Σκύλος και σύνδρομο χαλαρών καρπών

xrysoula

New Member
10 Ιανουαρίου 2012
4
0
γεια σας,εχω ενα γερμανικο ποιμενικο 7 μηνων και 10 ημερων θυληκο. πριν ενα μηνα αρχισε εντελως ξαφνικα να κουτσαινει,το αριστερο μπροστινο ποδι(6μηνων ηταν)..επειδη λεγαμε οτι ισως ηταν καμια σαν τσιμπα στο ποδι το αφησαμε δυο μερες.αυτο ομως δεν εδειχνε τα υποχωρει κι ετσι την πηγαμε στην κτηνιατρο που την παμε απο την αρχη που την αποκτησαμε.μας ρωτησε τι μπορει να ειναι ειπαμε την αρχικη μας σκεψη οπως επισης οτι ισως να ειναι απο την αλυσιδα γιατι οταν την δενουμε καμμια φορα μπερδευει και πιστευαμει οτι ειναι απο αυτο,μας ειπε να κανουμε ακτινογραφια αλλα δεν ειχαμε τοτε την οικονομικη δυνατοτητα μας εδωσε κατι χαπακια για καμποσες μερες αντιφλογμονωδοι-κορτιζονη.δεν της περασε και την ξαναπηγαμε λοιπον.ειπε να την αφησουμε να ξεκουραστει(να μην τρεχει-παιζει με αλλα σκυλια η μονη,να ξεκουραστει,να μην κινηται με λιγα λογια,οχι βολτες τιποτα)τα καναμε ολα αυτα αλλα παλι ιτιποτα την πηγαμε παλι και ειπαμε (αφου μαζεψαμε τα λεφτα)για ακτινογραφια αλλα αφου ειπε οτι ισως ηταν απο την αλυσιδα δεν χρειαζεται,οστοσο δεν την κοιταξε καθολου σχεδον λιγο ισα ισα.επισης μας εδωσε ασβεστιο λεει να δινουμε γιατι ειναι την αναπτυξη και ετσι πρεπει.και αν συνεχιζε να την πηγαιναμε παλι.με λιγα λογια περασε ενας μηνας.εχτες λοιπον ειδαμε οτι αντι να φτιαχνει με την ακινησια χειροτερεψε τοο ποδι.γυρισε προτα εξω και ο καρπος της φαινοταν καπως.αλλα αποφασισαμε να την παμε σε αλλο κτηνιατρο.κι ετσι εγινε.την εξετασε την εβαλε να κατσει να ξαπλωσει κτλ και ειδε την κληση του ποδιου και ειπε οτι ειναι''συνδρομος χαλαρων καρπων'' και οτι πρεπει να κοπη το ασβεστιο επειγοντος,να κοπη η κορτιζονη,η τροφη οπου της διναμε(kira)και ν ατης δωσουμε μια αλλη(happy dogs maxi junior 23)εχει λεει οτι χρειαζεται τωρα με το ποδι,επισης να παιζει κανονικα απλα χωρις υπερβολες.και οτι η ακτινογραφια δεν θα δειξει πια τιποτα αφου περασε 1ας μηνας απο τοτε που εγινε το κακο αλλα ειπε οτι φτιαχνει και οτι του χει ξανατυχη τετοιο περστατικο και εφτιαξε.θα αργησει λεει αλλα θα φτιαξει.επισης μου εδωσε καποια χαπακια για τον πονο.να μην ποναει ετσι ωστε να το παταει το ποδι και ετσι να φτιαξει...
εσεις τι λετε για την τροφη; ειναι ενταξει για το προβλημα αυτο;τι αλλο μπορω να κανω να για την βοηθησω,σκουσα για κλουβι,περπατημα στην αμμο-χορταρι... κατι αλλο;

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Καλώς ήρθες,
κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ΜΗΝ περπατάει καθόλου σε γλιστερές επιφάνειες...Στρώσε χαλιά στο σπίτι....παντού...
Και επίσης μακράν η καλύτερη γυμναστική που μπορείς να κάνεις σε αυτή την ηλικία είναι το κολύμπι, αλλά για αυτό συμβουλέψου και τον κτηνίατρο σου....
Η τροφή έχει 23% πρωτεΐνη, (δλδ λίγο) που είναι αρκετά καλό για τώρα που βρίσκεται σε ανάπτυξη....Από συστατικά δεν την ξέρω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...
Επίσης σωστό που σου είπε να κόψεις το ασβέστιο, γιατί αν είναι στραβό το πόδι τώρα, με το ασβέστιο θα έχεις "γερό" στραβό πόδι που δε θα ισιώσει ποτέ...

Να ρωτήσω κάτι?
Γύρισε το ένα πόδι? ή και τα δύο????
Και ποιο πριν ήταν ολόισια τα πόδια???

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.314
patra
grdane.blogspot.com
χρυσουλα... ψαχνοντας να σου βρω απαντησεις προσεξα οτι σε βοηθησαν υπεραρκετα στο φεισμπουκ..
πηρες πιστευω τις καλυτερε οδηγιες και για την κατανοηση... της αρρωστειας αλλα και για την θεραπεια... τι πρεπει να κανεις και τι να αποφευγεις...
ευχομαι να ειναι περαστικα!!!

xrysoula

New Member
10 Ιανουαρίου 2012
4
0
tsimakgr : γεια σου... τον σκυλο δεν τον βαζω μεσα διοτι δεν θελω να μαθει να μπαινει μεσα.... εξω που ειναι δεν εχει επιφανεια που να γλυστραει... ισα ισα εχουμε σαν χωραφακι και παιζουν εκει με τον αλλο σκυλο που εχουμε (ιδιας ρατσας).. η οταν τους βγαζουμε εξω,παντα τους παμε σε χωραφι η στην θαλασσα να παιξουν.. παντως ειναι χειμωνας και ο καιρος δεν βοηθαει καθολου το θεμα κολυμπι.. βεβαια αν ειναι τοσο καλο για το ποδι, τοτε θα μπω , τι θα κανω αλλα το θεμα θα ναι να ακοληθησει διοτι στην θαλασσα δεν εχει μπει αλλη φορα(οχι ολοκληρη δηλαδη).... μου ειπαν να της φτιαξω λεει ενα κουβι ορθογωνιο ετσι ωστε να ναγκαστει να περπαταει ευθεια..... θα κοιταξω να δω πως θα το κανω αυτο... αλλα τωρα για ολα οσα μου εχουν πει βεβαια πρεπει να συμβουλευτω τον κτηνιατρο... αν και μια φορα εχουμε παει σε αυτον(γιατι η προηγουμενη εβγαλε ασχετο πορισμα με το τι ειναι).... εγω πιο πολυ για την τροφη και αν εχει αυτα που χρειαζεται με νοιαζει (για το θεμα του ποδιου) αλλα αυτα θα τον ρωτησω σε 3 μερες που εχουμε ραντεβου παλι να την δει...

το αριστερο μπροστα μονο ειναι που γιρισε(αλλα λιγο 1-2 εκατοστα) και αυτο το εκανε πριν 4 μερες πιο πριν απλα κουτσαινε...πιο πριν ναι ηταν τα ποδια οκ.. τωρα τι εγινε ξαφνικα δεν ξερω.. τι να πω.. ισως εφταιγε και η τροφη που μου ειχε πει προηγουμενη (πια) κτηνιατρος....

xrysoula

New Member
10 Ιανουαρίου 2012
4
0
GRDANE : ναι οντως με βοηθησαν αρκετα στο φειςμπουκ αλλα οσο να ναι κατι θα ακοσω κι απο εδω που ισως δεν μου το ειπαν εκει.... λεω τωρα εγω.. αλλα επισης εκει ακουσα πολλα για το θεμα της τροφης.... που εκει ειναι που κοκκησα εγω.. στο ποδι ολοι μου ειπαν τα ιδια οκ αλλα στην τροφη αλλα ελεγαν ολοι... επισης ο κτηνιατρος ειπε να μην της δινω καθολου φαγητο(και ειναι μια μεσα που μου γραφει στα εσωτερικα μηνυματα να της δινω φαι.. ειναι δεν ειναι να σε μπερδευουν?) τελοσπα εγω σε αυτα που μου ειπαν στο φεις θα τον ρωτησω τον κτηνιατρο.... και θα δουμε αν δω οτι οι απαντησεις δνε με καλυβουν θα παω και σε αλλον απλα για να δω τι θα μου πει. διοτι δεν μπορω να κοψω την αγωγη που μου δινει...θελω το καλυτερο για τον σκυλο μου... την αγαπω πολυ............

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Στο θεμα ενδυναμωση των ταρσων , ο εκτροφεας μου μου ειχε πει αν ειναι δυνατον να περπαταει σε χοντρο χαλικι , γαρμπιλι.
Παρολο που δεν ειχαμε προβλημα , εστρωσα στο kennel χοντρο χαλικι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
tsimakgr : γεια σου... τον σκυλο δεν τον βαζω μεσα διοτι δεν θελω να μαθει να μπαινει μεσα.... εξω που ειναι δεν εχει επιφανεια που να γλυστραει... ισα ισα εχουμε σαν χωραφακι και παιζουν εκει με τον αλλο σκυλο που εχουμε (ιδιας ρατσας).. η οταν τους βγαζουμε εξω,παντα τους παμε σε χωραφι η στην θαλασσα να παιξουν.. παντως ειναι χειμωνας και ο καιρος δεν βοηθαει καθολου το θεμα κολυμπι.. βεβαια αν ειναι τοσο καλο για το ποδι, τοτε θα μπω , τι θα κανω αλλα το θεμα θα ναι να ακοληθησει διοτι στην θαλασσα δεν εχει μπει αλλη φορα(οχι ολοκληρη δηλαδη).... μου ειπαν να της φτιαξω λεει ενα κουβι ορθογωνιο ετσι ωστε να ναγκαστει να περπαταει ευθεια..... θα κοιταξω να δω πως θα το κανω αυτο... αλλα τωρα για ολα οσα μου εχουν πει βεβαια πρεπει να συμβουλευτω τον κτηνιατρο... αν και μια φορα εχουμε παει σε αυτον(γιατι η προηγουμενη εβγαλε ασχετο πορισμα με το τι ειναι).... εγω πιο πολυ για την τροφη και αν εχει αυτα που χρειαζεται με νοιαζει (για το θεμα του ποδιου) αλλα αυτα θα τον ρωτησω σε 3 μερες που εχουμε ραντεβου παλι να την δει...

το αριστερο μπροστα μονο ειναι που γιρισε(αλλα λιγο 1-2 εκατοστα) και αυτο το εκανε πριν 4 μερες πιο πριν απλα κουτσαινε...πιο πριν ναι ηταν τα ποδια οκ.. τωρα τι εγινε ξαφνικα δεν ξερω.. τι να πω.. ισως εφταιγε και η τροφη που μου ειχε πει προηγουμενη (πια) κτηνιατρος....
GRDANE : ναι οντως με βοηθησαν αρκετα στο φειςμπουκ αλλα οσο να ναι κατι θα ακοσω κι απο εδω που ισως δεν μου το ειπαν εκει.... λεω τωρα εγω.. αλλα επισης εκει ακουσα πολλα για το θεμα της τροφης.... που εκει ειναι που κοκκησα εγω.. στο ποδι ολοι μου ειπαν τα ιδια οκ αλλα στην τροφη αλλα ελεγαν ολοι... επισης ο κτηνιατρος ειπε να μην της δινω καθολου φαγητο(και ειναι μια μεσα που μου γραφει στα εσωτερικα μηνυματα να της δινω φαι.. ειναι δεν ειναι να σε μπερδευουν?) τελοσπα εγω σε αυτα που μου ειπαν στο φεις θα τον ρωτησω τον κτηνιατρο.... και θα δουμε αν δω οτι οι απαντησεις δνε με καλυβουν θα παω και σε αλλον απλα για να δω τι θα μου πει. διοτι δεν μπορω να κοψω την αγωγη που μου δινει...θελω το καλυτερο για τον σκυλο μου... την αγαπω πολυ............
Γεια σου Χρυσούλα!

Ενημερωτικά να σου πω ότι αυτοί που σε συμβούλεψαν και συγκεκριμένα για την κλούβα και για την τροφή είναι εκτροφείς της φυλής του Γερμανικού Ποιμενικού!Οι συμβουλές αυτές είναι πολύτιμες γιατί σου τις δίνει αυτός που ξέρει τα πάντα για τον Γερμανικό Ποιμενικό!

Πέρα από αυτό θα σου συνιστούσα να πας σε έναν πολύ καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο και να συζητήσεις περεταίρω και σε συνδυασμό με αυτά που σου είπαν τα παιδιά να καταλήξετε...

Εύχομαι καλή ανάρρωση!Αν ακολουθήσεις αυτά που σου είπαν όλα θα πάνε καλά!

Το σύνδρομο των χαλαρών καρπών είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα Γερμανικά Ποιμενικά!

Last edited:

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Καλημέρα!
Έψαχνα στο ίντερετ πληροφορίες για τα πόδια του Lupus (9 μηνών Γ.Π.) και μου έβγαλε και αυτό το θρέντ.
Τα μπροστά πόδια του είναι στραβά και κλίνουν προς τα έξω. Το δεξί όχι και τόσο, αλλά το αριστερό αρκετά. Ο κτηνίατρος που τον πήγα μου είπε οτι ονομάζεται βλαισοποδία. Επίσης είπε οτι δεν είναι κάτι που θα του προκαλεί πόνο, μόνο θα κουράζεται πιο εύκολα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με το σύνδρομο των χαλαρών καρπών, που είναι το θέμα εδώ, αλλά μοιάζει αρκετά.
Συνέστησε καλή διατροφή, όχι σκάλες, όχι γλιστερές επιφάνειες, συμπλήρωματα χονδροιτίνης-γλυκοζαμίνης και να μην τον τρέχουμε ωσπου να πάει 18-24 μηνών. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Έχουμε ένα θέμα με την τροφή.

Από 3,5-8,5 μηνών δίναμε royal canin pediatric
4 πρώτα συστατικά:καλαμπόκι, αφυδατωμένο κρέας πουλερικών, αφυδατωμένη πρωτεΐνη χοιρινού, ρύζι.
Πρωτεΐνη: 30%

Εδώ και μισό μήνα δίνουμε pro plan puppy large robust
4 πρώτα συστατικά: Κοτόπουλο, σιτάρι, γλουτένη αραβοσίτου, αφυδατωμένη πρωτείνη πουλερικών
Πρωτεΐνη: 29%
Τα κακά του είναι καλοσχηματισμένα, αλλά η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη. Θα περιμένουμε μισό μήνα ακόμα, αλλά πιθανότατα θα την αλλάξουμε.

Ο κτηνίατρος πρότεινε την royal canin mobility.
4 πρώτα συστατικά:καλαμποκάλευρο, ρύζι, καλαμπόκι, αφυδατωμένο κρέας πουλερικών
Πρωτεΐνη: 26%

Εμάς μας πρότειναν πολλοί την acana wild prairie
4 πρώτα συστατικά:αποστεωμένο κοτόπουλο, αφυδατωμένο κοτόπουλο, αποστεωμένη πέρκα walleye, αποστεωμένο λευκόψαρο λίμνης
Πρωτεΐνη: 33%

Και αναρωτιέμαι... Ίσως για το πρόβλημα του Lupus είναι καλύτερα να κρατήσουμε χαμηλά την πρωτείνη. Αλλά από την royal canin pediatric που δίναμε που ήταν πίτουρο, να πάμε σε royal canin mobility που είναι ακόμα πιο πίτουρο..... Μήπως να δοκίμαζα την acana να δω πώς θα πάει? Στο κάτω κάτω 5 μήνες που την έδινα την pediatric τι κατάλαβα? Όπως ήταν ο σκύλος έτσι έμεινε.
Δεν είναι κρίμα να δίνω 70 ευρώ για ένα τσουβάλι που ως επί το πλείστον αποτελείται από καλαμπόκι, σιτάρι και ρύζι, ενώ με τα ίδια χρήματα μπορώ να πάρω κάποια άλλη και θα ξέρω τουλάχιστον οτι το σκυλί τρώει κρέας?

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Με τόσα λεφτά που κάνουν οι ξηρές τροφές δεν επενδύεις σε κανένα καταψύκτη;
Για να ξέρεις τι τρώει.
Άσε που για τις ξηρές τροφές θέλει τελικά πιο πολύ διάβασμα.

υγ ο κτηνίατρος βέβαια θα διαφωνήσει

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Με καμια τροφη δεν πιστευω οτι θα "ισιωσουν" τα ποδια. Τωρα οσον αφορα την πρωτεινη, σιγουρα η παρα πολλη δεν ειναι καλη. Αν δινετε συμπληρωματα σε ταμπλετες, δε θελει και κτηνιατρικη ορθοπεδικη τροφη.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αν παιρνει συμπληρωματα δε χρειαζεται κ ειδικη τροφη, μονο καποια με υψηλο ποσοστο χρονδρ/γλυκ , οπως η wild prairie που αναφερεις. Επισης ριξε μια ματια στο site της ακανα, εχουν αλλαξει οι περιεκτικοτητες. Ο συγκεκριμενος κωδικος εχει πλεον 31% πρωτεινη.
Κι εγω γι αυτο της αλλαξα τροφη, πιτουρα που χρυσοπληρωναμε, τρατζικ.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Και ο ίδιος ο γιατρός είπε οτι δεν θα ισιώσουν. Για τα συμπληρώματα μου είπε οτι θα τα δίνω για πολύ καιρό ακόμα.
aouimbae δίκιο έχεις, 34% πρωτείνη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καλημέρα!
Έψαχνα στο ίντερετ πληροφορίες για τα πόδια του Lupus (9 μηνών Γ.Π.) και μου έβγαλε και αυτό το θρέντ.
Τα μπροστά πόδια του είναι στραβά και κλίνουν προς τα έξω. Το δεξί όχι και τόσο, αλλά το αριστερό αρκετά. Ο κτηνίατρος που τον πήγα μου είπε οτι ονομάζεται βλαισοποδία. Επίσης είπε οτι δεν είναι κάτι που θα του προκαλεί πόνο, μόνο θα κουράζεται πιο εύκολα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με το σύνδρομο των χαλαρών καρπών, που είναι το θέμα εδώ, αλλά μοιάζει αρκετά.
Συνέστησε καλή διατροφή, όχι σκάλες, όχι γλιστερές επιφάνειες, συμπλήρωματα χονδροιτίνης-γλυκοζαμίνης και να μην τον τρέχουμε ωσπου να πάει 18-24 μηνών. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Έχουμε ένα θέμα με την τροφή.

Από 3,5-8,5 μηνών δίναμε royal canin pediatric
4 πρώτα συστατικά:καλαμπόκι, αφυδατωμένο κρέας πουλερικών, αφυδατωμένη πρωτεΐνη χοιρινού, ρύζι.
Πρωτεΐνη: 30%

Εδώ και μισό μήνα δίνουμε pro plan puppy large robust
4 πρώτα συστατικά: Κοτόπουλο, σιτάρι, γλουτένη αραβοσίτου, αφυδατωμένη πρωτείνη πουλερικών
Πρωτεΐνη: 29%
Τα κακά του είναι καλοσχηματισμένα, αλλά η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη. Θα περιμένουμε μισό μήνα ακόμα, αλλά πιθανότατα θα την αλλάξουμε.

Ο κτηνίατρος πρότεινε την royal canin mobility.
4 πρώτα συστατικά:καλαμποκάλευρο, ρύζι, καλαμπόκι, αφυδατωμένο κρέας πουλερικών
Πρωτεΐνη: 26%

Εμάς μας πρότειναν πολλοί την acana wild prairie
4 πρώτα συστατικά:αποστεωμένο κοτόπουλο, αφυδατωμένο κοτόπουλο, αποστεωμένη πέρκα walleye, αποστεωμένο λευκόψαρο λίμνης
Πρωτεΐνη: 33%

Και αναρωτιέμαι... Ίσως για το πρόβλημα του Lupus είναι καλύτερα να κρατήσουμε χαμηλά την πρωτείνη. Αλλά από την royal canin pediatric που δίναμε που ήταν πίτουρο, να πάμε σε royal canin mobility που είναι ακόμα πιο πίτουρο..... Μήπως να δοκίμαζα την acana να δω πώς θα πάει? Στο κάτω κάτω 5 μήνες που την έδινα την pediatric τι κατάλαβα? Όπως ήταν ο σκύλος έτσι έμεινε.
Δεν είναι κρίμα να δίνω 70 ευρώ για ένα τσουβάλι που ως επί το πλείστον αποτελείται από καλαμπόκι, σιτάρι και ρύζι, ενώ με τα ίδια χρήματα μπορώ να πάρω κάποια άλλη και θα ξέρω τουλάχιστον οτι το σκυλί τρώει κρέας?
Το θέμα που έχεις αφορά πιο πολύ την κατασκευή του σκύλου!Την ανατομία του δηλαδή!
Δεν έχει καμία σχέση με τους καρπούς!

Το σύνδρομο των χαλαρών καρπών εμφανίζεται σε σκυλιά που είτε είναι χαλαροί όσον αφορά τα κόκαλα(μαλακά κόκαλα που λέμε) είτε εμφανίζουν έντονες γωνιώσειςστην ανατομία τους!
Αυτό είναι θέμα οργανισμού πιο πολύ να το διορθώσει ή όχι και λιγότερο διατροφής και άσκησης!
Παίζουν και αυτά ρόλο αλλά όχι τόσο όσο η εκ γενετής κατασκευή του σκύλου!

Ο γιατρός λοιπόν σου έδωσε γενικές οδηγίες που όλοι ακολουθούμε!Διατροφή και προσοχή στο περπάτημα!Σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά όχι τόσο όσο...!

Ο Lupus έτσι όπως το θέτεις το "πρόβλημα" αφορά την θέση του ώμου!

Η σωστή θέση είναι αυτή:

Αν η θέση του ώμου είναι μερικές μοίρες πιο ανοιχτή τότε οι αγκώνες "βγαίνουν" προς τα έξω!
Αντίθετα αν είναι πιο κλειστή τότε "μπαίνουν"προς τα μέσα!

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Χρυσούλα, δεν μας βάζεις μια φωτογραφία που να φαίνεται το "πρόβλημα", γιατί εγώ μπερδεύτηκα τώρα...?! Νόμιζα πως είχατε θέμα με τους καρπούς και όχι με τους ώμους...

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Έχουμε ένα θέμα με τον ώμο, σύμφωνα με την ακτινογραφία, αλλά ο γιατρός είπε οτι είναι φυσιολογικό, παρατηρείται σε σκύλους με ταχεία ανάπτυξη και οτι θα στρώσει.
Θα βγάλω μια φωτογραφία του σκύλου να δείτε τι εννοώ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έχουμε ένα θέμα με τον ώμο, σύμφωνα με την ακτινογραφία, αλλά ο γιατρός είπε οτι είναι φυσιολογικό, παρατηρείται σε σκύλους με ταχεία ανάπτυξη και οτι θα στρώσει.
Θα βγάλω μια φωτογραφία του σκύλου να δείτε τι εννοώ.
Και πάλι ο γιατρός αναφέρεται στην υγεία του χόνδρου του ώμου/ωμοπλάτης!
Εγώ αναφέρομαι στην θέση και το πως είναι κατασκευασμένη!
Μπορεί να έχεις διαφορετική θέση σε μοίρες και ο χόνδρος να είναι υγιής αλλά να έχεις απειροελάχιστο πρόβλημα στην ικανότητα του σκύλου να κινηθεί!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
DSC00354.jpg DSC00355.jpg DSC00356.jpg

Έβγαλα φωτογραφίες να δείτε τι εννοώ.

Αν είναι θέμα κατασκευής του σκύλου ξέρω οτι δεν μπορούμε να περιμένουμε μεγάλη βελτίωση.
Σχετικά με την διατροφή και την ποσότητα πρωτείνης πραγματικά έχω μπερδευτεί πολύ...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τι έχει ο σκύλος?!!!

Το πρόβλημα δεν το βλέπεις όταν κάθεται αλλά όταν κινείται!

Το κάθισμα είναι διαφορετικό!Απλά κάθεται χαλαρά!Αν τον μάθεις να κάθεται σωστά συμμαζεμένα τότε θα κάθεται καλά!Εδώ βλέπουμε έναν κούταβο που κάθεται χύμα!

Βέβαια όταν κάθεται ένας σκύλος τόσο χύμα σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάτσει και σφιχτά/καλά, με τα πίσω πόδια πλήρως στοιχισμένα και διπλωμένα και τα μπροστά τελείως ίσια!Αυτή η πρόταση βέβαια περιέχει και μια δόση υπερβολής γιατί όπως είπα και παραπάνω ο σκύλος μπορεί απλά να κάθεται χαλαρά και γιατί δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από το κάθισμα!

Αν τον παρατηρήσεις όταν κινείται και τον δεις από μπροστά πως πάει τα πόδια του τότε θα δεις αν υπάρχει πρόβλημα!