συνιδιοκτήτες. Και οποιανού δεν του αρέσει, ας πάει να βρει να νοικιάσει αλλού. Λίγα μέρη μένουν ξενοίκιαστα, π.χ. ας πάει κανείς να βρει σπίτι στη Νέα Υόρκη να δει τι εστί βερύκοκο...

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Σε αυτο εχουν καταφερει και εχουν κανει νομους, και τους τηρουν στο επακρο...καταλαβαινω οτι καποιος δεν θελει να καπνιζω μεσα στην μουρη του γιατι τον ενοχλει και του κανει και κακο...για τα οπλα ομως που ειναι μαστιγα στην Αμερικη, η κυβερνηση σιωπα! Παει το παιδι σου σχολειο και πρεπει να περασει απο ανιχνευτη μεταλλων.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σε λίγο στην αμερική θα υπάρχει όριο και στα κιλά σου, ο παχύσαρκος θα πληρώνει πρόστιμο εις στο όνομα της υγείας και ας υπάρχουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι, για να μην αναφέρω και άλλα ...να σιωπούσε μόνο για τα όπλα ....ή να ανησυχούσαν μόνο για το τσιγάρο που θα παρασύρει τους νέους...είμαι οφ ...δεν θα συνεχίσω ...

Last edited:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
μήπως έχεις φίλους στο μοσχάτο; τα ίδια λέει και ένας φίλος μου! :D
συμβαίνει άρα!; καίει και τα εγκεφαλικά κύτταρα του σκύλου...;
οχι και στο περιστερι τα ιδια κανανε
λογικο ειναι να χει παρομοια αποτελεσματα και στο σκυλο αν τρωει το ντουμανι στα μουτρα!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στο θέμα του καπνίσματος και των σκύλων πάλι...
Εχω κάνει πολλές "διαδικτιακές φιλίες" με ανθρώπους που έχουν σκυλιά... Ετσι "γνώρισα" και ένα μαύρο λάμπραντορ, που γεννήθηκε το 1982. και πέθανε το 1999. 17 χρόνια κύριοι. Μόνο λίγα δεν είναι για ένα λάμπραντορ, μην πω ότι μου φαίνονται άκρως απίστευτα. Μέσα στο σπίτι -όπου ζούσε και το σκυλί- κάπνιζαν.
Δεν είμαι υπέρ του καπνίσματος μέσα στο σπίτι (και εγώ και ο πατέρας μου πριν το κόψουμε καπνίζαμε ή έξω ή στο παράθυρο/μπαλκόνι) και δε μου αρέσει να βρομοκοπάει τσιγαρίλα το σπίτι. Απλά δε νομίζω πως μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα, όλα στατιστικές είναι, και οι στατιστικές δε μου αρέσουν, γιατί ίσως δεν ισχύσουν για το δικό μου σκύλο (ο οποίος με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σε αυτο εχουν καταφερει και εχουν κανει νομους, και τους τηρουν στο επακρο...καταλαβαινω οτι καποιος δεν θελει να καπνιζω μεσα στην μουρη του γιατι τον ενοχλει και του κανει και κακο...για τα οπλα ομως που ειναι μαστιγα στην Αμερικη, η κυβερνηση σιωπα! Παει το παιδι σου σχολειο και πρεπει να περασει απο ανιχνευτη μεταλλων.
Δε σιωπά καθόλου για τα όπλα η κυβέρηση των ΗΠΑ. Το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να φέρουν όπλα. Καλώς ή κακώς, έχουν δικαίωμα να τα φέρουν. Αν το καλοσκεφτείς το να τα έχουν τα όπλα δε σημαίνει ότι θα τα χρησιμοποιήσουν κιόλας. Υπάρχουν θα μου πεις μουρλοί που θα το κάνουν. Το ίδιο και στην Ελλάδα (σκέψου την Κρήτη), το ίδιο και στην Ευρώπη κι ας απαγορεύεται εκεί. Το ότι πρέπει να περνάν τα παιδιά από ανιχνευτή στα σχολεία πού το είδες? Έχω διδάξει σε τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια στη ζωή μου και έχω δώσει διαλέξεις σε πολύ περισσότερα. Δεν ήξερα ότι έχουμε ανιχνευτές και δεν τους έχω δει ακόμα! Επίσης έχω λάβει μέρος σε αρκετά προγράμματα συνεργασίας με σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πάλι ανιχνευτές δεν υπήρχαν. Είχαν γίνει προτάσεις μετά από κάποιες επιθέσεις που και πάλι είναι λίγες. Γνωρίζω δε ακριβώς πόσες επιθέσεις έχουν γίνει αφού έχω κάνει ειδική μετεκπαίδευση σε threat assessment για σχολεία, με πιστοποίηση μάλιστα.

Από την άλλη η μυρωδιά του τσιγάρου με ενοχλεί και πάρα πολύ. Πάσχω από χρόνια λαρυγγίτιδα λόγω χρόνιας γαστροεισοφαγικής παλινδρόμησης και τρέμω μη μου εξελιχθεί σε καρκίνο. Πίστεψέ με, και η μυρωδιά στα ρούχα είναι ικανή να μου ερεθίσει το λαιμό και να πάθω μεγάλη ιστορία που επηρρεάζει μέχρι και την ικανότητά μου να μιλήσω χωρίς βραχνάδα. Από την άλλη μεριά αν περάσει κανείς που να οπλοφορεί δίπλα μου και δεν είναι μουρλός, δεν έχω πάθει τίποτα μέχρι τώρα. Με τα παραπάνω δεν υποστηρίζω ότι είναι καλός ο νόμος για την οπλοφορία. Αλλά υπάρχει και το επιτρέπει. Από την άλλη έχω πάθει αρκετά στη ζωή μου και έχω υποβληθεί, άθελά μου, στο παθητικό κάπνισμα όταν ζούσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία (στο πανεπιστήμιο και με απαγόρευση ΕΕ) και κανείς δεν ξέρει τι συνέπειες θα έχει αυτό στο μέλλον. Πολύ καλά κάνουν οι Αμερικάνοι και κυνηγούν τους καπνιστές, σε τελική ανάλυση καλό τους κάνουν. Άλλωστε το ότι επικρατεί ένα, ας το πούμε κακό ή περίεργο, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να επιτρέπουμε ένα άλλο.

Και ναι, Έλενα, πρέπει να κοιτάζουμε τις στατιστικές και για τους σκύλους και για όλους και τα μεμονωμένα παραδείγματα δε μας λένε τίποτα πέραν από αυτά που λένε οι στατιστικές. Δεν είναι καθόλου λογικό να υποβάλουμε οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε κίνδυνο διότι κάποιος κάπου δεν έπαθε τίποτα. Είναι σα να λέμε ότι αφού ένας γνωστός πήρε πετσοπάδικο/παπυμιλλάδικο σκυλί και του βγήκε υγιές, άρα, παρά τις στατιστικές, θα πρέπει να πάρουμε κι εμείς πετσοπάδικο/παπυμιλλάδικο και δε βαριέσαι, κακό μεν το ρίσκο, αλλά μπορούμε να το πάρουμε και κοίταξε καλέ στη Γερμανία που απαγορεύουνε την πώληση των σκύλων στα πετσοπάδικα, αλλά από την άλλη σκοτώσανε τους Εβραίους στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Last edited:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Δεν ειπα οτι εχεις αδικο, και σε καταλαβαινω απολυτα οσον αφορα το καπνισμα, οσο για τα οπλα εχω συμφοιτητες Αμερικανους καθως η σχολη που παω ειναι Αμερικανικο ιδρυμα, και οι ιδιοι μου εχουν πει για τους ανιχνευτες μεταλλων στα σχολεια.

Οπως επισης λενε το ποσο πιο ασφαλεις αισθανονται στην Θεσσαλονικη και ας ερχονται απο πολυ μικροτερες πολεις, και ας τους ενοχλει κ το καπνισμα...

Δηλαδη θεωρεις οτι να πηγαινει ο οποιοσδηποτε και να αγοραζει σφαιρες απο το σουπερ μαρκετ ειναι καλυτερο απο να μπορει καποιος να καπνισει μεσα στο ιδιο του το σπιτι...Μπορει να εχουμε και εδω οπλα, και λεγοντας εδω εννοω Ευρωπη, οχι μονο την Ελλαδα, αλλα συγκρινε λιγο στατιστικα στις δολοφονιες αναμεσα στις δυο ηπειρους.

*και παλι σορρυ για το οφ τοπικ

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
sara δεν εννοουσε ετσι η περσα το περι ανιχνευτων.επισης το οτι επιτρεπει στους πωλητες να φερουν οπλα ειναι αποδειξη οτι σιωπα....μην τρελαθουμε τωρα...εχουν κ σε αλλα μερη οπλα sara αλλα παρανομα κ αυτο ειναι που κρατα λιγο τα μποσικα.για αυτο κ στην κρητη δεν μπηκε κανα πιτσιρικι στην ταξη να σκοτωσει δασκαλους κ συμμαθητες.εισαι τυχερη λοιπον που δεν στην ειπε με οπλο κανενας μαθητης σου κ να σε δω τοτε τι θα πεις.πρωτιμω να κραταει τσιγαρο ο διπλανος μου παρα οπλο.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εμένα με ενοχλεί πολύ η υποκρισία των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Απαγορεύουν το κάπνισμα αλλά επιτρέπουν να πουλιούνται τα τσιγάρα για να κερδίζουν από τους φόρους. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας καπνιστής ιδιοκτήτης σκύλου είναι να μην καπνίζει μέσα στο σπίτι όπως πρέπει να κάνουν και για τα παιδιά τους όσοι έχουν παιδιά. Όλα τα άλλα είναι .......άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ πάλι δεν το βρίσκω υποκριτικό. Εφόσον δεν έχει απαγορευτεί το κάπνισμα όπως γίνεται με τα ναρκωτικά, το να απαγορέψει κανείς την πώληση των τσιγάρων θα αποτελούσε παρανομία που θα διέκοπτε το ελεύθερο εμπόριο. Επειδή όμως δημιουργεί έξη, εδώ τουλάχιστον έχουμε πάρα πολλές αντικαπνιστικές εκστρατείες και η ίδια η κυβέρνηση κυνηγάει το κάπνισμα και απαγορεύει τις διαφημίσεις στους περισσότερους χώρους. Δε διαφημίζονται τσιγάρα ούτε στην τηλεόραση, ούτε στο ραδιόφωνο και το κουτί φέρει αυστηρή προειδοποίηση με μεγάλα γράμματα για τις βλαβερές συνέπειές του και η προειδοποίηση είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, την εκδίδει δε το Υπουργείο Υγείας, άρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Επίσης απαγορεύεται η πώληση τσιγάρων σε άτομα κάτω των 18 και για να αγοράσει κανείς πακέτο πρέπει να δείξει ταυτότητα, ακόμα κι αν είναι 80 χρονών. Την οποία μάλιστα φωτογραφίζουν σε διάφορα μέρη και σκανάρουν για να δουν αν είναι αληθινή.

Το ίδιο άμα το σκεφτείτε συμβαίνει και με το αλκοόλ: αν παραπιεί κανείς θα πάθει διάφορα και επομένως επαφίεται στον καθένα μας να πράξει αναλόγως, να πίνει δηλαδή αλκοόλ με μέτρο και να μην καπνίζει καθόλου ώστε να μη βλάπτει τους γύρω του άμεσα ή έμμεσα. Τώρα για το αν ο σκύλος σας ή το παιδί σας δε σας αποφεύγει όταν καπνίζετε μπροστά τους, είναι όπως συνηθίσει κανείς. Δε σημαίνει όμως ότι δεν τους βλάπτετε και μάλιστα σοβαρά. Η ουσία επομένως δεν είναι το πόσο υποκριτές είναι οι πολιτικοί αλλά το αν εσείς κάνετε την επιλογή να προστατέψετε τους εαυτούς σας και τους δικούς σας, συμπεριλαμβανομένων και των σκύλων σας. Η ευθύνη βαραίνει εσάς και κανέναν άλλον.

Τέλος, κοιτάξτε τις στατιστικές οπλοχρησίας πάλι και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην Αμερική. Πάντα σε αναλογία πληθυσμού. Θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως είπα και πριν, έχω κάνει το πρόγραμμα και ξέρω τι λέω, άρα τα κοίταξα και όταν λέω Ευρώπη (π.χ. Γερμανία) και Κρήτη δεν τα λέω στο βρόντο. Προφανώς έχω κοιτάξει τα επίσημα στοιχεία. Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, κανείς δεν έχει δικαίωμα να βλάπτει τους άλλους καπνίζοντας διότι οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να φέρουν όπλα νομίμως. Καμιά σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο. Πιστέψτε με, δεν ξέρετε μου φαίνεται τι θα πει να πεθαίνει αγαπημένο σας πρόσωπο από καρκίνο, να έχει μεταστάσεις στα έντερα (ο πιο φρικτός πόνος στον κόσμο), να ξυπνάει από κώμα (επιθανάτιο ρόγχο) ουρλιάζοντας από τους πόνους διότι δεν τον πιάνει στο τέλος η μορφίνη και να εύχονται οι γύρω του ένα γρήγορο τέλος.

Από περιέργεια τώρα ρωτάω: στην Ελλάδα δεν έχει αντικαπνιστικά προγράμματα προκειμένου να κόψει κανείς το τσιγάρο?

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Φταίω που δεν έγινα αντιληπτός. Όταν έγραψα ότι είναι υποκρισία αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις εννοούσα ότι επιτρέπουν την κυκλοφορία των τσιγάρων και δεν τα απαγορεύουν όπως κάνουν με τα ναρκωτικά. Από καρκίνο εγώ τουλάχιστον ξέρω, αφού δυστυχώς έχει ο πατέρας μου (πρώην καπνιστής) στον πνεύμονα με μετάσταση στη σπονδυλική στήλη και ακούω κάθε μέρα τα βογγητά από τους πόνους:(. Σίγουρα δεν θα ήθελα να το ζήσω και με το σκυλί μου αυτό που ζω τώρα με τον πατέρα μου. Στην Ελλάδα υπάρχουν προγράμματα αλλά αν δεν θες να το κόψης κανένα πρόγραμμα δεν σε βοηθάει. Και εγώ ήμουν πολλά χρόνια καπνιστής και το έκοψα μόνος μου, χωρίς κανένα πρόγραμμα και καμιά βοήθεια, επειδή το ήθελα. Και από τότε δεν πιστεύω κανένα που λέει ότι δεν είναι εύκολο να κοπή το κάπνισμα.

Last edited:

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Αγαπητη Sara,καταννοω πως αγαπας την Αμερικη μιας και ειναι σαν δευτερη πατριδα σου και βγαζεις το ψωμι σου εκει αλλα δεν δεχομαι παιανες για μια χωρα η οποια πηρε την γκεμπελικη προπαγανδα και την εκανε επιστημη.

Απαγορευει υστερικα το καπνισμα αλλα τα ναρκωτικα βρισκονται σε εξαρση.Τα οπλα υπαρχουν σε πληθωρα ακομα και στα χερια μικρων παιδιων(ασε αυτο με την Κρητη,ειναι αστοχο το παραδειγμα).Κανει πολεμους και το παιζει νταβατζης στον υπολοιπο πλανητη υστερα απο εντολες της ''μαμας'' Αγγλιας.
Ο πλανητορχης Ομπαμα εχει ρολο Καισαρα σημερα.Οι μυστικες υπηρεσιες βασανιζουν ανθρωπους και η κοινωνικη μηχανικη ''βαζει στη θεση τους'' ανθρωπους οι οποιοι μιλανε και δεν ειναι προβατα.Επισης,8 στους 10 αμερικανους ανηκουν σε αιρεση του τυπου ''Εκκλησια των πιστων του ξαδερφου του κουνιαδου του αιδεσιμοτατου Johnson''...
Mπορω να γραψω σελιδες με παραδειγματα αλλα το forum δεν το επιτρεπει αυτο,αλλα καθε νοημων ανθρωπος γνωριζει τι εστι Αμερικη και πως δημιουργηθηκε( α ρε στρατηγε Lee,κριμα που σε πουλησε η Αγγλια).

Οσο για τα συνεχη ψηφισματα που αναφερεις(λες και θα μας διδαξει αμεσοδημοκρατια η Αμερικη) γνωριζεις πολυ καλα περι νοθειας στις εκλογες(ειδικα επι προεδριας Bush) και το ελεγχομενο ηλεκτρονικο συστημα που χρησιμοποιουν οι ψηφοφοροι.

Μονο και μονο για ολα τα παραπανω,ακομα και στο θεμα του καπνισματος δεν μπορω να παρω σαν παραδειγμα τις Πολιτειες αυτες.
Και τα γραφω αυτα εγω που τα τσιγαρα,το ποτο που πινω,η μουσικη που ακουω ειναι ακρως αμερικανικα.Σαν hillbillly ελληνας καπως! ;)

Eπισης:
Ειναι απολυτο δικαιωμα του καθενος να βαζει στον οργανισμο του οτι αυτος θελει.Απο καπνο μεχρι καρβουνο.

Φυσικα,δεν υποστηριζω πως το καπνισμα κανει καλο αλλα σκεφθειτε ποτε και γιατι τα ''χαλασαν'' κυβερνησεις'' και καπνοβιομηχανιες και τους πραγματικους λογους πισω απο την απαγορευση του καπνισματος.Θα εκπλαγειτε.

Το καπνισμα βλαπτει σοβαρα την υγεια αλλα εξισου την βλαπτουν το αγχος,η προπαγανδα και η βλακεια.

Σεβομαι τους μη καπνιστες αλλα δεν ειμαι διατεθειμενος να γινω μελος μιας μελλοντικης δακτυλοδεικτουμενης μειονοτητας απο τους υστερικους αντι-καπνιστες(φανταστειτε κομπλεξ που εχουν και συλλογο στην Ελλαδα,με προεδρο φυσικα)!

Oσο για το αν οι σκυλοι ειναι παθητικοι καπνιστες,φυσικα και ειναι οπως ειναι παθητικοι στην ηχορυπανση,στα κακα αφεντικα και σε ολα τα αλλα που εχω αναφερει και στο παρελθον.

Υ.Γ.Τελικα,τον φασισμο και την ''απαγορευση'' τα ''τραβαει'' ο οργανισμος μας.

Φιλικα,
William.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και ναι, Έλενα, πρέπει να κοιτάζουμε τις στατιστικές και για τους σκύλους και για όλους και τα μεμονωμένα παραδείγματα δε μας λένε τίποτα πέραν από αυτά που λένε οι στατιστικές. Δεν είναι καθόλου λογικό να υποβάλουμε οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε κίνδυνο διότι κάποιος κάπου δεν έπαθε τίποτα. Είναι σα να λέμε ότι αφού ένας γνωστός πήρε πετσοπάδικο/παπυμιλλάδικο σκυλί και του βγήκε υγιές, άρα, παρά τις στατιστικές, θα πρέπει να πάρουμε κι εμείς πετσοπάδικο/παπυμιλλάδικο και δε βαριέσαι, κακό μεν το ρίσκο, αλλά μπορούμε να το πάρουμε και κοίταξε καλέ στη Γερμανία που απαγορεύουνε την πώληση των σκύλων στα πετσοπάδικα, αλλά από την άλλη σκοτώσανε τους Εβραίους στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οταν κάναμε στατιστική στη σχολή λέγαμε "Στατιστική, το καμάρι μου, ό,τι θελήσω θα μου ζωγραφίσει"
Αν δούλεψες στα προγράμματα που κάνουν στατιστικές αναλύσεις ξέρεις πόσες μαμουνιές μπορείς να κάνεις για να βγει ένα αποτέλεσμα που θες.

Επίσης αν κοιτάξεις τα δεδομένα ενός ανθρώπου (μέσα στο δείγμα που έχεις) θα καταλάβεις πως ουδεμία σχέση έχει με το αποτέλεσμα! Παίρνουμε ένα δείγμα 200-300 ανθρώπων και βγάζουμε ένα συμπέρασμα που θα πρέπει να ισχύει για όλους τους πολίτες (μιας χώρας ή της Γης) βάσει πιθανοτήτων. Ζάρια και πόκερ..

Αν ψάξεις, παράδειγμα, για τους παράγοντες που ανεβάζουν την πιθανότητα ένας σκύλος να πάθει ρίξη χιαστού, θα βρεις τους εξής: υπάρβαρος, στειρωμένος, και από 5 φυλές που έχουν αυτό το κληρωνομικό θέμα. Ο δικός μου σκύλος ούτε υπέρβαρος είναι (προς το αδύνατο πάει), δεν είναι στειρωμένος, και είναι λάμπραντορ που λένε οι στατιστικές, είναι μια φυλή στην οποία δεν παρατηρείται συχνά αυτό το θέμα. Τι να τις κάνω εγώ τις στατιστικές;;

Λεμε πως ένας γέρος 100 χρονών που καπνίζει σαν φουγάρο είναι η εξέρεση (στατιστικά πάντα) Ο.Κ. Γιατί το βλέπουμε σαν "εξέρεση" και δεν ψάχνουμε τους παράγοντες που επέτρεψαν σε αυτόν τον άνθρωπο να παραμείνει υγιής και παρά το κάπνισμα;