Σκύλος με ναρκοληψία

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να ξαναθυμίσω πως το θέμα είναι η «ναρκοληψία στο ΣΚΥΛΟ»?

Οι παραλληλισμοί με ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας τι σχέση έχει με το θέμα? :?
Ανέφερα τον όρο «ποιότητα ζωής του ΖΩΟΥ» και πήγαμε από τις φαρμες στο βουνό και στην ζωή στην πόλη!
Συντονιστείτε ρε παιδιά μια φορα… :? :(

Ποιότητα ζωής του σκύλου είναι το σύνολο των ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν την φύση και την υπόσταση του ζώου.

Εσείς θεωρείτε ποιότητα ζωής αυτό που βιώνει καθημερινά ο σκύλος στο video που παρέθεσε η Chloe ?

Εάν ναι γιατί?
Εάν όχι γιατί?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ναι.

Δεν ορίζεις εσύ την ποιότητα ζωής του ζώου σύμφωνα με τα επιθυμητά σου κριτήρια και δεν έχει καμμία σχέση με το πως αντιλαμβάνεται ένα ζώο μια κατάσταση την οποία βιώνει πιθανώς όλη του τη ζωή και ανταπεξέρχεται μια χαρά.

Όπως ένα ζώο που κουτσαίνεται ενώ ήταν αρτιμελές, έτσι και το συγκεκριμένο ζώο μαθαίνει να ζει με την κατάστασή του.

Όλα αυτά σύμφωνα και με το άρθρο που παρέθεσα για τυχόν πόνους κλπ.

Εφόσον το ζώο δεν πονάει, για μένα δεν υποφέρει, και η ποιότητα ζωής του δεν έχει χάσει κάτι από αυτό που το ίδιο ξέρει. Σε όλα αυτά να προσθέσω και ότι είπε η LoneWolf.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αν και νομίζω ότι η θέση μου έγινε σαφής πιστεύω ότι ναι έχει.

- Δεν πονάει
- Έχει άριστη φροντίδα
- Έχει ελπίδες να γίνει καλύτερα στο μέλλον
- Δυσάρεστο πράγμα ο ανεπιθύμητος ύπνος αλλά ίσως όχι για το σκύλο!
- Έχει μια μεγάλη οικογένεια και ζει μέσα στα χάδια

Όμως επαναλαμβάνω: Αν ήταν το σκυλί μου θα προχωρούσα σε ευθανασία αν με διαβεβαίωναν γιατροί (όσο περισσότεροι γινόταν) ότι το σκυλί ζει ένα καθημερινό μαρτύριο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να θυμίσω πως ο κτηνίατρος στο video τόνισε πως αυτό το σκυλί ΔΕΝ μπορεί να ζει σαν σκύλος, ότι είναι φυλακισμένο στο ίδιο του το σώμα και η δημοσιογράφος έκλεισε το θέμα αναφέροντας πως το σκυλί χειροτερεύει με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε φορά που νιώθει έστω και ελάχιστο ενθουσιασμό για το οτιδήποτε...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
ROTTIE said:
Να θυμίσω πως ο κτηνίατρος στο video τόνισε πως αυτό το σκυλί ΔΕΝ μπορεί να ζει σαν σκύλος, ότι είναι φυλακισμένο στο ίδιο του το σώμα και η δημοσιογράφος έκλεισε το θέμα αναφέροντας πως το σκυλί χειροτερεύει με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε φορά που νιώθει έστω και ελάχιστο ενθουσιασμό για το οτιδήποτε...
Rottie, το βίντεο το είδα, δεν το άκουσα, είμαι και στη δουλειά τρομάρα μου. Συνεπώς γνωμάτευση κτηνιάτρου δεν άκουσα.

Εάν ο κτηνίατρος θεωρεί ότι το ζώο βασανίζεται είναι άλλο πράγμα. Θα πήγαινα και σε άλλους κτηνιάτρους, αλλά αν είναι έτσι μάλλον θα έκανα ευθανασία.

Αυτό που εγώ θέλω να πω είναι ότι η ευθανασία είναι κάτι μη αναστρέψιμο, μονιμότερο του οποίου δεν υπάρχει. Οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται σχετικά, πρέπει να μη λαμβάνονται με συναισθηματική φόρτιση, αλλά ούτε και με βιασύνη, με βάση τα δικά μας κριτήρια ποιότητας για τη ζωή του σκύλου και μη εστιάζοντας στην πραγματική του κατάσταση.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ένα ρεπορτάζ γίνεται πιασάρικο όταν έχει "δράμα" Rottie. Επιλεγμένες για την τραγικότητά τους στιγμές της ζωής του σκύλου (και όχι άλλες ψιλο-αδιάφορες ή και χαρούμενες ας πούμε), αποσπασματικές δηλώσεις του κτηνιάτρου και - φυσικά - η στάση της δημοσιογράφου. Κι εγώ δημοσιογράφος είμαι (αν και δεν περηφανεύομαι γι' αυτό) και αυτά είναι κλασικά κόλπα...
Στο youtube απ' ό,τι είδα υπάρχουν κι άλλα βιντεάκια με ναρκοληπτικά σκυλιά από τους χρήστες. Σ' αυτά η κατάσταση δεν φαντάζει, σ' εμένα τουλάχιστον, τόσο τραγική.
Δύσκολες οι συνθήκες της ζωής τους, ναι. Τερματισμός της? Πολύ μεγάλο θέμα. Πιστεύω πως όχι.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Chloe said:
Ένα ρεπορτάζ γίνεται πιασάρικο όταν έχει "δράμα" Rottie. Επιλεγμένες για την τραγικότητά τους στιγμές της ζωής του σκύλου (και όχι άλλες ψιλο-αδιάφορες ή και χαρούμενες ας πούμε), αποσπασματικές δηλώσεις του κτηνιάτρου και - φυσικά - η στάση της δημοσιογράφου. Κι εγώ δημοσιογράφος είμαι (αν και δεν περηφανεύομαι γι' αυτό) και αυτά είναι κλασικά κόλπα...
Στο youtube απ' ό,τι είδα υπάρχουν κι άλλα βιντεάκια με ναρκοληπτικά σκυλιά από τους χρήστες. Σ' αυτά η κατάσταση δεν φαντάζει, σ' εμένα τουλάχιστον, τόσο τραγική.
Δύσκολες οι συνθήκες της ζωής τους, ναι. Τερματισμός της? Πολύ μεγάλο θέμα. Πιστεύω πως όχι.
Έχεις δίκιο. Να διευκρινήσω ότι αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι γενικά για τα σκυλιά με ναρκοληψία.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά το θέμα αφορα το συγκεκριμένο βίντεο και την κατάσταση του συγκεκριμένου σκύλου.

Σχολιάζουμε λοιπόν αυτό που βλέπουμε και αυτό που ακούμε. Εάν το βίντεο είναι «κατασκευασμένο» ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω όπως δεν μπορεί να το ξέρει κανείς μας. Εάν μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε υποθέσεις, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να οδηγηθούμε σε επισφαλή συμπεράσματα.
Το συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν περιγράφει μια πραγματικότητα. Εάν αυτή η πραγματικότητα εναντιώνεται στην φιλοσοφία μας, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Στο θέμα μας λοιπόν χωρίς στρουθοκαμηλισμούς (αν και δεν τους είδα πουθενά).

Με τις πληροφορίες του βίντεο ως εικόνα, ΟΧΙ δε θα έκανα. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τη συχνότητα που εμφανίζεται (1 φορά τη μέρα, 2, 100?)

Με τις ηχητικές πληροφορίες και τη διαβεβαίωση των κτηνιάτρων, ΝΑΙ.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ροττι,θυμησε μου σε παρακαλω,γιατι δεν μπορω να το βρω...ησουν υπερ της ευθανασιας στον "φατσα"?
ησουν υπερ της ευθανασιας σε εκεινο το υποτιθεμενο ντοπερμαν που ειχε "δαγκωσει" την ουφακλα?( :lol: )

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ROTTIE said:
να θυμισω κι εγω πως αυτα που λεει ο συγκεκριμενος κτηνιατρος,δεν σημαινουν τιποτα,διοτι εαν ρωτησεις 10 κτηνιατρους,θα ακουσεις δεκα διαφορετικες αποψεις επι του θεματος.
το οτι η παθηση αυτη χειροτερευει,δεν σημαινει πως το σκυλι ειναι δυστυχισμενο,εφοσον δεν ποναει,εφοσον εχει οση φροντιδα χρειαζεται,αγαπη,ελευθερια και εφοσον ....(αυτα που ειπε και ο-η lone wolf να μην τα επαναλαμβανω) και οση ωρα ειναι ξυπνιο απολαμβανει ποιοτικη ζωη,δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πρεπει να ΣΚΟΤΩΘΕΙ :!:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ ήμουν + είμαι υπερ της ευθανασίας του φάτσα.

στο δε ντομπερμαν..........

τζάμπα αναστάτωσα τον γιατρό

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
χαχαχαχαχαχαχαχαχ :lol:
(ρε μακη και ροττι,βαριεμαι να ποσταρω τωρα και το ανεκδοτο με το "ευτυχως που δεν επαθα και τιποτα"..... 8) :lol: :lol: :lol: )

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Alexandra said:
Στο θέμα μας λοιπόν χωρίς στρουθοκαμηλισμούς (αν και δεν τους είδα πουθενά).
Στρουθοκαμηλισμός είναι να πιστεύουμε πως το ζώο αυτό έχει ποιοτική ζωή.

Alexandra said:
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τη συχνότητα που εμφανίζεται (1 φορά τη μέρα, 2, 100?)
Συνέχεια! Κάθε φορά που βλέπει ένα δικό του άνθρωπο και ενθουσιάζεται, κάθε φορά που θέλει να παίξει, να τρέξει, να πηδήξει, να φάει κτλ

galazio said:
το οτι η παθηση αυτη χειροτερευει,δεν σημαινει πως το σκυλι ειναι δυστυχισμενο,εφοσον δεν ποναει,εφοσον εχει οση φροντιδα χρειαζεται,αγαπη,ελευθερια και εφοσον ....(αυτα που ειπε και ο-η lone wolf να μην τα επαναλαμβανω) και οση ωρα ειναι ξυπνιο απολαμβανει ποιοτικη ζωη,
Πότε είναι ξύπνιο και για ποια ελευθερία μιλάμε? Την μόνη ελευθερία που είδα εγώ ήταν στο θέμα της κατάρρευσης! Το ζώο κατέρρεε συνέχεια αβίαστα, αβάδιστα άβαθα….

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ροττι,το μυαλο του ανθρωπου εστω και ασυνειδητα,συγκρινει! υποψιαζεται! φανταζεται! και θελουμε δεν θελουμε να το παραδεχτουμε,φανταζεται,μεσα στα ανθρωπινα πλαισια...
δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να γνωρισουμε το πως αισθανεται και βιωνει ενας σκυλος ενα περιστατικο,οπως δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να κατανοησεις εσυ απολυτα το πως το βιωνω εγω,η εγω το πως το βιωνεις εσυ (που ειμαστε και το ιδιο ειδος....)
η ζωη,σε οποιαδηποτε μορφη-κατασταση,ειναι ενα θαυμα,για μενα ειναι οτι ιεροτερο.
θα εκανα ευθανασια σε ζωο που ημουν σιγουρη οτι ποναει συνεχως και δεν μπορουσα να το αντιμετωπισω,παρολα αυτα ομως,θα ηξερα πως εκανα λαθος,απλα εγω δεν αντεξα να σκεφτομαι την ζωη του αλλου...
το οτι "στρουθοκαμηλιζουμε",ειναι κι αυτο μια δικη σου,υποκειμενικη αποψη,ειναι αδικο ομως να μας την "φορτωνεις" σαν Αξιωμα...
εαν ηταν αντικειμενικη,δεν θα γινοντουσαν,(ουτε θα γινονται για παντα )τετοιου ειδους συζητησεις,με αποψεις διαφορετικες,που ομως δηλωνουν το ποσο μοναδικοι ειμαστε,κι αυτο γαμωτη μου ειναι για μενα πολυ ομορφο..μα πολυ ομορφο... :wink:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Θα αναφερθώ σε κάτι που γράφτηκε και πριν: Θεωρώ πολύ πιο λογική την ευθανασία στους χιλιάδες σκύλους που την βγάζουν δεμένοι με αλυσίδα παρά στο σκύλο του βίντεο...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
galazio said:
το οτι "στρουθοκαμηλιζουμε",ειναι κι αυτο μια δικη σου,υποκειμενικη αποψη,ειναι αδικο ομως να μας την "φορτωνεις" σαν Αξιωμα...
Εγώ προσωπικά δεν διεκδίκησα το αλάθητο του Πάπα, ούτε απαίτησα ποτέ να θεωρηθεί η άποψη μου αξίωμα και θέσφατο. Αυτό που απαιτώ από τον συνομιλητή μου είναι να σεβαστεί την άποψη μου και το δικαίωμα μου να διαφωνω μαζί του.

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο σκοπός μιας συζήτησης δεν είναι να φτάσουμε οπωσδήποτε σε συμφωνία, αλλά να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε ένα εποικοδομητικό διάλογο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.345
Μέλη
20.113
Νεότερο μέλος
Anastasia skia