Σκύλος.. με πατάτες στο φούρνο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eίναι πολυσυζητημένο το θέμα. Πέραν του ότι, αν ισχύει, ο σκυλος δεν έζησε και δε σκοτώθηκε σε "ιδανικές" συνθήκες (όπως και εκατομμύρια άλλα αδέσποτα που δεν πήγαν προς βρώσην), έχεις γενικότερη αντίρρηση στο να τρώει κάποιος σκυλιά?Θεωρείς οτι διαφέρει πολύ απο το να τρώει μοσχαράκια, αρνάκια, άλογα, ελαφάκια κτλ? Ειδικά οταν ο κάποιος δεν έχει στον ήλιο μοίρα και δεν του βρίσκονται εύκολα τα 12 ευρώ το κιλό που δίνουμε οι υπόλοιποι για το αρνάκι του Πάσχα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν προσπαθώ να πω οτι είναι χαρμόσυνο το γεγονός, προφανώς..... απλά προσωπικά με σοκάρει πολύ λιγότερο απ'τον Έλληνα που φολιάζει το σκύλο επειδή γαύγίζει και του χάλασε τη μεσημεριανή σιέστα.......

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Τι έμαθα μόλις χτες ..Θεία φίλης μου περιμένει στον φούρνο να πάρει ψωμί.
Ένας αλωδαπός περιμένει να πάρει το ταψί με τις πατάτες και το κρέας .Διάλογος μεταξύ αλλοδαπου και φουρνάρισας:
-Καλά βρε !Μην το φας αυτό! Το κρέας δεν είναι καλό !Βρωμάει όλος ο φούρνος να το πετάξεις!!
-....(δεν κατάλαβε τίποτα από όσα του είπε)....
-Από που το πήρες το κρέας?Τι κρέας είναι ?
-...
-Τι κρέας ?τι -κρέας είναι ?
-Γαβ !

Κρίμα τα σκυλάκια αλλά πιό κρίμα οι άνθρωποι ...δεν ντρεπόμαστε σαν έθνος λέω εγώ .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Το τελευταίο σου σχόλιο, νομίζω ότι δεν ταιριάζει με το γεγονός που περιγράφεις.
Εκτός αν δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Μπορεί η φουρνάρισσα να προσπαθούσε να του πει, ότι το κρεάς του είναι χαλασμένο πχ και ότι θα αρρωστήσει αν το φάει.
Οπότε, να μην ξαναψωνίσει από κει που το ψώνισε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το τελευταίο σου σχόλιο, νομίζω ότι δεν ταιριάζει με το γεγονός που περιγράφεις.
Εκτός αν δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Μπορεί η φουρνάρισσα να προσπαθούσε να του πει, ότι το κρεάς του είναι χαλασμένο πχ και ότι θα αρρωστήσει αν το φάει.
Οπότε, να μην ξαναψωνίσει από κει που το ψώνισε.
Kαλά, μπορεί ο άνθρωπος να εννοούσε "κρίμα οι άνθρωποι" που αναγκάζονται να καταφεύγουν σ'αυτές τις λύσεις για ένα πιάτο φαϊ, ή "κρίμα οι άνθρωποι" εμείς που δε δίνουμε μια πεντάρα στο δίπλα ωστε να μην καταφεύγει σ'αυτές τις λύσεις...... ή "κρίμα οι άνθρωποι" η πολιτεία που ακόμα δεν έχει βρει τρόπο να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό ζήτημα (των μεταναστών, όχι της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος....)

Εχει πολλές αναγνώσεις η τελευταία φράση..... διαλέγεις και παίρνεις... :)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Kαλά, μπορεί ο άνθρωπος να εννοούσε "κρίμα οι άνθρωποι" που αναγκάζονται να καταφεύγουν σ'αυτές τις λύσεις για ένα πιάτο φαϊ, ή "κρίμα οι άνθρωποι" εμείς που δε δίνουμε μια πεντάρα στο δίπλα ωστε να μην καταφεύγει σ'αυτές τις λύσεις...... ή "κρίμα οι άνθρωποι" η πολιτεία που ακόμα δεν έχει βρει τρόπο να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό ζήτημα (των μεταναστών, όχι της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος....)

Εχει πολλές αναγνώσεις η τελευταία φράση..... διαλέγεις και παίρνεις... :)
Όλα αυτά μαζί .Απλά επειδή αυτό το ζήτημα το έχω ξανααναλυσει και άλλες φορες(όχι εδώ ) και μπροστά μου βρίσκω ανθρώπους να σκέφτονται ποσο τρομερο είναι αυτό για το σκυλί μόνο ,πόσο βρώμικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι και άλλες τέτοιες απόψεις από την πλευρά της οικονομικής τους άνεσης και το δεδομένο γεματο ψυγείο τους , όλα αυτή την αγανάκτηση αλλά και την άρνηση μου να πιστέψω ότι άνθρωποι με παιδεία και στον αιώνας μας ,σκεφτονται έτσι...προσπάθησα να το κλείσω μέσα σε αυτή την φράση .
Δεν γίνεται να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και να ξεστομίζονται τέτοιες φράσεις στις μέρες μας
Δεν μιλάω για άτομα εδώ .Τα λέω επειδη όπως είπα είχα πρόσφατα τέτοια συζήτηση ...

Το ίδιο αίσθημα πάντως δεν θα μου προκαλούσε να βλέπω Κινέζους να τρώνε κρέας σκύλου που από εμένα ειναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό .

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Παιδια και εμενα μια φιλη μου ειχε ενα τσιουαουα μακρυτριχο και της το πηραν πριν 5 μηνες αλλοδαποι, ρωσοι συγκεκριμενα, και το εφαγαν.....δεν το πιστευα...:shock:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συγνώμη τώρα, αλλά αν είναι να κλέψεις σκύλο για να φας, τσιουάουα θα διαλέξεις? Καλύτερα να το μοσχοπουλήσεις στο Σχιστό και να ψωνίσεις 100 φορές το βάρος του σε αρνάκι απο τη Βαρβάκειο να κάνεις τη δουλειά σου.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Παιδια και εμενα μια φιλη μου ειχε ενα τσιουαουα μακρυτριχο και της το πηραν πριν 5 μηνες αλλοδαποι, ρωσοι συγκεκριμενα, και το εφαγαν.....δεν το πιστευα...:shock:
συγνωμη αν γινω εριστικος αλλα αν οντως κλεψανε απο την φιλη σου το τσιουαουα αλλοδαποι πως ξερετε τι εθνικοτητα ειχανε και πως ξερετε τι κανανε με αυτο ? μπροστα σας το καταβροχθησαν ή βρηκατε τα κοκαλα του ? Ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Υπαρχει ξενοφοβια (για να μην πω ρατσισμος) απο μεγαλο μερος του πληθυσμου, ας μην την ενισχυουμε.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Και φαντάζομαι αφού όλα αυτά είναι γνωστά, θα καταγγείλατε το περιστατικό και θα έχετε ήδη κινηθεί νομικά ( το βιολί μου εγώ :-({|= ).