Σκύλος πέθανε ταξιδεύοντας με ΚΤΕΛ

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σώστε τα ζώα από τα κτήνη!

Πόσος πόνος, φρίκη και αγωνία... χωρά στις αποσκευές ενός λεωφορείου των ΚΤΕΛ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς (εκτός από κάποιες δύστυχες ψυχές), σχεδόν όλοι όμως μπορούν να υποπτευτούν... Εκτός από κάποιους οδηγούς!

Η καταγγελία που έφτασε στο «ΕΨΙΛΟΝ» από αναγνώστη της στήλης σοκάρει! Την Τρίτη 1 Ιουνίου ο Γιάννης Μουρτίκας πήγε στο ΚΤΕΛ του Κηφισού για να ταξιδέψει για το Αίγιο μαζί με το σκύλο του Μπούμπη. Ένας αρσενικός γλυκύτατος σκυλάκος, φάτσας και όχι ράτσας. Για την ακρίβεια, μια υπέροχη διασταύρωση αρσενικού μπασέ (στο σώμα) με μουσουδίτσα λαμπραντόρ και μπεζ τρίχωμα. Τον είχε υιοθετήσει από τη δική μας φάρμα και είχαν περάσει σχεδόν έξι μήνες κοινής ζωής.
Λίγο πριν από τις 3.30 το απόγευμα ο κ. Μουρτίκας αντιμετώπισε την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη. «Στις αποσκευές κατευθείαν» του είπε ο οδηγός, αναφερόμενος στον Μπούμπη. Και ας μην είχε ρωτήσει αν είχε πρόβλημα κάποιος από τους επιβάτες. Ο κ. Μουρτίκας αντέδρασε, αλλά ο οδηγός ήταν αμετάπιστος. Εγκλωβισμένος στις αποσκευές, σε έναν χώρο με απίστευτο θόρυβο, σκοτάδι και λιγοστό αέρα, ο Μπούμπης έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τον Ισθμό, όπου και έγινε στάση. Αλλά ακόμη και εκεί ο οδηγός αρνήθηκε να του ανοίξει για να του δώσει όπως ζήτησε ο Γιάννης Μουρτίκας λίγο νερό.
Οταν φτάσανε στο Αίγιο, ο Μπούμπης ήταν νεκρός! Αλλά και αυτό γιʼ αυτούς τους κυρίους που θέλουν να λέγονται «άνθρωποι» ήταν φυσιολογικό.
«Δεν μου ζήτησαν ούτε συγγνώμη και αρνούνται ακόμη και σήμερα να μου ανακοινώσουν το όνομα του οδηγού» επισημαίνει ο Γ. Μουρτίκας. «Και, όπως έμαθα, το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί δυο βδομάδες πριν σε μια κοπέλα που ταξίδεψε από τα Μέγαρα στην Πάτρα» συμπληρώνει. Και επειδή οι διακοπές έχουν ξεκινήσει και τουλάχιστον όσοι σέβονται τη ζωή και τα ζώα δεν μπορούν να αφήσουν αυτό το έγκλημα να συνεχιστεί (και, μάλιστα, να μένει ατιμώρητο) προσέξτε! Μην αφήσετε κανέναν να κάνει κακό στους πιστούς μας φίλους.
ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

Πηγή: enet.gr

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Ναι ρε παιδιά - αλλά εσύ ως ιδιοκτήτης αφήνεις στο σκύλο στις αποσκευές? Εγώ στη θέση του θα έπαιρνα το σκύλο και θα έφευγα. Δεν είχαν συννενοηθεί από πριν αν επιτρέπεται να ταξιδέψει επάνω ή όχι?

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Ο Μπουμπης ηταν ενα απιστευτο σκυλακι, πανεμορφο και φιλικοτατο. Με το Killahκι ειχαν συναντηθει αρκετες φορες αφου βολταριζαν στα ιδια παρτερια...Δεν το πιστευα οταν το εμαθα. Μιλησα με το παιδι που τον ειχε και τον αγαπουσε πολυ. Προσπαθει να κανει οτι μπορει με δικηγορους για να μη τη γλιτωσουν ετσι στη τεραστια ανευθυνοτητα τους. Μακαρι να δικαιωθει αλλα οπως και να εχει ο Μπουμπης ταξιδεψε για αλλου και αφηνει μεγαλο κενο. Οργη, θλιψη και ενα ερωτημα μου εχουν μεινει...ως ποτε θα συμβαινουν αυτα τα εκτροπα. :(

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
47
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Ναι ρε παιδιά - αλλά εσύ ως ιδιοκτήτης αφήνεις στο σκύλο στις αποσκευές? Εγώ στη θέση του θα έπαιρνα το σκύλο και θα έφευγα. Δεν είχαν συννενοηθεί από πριν αν επιτρέπεται να ταξιδέψει επάνω ή όχι?
Δεν έχουν ψυχή για τέτοια! Δεν νομίζω πως επιτρέπουν εντός , ευτυχώς ο δικός μας περίπου 40-50 ημερών και δεν δεχοντουσαν να μπει εντός λεωφορείου που ειχε χρειαστεί ενώ αντιθέτως στο αεροπλάνο ήταν όλοι πολύ φιλικοί :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Λυπαμαι πραγματικα :-:)-:)-(

Ευχομαι το παδι να συνελθει απο το σοκ και τη θλιψη του και αυτο το γεγονος να είναι μια "αφορμη" να σταματησει πια αυτη η κακοποιηση που υποκεινται τα ζωα στα μεσα ΜΜΜ.

Ελλειψη παιδειας και ανθρωπιας.. :mad:

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Συμφωνω!!!:mad::mad:
Δεν βλεπω να το προστατεψε κι ο ιδιος το σκυλακι!Το ΚΤΕΛ ειναι σκοτωστρα για τα ζωα, για μενα, είτε επανω είτε κατω στις αποσκευες!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κριμα ειναι για το σκυλακι- αλλα και ο ιδιοκτητης φταει σε μεγαλο βαθμο για αυτο που επαθε!
Φερθηκε ανοητος- αφηνοντας τον σκυλο του στης αποσκευες ενος λεωφορειου και ειδικα, τωρα το καλοκαιρι!
Και ας πουμε, οτι δεν ηξερε οτι δεν μπορει να μεταφερει τον σκυλο μες στο λεωφορειο- μια μενα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουτε η παραμικρη περιπτοση να εβαζα εναν απο τους σκυλους μου σε λεωφορειου του κτελ με της βαλιτσες!
Οπως λεει και η Βασσω- θα τον επαιρνα και θα εφευγα. Και ετσι θα επρεπε να κανει και αυτος.

Sorry- αλλα οσο εφταιγε ο ηλιθιος οδηγος, που διεταξε να παει ο σκυλος στης αποσκευες- τοσο εφταιγε και ο ιδιοκτητης που δεχτηκε να γινει κατι τετοιο, για τον θανατο του καιμενου σκυλακο.

Για αυτο λεμε συχνα , οτι στην αθηνα ειναι μεγαλο προβλημα, οταν θες να εχεις σκυλο και δεν εχεις μεταφορικο μεσων!

Η τελευτια προταση αν μη τι αλλο ειναι επισης ακυρη- για μενα :
αι επειδή οι διακοπές έχουν ξεκινήσει και τουλάχιστον όσοι σέβονται τη ζωή και τα ζώα δεν μπορούν να αφήσουν αυτό το έγκλημα να συνεχιστεί (και, μάλιστα, να μένει ατιμώρητο) προσέξτε! Μην αφήσετε κανέναν να κάνει κακό στους πιστούς μας φίλους.
Δεν καταλαβαινω ακριβος πιο ειναι το εγγλημα?
-Το οτι τα σκυλια δεν επιτρεπονται στα ΚΤΕΛ?- το ξερουμε ολοι πια και ουτε εμενα δεν μου αρεσει- αλλα για αυτο δεν παμε με κτελ.
-Το οτι πεθαινουν τα σκυλια με τις αποσκευες στα κτελ?- μα οι ιδιοκτητες τα βαζουν εκει- δεν τα αρπαζει κανεις με το ζορι και τα βαζει εκει- αμα θελουμε τους αφηνουμε= αρα δεν κανουν και ακριβος εγγλημα.

Αμα δεν εχω μεσων να μεταφερω τον σκυλο μου με ασφαλεια-ή λεφτα για πετ-Ταξι, η λεφτα για πανσιον σκυλων, η καπιο εμπιστο ατομο να μου τον προσεχει- καθομαι σπιτι μου και δεν παω διακοπες! ΤΕΛΟΣ- και αν δεν ειμαι διατηθημενος να το κανω αυτο και στριμοχνω τον σκυλο μου στις αποσκευες του ΚΤΕΛ- ειμαι ανικανος και ακαταλληλος ιδιοκτητης!

Και προσεξτε- ουτε δουλεβω σε κτελ, ουτε ξερω κανεναν που δουλεβει εκει- απλα μου τα λεει η λογικη μου, οντας ιδιοκτητρια σκυλων!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ μαζί σας μέχρι ένα σημείο. Ο οδηγός πρέπει να τιμωρηθεί, κυρίως αφού αρνήθηκε κατά τη στάση να ανοίξει τις αποσκευές να δούνε τι κάνει το σκυλάκι και να του δώσουνε νερό. Και όχι, δεν πιστεύω ότι μετά έπρεπε να το ξαναφήσουν μέσα, αλλά εκτός από τον ιδιοκτήτη φταίει και ο οδηγός που είναι κάθαρμα. Και φταίει και το ΚΤΕΛ που δε δίνει το όνομά του. Αν σκεφτούμε ότι εδώ διαπράχτηκε έγκλημα, έστω εξ αμελείας και μαλακίας, η συμπεριφορά του οδηγού είναι αχαρακτήριστη καθώς και του οργανισμού που κανονικά θα έπρεπε να είχε αρνηθεί να μεταφέρει το σκύλο. Οι αεροπορικές εταιρείες π.χ. απαγορεύουν την πτήση στα ζώα αν η θερμοκρασία είναι πολύ ψηλά ή υπερβολικά χαμηλά και πρόκειται για μικρές πτήσεις με μικρά αεροπλάνα. Είναι αίσχος αυτό που συνέβη, έχω αηδιάσει πάρα πολύ και μου έχει ανακατευτεί το στομάχι.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Συμφωνό και επαυξάνω. Είναι ρε παιδιά δυνατόν να σου λέει ο κάθε μ@^&$%ας να βάλεις το σκυλί σου στις αποσκευές και να το δέχεσε? Δηλαδή αν σου λέγανε βάλε και το παιδί σου στις αποσκευές θα το έκανες? Είναι δυνατόν? Εγώ πρωσοπικά θα σκυλοέβριζα πρώτα τον οδηγό και μετά θα έφευγα, θα προτιμούσα να θησιάσω τις διακοπές μου παρα να θυσιάσω τον οποιονδήποτε "μπούμπη".
Είπαμε, ναι, τα ΜΜΜ είναι για τον π...........ο αλλά ακόμα χειρότεροι είναι αυτοί που δέχονται να βάλουν το σκυλάκι τους σε μπαγκαζιέρες στα λεοφωρία, δίπλα σε φουγάρα με τρελή ζέστη στα πλοία, κλπ. Συγνώμη αλλά όσο έφτεγε ο βλάκας οδηγός ακόμη περισσότερο έφταιγε ο ιδιοκτήτης. Τέτοια άτομα δεν πρέπει να έχουν σκυλι όταν δεν σκέφτονται την υγεία του σκύλου και σκέφτονται τις διακοπές τους.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
47
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
@Sara καλημέρα , γι αυτό και η μεταφορά αεροπορικώς γίνεται μόνο με AirBus ;) όπου έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για κατοικίδια!

Sent from my iPhone using Tapatalk

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συμφωνώ μαζί σας μέχρι ένα σημείο. Ο οδηγός πρέπει να τιμωρηθεί, κυρίως αφού αρνήθηκε κατά τη στάση να ανοίξει τις αποσκευές να δούνε τι κάνει το σκυλάκι και να του δώσουνε νερό. Και όχι, δεν πιστεύω ότι μετά έπρεπε να το ξαναφήσουν μέσα, αλλά εκτός από τον ιδιοκτήτη φταίει και ο οδηγός που είναι κάθαρμα. Και φταίει και το ΚΤΕΛ που δε δίνει το όνομά του. Αν σκεφτούμε ότι εδώ διαπράχτηκε έγκλημα, έστω εξ αμελείας και μαλακίας, η συμπεριφορά του οδηγού είναι αχαρακτήριστη καθώς και του οργανισμού που κανονικά θα έπρεπε να είχε αρνηθεί να μεταφέρει το σκύλο. Οι αεροπορικές εταιρείες π.χ. απαγορεύουν την πτήση στα ζώα αν η θερμοκρασία είναι πολύ ψηλά ή υπερβολικά χαμηλά και πρόκειται για μικρές πτήσεις με μικρά αεροπλάνα. Είναι αίσχος αυτό που συνέβη, έχω αηδιάσει πάρα πολύ και μου έχει ανακατευτεί το στομάχι.
Νομικά δεν ξέρω αν έχει υποχρέωση ο οδηγός να ανοίξει το χώρο των αποσκευών στη στάση. Φαντάζομαι οτι δεν έχει. Και τέλος πάντων εδώ δε μιλάμε για σκεπτόμενους ανθρώπους, αλλίώς ούτε ο ένας (ο οδηγός) ούτε ο άλλος (ο ιδιοκτήτης) θα είχε βάλει το σκύλο στις αποσκευές εξ αρχής!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Αν ο κος.Μουρτίκας περιμένει στο παρακαλετό να του δώσουν σημασία, επιβεβαιώνει την αφέλειά; του. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι γραπτή αναφορά στον οργανισμό ή εξώδικο. Φαντάζομαι οτι θα αναγκαστούν να του απαντήσουν. Ελπίζω να το κυνηγήσει όσο είναι υποχρεωμένος, να τα καταφέρει και να υπάρξουν κυρώσεις. Τις δικές του κυρώσεις δεν ξέρω ποιός θα του τις επιβάλλει...:(

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Πολύ θα ήθελα να πω ότι μου ακούγεται απίστευτο, δυστυχώς ομως η ελληνική πραγματικότητα επαληθεύει όλα τα "κουλά".

Πάντως είναι τραγικό!! Είμαστε στο 2010 κι ακόμα ζούμε σαν πρωτόγονοι στο θέμα της κυνοφιλίας!

Καημένη ψυχουλα μου! Πόσο θα υπέφερε.. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Ρε συ Αρη, τρελλαίνομαι. Εγώ στο αυτοκίνητο θέλω να τα βάλω τώρα με την ζέστη και ανοίγω τα παράθυρα και περιμένω πρώτα κάμποση ώρα μέχρι να δροσίσει. Και το air-condition παίζει συνεχώς κατά την διαδρομή. Είναι δυνατόν να δεχτείς να βάλεις το άμοιρο το πλάσμα στην μπαγκαζιέρα οποιουδήποτε μέσου μαζικής συγκοινωνίας; Φαντάζεσαι τι αγωνιώδη θάνατο θα είχε το έρμο;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαρια, κι εγω ακριβως σαν εσενα κανω και παρολα αυτά η Ηρα ζοριζεται μεχρι να κρυωσει καλα το αυτοκινητο. Αν δεν βιαζομαι, δεν την βαζω μεσα μεχρι να κρυωσει. Και εχω παντα μπολ με νερο.
Στην μπαγκαζιερα? Ποτέ. Αν δεν ειχα αυτοκινητο, θα πηγαινα με τραινο ή θα χρυσοπληρωνα ταξι για να μας δεχτει.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Αθήνα-Αίγιο δεν είναι κανένα μεγάλο ταξίδι. 1 ώρα μέχρι τον ισθμό και άλλη 1μιση μέχρι το Αίγιο. Υπό κανονικές συνθήκες ένα σκυλί δεν έχει πρόβλημα, ειδικά αν στη στάση ανοίξει τη μπαγκαζιέρα να πάρει λίγο αέρα κ να πιεί λίγο νερό. Φίλη μου μετακίνησε χειμώνα σκύλο από Θεσαλλονίκη-Πάτρα (7 ώρες +) έτσι και έφτασε μια χαρά. Βέβαια μιλάμε ότι στις 2 στάσεις που κάνει το λεωφορείο του άνοιξαν για νερό κλπ και το σημαντικότερο δεν ήταν καλοκαίρι να πιάσει 50 βαθμούς η μπαγκαζιέρα...

Τραγική η απόφαση του οδηγού να μην επιτρέψει να βγάλουν λίγο το σκύλο έξω στην Κόρινθο. Ο ιδιοκτήτης φταίει που ακολούθησε τις οδηγίες του οδηγού? Πως να πάει στο Αίγιο αν δεν έχει αυτοκίνητο και του χρειάστηκε να ταξιδέψει?